misae 27.09.04, 18:36 mnie sie strasznie podobaja, praktycznie we wszystkich kolorach, chyba sobie cos sprawie jak przyjda przeceny ;o) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ewa Re: Co sadzicie o tweed'owych garsonkach i plaszc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.04, 18:54 własnie dziś taki kupiłam:))brązowy w beżową pepitkę:)) jest taki za kolana,ma ciemne guziki, ładnie wcięty w tali(takie dwa fajne szwy podkreślające)z patkami i keszeniami:) i kosztował...290 zł:))))aha ma stójkę jak u japońskich sukienek:))dobra odmiana po noszonym ciągle klasycznym kołnierzu:)polecam Ci kupno :))naprawdę można zgłupieć od kolorów, nie wiedziałm na jaki się zdecydować:))ale w końcu wygrał brąz bo pasuje do moich blond włosów:))niech żyje tweed i piękne kobiece płaszczyki:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Co sadzicie o tweed'owych garsonkach i plaszc IP: *.icpnet.pl 27.09.04, 19:04 a mozna spytac w jakim sklepie? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Co sadzicie o tweed'owych garsonkach i plaszc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.04, 19:10 Kupiłam w butiku na placu, musisz pochodzić po butikach tylko nie tych w centrum miasta,a gdzieś w pobliżu placów, butików w dalszych dzielnicach, albo jak moja znajoma na bazarze też w butiku,bo mają niższe marże i stąd normalne ceny , u mnie W Krakowie w centrum kosztował ponad 100 zł, a nawet czasem wiecej , a za ten sam(aż byłm zdziwiona) zapłaciłam 290zł:)) Odpowiedz Link Zgłoś
inezja21 Re: Co sadzicie o tweed'owych garsonkach i plaszc 27.09.04, 19:32 a jestes z Krakowka?napisz gdzie konkretnie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Co sadzicie o tweed'owych garsonkach i plaszc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.04, 19:35 Jedź na ten duży bazar z ubraniami , tam za Stoczniowcami , jedzie tam 174, 163, 115, 125 i jeszcze jakieś są autobusy, wiesz ten największy w Krakowie:)) Odpowiedz Link Zgłoś
inezja21 Re: Co sadzicie o tweed'owych garsonkach i plaszc 27.09.04, 19:37 czekaj,czekaj,tandeta? Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: Co sadzicie o tweed'owych garsonkach i plaszc 27.09.04, 19:45 inezja21 napisała: > czekaj,czekaj,tandeta? no nie! dziewczyny bojcie sie ciecia, na tandecie ubrania kupowac, sorry z calym szacunkiem ale .... Odpowiedz Link Zgłoś
inezja21 Re: Co sadzicie o tweed'owych garsonkach i plaszc 27.09.04, 19:47 szczerze to ja nigdy na tandecie nie byłam bo za daleko ode mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa to tylko tak się nazywa po starych czasach.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.04, 20:01 nie sugeruj się nazwa tam jest olbrzymi plac z butikami i maja dobre jakościowo rzeczy takie same jak w innych sklepach w centrum , Ty myślisz ,ze jak płacisz 500 zł za płaszcz to on jest z innej hurtowni??to się mylisz i przepłacasz, ten sam krój , ten sam materiał metka identiko płaszcz i różnice w cenie sa bo oczywiście ktoś naiwny kupi w sklepie w Rynku , a potem pluje sobie w brodę jak moja znajoma w zeszłym roku gdy zobaczyła swój płaszcz o wiele taniej w butiku u siebie na osiedlu, myślisz ,ze ktoś jej uwierzył ,ze to inny płaszcz? kazdy się pukał w czoło, przepłcają naiwni, a ja mam same dobre jakościowo rzeczy i płaszcze paroletnie , które wygladają jak nowe:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa a te bluzki w nibymarkowych sklepach naprawdę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.04, 20:09 kosztuję w Chinach( bo stamntąd się je sprowadza oczywiście metki jak orginalne ha ha)od 1 do 5 zł, znajoma sprowadza i sprzedaje na Sławkowskiej po 60 100, a nawet wiecej a naiwniaczki płacą:) dlatego NIGDY nie dam się zrobić w balobna a orginalne rzeczy kupuję w wakacje zagranicą:)) Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: a te bluzki w nibymarkowych sklepach naprawd 27.09.04, 20:10 Gość portalu: Ewa napisał(a): > kosztuję w Chinach( bo stamntąd się je sprowadza oczywiście metki jak orginalne > > ha ha)od 1 do 5 zł, znajoma sprowadza i sprzedaje na Sławkowskiej po 60 100, a > nawet wiecej a naiwniaczki płacą:) dlatego NIGDY nie dam się zrobić w balobna a > > orginalne rzeczy kupuję w wakacje zagranicą:)) dlatego ja wlasnie kupuje za granica (twoja) czyli u siebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Co sadzicie o tweed'owych garsonkach i plaszc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.04, 19:56 uhu:)))tam jest największy wybór :)) Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: Co sadzicie o tweed'owych garsonkach i plaszc 27.09.04, 19:57 Gość portalu: Ewa napisał(a): > uhu:)))tam jest największy wybór :)) wybor czego, tego co sama nazwa miejsca wskazuje? Odpowiedz Link Zgłoś
inezja21 Re: Co sadzicie o tweed'owych garsonkach i plaszc 27.09.04, 19:57 tak jak na Tomexie w Hucie:):):) Odpowiedz Link Zgłoś
inezja21 Re: Co sadzicie o tweed'owych garsonkach i plaszc 27.09.04, 20:00 a byłas kiedyś Trampku na tandecie? Nazwa rzeczywiście zniechęca.Ale moje kolezanki tam kupowały i miały fajne ciuchy:) Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: Co sadzicie o tweed'owych garsonkach i plaszc 27.09.04, 20:07 inezja21 napisała: > a byłas kiedyś Trampku na tandecie? > Nazwa rzeczywiście zniechęca.Ale moje kolezanki tam kupowały i miały fajne > ciuchy:) wiesz ja obchodze szerokim lukiem bazary z ciuchami i zawsze to robilam tandete znam ale sprzed 20 lat, nigdy nie kupowlama na tandecie ale mialam taka tesciowa ktora lubila grzebac w bazarowych szmatkach i chyba ze dwa trzy razy udalo jej sie mnie namowic na ta przyjemnosca co do tandety to jak wiesz tam jest takie bajorko nad ktorym sie studenci opalali ..... Odpowiedz Link Zgłoś
inezja21 Re: Co sadzicie o tweed'owych garsonkach i plaszc 27.09.04, 20:13 jednak ja przyznaje racje Ewie.Troszke sie Krakow zmienil i nie jest ten sam co sprzed dwudziestu lat.Nie ma porownania. To sie zgadza.Tandeta jest na zadupiu,wiec logiczne ze za ten sam towar w rynku zaplacimy drozej,bo placimy za czynsz i miejsce sklepu w cenie produktu. Tandeta zastala tandeta,zeby bylo wiadomo,gdzie jechac,ale nie ma tam "tandety" Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: Co sadzicie o tweed'owych garsonkach i plaszc 27.09.04, 20:27 pewnie masz racje, mnie sie tandeta kojarzy ze szmira, strojami w stylu "wies tanczy i spiewa" a co do butikow , jakos nie mam serca do butikow, Odpowiedz Link Zgłoś
inezja21 Re: Co sadzicie o tweed'owych garsonkach i plaszc 27.09.04, 18:59 eech,nie dla mnie... Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: Co sadzicie o tweed'owych garsonkach i plaszc 27.09.04, 19:03 ech nie dla mnie również... A tak mi sie podobają... Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: Co sadzicie o tweed'owych garsonkach i plaszc 27.09.04, 19:04 a dlaczego sadzisz ze nie sa dla ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: Co sadzicie o tweed'owych garsonkach i plaszc 27.09.04, 19:15 tralalumpek napisała: > a dlaczego sadzisz ze nie sa dla ciebie > bo te, które tak mi sie podobaja i dobrze na mnie leżą są bardzo drogie :-( Odpowiedz Link Zgłoś
inezja21 Re: Co sadzicie o tweed'owych garsonkach i plaszc 27.09.04, 19:15 bo to nie kolory dla brunetki typu zima i pogrubiają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa a ja chwilę żałowałam ,że nie jestem brunetką... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.04, 19:19 Bo był taki jasno popielaty fajny w ciemno-popielatą pepitkę i niestety do moich blond włosów nie pasował:( widziałm brunetkę jak przymierzała i wyglądała w nim bosko:) ale kupiłam też bardzo ładny taki sam tyle ,ze w odcieniach brązu:))raczej nie pogrubiaja ,jeśli są dobrane fasonem i kolorem:)ja mam taki wcięty w tali i wyglądam szczuplej niż naprawdę:) Odpowiedz Link Zgłoś
inezja21 Re: a ja chwilę żałowałam ,że nie jestem brunetką 27.09.04, 19:21 to może jeszcze się zastanowię:)jak poczuję przypływ gotówki:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: a ja chwilę żałowałam ,że nie jestem brunetką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.04, 19:27 aha i jeszcze dodam ,ze one są brdzo ciepłe i nieźle grzeja w zimie, a kazdy wie jakie u nas mrozy potrafią być:)))a tak wkładam bluzke zamias dwoch swetrów i wszystko gra:))życzę szybkiego przypływu pieniązków i udanych zakupów:)) Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: Co sadzicie o tweed'owych garsonkach i plaszc 27.09.04, 19:21 inezja21 napisała: > bo to nie kolory dla brunetki typu zima i pogrubiają ty maupo zuośliwa :-( Odpowiedz Link Zgłoś
inezja21 Re: Co sadzicie o tweed'owych garsonkach i plaszc 27.09.04, 19:28 dlaczego maupa ze mnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa ale dlaczego dziewczyny nie dla WAS??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.04, 19:06 Jest tyle różnych fasonów i wzorów, niezależnie od kroju ceny całkiem rozsądne od 25 do 300 złotych można kupić piękny płaszczyk:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: ale dlaczego dziewczyny nie dla WAS??? IP: *.icpnet.pl 27.09.04, 19:10 ale gdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
inezja21 Re: ale dlaczego dziewczyny nie dla WAS??? 27.09.04, 19:28 własnie!!!i nie poisz h&m bo u nas tego nie ma:(:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa napisałam wcześniej gdzie kupić:))4 post z góry:)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.04, 19:31 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Polecam Tomex! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.04, 09:26 Ja również gorąco polecam zakupy np. na placu Tomex w Krakowie; w ubiegłym roku kupiłam zimowy płaszcz firmy Lena, długi, z paskiem i " futrzakiem" za 460 zł - identyczny na Floriańskiej kosztował 720 zł! Na pewno - weszłam i spradziłam metkę oraz cenę. Na placach można kupić o wiele taniej ciuchy, jakie sprzedawane są w sklepach - np. wczoraj kupiłam dwa sweterki w serek, dopasowane - po 38 zł. A w sklepie widziałam je po 55 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa otóż to , bo i tak szyje się wszystko w Łodzi:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 09:45 Prawda jest taka ,ze prawie wszyscy handlowcy zaopatrują się w tych samych hurtowniach , większośc fajnych płaszczy i ubrań szyje sie w Łodzi i stamtąd sprowadzają je i ci, którzy mają sklepy na drogich ulicach i stąd u nich te wysokie ceny , bo czynsz jest bardzo drogi np.na Sławkowskiej nawet ponad 10 tys miesiecznie, a także ci , którzy sprzedają w butikach na osiedlu czy na placach i mają wówczas przystępne ceny , bo nie płącą horendalnych pienędzy za wynajem lokalu albo wogóle nie płacą:)wniosek jeden dobrze szukać i płacić za tą samą rzecz taniej:))tylko naiwni i leniwi przepłacają:(ja wolę za te 100 zł lub wiecej zaoszczędzone kupić nowe spodnie lub sweter:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nina Re: Co sadzicie o tweed'owych garsonkach i plaszc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.04, 10:08 I Ewuniu msz racje, u nas w Katowicach jest tak samo - w centrum rzeczy są najdroższe a parę ulic dalej można kupić i nawet ładniejsze taniej Odpowiedz Link Zgłoś
misae Re: Co sadzicie o tweed'owych garsonkach i plaszc 28.09.04, 10:33 wow ale watek sie rozwinal, ja sie przygotowuje to zakupow bardzo starannie :o) przegladam katalogi i internet, potem przyjdzie pora na lokalne sklepy. Zapamietuje sobie ceny wybranych kompletow a potem czekam na przecene. Troche to skomplikowane ale zawsze jestem zadowolona z moich zakupow wiec chyba warto troche pomyszkowac ;o) Tweed'owe ciuchy zawsze mi sie podobaly tylko ciezko bylo kupic, wiadomo musi byc trendy aby kazdy sklep to mial...Nareszcie sie doczekalam! Odpowiedz Link Zgłoś