Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

PROŚBA O POMOC-Dodatki do sukienki studniówkowej?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.04, 20:03
    Zupełnie nie mam pomysłu jakie kupic dodatki do mojej studniówkowej sukienki.
    Jest ona czarna, do kostek, zwiewna, z lejącego materiału, na cienkich
    ramiączkach, z dużym dekoltem, na górze ma takie jakby marszczenia, w miejscu
    na biust, że tak powiem, dalej w dół jest prosta, zupełnie gładka, trochę
    rozkloszowana na dole.
    Myślę, że skoro kreacja jest prosta, to można by było coś pokombinowac z
    dodatkami. Chodzi mi o takie, które dodałyby sukience dostojności i trochę ją
    ożywiły.
    Sprawą oczywistą są buty - i tu się zastanawiam czy raczej zakryte czółenka z
    jakimiś wstawkami(cekinki czy takie naszycia-w Venezii ostatnio widziałam
    bardzo fajne zamszowe) czy może jakieś błyszczące sandałki z odkrytymi
    palcami - i tu też jest problem - wypadałoby założyć rajstopy, a do sandałek
    to wygląda wręcz fatalnie. Co o tym myślicie?
    Oprócz butów oczywiscie jakaś narzutka na ramionka - szal raczej odpada -
    jest zbyt oklepany, no chyba, że znalazłabym coś super, a bardziej myślałam o
    takie krótkiej narzutce z długimi rękawkami np z koronki - w promodzie
    widziałam coś takiego i przyznam, ze dość niegłupio to wyglądało.
    Rzecz jasna, że dochodzi jeszcze torebka, ale to już po dobraniu butów.
    I podstawowa sprawa to jakaś śliczna biżuteria - kolczyki, coś na szyję i na
    rękę. Jeśli chodzi o coś na szyję, to nie wiem właśnie czy lepiej jakąś taka
    kolię wokół szyi czy też może coś zwisającego ze względu na ten duży dekolt ;)

Dziewczyny bardzo was proszę o radę:)
    Może macie jakąś wizję?

Jestem tu na bieżąco, więc możemy sobie powymieniac pomysły:)

pzdr
    Obserwuj wątek
      • b_bb Re: PROŚBA O POMOC-Dodatki do sukienki studniówko 20.12.04, 20:25
        Moja propozycja do czarnej sukni: czerwone dodatki, takie w kolorze czerwonego
        wina- zamiast biżuterii róża z materiału, może być przypięta do sukni lub na
        satynowej tasiemce być zawiązana na szyi. Do tego długie rękawiczki i czerwone
        czółenka. Sandałów nie polecam, jako, że jestem przeciwniczką zakładania rajstop
        do butów z odkrytymi palcami. Widziałam w jakiejś gazecie zamiast szala etolę z
        czerwonego sztucznego futerka i bardzo mi się spodobała. :)
        • Gość: FragolA Re: PROŚBA O POMOC-Dodatki do sukienki studniówko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.04, 08:50
          A więc tak:
          b_bb dzięki za propozycję, ale jakoś do tej czerwieni mnie nie ciągnie i wydaje
          mi się, że raki zestaw to nie dla mnie, po prostu źle bym się w nim czuła.
          Widziałam raz coś podobnego na mojej koleżance i przyznam, że na niej wyglądało
          to super - dostojnie, szalenie elegancko i klasycznie, jednak ja wolałabym coś
          bardziej szalonego, może trochę błyszczącego;)
          W każdym razie dzieki za podsunięcie pomysłu.
          Gdyby jeszcze coś wpadło ci do główki to pisz śmiało:)
          pzdr
      • zettrzy Re: PROŚBA O POMOC-Dodatki do sukienki studniówko 21.12.04, 05:51
        narzutka na ramiona to bardzo dobry pomysl. Co do szali, ktos juz tutaj pisal o
        tym - podobno szal jest niewygodny w uzyciu i z reguly konczy na podlodze. Ja
        sama szali nie lubie i nie nosze, wiec moze jestem uprzedzona.
        Na stopy definitywnie zakryte pantofle. Sandaly i rajtki/ponczochy nie lubia sie
        nawzajem. Rajtki wlozone na odkryte stopy podra sie na palcach zanim zdazych
        zdjac plaszcz. Do takiej sukni jak opisujesz ladnie wygladalyby pantofle z
        paskami wiazanymi wokol kostek, albo pantofle ktore maja zakryte palce i piety
        ale odkryte boki.
        Co do bizuterii, odpisz wisiorki. Po pierwsze sa bardzo nobliwe i wygladaja
        troche jak na wypad do teatru, muzeum, imieniny cioci. Po drugie wisior bedzie
        bez przerwy wpadal w dekolt, wiec bedziesz go musiala bez przerwy stamtad
        wyciagac, co nie poprawia zabawy. Najlepsza bylaby chyba obrozka, scisle wokol
        szyi, i wtedy mozesz na niej cos dowiesic, bo wtedy bedzie w bezpiecznej
        odleglosci od dekoltu. Poza tym dekolt ma jakby marszczenia, wiec bizuteria nie
        powinna za bardzo konkurowac z ta dekoracja krawiecka.
        Dobierajac dodatki musisz pamietac ze idziesz TANCZYC - wiec cos sie moze
        oderwac, zawieruszyc, popsuc skutkiem ruchu. To samo dotyczy butow - jesli beda
        najpiekniejsze ale unieruchomia cie skutkiem niewygody zepsujesz sobie wieczor.
        • Gość: FragolA Re: PROŚBA O POMOC-Dodatki do sukienki studniówko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.04, 08:54
          Co do narzutki to już jestem prawie pewna. Teraz tylko pozostaje rajd po
          sklepach:)
          Właśnie perspektywa paluchów w rajsopach, wystających ze ślicznych sanadałków
          mnie przeraża i nigdy bym się tak nie ubrała... No chyba, że na gołe stopy, ale
          jest zima;) więc to nie do końa dobry pomysł. Takie sanadałki super wyglądają
          do opalonej stópki z pięknie wypielęgnowanymi paznokciami, ale to odpada.
          Jeśli chodzi o coś na szyję, to myślałam o takiej kolii na szyje z takich
          malutkich cyrkonii, ona jest taka jaby ruchoma, bardzo delikatna i świetnie
          dopasowuje się na szyi, nie tworząc obroży, którą można się udusić;)
          :)
      • Gość: FragolA Re: PROŚBA O POMOC-Dodatki do sukienki studniówko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.04, 08:59
        Kobietki a co myślicie o tych bucikach?==>www.venezia.pl/butik.html ==>
        trzeba 2 razy kliknąć w tą małą prawą czerwoną strzałeczkę i to będą te
        (czarne, zamszowe czółenka z wyszyciami na wierzchu).
        Co o nich myślicie? Nie będą za bardzo zakryte do sukenki? Przód bardzo mi się
        podoba, ale wolałabym coś z odkrytą piętą...

I jeszcze jedno - a co jakbym sobie przyczepiła jakąś broszkę na górze przy
        dekolcie? Myślę, że to nawet nieźle mogłoby wyglądać...

:)
        • pocahontass Re: PROŚBA O POMOC-Dodatki do sukienki studniówko 21.12.04, 11:45
          FragolA - tymi butami przedobrzysz zdecydowanie sprawę. Twoja sukienka właśnie
          przez te niby marszczenia nie jest taka prosta jak sie może wydawać. Te buty
          będą sie bardzo rzucać w oczy - do tego dasz kolię z cyrkoniami, narzutkę na
          ramiona i duże kolczyki i efekt nie będzie dobry. A jeżeli chcesz przypiąć
          broszkę to już na pewno bez tego naszyjnika, który Ci się podoba. Zróbmy coś
          eleganckiego :) Moja propozycja: Buty takie jak pod linkiem (specjalnie dla
          Ciebie szukałam w necie:) :

www.bata.pl/catdetail.php?&catItem=12&selId=&action=&techId=&brandId=&size=&price=&art_number=&a_page=117&
          tipslist=

na szyję "Twój" naszyjnik z cyrkoniami, włosy upięte w kok "hiszpański", jeżeli
          chcesz mieć kolczyki to max jedna maleńka cyrkonia, do tego czarna prosta mała
          torebka. Elegancki makijaż w chłodnych kolorach - oczy: jakiś grafit, szarość,
          czerń, usta: chłodny odcień brązu, bardzo zgaszona czerwień. Ten zestaw moim
          zdaniem będzie super. No ale może być chłodno - musisz sie czymś przykryć
          przynajmniej na początku. Wiem, że nie lubisz, ale polecałabym jednak szal
          czarny, z cienkiego szyfonu. Jeżeli zdecydujesz się jednak na jakąś narzutkę,
          to absolutnie żadnych zdobień, koronek i tym podobnych bo zepsujesz cały
          misternie zaplanowany :) efekt!
          • Gość: Natasha Re: PROŚBA O POMOC-Dodatki do sukienki studniówko IP: *.toya.net.pl 22.12.04, 15:40
            Ja tez jestem za zakrytymi delikatnymi butami-link u kolezanki powyzej:)
            Osobiscie za bardzo eleganckie i szykowne uwazam rekawiczki dlugie, a z
            bizuteri delikatne perły - ( modne ).Wszytsko bedzie klasyczne i ladne-narzytka
            do mnie nie przemawia ( kojarzy mi sie z wsia,sorrki-to moje odczucie i prosze
            tego personalnie nie traktowac)- jednak jestem za szeszym szyfonowych szalem,
            który otuli twe ramiona-ale jednoczesnie bedzie very sexy...To moja wizja
            dodatkow na studniowke:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka