zuta 28.07.04, 16:38 Kupiłam żakiet, który ładnie leży, biały w wytłaczane kwiatki. Czy ujdzie w nim iść na ślub i wesele? Do tego jakaś suknia czy coś już nie białe. Tak się zakodowało, że biel to panna młoda.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kate Re: Biały żakiet na czyjś ślub? IP: *.motor.taninet.pl / *.motor.taninet.pl 28.07.04, 18:59 Czesc Zuta, ja tez za miesiac ide na weele i tez kupilam sobie sliczny bialy zakiet, podobnie jak ty nie wiem czy wypada isc na bialo? Chce do niego zalozyc biale eleganckie spodnie a pod spod jakas elegancka bluzke albo gorset, zakiet i tak pozniej zdejme wiec chyba moge tak isc, prawda? Juz sama nie wiem, poradzcie cos dziewczyny, czy to bedzie jakis nietakt jesli sie tak ubiore?? Odpowiedz Link Zgłoś
facecja Re: Biały żakiet na czyjś ślub? 28.07.04, 19:04 Gość portalu: Kate napisał(a): > Czesc Zuta, ja tez za miesiac ide na weele i tez kupilam sobie sliczny bialy > zakiet, podobnie jak ty nie wiem czy wypada isc na bialo? Chce do niego zalozyc > > biale eleganckie spodnie a pod spod jakas elegancka bluzke albo gorset, zakiet > i tak pozniej zdejme wiec chyba moge tak isc, prawda? Juz sama nie wiem, > poradzcie cos dziewczyny, czy to bedzie jakis nietakt jesli sie tak ubiore?? ee, jak na mój gust to może być, jeśli ta bluzka lub gorset nie będzie biała, to na pewno będzie fajnie wygladać a z tą bielą panny młodej... co która panna młoda idzie ubrana na biało? bo ja obserwuję rózniaste kolory - od ecry, przez złoty, po bordowy i granatowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do facecja Re: Nie wypada (n/txt) IP: *.motor.taninet.pl / *.motor.taninet.pl 28.07.04, 19:27 Panna Mloda bedzie na bialo, ale jej wszyscy mowia ze nie wypada bo na tym slubie bedzie tez jej roczny synek :) ale ona uparla sie ze chce biala sukienke i juz, widzialam ja w niej i wyglada slicznie :) oczywiscie nie mam zamiaru zakladac bialej bluzki pod ten zakiet, wiec jak mozge tak isc?? i jaki kolor bysvie proponowaly, jestem jasna blondynka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KACZKA Re: Nie wypada (n/txt) IP: *.in-addr.btopenworld.com 28.07.04, 21:30 TO JEST DZIEN PANNY MLODEJ,TY MOZESZ BYC TYLKO TLEM, I TAK JAK SZTUCCE PO ZJEDZENIU POSILKU ODKLADA SIE NA TALERZU ROZNOLEGLE, TAK KOLOR BIALY ZAREZERWOWANY JEST NA SLUBIE DLA PANNY MLODEJ (SORRY ZA caps) Odpowiedz Link Zgłoś
merolik Re: Na pewno??? 29.07.04, 11:23 Czy na pewno nie jest to przesadą, że nic białego?? Żadnych dodatków, pojedynczych ciuszków?? Rozumiem, że nie należy iść od stóp do głów w bieli, ale jeśli to ma być jedynie dodatek do innych kolorów, to czemu nie?? Odpowiedz Link Zgłoś
justynka.mmm Re: Na pewno??? 29.07.04, 11:46 Na moim slubie też miało nie być bieli. Jednak moja nastoletnia szwagierka i jej kuzynka wystąpiły w białych kostiumach z kolorowymi bluzkami. I niestety na tle innych gości ubranych w stroje wieczorowe w innych kolorach (bardzo popularna czerwień) wyglądały po prostu mało elegancko - jak tenisistki. Moja suknia była wprawdzie w odcieniu ecru ale na tyle jasna, że na filmie i zdjęciach to jest słabo widoczne. Jestem przeciwna bieli w strojach gości na weselu. Odpowiedz Link Zgłoś
annika_vik zasady, ale do zlamania 29.07.04, 13:09 Zasady sa nastepujace: 1. kolor bialy i czarny odpadaja. (bialy, jako kolor panny mlodej, a czarny jako kolor zaloby) Poza tym nalezy miec zakryte ramiona i kolana. Tyle podreczniki i dobre wychowanie, ale zycie jest inne: Kiedys na slub znajomych bardzo sie staralam nie zalozyc niczego czarnego, a okazalo sie, ze polowa pan byla w... czarnych sukienkach. Natomiast nie widze nic zlego w bialym / ecru garniturze. Wydaje mi sie szalenie elegancki na lato. Niemniej jednak, jezeli to jest bardzo konserwatywna rodzina, lepiej zrezygnowac z bialego koloru. pozdrawiam, Annika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ne.la Re: zasady, ale do zlamania IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.07.04, 13:19 hm, ja na własnym ślubie (tylko cywilny) wystąpiłam w śnieżnobiałym garniturku: żakiet i spodnie; chyba bym umarła, gdyby okazało się, że jakaś "życzliwa" przyszła tak samo ubrana... Odpowiedz Link Zgłoś
b_bb Re: zasady, ale do zlamania 29.07.04, 13:27 Gość portalu: ne.la napisał(a): > hm, ja na własnym ślubie (tylko cywilny) wystąpiłam w śnieżnobiałym garniturku: > żakiet i spodnie; chyba bym umarła, gdyby okazało się, że jakaś "życzliwa" > przyszła tak samo ubrana... A gdybyś wybrała piękny nie-biały garnitur i ktoś inny zupełnie niewinnie kupiłby i wystąpił na Twoim ślubie w identycznym? Sory, że się czepiam, ale wydaje mi się, że zasady dotyczące koloru na ślubach są do łamania, byle z umiarem. Obecnie wiele panien młodych występuje w ecru, złocie, różu lub błękicie, czasem, gdy ślub jest tylko cywilny, kolory są zupełnie dowolne. Czy goście powinni się stresować i szykować sobie kilka kreacji na wypadek, gdyby okazało się, że główna bohaterka dnia wybrała ten sam kolor ubrania? Na moim ślubie dwie kuzynki były w czarnych sukienkach, a moja własna mama miała do czekoladowej sukni prawie biały żakiet. Nie przyszło mi nawet do głowy, by doszukiwać się jakichś nietaktów w strojach gości. Bez przesady z tymi konwenansami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowo Re: zasady, ale do zlamania !!!!! IP: *.dmz.infor.pl / 195.205.179.* 29.07.04, 14:31 Zgadzam się jak najbardziej! Nie przesadzajcie dziewczyny! Po pierwsze, z tą bielą chodzi o to żeby nie przycmić panny młodej, albo żeby ktos nie zastanawiał się która to ta najważniejsza! Biały kostium, zwłaszca z dodatkami w innym kolorze, jest jak najbardziej w porządku. Tak samo biała czy ecru sukienka we wzory (np. kwiaty)- jest w końcu lato! W upalny letni dzień dużo bardziej nieelegancka jest ciemna sukienka. A wszystkie mjaa się ubrac w pastele? Ja ich nie znoszę! Zauważyłam, ze przez ten wymóg "tylkonie na biało" kobiety ubierają sie na śluby w ciemne bordo, granaty, brązy! Rany, to jest szczęsliwy dzień! Świętuje się radosną okazję! Nie za ciemno dziewczyny! Może tylko nie długa, biała kiecka z falbanami i trenem! Tę zostawmy pannie młodej, ewentualnie na bal w operze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ToeToe faux pas IP: 193.114.111.* 29.07.04, 14:51 Ewidentne faux pas. Taka sierotke na biala odebralabym jako troche zdesperowana przedstawicielke plci pieknej. Jakby jeszcze zlapala wianek, to mogloby byc calkiem wesolo :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ilecka Re: Biały żakiet na czyjś ślub? IP: *.cust.tele2.it 05.08.04, 22:55 nietaktem jest ubranie sie na czarno idac na slub. ja bym zalozyla ten zakiet:) Odpowiedz Link Zgłoś
k3ffy Re: Biały żakiet na czyjś ślub? 29.07.04, 14:40 Jak jesteś blisko z panną młodą to może po prostu zapytaj? Ja sama nie widze nic złego w wybranym przez ciebie zestawie. W końcu biel to chyba ulubiony kolor tego lata... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: francuzeczka Re: Biały żakiet na czyjś ślub? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 17:56 oczywiscie ze wypada!jest lato i jasne kolory sa zdecydowanie faworyzowane! nie wypada natomiast zakladac czerni-moim osobistym zdaniem. gdybys miala zalozyc biala sukienke to nalezaloby sie zastanowic ale bialy zakiet jest jak najbardziej na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kate Re: Biały żakiet na czyjś ślub? IP: *.motor.taninet.pl / *.motor.taninet.pl 29.07.04, 18:21 Dzieki dziewczyny za wsztstkie rady i opinie.POZDRAWIAM :)))))))) Wiem na pewno ze moja kolezanka nie bedzie miala nic przeciwko temu wiec chyba sie zdecyduje :) Odpowiedz Link Zgłoś
misae Re: Biały żakiet na czyjś ślub? 29.07.04, 18:37 Uwazam ze kolory nie maja najmniejszego znaczenia. Wazny jest natomiast styl, bo suknia czerwona moze byc tak wyzywajaca, ze przycmi suknie panny mlodej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frana Re: Biały żakiet na czyjś ślub? IP: *.kamienna-gora.sdi.tpnet.pl 30.07.04, 15:21 a ja idę w czarnej sukience, pary młodej nie lubie i mam w dupie co oni myślą Odpowiedz Link Zgłoś
misae Re: Biały żakiet na czyjś ślub? 30.07.04, 15:27 Bo jak para mloda obgaduje ubior gosci a nie dobrze sie bawi to juz ich sprawa, tez kiedys ubralam zwiewna czarna sukienke na wesele i do tego lososiowy szal (tez zwiewny) Ps a jak nie lubisz mlodej pary to po co idziesz na wesele? Odpowiedz Link Zgłoś
b_bb Re: Biały żakiet na czyjś ślub? 30.07.04, 15:33 Gość portalu: frana napisał(a): > a ja idę w czarnej sukience, pary młodej nie lubie i mam w dupie co oni myślą Zatem po co idziesz? Odpowiedz Link Zgłoś
zuta Re: Biały żakiet na czyjś ślub? 05.08.04, 20:34 Ojej... odpowiedzi różne, ale więcej chyba na "nie"... Hmm. Może jeszcze coś znajdę, uszyję w innym kolorze.. (??) będzie na pewno bezpieczniej. :)) Chociaż muszę przyznać, że ten mój biały żakiet jest ładny i zgrabny. Wot zyzn'. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zimka Re: Biały żakiet na czyjś ślub? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.04, 23:19 witam dajcie spokoj z tymi zabobonami ja ide w ta sobote na slub i wesele i bede ubrana w czarna sukienke bialy zakiet i czarno-biale buty i mam to gdzies wogole pierwszy raz slysze ze to nietaktowne bo coz trudno:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AniA Re: Biały żakiet na czyjś ślub? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.04, 07:12 ja byłam ostatnio ubrana na przyjęciu weselnym ałaśnie tak jak ty chcesz i może się wyróżniałam bo wszystkie panny miały bordowe sukienki , gorsety i nie było to nic nadzwyczajnego - a raczej wyglądały jak ksera [każda prawie tak samo], A ja wyglądałam super i nie przejmuj się że na początku nie unikniesz spojżen tradycyjnych panien, ale po weelu to i tak tylko o tobie bedą mówić że byłaś najlepiej ubrana. niezapomnij ciemnych okularów !!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zimka Re: Biały żakiet na czyjś ślub? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.04, 08:52 heh wlasnie nosze swoje lecznicze okularki ale oprawki oczywiscie mam w kolorze czarnym:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olla Re: Biały żakiet na czyjś ślub? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.08.04, 13:32 a ja mam problem wrecz odwrotny. Chcialabym zalozyc na wesele bordowa spodnice (za kolana ale z rozcieciem do polowy uda), bordowy szal (z srebrnymi mini- wstawkami)i... czarna bluzka (elegancka japonka z guziczkami). Do tego czrne rajstopy i buty na obcasie. Wszystko lezy idealnie (mam na mysli moja figura) ale rodzina sie burzy, ze to nie wypada... Czy to az taki duzy nietakt? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: Biały żakiet na czyjś ślub? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.04, 23:28 jezu olla cyba cie powaliło, idziesz na slub i wesele czy na parade gejów. troche gustu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papryczka Re: Biały żakiet na czyjś ślub? IP: 212.160.106.* 06.08.04, 13:35 Bez przesady - biały żakiet jako jedyny element całego stroju w tym kolorze jest absolutnie na miejscu. jak sie peszysz to zawsze możesz zapytać samej panny młodej jaki ma pogląd na sprawę. Z kolei co do ciemnych ciuchów na wesele - zawsze obserwuje duzo czerni w strojach - warunek żeby nie był to jedyny kolor. Dla mnie to co prawda bzdura, ale jak inni mają pytlować o tym przez trzy godziny to ja juz wolę zrezygnować... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lulu Re: Biały żakiet na czyjś ślub? IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 06.08.04, 20:57 a ja właśnie dzisiaj kupiłam przepiękną sukienkę i jestem wniebowzięta! za 2,5 tygodnia idę na wesele serdecznej koleżanki.Sukienka jest-uwaga, uwaga- czarnobiała na białym tiulu ;-) Jest piękna, elegancka i jestem pewna, że moja panna młoda doceni, ile wysiłku kosztowały mnie poszukiwania stroju. Poza tym, że jest panną młodą, jest też babką i doceni urodę tej sukienki ;-) Uważam, że najważniejsze to ubrać się starannie, żeby dodać swoim wyglądem urody całej uroczystości. Panna młoda i tak jest najważniejsza-żeby odwrócić od niej uwagę, musiałabym chyba wystąpić nago! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś