Gość: * IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 15:40 Kochane kupilam barwnik napisane jest ze "barwi efektownie bawelne, stylon, wiskoze, len" Bluzka ktora chce ufarbowac ma sklad 80%wiskoza, 20spandex - poradzcie czy wyjdzie to farbowanie??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: * Re: Farbowanie ubran - pilne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 16:21 nikt nic nie wiem ? ? ? Odpowiedz Link Zgłoś
kanapkazserem Re: Farbowanie ubran - pilne 03.02.05, 16:25 Trzeba było w sklepie zapytac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: Farbowanie ubran - pilne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 16:07 Dzieki za "dobre" rady Nie jestem glupia i spytalam w sklepie-ale pani byla mniej zorientowana w temacie niz ja, a odpowiedz niekoniecznie nic mi nie mowi!!! myslalam ze moze ktos farbowal spandex lub zna sie na materialch... Odpowiedz Link Zgłoś
eirenne Re: Farbowanie ubran - pilne 04.02.05, 16:20 Już się tak nie obruszaj, napisałam niżej. Spandex to w 95% poliuretan, który się nie ufarbuje, problem polega na tym, czy te 5% pozostałych włókien się ufarbuje. Niestety nie zajmowałam się włóknami poliuretanowymi na tyle, żeby ci to zagwarantować. Smiem podejrzewać, że wyjdzie nierówno, ale niekoniecznie. Ok? Odpowiedz Link Zgłoś
eirenne Re: Farbowanie ubran - pilne 03.02.05, 16:35 Wiskoza się ufarbuje, spandex niekoniecznie. Odpowiedz Link Zgłoś