Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Hidżab od Dolce&Gabbana

19.01.16, 07:33
    Dolce&Gabbana łamie kolejne tabu i podejmuje temat Hidżab. Zobaczcie co z tego wyszło: www.entertheroom.pl/style/5828-hidzab-od-dolce-gabbana
    Trochę kwiatków, elementy dekoracyjne, okulary i zupełnie inaczej to wygląda niż beznamiętny kokon w którym muzułmanki chodzą obecnie. Co powiecie :) ?
    Obserwuj wątek
      • bib24 Re: Hidżab od Dolce&Gabbana 19.01.16, 14:07
        ohyda
      • alpepe Re: Hidżab od Dolce&Gabbana 19.01.16, 15:27
        Dobrze kombinują, czują kasę chłopaki bezbłędnie.
        Ohyda.
        • asia_krk Re: Hidżab od Dolce&Gabbana 22.01.16, 11:34
          grunt to szukać nowych rynków zbytu. Kombinują jak mogą :) Ale klienci mogą się znaleźć.
      • plastelllina Re: Hidżab od Dolce&Gabbana 20.01.16, 15:38
        To jest żenujące. Muzułmanki ubierają się od stóp do głów, aby pozostać skromne, nie prowokować mężczyzn ubiorem. Wymyślne hidżaby to zaprzeczenie tej idei. Do tego modelki pozują w typowy sposób - prowokujący. Tak samo zakłamana była dla mnie jakaś Polka muzułmańskiego wyznania, która niedawno była w jakiejś tv śniadaniowej - niby głowa zasłonięta, a na stopach wysokie obcasy - co to ma wspólnego ze skromnością?
        • taki-sobie-nick Re: Hidżab od Dolce&Gabbana 20.01.16, 18:01
          Muzułmanki ubierają się od stóp do głów, aby pozostać skromne, nie prowokować mężczyzn ubiorem

Myśmy (Europejki) swego czasu też ubierały się skromnie, ale NIGDY AŻ TAK.

Jacyś ci mężczyźni Bliskiego Wschodu łatwi do prowokowania. Może by im brom podawać?
          • plastelllina Re: Hidżab od Dolce&Gabbana 20.01.16, 23:45
            Nie wchodzę głębiej w przyczyny takiego stanu rzeczy. Tym bardziej, że stopień zakrycia jest bardzo zróżnicowany - tylko chustka na główę albo ubiór a'la Buka. Europejki ubierały się skromnie, ale podkreślając swoje atuty. Muzułmanki nie powinny swoich atutów eksponować i dlatego te doczegabanowe szmatki wzbudzają we mnie niesmak, to jawne obchodzenie jasnych zasad ubioru. Ciuchy dla muzułmańskich hipokrytek, które chciałyby się ubierać europejsko, ale im mąż, rodzina i całe środowisko nie pozwolą.
            • taki-sobie-nick Re: Hidżab od Dolce&Gabbana 21.01.16, 17:39

> . Europejki ubierały się skromnie, ale podkreślając swoje atuty.

Ale ja nie mam na myśli lat 70., tylko okres od średniowiecza do dziś.

Fakt, że w wielu epokach i klasach podkreślałyśmy.
              • plastelllina Re: Hidżab od Dolce&Gabbana 21.01.16, 23:48
                Też nie mam na myśli lat 70. :) Nie znam się mocno, ale - pewnie poza paroma wyjątkami w historii - kobiety starały się ubierać tak, aby się podobać: czy były to ogromne dekolty, gorsety podkreślające talię, czy "sztuczne pupy", ba - nawet nasze ludowe stroje były kolorowe i miały zwracać uwagę.
                • taki-sobie-nick Re: Hidżab od Dolce&Gabbana 22.01.16, 19:42

Akurat tiurniury i gorsety to obowiązkowe były. Pokazanie się na ulicy bez gorsetu lub tiurniury oznaczało skandal na skalę województwa i dożywotnie panieństwo.

A w ogóle masz rację.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka