Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Tralalumpek...

11.12.04, 18:59
    ...zaczynam od Twojego nicka ponieważ nieczesto tu bywam, dzis zajrzałam i
    widzę że wiekszość wątków jest a propos Ciebie. Więc pewnie jesteś jakimś
    tutejszym guru;) Próbowałam jakoś to ogarnąć, bo jakby nie było jest to forum
    MODA więc spodziewałam się dyskusji o gaciach i tipsach, a nie jazgotu na
    temat jadnej konkretnej osoby. Tralalumpek, wyjaśnij mi o co sie tu Ciebie
    tak czepiaja, jako osoba postronna nie mam pojecia, mimo ze kilka Twoich
    watków przeczytałam. Ale pewnie coś mi umkneło, więc może ktoś mi wyjaśni?
    Obserwuj wątek
      • miska_malcova Re: Tralalumpek... 11.12.04, 19:03
        dlaczego tralalumpek ma Ci cos tłumaczyć?
        Niech Ci to wytłumaczą te, które ujadają.
        • mariolka99 Re: Tralalumpek... 11.12.04, 19:13
          Bo tu większość ujada, do większości się zwrócić nie mogłam, a tralalumpek
          pewnie śledzi i moze wie.Może...;)
          • miska_malcova Re: Tralalumpek... 11.12.04, 19:22
            poczytaj, poczytaj to będziesz wiedziała o co chodzi
      • b_bb Re: Tralalumpek... 11.12.04, 19:22
        O rany! Ty tak serio, czy to prowokacja?
        Wejdź w wyszukiwarkę, wpisz hasło "tralalumpek" i wyświetlą Ci się wszystkie
        posty dotyczące tego tematu, bądź wątki samej tralalumpek, jeśli zaznaczysz
        opcję "autor". Litości, skończcie już z zakładaniem osobistych wątków, bo się
        słabo robi!
        • mariolka99 Re: Tralalumpek... 11.12.04, 19:27
          Nie przesadzaj, dlaczego zaraz prowokacja? Nie chce mi się zwyczajnie tego
          czytać a jestem ciekawa dlaczego wiekszość tu psy wiesza na jednym forumowiczu.
          A watki bede zakładała jakie mi sie tylko podoba, to nie jest prywatne forum.
          • kochanica.francuza Kto sieje wiatr,burzę zbiera 11.12.04, 19:28
            Tralalumpek wrzuca forumowicz/k/om równo ,wyśmiewając wyzywając od półgłówków,no
            to ma.
            • Gość: karioka Re: Kto sieje wiatr,burzę zbiera IP: *.chello.pl 11.12.04, 19:42
              niestety te co "wrzucają" nie są lepsze, ani inteligentniejsze. są natomiast
              wyszczekane, i próbują gębą( tu słowem pisanym) udowodnić ze one sa tzw. cud
              miód. Inaczej mówiac braki inteligencji nadrabiają głośbnym szczekaniem.
              Niestety jak przysłowie mówi: gdy krowa głosno ryczy, mało mleka daje.
              I zaczynam zastanawiać sie czy tralalumpek nie ma racji mówiąc o półgłowkach,
              itepe.
              Jak zauwazyłas to jest forum moda. A te osoby piszą o wszystkim tylko nie na
              temat. Dlaczego? Bo w temacie są nawet mniej niż półgłowkami. Ale chcą
              zaistnieć, pokazać sie, pokrygować..i takie tam. A forum o nazwie "bzdety, itp"
              niestety nikt dla biedaczek nie założył.
          • b_bb Re: Tralalumpek... 11.12.04, 19:41
            mariolka99 napisała:

> Nie przesadzaj, dlaczego zaraz prowokacja? Nie chce mi się zwyczajnie tego
            > czytać a jestem ciekawa dlaczego wiekszość tu psy wiesza na jednym forumowiczu.

Ciekawość najlepiej zaspokoisz poprzez użycie wyszukiwarki, ale skoro Ci się nie
            chce...
            > A watki bede zakładała jakie mi sie tylko podoba, to nie jest prywatne forum.

Oczywista. A zakładaj!
      • tralalumpek Re: Tralalumpek... 12.12.04, 11:41
        mariolka99 napisała:

...... Tralalumpek, wyjaśnij mi o co sie tu Ciebie
        > tak czepiaja, jako osoba postronna nie mam pojecia, mimo ze kilka Twoich
        > watków przeczytałam. Ale pewnie coś mi umkneło, więc może ktoś mi wyjaśni?

moze powinnas sie zapytac nie o co sie mnie czepiaja tylko KTO sie mnie czepia
        jaka grupka forumowiczow ma ze mna problem
        mysle ze to by byl ciekwszy temat do dyskusji
        dobrej niedzieli wszystkim :)
      • mariolka99 Ok: no więc kto? 12.12.04, 14:26
        Kiedyś przeczytałam watek w którymś ktoś cytował wypowiedź nt kuchni
        austriackiej bodajże, w której tralalumpek stwierdził że nie podałby
        autochtonom ich narodowych potraw. I jakas burza się z tego rozpętała, a ja
        naprawdę w tej wypowiedzi niczego zdroznego nie widziałam...A swoja drogą: gdy
        idę na kolację do kumpla-włocha to ostatnie co chciałabym u niego jeść to bigos
        i ruskie pierogi...
        • Gość: kk na przyklad ja IP: *.jci.com 14.12.04, 18:52
          wydaje mi sie ze sa dwie strony medalu fenomenu tralalumpka i tego jak wzbudza
          w (niektorych) cztelnikach bardzo negatywne emocje

z jednej strony forumowiczki, mnie wlaczajac, daja sie prowokowac, zamiast
          wziac odpowiedzialnosc za swoja reakcje na jej wypowiedzi

z drugiej strony, skoro tyle osob ma z nia problem, to moglaby popatrzec troche
          na siebie, na swoj w tym udzial. zobaczyc jaki jest jej wklad w te wrogie badz
          zjadliwe wymiany zdan; w jaki sposob przyczynia sie do tego gniewu jaki pojawia
          sie w innych. moglaby, ale nie musi; kazdy z nas jest odpowiedzialny za siebie
          i swoja swiadomosc.

jesli przyjrzysz sie jej wypowiedziom, to sa to czesto zjadliwe komentarze,
          latwo poczuc sie traktowanym z gory, a to malo kto lubi. ja nie lubie.

tralalumpek czesto jawnie obraza innych ("cierpisz na niedokopulowanie?" "wiem
          że te 4 komórki mózgowe które obijają się po twojej czaszce..." itp)

nawet jesli wypowiada sie niby-milo, to jest to napisane w sposob
          protekcjonalny, np. do mnie "przypisze to twojemu zmeczeniu, pracowac i
          nostryfikowac dyplom nie jest latwo, a zatem moze jutro bedziesz mogla sie
          skoncntrowac nad tekstem i go zrozumiec :)"

mam ochote wtedy powiedziec, wsadz sobie w d. te swoja troske... jawnie
          komunikuje cos pozytywnego, ale podtekst jest negatywny. i ja reaguje na ten
          podtekst. inne osoby czesto tez, stad na forum wyglada to tak: niewinny
          tralalumpek a tu forumowiczki zieja niechecia do niej bez powodu. powody sa,
          wierz mi ;)

rownie czesto tralalumpek wdaje sie w przepychanki 'kto bedzie gora' co tez
          ludzi nastraja wrogo... przy takiej osobie trudno sie normalnie wypowiadac.
          trudno, co nie znaczy ze to niemozliwe. za swoje wypowiedzi i nie danie sie
          prowokacjom jestem to ja jestem odpowiedzialna, totez nawet jak mnie ponioslo i
          zalozylam watek nt. fatalnych wypowiedzi tralalumpka, dalam mu umrzec smiercia
          naturalna, choc nadal mnie czasem reka swedzi zeby go odkopac i cos tam dopisac.

i to tyle z mojej strony, sorry ze tyle miejsca zajelam tematem innym niz moda.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka