Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

biustonosze z tapicerka

17.10.04, 22:47
    czy kiedys mialyscie to doswiadczenie ze chcecie biustonosz w okreslonym
    rozmiarze a pani przynosi wlasciwy rozmiar, ale wywatowany od srodka? no gdzie
    ja mam w takim czyms zlozyc swoja anatomie? albo ten drugi wspanialy pomysl -
    plastikowy napiersnik, nie wazne co ci dala natura, musi sie zmiescic albo
    chodzisz au naturel? ja nie wiem, zawsze mozna bylo znalezc stanik na kazdy
    rozmiar, teraz jakos te rzeczy gotowe sa dla kobiet plaskich a inne
    "sugerujemy specjalne zamowienie"
    Obserwuj wątek
      • b_bb Re: biustonosze z tapicerka 17.10.04, 23:24
        Zgadzam się. Noszę rozmiar 70E, więc nie mam absolutnie żadnej potrzeby
        powiększania niczego w tym miejscu i nie mogę wyjść z podziwu, jak producentom
        przyszło do głów stworzyć powiększający biustonosz w tym rozmiarze. Nie znoszę
        sztywnych pancerzyków, dlatego staniki to chyba najdroższa część garderoby, jaką
        posiadam.
        • zettrzy Re: biustonosze z tapicerka 17.10.04, 23:40
          b_bb napisała:

> dlatego staniki to chyba najdroższa część garderoby, jaką
          > posiadam.

o wlasnie ... to bym zacytowala tym dziewczynom ktore chca miec "rozmiar wiecej"
          • ludzka_budowla Re: biustonosze z tapicerka 17.10.04, 23:48
            > o wlasnie ... to bym zacytowala tym dziewczynom ktore chca miec "rozmiar
            wiecej

ja nia jestem... ale mysle ze jakbym miala rozmiar C a nie B to cena mojej
            bielizny nie zmienilaby sie
      • Gość: Richelieu* Re: biustonosze z tapicerka IP: 195.117.90.* 17.10.04, 23:48
        a ja mam 70B i noszę wyłącznie push-upy. Jeśli ktoś ma rozmiar E to musi nosić
        staniki podtrzymujące, uneiruchamiające duże piersi. A jeśli dziewcze ma
        rozmiar A to dlaczego ma nie nosić powiększających.
        • b_bb Re: biustonosze z tapicerka 17.10.04, 23:54
          Nie chodzi o to, że dziewczę z rozmiarem A ma nie nosić powiększaczy. Chodzi o
          to, że producenci produkują te same modele we wszystkich rozmiarach i nie biorą
          pod uwagę tego, że osoba z rozmiarem E nie potrzebuje push-upa i musi się sporo
          naszukać, by znaleźć coś, co będzie dobrze leżało, podtrzymywało, nie wrzynało
          się w ramiona i przy okazji ładnie wyglądało. Takie cuda produkują jedynie
          firmy, które każą sobie słono płacić za swój towar.
          • Gość: Richelieu* Re: biustonosze z tapicerka IP: 195.117.90.* 17.10.04, 23:57
            e, tapicerka może oznaczać "stelaż" zmneijszający na przykład. Chodzi mi o
            jakąkolwiek ingerencję w naturalny rozmiar biustu
            • zettrzy Re: biustonosze z tapicerka 18.10.04, 00:06
              Gość portalu: Richelieu* napisał(a):

> e, tapicerka może oznaczać "stelaż" zmneijszający na przykład. Chodzi mi o
              > jakąkolwiek ingerencję w naturalny rozmiar biustu

nie, mnie chodzi o taka tapicerke jak w kanapie, poduszki znaczy sie
            • b_bb Re: biustonosze z tapicerka 18.10.04, 00:08
              Mówiąc o tapicerce mam na myśli wykładzinkę gąbczastą w środku stanika. Cała
              miseczka jest sztywna, często uzupełniona o coś w rodzaju kartonu(?)powodującego
              usztywnienie na całości. Fiszbiny jak najbardziej popieram i nie mam staników
              bez nich, ale miseczki muszą być miękkie.
              • Gość: titt Re: biustonosze z tapicerka IP: *.botany.gu.se 20.10.04, 11:34
                Sluchalam ostatnio dosc ciekawego programu na temat fizyki drgan. Chodzilo o to
                ze biust moze wpadac w rezonans (co boli). Jestem troche na bakier z fizyka
                wiec trudno mi wytlumaczyc ze przy malym biuscie czestotliwosc drgan jest duza
                przy duzym niska ale przy srednim w rezonans wpada sie przy normalnym chodzie
                lub truchcie. No i jestem tym przypadkiem, 75C i zycia nie wyobrazam sobie bez
                totalnego usztywnienia i zablokowania biustu (ale wszelkie poduszki i "push -
                up" odpadaja). To jako ciekawostka ale refleksja jest taka - czemu, jesli
                istnieja tacy madrzy naukowcy :-) firmy szyjace staniki nie wezma sobie ich rad
                do serca, a raczej nie zrozumieja ze potrzeby kobiet o roznych rozmiarach sa
                rozne?
          • zettrzy Re: biustonosze z tapicerka 18.10.04, 00:03
            b_bb napisała:

> Nie chodzi o to, że dziewczę z rozmiarem A ma nie nosić powiększaczy. Chodzi o
            > to, że producenci produkują te same modele we wszystkich rozmiarach i nie biorą
            > pod uwagę tego, że osoba z rozmiarem E nie potrzebuje push-upa i musi się sporo
            > naszukać, by znaleźć coś, co będzie dobrze leżało, podtrzymywało, nie wrzynało
            > się w ramiona i przy okazji ładnie wyglądało. Takie cuda produkują jedynie
            > firmy, które każą sobie słono płacić za swój towar.

otoz wlasnie. Ja nie moge znalezc swojego rozmiaru bez tapicerki w srodku. (Ja
            mam tylko D). Po prostu nikt nie wierzy, ze kobieta moze byc tego rozmiaru BEZ
            watowania. Oczywiscie, jesli juz jest, to na pewno wazy ze trzysta kilo i trzeba
            te miseczke dolaczyc do rozmiaru 150 cm w talii (odpowiednio wiecej u gory).
            Moge oczywiscie tez zaplacic za stanik wiecej niz za np. zakiet ... nie nie
            zartuje, brutalna rzeczywistosc.
            • Gość: FormerA27 Re: biustonosze z tapicerka-do Zettrzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.04, 07:54
              Z tego co wywnioskowalam mieszkasz w USA. Ja onego czasu tez mieszkalam, a ze
              nosze stanik rozmiar 34 D wedlug rozmiarowki amerykanskiej wiec mialam ten sam
              klopot co ty. W koncu znalazlam staniki w Targecie jakis Gillian czy Gilligan.
              W roznych kolorach, koronkowe, ladniutkie, praktycznie za grosze! Poza tym
              kupowalam staniki glownie w sklepach typu JC Penney, Hecht's, Kohls a nie w
              tych cholernych Victoriach Secret. Nawet jak w Viktorii znajdziesz D bez
              tapicerki, to pol cycka z biustonosza wylazi. Marki takie jak Bali, Playtex czy
              Olga robia cyckonosze dla nas. I niektore sa calkiem ladne!
              Na pocieszenie dodam, ze w PL kupowanie biustonosza jest jeszcze wiekszym
              koszmarem. Jedyna marka to Triumph, a oni D robia starsznie utylitarne bez
              zadnych upiekszen.
      • Gość: puma Re: biustonosze z tapicerka IP: *.chorzow.um.gov.pl / *.chorzow.um.gov.pl 18.10.04, 08:27
        Ja noszę tylko miskę C, a mimo to nie znoszę staników z jakimiś usztywniaczami,
        noszę tylko i wyłącznie z fiszbiną. I nawet dla mnie ciężko jest znaleźć ładny
        stanik bez wkładek i gąbek.
        • Gość: black magic women Re: biustonosze z tapicerka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.04, 09:27
          swego czasu poszukiwalam gladkiego/takiego pod obcisle bluzki/bezszwowego,LADNIE
          cielistego/nie zaden tam
          barchan;)))/biustonosza75c/d...masakra!niema!owszemab.czasem sa a,b,male c,ale
          wiecej?po co?!czasem mam wrazenie,ze powinnam zaopatrywac sie w
          sklepach"specjalistycznych".a te plastikowe miski,gabki,maja chyba na celu
          trzymac niepozadanego osobnika na odleglosc,bo pozadany i tak to wszystko zdejmie...
          • aniabe13 Re: biustonosze z tapicerka 18.10.04, 09:53
            Ty też? Noszę 75c w porywach d, znalezienie stanika w tym rozmiarze to horror.
            Albo barchany, albo przedziwne konstrukcje z tapicerką, albo dwa plstiki
            obszyte czymś, złączone byle jak z makaronikami zamiast ramiączek, zgroza.
            Wiele fasonów kończy się na b panie w sklepach twierdzą, że to im "schodzi".
            Patrząc latem na ulicę wierzę, biusty c,d,e wylewające się ze staników b...
            I idę grzecznie do Felliny, Triumpha sporadycznie Gaja, tam mają rozmiary i nie
            wszystko ma tapicerkę, lub można ją wyjąć.
            • inezja21 Re: biustonosze z tapicerka 18.10.04, 13:00
              taaa,identycznie to co ja 75C,w porywach D.Według rozmiarówki włoskiej z
              inetrnetu podobno F (koszmar...).Ja osobiście lubię triumpha,co nie znaczy,że
              każdy stanik stamtąd mi pasuje:)
              Faktycznie,nie lubię grubych i sztywnych staników,jak ubieram taki stanik,zaraz
              robi się gorąco,a poza tym mam wrażenie,że mogłabym rozbić samochód tym
              stanikiem-a mam taki jeden,właśnie triumpha.Noszę go tylko w zimie:)
      • papryczka_ag Re: biustonosze z tapicerka 18.10.04, 09:51
        Ja na szczęście należę do tych bardziej płaskich i noszę takie modelujące cuda,
        ale też nie lubie jak przypomina to pancerz :( Natomiast dla kobiet D lub E to
        chyba absurd kupować taki stanik. Nie dość,że chyba niewygodny, to nie każda
        chce wyglądać na rozmiar "Z" i robić konkurencję Lolo Ferrari... Czasy
        sztywnych gorsetów już chyba minęły? Stanik musi być wygodny. Chyba że ktoś
        jest masochistą - może producenci kierują się opinią o wszechobecnych w XXI
        wieku zboczeniach :)
      • Gość: rene Re: biustonosze z tapicerka IP: 212.160.172.* 18.10.04, 15:08
        tapicerka - rewelacyjne określenie :-)
        noszę takie, bo w najpopularniejszym rozmiarze na świecie, są głównie takie..

Ale nie o tym.
        To, co jest w sklepach zawdzięczamy głównie sprzedawczyniom, właścicielkom, bo
        to one zamawiają towar. Mój mąż zaopatrywał kiedyś sklepy w bieliznę
        (niemiecką, francuską, hiszpańską) - ponad 70% zamówień to było 75 B... Bo "się
        sprzedaje", pozostałe rozmiary były brane pojedynczo albo wcale.
        Wyjątkiem był sklep w Gdyni, którego włascicielka sama miała czym oddychać i
        umiała przekonać klientki, że należy kupować stanik we właściwym rozmiarze, a
        nie wciskać się w 75B - u niej był pełen przekrój... i też się sprzedawło :-)
        • papryczka_ag Re: biustonosze z tapicerka 18.10.04, 15:09
          Rany... czy jest większy horror niż za ciasny stanik???
          Ewentualnie szorstkie stringi :)
          • Gość: black magic women Re: biustonosze z tapicerka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.04, 19:20
            sama czesto sie zastanawiam jak to mozliwe ,ze wszystkie nosza 75b,a przeciez
            jedne maja szerokie ,inne waskie plecy,takze piersi sa rozne i b moze rownac sie
            c,czy d!choc przyznam sie wam,ze troche sie wstydze prosic o c,czy d,a przeciez
            nie raz pasowaloby i male e!
            • miska_malcova Re: biustonosze z tapicerka 18.10.04, 19:41
              ja niestety muszę powiększać i usztywniać :-) ale robię to dość dyskretnie i
              bywa, że wyrzucam dodatkowe gąbki a na pancerne biustonosze nawet nie patrzę...
              • sigrun Re: biustonosze z tapicerka 18.10.04, 20:32
                Pozwólcie że dodam coś od siebie na rzecz push-upów dla cycatych:-)
                Oczywiście wszystko zależy nie tylko od gabarytów piersi, ale przede wszystkim
                od budowy ciała. Kiedy ma się dość szeroko rozstawione "bufory", które na
                dodatek siłą grawitacji rozjeżdżają się na boki, trzeba niestety uciekać się do
                niektórych sztuczek, bo taki Grand Canyon nie we wszystkich kreacjach wygląda
                dobrze;-P Na dodatek gdy rzeczone "bufory" są trudne do utrzymania w ryzach,
                usztywniona lekko miseczka (np. cienką gąbeczką) może okazać się niezbędna, gdy
                piersi będą próbowały wyrwać się na wolność (co, niestety, w przypadku zupełnie
                miękkich misek dość często się zdarza);-P Ponadto - przynajmniej w moim
                skromnym przypadku - fason typu push-up o wiele lepiej się sprawdza od dawnych
                niewygodnych bardotek, gdzie fiszbiny uwierają nawet podczas totalnego
                bezruchu:-( Owszem, jak wspomniały poprzedniczki nie ma sensu powiększać miski
                C czy D, dlatego preferuję jedynie modele bez jakichkolwiek poduszek. Niestety
                zakup takowych ostatnimi czasy bywa dość trudny:-( Wszędzie wkładki, gąbki,
                sylikony:-( Triumpha już nie lubię odkąd zawyżył numerację (obecnie miska C to
                małe B) - porównywałam z innymi markami, no i oczywiście na sobie. Kto wie,
                może w celu zwiększenia popytu chcą sobie przypodobac nowe rzesze klientek
                dając im taką namiastkę "psychicznego komfortu";-P Po wielu poszukiwaniach
                znalazłam mój ideał - rodzima firma Kostar. Leżą idealnie, zbierają do kupy co
                trzeba, podnoszą i nie uwierają. Na dodatek robią to w tak dyskretny sposób, że
                podczas szalonego "tet a'tete" Szanowny Małżonek nie jest w żadnym stopniu
                zawiedziony zawartością, po tym jak push-up ląduje na podłodze;-P Pozdrawiam
                wszystkie forumowiczki:-D
                • Gość: black magic women Re: biustonosze z tapicerka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.04, 20:54
                  tez polecam kostara!!!mam juz 2 kupione w galerii centrum i bedzie ich wiecej bo
                  ceny sa przystepne/ok35-65zl/ a jakosc niezla;))
      • zettrzy Re: biustonosze z tapicerka 19.10.04, 04:18
        te plastikowe to mnie przerazaja, zdaje mi sie ze jakby sie musiala schylic
        majac to na sobie to by mi pokroilo cialo na kawalki
        • sigrun Re: biustonosze z tapicerka 19.10.04, 07:49
          Przepraszam za ignorancję, ale plastikowe???:-O Co, gdzie, jak? Coś mnie
          ominęło?
          • Gość: z_zewnatrz Re: biustonosze z tapicerka IP: 81.219.8.* 19.10.04, 09:07
            ja cierpie poszukujac stanika... rozmiar niby normalny 75C, a w sklepach sa same
            koronki,niemilosiernie obcierajace, niektore z was polecaja triumpha, ja jednak
            mam do nich totalna awersje (opadajace ramiaczka, przebijajace sie przez
            delikatne koronki usztywnienie). oczywiscie mozna wydawac na stanik pol pensji
            jednak, przy mojej warszawskiej wodzie sprobowalam tylko raz, stanik pomimo
            prania w delikatnych plynach w letniej wodzie wygladal po dwoch miesiacach okropnie,
            mam wiec pytanie powiedzcie gdzie warszawianki kupuja bielizne?
            • Gość: gonia Re: biustonosze z tapicerka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 09:45
              witam, ja co prawda jestem z rodzaju tych co moga byc posądzane o bycie
              chłopakiem, ale jest sklep w wawie gdzie sprzedawczynie maja naprawdę dużą
              wiedzę na temat dobierania staników. Co prawda wybór jest tam tylko między
              triumphem i feliną ( o ile pamiętam) ale za to moga całkowicie
              przewartościować to, co wiesz na temat swego rozmiaru :-) tak było ze mną i
              efekty są rewelacyjne. Grochowska nie wiem ile, odcinek między Wiatraczną a
              skrzyzowaniem z MArsa (chyba 40 albo 80?) po prawej stronie jadąc od centrum,
              sklep nazywa się ATUT. Polecam i powodzenia!
              • Gość: xieni Re: biustonosze z tapicerka IP: *.wsa.gov.pl 19.10.04, 10:15
                tak, tak - sklep Atut przy ul. Grochowskiej w Warszawie.
                Panie sprzedawczynie b. kompetentne. Wyśmiały mnie jak chciałam kupić 75 b, po
                czym okazało sie że mój rozmiar to 70 D.
                Nareszcie poczułam co to dobry stanik.
                Faktycznie mają tylko tryumfa i fellinę, ale naprawdę warto parę groszy
                dopłacić. Po kupieniu 70 D tryumfa próbowałam kupić ten sam rozmiar chwalonego
                wyżej Kostara w galerii Centrum ale to była poprostu porazka.
                • schaetzchen Re: biustonosze z tapicerka 19.10.04, 16:17
                  A ja polecam jeszcze Marksa i Spencera. Za 120 zł (droższych niż 160 zł nie
                  widziałam, a zdarza się, że na przecenie i z kartą stałego klienta kupuję stanik
                  za 80 zł) można kupić świetny stanik. Ładne modele, są bardziej koronkowe i
                  gładkie, są też modele sportowe (mam taki do jogi, świetnie trzyma, wygląda
                  średnio, bo jest duży, zabudowany i dość gruby - ale świetnie spełnia swoje
                  zadanie). Nie mam nigdy problemu z kupnem 34D (czyli 75D) - nie wiem, jak
                  większe rozmiary. Bardzo dobra jakość, nic się nie rozciąga ani nie żółknie.
                  Piorę w pralce (zbrodnia...)
                  Acha, powiało optymizmem - ostatnio byłam w GC i zauważyłam sporo staników 75D -
                  co jest rewolucją, bo jeszcze rok temu rozmiarówka kończyła się na C. Niestety,
                  mimo dobrego rozmiaru żaden (!) na mnie nie pasował...
                • Gość: okehma biustonosze z tapicerka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 10:13
                  właśnie szukam tego sklepu, a pamiętasz może numer przy którym się on znajduje?
                  Błagam!!!!!!
          • zettrzy Re: biustonosze z tapicerka 19.10.04, 19:22
            sigrun napisała:

> Przepraszam za ignorancję, ale plastikowe???:-O Co, gdzie, jak? Coś mnie
            > ominęło?

takie jakby atrapy, bardzo sztywne, proboja to wpychac od jakichs trzech lat,
            przedtem nie bylo
      • klymenystra polecam 19.10.04, 22:29
        maly sklep triumpha w krakowie na starowislnej.maja staniki polskich firm w
        bardzo przystepnych cenach, sprzedawczynie beda doradzac i pomagac nawet przez
        godzine :) ja tam regularnie kupuje moje 75c/d i nie narzekam :)
        • ada16 do rene 20.10.04, 08:35
          W Gdyni był...
          a może jeszcze jest sklep.
          Tylko gdzie?
          • Gość: do Ady Re: do rene IP: 212.160.172.* 20.10.04, 11:26
            Nie wiem, czy jeszcze jest, dość dawno to było.
            Był na Świętojańskiej, nazywał się Pamela.
      • Gość: m. Re: biustonosze z tapicerka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 23:13
        a ja mam prześliczne 75b i jestem badzo z niego zadowolona. a mój chłopak chyba
        jeszcze bardziej:)
        • zettrzy Re: biustonosze z tapicerka 21.10.04, 03:25
          Gość portalu: m. napisał(a):

> a ja mam prześliczne 75b i jestem badzo z niego zadowolona. a mój chłopak chyba
          >
          > jeszcze bardziej:)

no tak, oni potrafia to zdjac, spojrzec, obejrzec pod swiatlo, jeknac "o jakie
          piekne" etc. Tylko sproboj znalezc podobne piekno w wiekszym rozmiarze.
          • annika_vik Re: biustonosze z tapicerka 21.10.04, 12:57

A ja noszę wyłącznie "tapicerowane". W związku z tym mam - uwaga - sztuk dwie.
            Obie kupione za granicą. Trzeci kupiony tutaj - Triumpha - robi mi z piersi 2
            pociski, ewentualnie stożki. Dramat.
            Mam 75 lub 80 DD, jakoś mieszczę się czasem w D, ale wyskakuje mi z tego biust.
            Straszne. Liczę, że schudnę i będę mogła wejść do sklepu i kupić sobie od razu
            nawet ze 3 sztuki biustonoszy...

Wybieram tylko te tapicerowane z wielu ważnych powodów:
            1. Bo nawet jak mi się zrobi zimno to tego tak wyraźnie nie widać (wiecie o co
            chodzi)
            2. Są to jedyne konstrukcje które trzymają mi biust.
            3. Nie odznaczają się pod ubraniem (szczególnie te wytłaczane, które wy
            nazywacie plastikami).

Tylko gdzie ja mogę takie kupić???? W sklepach proponują mi np. Fellinę z
            miękkimi miskami ujmującymi pierś w stożek (znowu!) i dzielącymi ją na pół.
            Tapicerowanych nie ma w ogóle. Gdzie wy dziewczyny widziałyście takie
            biustonosze?
            Mam już dosyć sklepów, gdzie mi proponują 95B "bo to taka sama miseczka jak D".
            Gdzie mówią: "ale spokojnie się pani zmieści w C!" (biust rzecz miękka, pewnie,
            że częściowo wejdzie, tyle, że reszta się wyleje).

Co ja biedna zrobię, jak mi te dwie posiadane sztuki szlag trafi?

• Gość: Okehma Re: biustonosze z tapicerka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 13:37
              Boże! Jak dobrze wiedzieć, że nie jestem sama... Ja mam z tym od zawsze kłopot.
              W czasach kiedy było mnie więcej... to jeszcze nosiłam B lub C więc nie było
              problemu... Ale po tym jak schudłam 10 kilosów a moje piersi pozostały takie
              same to nawet w największych mękach nie mogę utrafić nic, co pasowałoby na moje
              ciałko ;) powinno to być 70D lub coś koło tego, ale... i tu zaczynają się
              schody... D owszem jest ale a to 80, a to 90... no i niestety zwykle panie
              ekspedientki ze swoim "życzliwym" uśmieszkiem mówią... "to trzeba przytyć -
              innego wyjścia nie ma" no i ręce mi opadają... Aktualnie posiadam kilka sztuk -
              żadna nie jest dobra, za duże lub za małe... i kiedy pomyślę, że mam kupić
              kolejny - odechciewa mi się żyć... słyszałam o takiej pani - Hannie Sitkiewicz,
              która ma sklep bodajże na Grochowskiej w Warszawie ale nie udało mi się jej
              zlokalizować, jeśli któraś z was ma namiar na jej sklep to błagam
              pomóżcie!!!!!!!
      • naels Re: biustonosze z tapicerka 21.10.04, 12:46
        > teraz jakos te rzeczy gotowe sa dla kobiet plaskich a inne "sugerujemy
        > specjalne zamowienie"

Chorela ciezka, mnie tez kupowanie biustonosza potrafi wkurzyc, a powyzsze
        teksty czasami jeszcze bardziej. Dlaczego wszystkim sie wydaje, ze "kobiety
        plaskie" to musza byc automatycznie poobkladane gabkami, poduszkami i innymi
        sylikonami? Kiedys sie przyznalam na forum, ze nosze biustonosze z
        owymi "wspanialymi" dodatkami, i natychmiast grono zyczliwych forumowiczek mnie
        wysmialo i zakrzyczalo, twierdzac, ze jestem glupia, ze sobie "dorabiam"
        objetosci, zeby sie pozbyc kompleksow, ze biedny ten moj facet, szok przezyje,
        kiedy mnie rozbierze itp. Ale prawda jest taka, ze praktycznie NIEMOZLIWE jest
        znalezc zwyczajny, nieusztywniany i niewywatowany biustonosz, ktory nie
        przypominalby zbroi sredniowiecznej i nadal byl w rozmiarze 70B! Dlaczego
        wszedzie pokutuje przekonanie, ze kobieta z malym biustem musi miec
        automatycznie kompleksy, plakac po nocach a o poranku chylkiem upychac w
        sztywnym, miskowatym biustonoszu watolinowe poduszki/plastikowe "lezki"/czy w
        skrajnej rozpaczy frotowe skarpetki!?
      • Gość: Spoza Re: biustonosze z tapicerka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.10.04, 22:11
        Mnie to też irytuje. Na szczęście nie mam dużego biustu, 75C i wręcz
        cieszyłabym się, gdyby zmalał (jest to w moim przypadku teoretycznie możliwe, a
        dlaczego, poniżej). Ale push-upów nie znoszę. Zresztą mimo wieku 23 lat mam,
        cóż - BARDZO obwisły biust. Padłam ofiarą własnej głupoty, czyli noszenia przez
        lata topów, takich wciąganych przez głowę. Nawet przy mierzeniu push-upu nie
        mam "rowka", bo mam jakieś 5 cm odstępu między piersiami. ;( A leży na mnie
        takie coś koszmarnie, bo pierś obwisła jest zawyczaj wąska a wydłużona :-/ i
        tego typu stanik musiałabym mieć o rozmiar za duży, żeby mi w ogóle jakoś się
        układało.
        Wbrew pozorom też miewam problemy. Lubię dobierać bieliznę po prostu na
        zasadzie, że dana rzecz mi się podoba, a nie jest jakaś bardzo droga... I
        niekiedy figa, bo okazuje się, że do danych stringów jest tylko push-up,
        wariantu miękkiego niet. Skąd to wyobrażenie, że każda kobieta chce mieć biust
        na kilometr? Nie ma czegoś takiego jak "każda kobieta".
        Zaś co do malenia - na szczęście w mym cholernym biuście nieco tłuszczu sobie
        dynda, a mięśni za mało. Zaczęłam uprawiać amatorsko biegi narciarskie, a przy
        tym ramiona też pracują. Super; może trochę mi się astma podleczy, będę miała
        jeszcze mocniejsze ręce i nogi i możemoże biust odrobinę pójdzie do góry i
        zmaleje...
        • zettrzy Re: biustonosze z tapicerka 21.10.04, 22:20
          na wzmocnienie miesni podtrzymujacych biust podobno najlepsze sa ciezarki i
          podobno te cwiczenia sa bardzo skuteczne dla wszystkich typow biustu - tzn. za
          duzy nie urosnie jeszcze bardziej, maly sie nie zmniejszy, tylko bedzie lepiej
          sie trzymal
          ale nawet idealny biust nie moze sie czuc dobrze w marnej bieliznie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka