Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    29.10.04, 23:36
    w trakcie sprzatanie znalazlam stare zdjecia i zaczelam je przegladac. sa z
    czasow kiedy widocznie jeszcze nie wiedzialam co dla mnie dobre. dostrzeglam
    jakie mialam buty.

nie wiem czy pamietacie tzw "żelazka" na ogroooomnie wysokiej podeszwie?
    jak ja moglam w czyms takim chodzic?
    pamietacie takie "ubraniowe nieporozumienia" w swoim wykonaniu?
    Obserwuj wątek
      • Gość: Richelieu* Re: wstyd IP: 195.117.90.* 30.10.04, 00:59
        cały okres do ok. 20 rż był nieporozumieniem. 2 pary spodni i 2 bezkształtne
        bluzki stanowiły szafę. Żeby było na zmianę. Najpiękniejszy dotychczasowy ubiór
        w życiu (całym, najnowszym też) był czerwony t-shirt kupiony na targu. Piękny
        był bo wreszcie miałam coś takiego samego jak koleżanki.

fajnie , nie? ;))

a żelazka i dziś są "modne" w szczecinie. Przyznaj się, jak stare są to
        zdjęcia, pożółkłe, w kolorze sepii, na papierze o falowanych brzegach
        • ludzka_budowla Re: wstyd 30.10.04, 01:12
          no pozolkle to nie sa ;-)
          jakies 5 czy 6 lat temu - dokladnie nie wiem, bo daty na zdjeciu nie ma ;-(

nie zartoj ze jeszcze ktos w nich chodzi?
          • ludzka_budowla Re: wstyd 30.10.04, 01:14
            tzn nie zartuj
      • zettrzy Re: wstyd 30.10.04, 05:59
        ludzka_budowla napisała:

> nie wiem czy pamietacie tzw "żelazka" na ogroooomnie wysokiej podeszwie?
        > jak ja moglam w czyms takim chodzic?

eee, ja uwazam ze umiejetnosc chodzenia w takim czyms to jest wyczyn sportowy,
        pomysl tylko ilu ludzi by polamalo w tym nogi a ty normalnie sobie chodzilas, a
        moze nawet dogonilas pociag albo autobus i wskoczylas do niego jak juz
        odjezdzal? ja to jestem dumna ze tak potrafilam, zelazka czy szafy czy meble czy
        jak sie na to mowilo
        • Gość: manga Re: wstyd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.04, 12:07
          buahahha...te buty to byl hit - pamitam pierwsza w szkole takie mialam (jaka
          dumna byla <rotfl> ) teraz bym tego pskudztwa nie zalozyla na nogi, ale sa
          jeszcze takie dziewczyny ktore gustuja w "podeszwach" - no i je odpowiedno
          nazywaja faceci u nas -> "robocopy" :D

podejrzewam ze za 5 czy 10 lat bedziemy ostro "jezdzic" po obecnych strojach ;D

pozdr.
      • Gość: julita30 Re: wstyd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.04, 08:46
        Jasne że pamietam.Nosiłam spodnie Wit Boy(pamietacie ta firmę??)zwężane u dołu
        tzw marchewki./Do tego krótka brązowa,skórzana kurtka z mnóstewem zameczków,
        sprzączek...Ja nawet jak przypominam sobie rzeczy które nosiłam jeszcze 4 lata
        temu dostaję gęsiej skórki na mysl jak mogłam to nosić??Miałam tez
        dzinsy ,które miały zacieki z farby, róznokolorowe-to taki bajer wtedy był-
        pamietam że kupiłam je za pierwsze zarobione pieniadze.Bluzki z widoczkami,
        kwiatami cekinowymi,sporo tego byłio.I dzinsy piramidy;-/
      • blinski Re: wstyd 30.10.04, 10:28
        ja do 5. klasy podstawówki chadzałem wyłącznie w bawełnianych dresikach,
        podczas gdy inni zaczęli już kombinować z jakimiś 'ludzkimi' wdziankami - tego
        się chyba najbardziej wstydzę, choć niby też nie powinieniem, bo dawno to było
        dość:) aha, no i buty typu 'pompon' - pamięta ktoś? ok.'97 - ja też miałem.
        były popularne, takie niby to tenisówki tylko szersze, z gumą (białą)
        zachodzącą dość wysoko na materiał (czarny), z dość grubą warstwą żółtej gumy
        (najczęściej półprzezroczystej) na spodzie, widocznej z boku.
        fuj - jednym słowem:)
        • Gość: Ania@ Re: wstyd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.04, 11:44
          A wiesz, ze ja wczoraj tez ogladałam stare zdjęcia!Od 1990 do teraz.O, matko z
          córką!Wtedy ponoć byłam jedna z najładniej ubranych dzieci/młodzieży w
          szkole.Ale to jakies nieporozumienia!I te fryzury.Grzywka natapirowna na
          bko,tona lakieru do włosów,spodnie piramidy-a jak,albo Big stary,ale tak
          wąskie,że szok a do tego martensy!!!Koszmar!Jakaś buzia okrągła,blada
          twarz...fujjjj.Dopiero jakos sprzed 2 lat wyglada człowiek norlmalnie.
          I nikt mi nie wmówi,że spodnie pół-biodrówki+buty z obcasem to kicz.W tym
          człowiek wygląda jakos normalnie,a nie zwężane spodnie+buty z zaokraglonym
          noskiem.Ohyda!
          teraz jest duzy wybór ubrań,i jakiś człowkeik odważny.Sama juz nie wiem...?Moze
          za 10 lat bede zlewac z tych zdjęć z 2004r?Oby...
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka