Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

strategia zakupow wg plci

24.10.04, 15:38
    Mezczyzna idac kupic 3 koszule, 4 pary skarpetek i 2 pary spodni idzie do
    sklepu i kupuje 3 koszule, 4 pary skarpetek i 2 pary spodni, starannie
    sprawdza cene aby wydac mniej niz planowal, i za zaoszczedzone drobne funduje
    sobie piwo.
    Kobieta idac kupic biurowa garsonke spostrzega maciupenka torebeczke wyszywana
    koralikami, o niebotycznej cenie, idealna na bal na ktory owa kobieta i tak
    nigdy w zyciu nie pojdzie. Potem trafiaja sie inne niepowtarzalne okazje i
    kobieta wraca do domu nabywszy owa torebeczke, dwie kultowe apaszki i sandalki
    na bardzo wysokich szpilkach ktore kiedys sie na pewno przydadza. Wydatek
    stwarza spory debet, na garsonke nie bedzie ja teraz stac przez pol roku, nic
    z tego co kupila do niczego jej sie nie przyda a mimo to jest o wiele bardziej
    szczesliwa niz gdyby nabyla rozsadnie to co planowala.
    Przyznam sie ze ja sama, w wieku 17 lat, wyslana z gotowka do Domow Centrum po
    zakup zimowego plaszcza, przynioslam w triumfie do domu pare pantofelkow z
    blekitnego zamszu i jakos nie bylo mi smutno ze bede musiala marznac przez
    zime w starej jesionce. Nie, nie zapadlam na zapalenie zadnych organow
    wewnetrznych. Pantofelki dalo sie wlozyc dopiero na wiosne, wiec spedzily pol
    roku w szafie. Do dzis uwazam ze to byl swietny zakup.
    Ktos jeszcze tak ma?
    Obserwuj wątek
      • aniabe13 Re: strategia zakupow wg plci 24.10.04, 16:05
        Dorzucam jeszcze jeden typ męski. Ma do kupienia 3 koszule, 2 pary spodni, 4
        pary skarpetek. Leżąc na kanapie analizuje: te koszule co mam są co prawda
        znoszone ale i tak spod marynarki niewiele widać więc jeszcze trochę można
        ponosić, spodnie- pól miasta chodzi w wytartych jeansach, więc się nie
        wyróżniam, materiałowe i tak zniszczę w samochodzie i będą wyglądały jak te co
        już mam, po co mi tyle takich samych spodni, skarpetki zamówię przez internet.
        No całe szczęście nigdzie nie muszę iść, poza tym są korki.
        • zettrzy Re: strategia zakupow wg plci 24.10.04, 16:12
          tego typu na szczescie nie znam ... boszszszsz!!!!
          • aniabe13 Re: strategia zakupow wg plci 24.10.04, 16:31
            Znam też taką kobitę, nie zawsze tak miała. Itak sobie myślę jak ją
            inteligentnie z kanapy zrzucić. Bo kobita fajna.
            Ja natomiast jestem jak z twojego opisu, stety lub niestety. Idę po kurtkę,
            nawet wiem jak ma wyglądać po czym wracam ze spodniami, bluzką i torebką. A do
            sklepu z kurtkami nawet nie weszłam. Nie zawsze ale zdarza się. Niektóre
            przedmioty mają magiczną moc przyciągania, najczęściej te które nie są nam
            potrzebne teraz.
            • ludzka_budowla Re: strategia zakupow wg plci 24.10.04, 19:26
              oooo a ja dzisiaj poszlam po spodnie, a kupilam buty i koszule ;-D
      • Gość: Richelieu* Re: strategia zakupow wg plci IP: 195.117.90.* 24.10.04, 16:38
        po raz kolejny utwierdzam się w przekonaniu, że jestem mężczyzną bo
        1. idąc po 3 koszule kupuję 3 koszule dokładnie takie jakie sobie zaplanowałam
        2. mając do wydania na ciuchy określoną sumę, a nie mając specyzowanych
        potrzeb, chodzę po sklepach (lubię ;), przymierzam, rozmyślam, a gdy wszystko
        obejdę wtedy kalkuluję na co mi starczy, na co nie starczy i co mi się
        najbardziej podoba. Nie kupuję rzeczy z miejsca, bo w następnym sklepie może
        być rzecz ładniejsza
        • kochanica.francuza jam też chłop n/t 24.10.04, 18:39
          • szafa.bojowa Re: jam też chłop n/t 24.10.04, 20:22
            ja teeeez, tylko sie ostrzyc musze i bede chlop jak sie patrzy :D
        • Gość: maluch ja też :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 10:39
          tzw. ja się nie utwierdzam, bo wiem już od dawna
          ponadto zachowanie, o którym napisała zettrzy, doprowadza mnie do szału - to
          jest właśnie takie "rozkosznie kobiece". takiej kobiecości niecierpię
          • Gość: maluch Re: ja też :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 10:40
            uzupełniam - ja też facet :)
            • b_bb Re: ja też :) 25.10.04, 10:44
              U mnie to zależy od ilości posiadanej kasy na "rozpustę". Jeśli muszę
              oszczędzać, nie ma mowy o żadnym dodatkowym zakupie, ale jak mam pełen portfel,
              potrafię zaszaleć zakupowo (czemu to zjawisko jest takie rzadkie?).
      • kochanica.francuza Hehe,same z nas babochłopy;-))))) 25.10.04, 15:56
        czy nie ma tu żadnego kobieciątka poza prostacką nowobogacką blondiniunią?;-)
        • krysia_laska Re: Hehe,same z nas babochłopy;-))))) 25.10.04, 16:46
          Ja jak sobie zaplanuję, że idę na zakupy kupić np. nowy golf, to najczęściej
          przychodzę do domu z niczym. Ale gdy się wybiorę "na sklepy" tylko pooglądać, to
          wtedy potrafię przyjść do domu z ciucahmi, których zakupu w ogóle nie
          planowałam. Lubię takie spontaniczne zakupy i jestem z nich zadowolona, a jak
          mam konkretny cel zakupowy, to wtedy najczęściej z zakupów nici. Chyba działają
          tutaj prawa Murphy'ego. A poza tym jestem kobieca w każdym calu, od głowy po
          czubki moich szpilek.
          • kochanica.francuza Re: Hehe,same z nas babochłopy;-))))) 25.10.04, 19:53

> tutaj prawa Murphy'ego. A poza tym jestem kobieca w każdym calu, od głowy po
            > czubki moich szpilek.
            I karoserię samochodzika?bo jak się korzysta z komunikacji miejskiej i własnych
            nóg,jak ja,to wiesz,w szpilkach trochę niewygodnie...
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka