Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

plebs, psia krwia

06.02.05, 00:59
    Richelieu
    ul. Forum Moda 13c
    00-700 Zadzwoń

nr ref. RNcz/WAW/01/05

Szanowni Państwo

W odpowiedzi na ww. ogłoszenie chciałabym zaproponować swoją kandydaturę na
    stanowisko Redaktor Naczelnej Miesięcznica Voyage.

Mam dwa asy. Jednym jest talent organizatorski. Nie bez powodu wybrano mnie
    starostą na studiach, wiedzieli, że takiej babie jak ja problem sam się
    rozwiązuje, a harmider nie ma prawa istnienia. Kierowałam oddziałem biura
    podróży firmy Słoneczko, uzsykując poprzez konsekwentną politykę cięcia
    kosztów najlepsze wyniki w regionie, nie dlatego, że moje biuro oszczędzało
    na obiadokolacjach, ale, że wiem doskonale, że to nie na Kanary chcą Polacy
    jeździć, a pod lipy i grusze. Ja im te lipy i grusze zapewniałam, zapewniając
    firmie Słoneczko zadowolonych klientów, którzy wracają w następne wakacje.

Po drugie mam lekkie pióro. Rzekłabym, że waży tyle co piórko i to wcale nie
    dlatego, że sobie lekce waży, ale, że zdaje sobie sprawę z faktu, że
    turystyka to odpoczynek, który dla większości jest okazją do poczytania
    lekkiego, łatwego i przyjemnego. (i jak przyjemnie dołożyć im ukradkiem
    końską porcję fachowej wiedzy). Potrafię ukradkiem końską wiedzę.

Po trzecie byłoby mi niezmiernie miło pracować z ludźmi tworzącymi tak
    wspaniałe czasopismo, motywować, wysyłać na szkolenia (wiem, że lubią tylko
    się krępują), wspierać, być dobrym duchem, jednocześnie (ukradkiem
    oczywiście) trzymać grupę twardą ręką organizując zadania zgodnie z
    zaleceniami wydawcy. Znam się na rynku turystycznym, moje kwalifikacje
    ilustruje CV, jestem przekonana, że jestem idealnym kandydatem na stanowisko
    redaktor naczelnej.

Umożliwienie mi przedstawienia swojej kandydatury w trakcie rozmowy
    kwalifikacyjnej będzie dla mnie zaszczytem.

Z wyrazami szacunku
    Richelieu

-----------------------------
    Obserwuj wątek
      • tralalumpek Re: plebs, psia krwia 06.02.05, 10:04
        richelieu, ja nie chce, naprawde nie chce wielbic ciebie na forum pod niebiosy
        za swietne wpisy ale nie da sie nie bic brawa za ten wpis
        • miska_malcova Re: plebs, psia krwia 06.02.05, 12:03
          :-) wspaniałe.
      • Gość: adela Re: plebs, psia krwia IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.02.05, 12:13
        uch, rozmowy kwalifikacyjne to jest temat rzeka na sto watków albo i wiecej...
        ale niezłe, choć zbyt złośliwe jak na mój gust, bo nie wiem czym Ci pani Ibisz
        podpadła.
        • Gość: Richelieu* bo mnie szlag trafił IP: *.zyg.brewet.pl 06.02.05, 13:07
          Kiedy dowiedziałam się, że Anna Ibisz nie tylko jest naczelną Shape`a, ale i
          Voyage. Niech to jasna cholera

trzeba by wleść do łóżka jakiemuś pajacowi i dać się sfotografować. To
          wystarczy za całe CV
          grr
          • kochanica-francuza Re: bo mnie szlag trafił 06.02.05, 15:54
            Gość portalu: Richelieu* napisał(a):

> Kiedy dowiedziałam się, że Anna Ibisz nie tylko jest naczelną Shape`a, ale i
            > Voyage. Niech to jasna cholera
            >
            > trzeba by wleść do łóżka jakiemuś pajacowi i dać się sfotografować.
            odpowiednio seksownie przy tym wyglądając - kobiecy obowiązek
      • bonzee Re: plebs, psia krwia 06.02.05, 12:32
        BRAVO. Mi napisanie dobrego cover letter zajmuje okolo miesiaca (przy
        zalozeniu, ze mam pod reka jakies wydanie "Cover Letter Magic" i milion linkow
        do przykladow w necie).
        Moje gratulacje!
      • aniabe13 Ładne! :-))))) 06.02.05, 12:39
        • Gość: ell co to za glupoty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 12:42
          dziewczyno, nudzI cI sie? to widac.
          idiotyzmy
          • Gość: czerwonykubek Re: co to za glupoty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 15:39
            Gość portalu: ell napisał(a):

> dziewczyno, nudzI cI sie? to widac.
            > idiotyzmy

A kysz maro nieczysta!!!
      • Gość: ania > naczelna Re: plebs, psia krwia IP: *.acn.waw.pl 06.02.05, 20:25
        bbuuuuhhhahhhhahhhahh .... lekkie pioro?
        gdybym rozpatrywała twoja kandydature to .... pierwsza bys odpadła.
        twoje teksciki nie sa ani śmieszne, ani inteligentne ....

rusz się sprzed komputera! bo ci tyłek tluszczem spływa ....
        • Gość: Richelieu* ;))) riposta, obcięta w dodatku IP: *.zyg.brewet.pl 06.02.05, 20:37
          Poszedl maly Jasio do cyrku i tak sie zlozylo, ze musial usiasc w pierwszym
          rzedzie. Rozpoczal sie wystep i na arene wychodzi Klaun Szyderca. Podchodzi
          do Jasia i pyta:
          - Jak masz na imie?
          - Jasiu.
          - A wiec Jasiu, czy ty jestes glowa krowy?
          - Nie.
          - A czy ty jestes tulowiem krowy?
          - Nie.
          - A wiec Jasiu, ty jestes dupa wolowa HAHAHA! (zasmial sie szyderczo Klaun
          Szyderca).
          Smutny Jasio wrocil do domu, opowiedzial wszystko tacie, na co ten mu mowi:
          - Jasiu, jutro tez pojdziesz do cyrku.
          - Ale jak to? Do cyrku? A Klaun Szyderca? Znowu bedzie sie smial.
          - Nie martw sie Jasiu, tym razem pojdzie z toba Wujek Staszek, Mistrz Cietej
          Riposty.
          No i tak sie stalo. Nastepnego dnia poszli Jas i Wujek Staszek, Mistrz Cietej
          Riposty do cyrku, usiedli w pierwszym rzedzie i czekaja na wystep Klauna
          Szydercy. Wychodzi wiec Klaun Szyderca na arene i zaczyna swoj znany wystep.
          Podchodzi do Jasia pyta:
          - Jasiu, czy ty jestes glowa krowy?
          Na co Wujek Staszek Mistrz Cietej Riposty:
          - Spi******j !
          • b_bb Re: ;))) riposta, obcięta w dodatku 06.02.05, 21:22
            Richelieu, mistrzyni ciętej riposty! Niezmiennie w najwyższej formie.:)))))))))))
      • Gość: jasna_79 Re: plebs, psia krwia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 21:10
        Żółć. Frustracja. Puszczanie czasu przez palce.
        Pozdrawiam :)
        • Gość: Richelieu* Re: plebs, psia krwia IP: *.zyg.brewet.pl 06.02.05, 21:34
          to pretensje do palców jeśli to przez nie czas się puszcza

Pozdrawiam ;)
          • papryczka_ag Re: plebs, psia krwia 07.02.05, 15:34
            he he podoba mi się...
            • uttaa Re: plebs, psia krwia 07.02.05, 16:12
              mi też się podoba :)
      • przemkowa.b Re: plebs, psia krwia 07.02.05, 16:29
        Richelieu,wiedz kobieto,że pałam do ciebie miłością od pierwszego wejrzenia-
        oczywiście miłością forumowa:)
      • gandarvika ZWIĄZEK Z MODĄ? 07.02.05, 19:27
        A jaki to przepraszam ma związek z modą, bo jakoś nie pojęłam?
        A ty richelieu czy jak ci tam, jesteś po prostu pustą i zieloną z zawiści,
        sfrustrowaną suką, co nie raz już udowodniłaś.
        • Gość: jasna_79 Re: ZWIĄZEK Z MODĄ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 19:40
          "pustą i zieloną z zawiści, sfrustrowaną suką, co nie raz już udowodniłaś"

Jak miło...

Jest też inteligentna, spostrzegawcza, na swój sposób wrażliwa i ma niesamowite
          pióro. :D
        • Gość: Richelieu* Re: ZWIĄZEK Z MODĄ? IP: *.zyg.brewet.pl 07.02.05, 19:49
          ogromny związek. Niedawno była dyskusja o Annie Ibisz, gdzie wyszło, że jest
          naczelną Shape (który jest bardzo o modzie). Teraz więc trzeba było
          zdementować, że nie tylko jest naczelną Shape`a, ale i Voyage`a. A głupio tak
          napisać po prostu "Ibisz jest naczelną Voyage"

ps. mam w zanadrzu mnóstwo wulgaryzmów i nie zawaham się ich użyć
        • papryczka_ag Re: ZWIĄZEK Z MODĄ? 07.02.05, 23:52
          ja też chcę być sfrustrowaną suką jeśli to oznacza "patrzeć z humorem na realia"
          • Gość: Richelieu* Re: ZWIĄZEK Z MODĄ? IP: *.zyg.brewet.pl 08.02.05, 00:44
            nie ma tak dobrze, to już mój tytuł nieprzechodni jest i basta
            Ty też masz łatwość w zdobywaniu tytułów ;) o ile pamiętam, więc pożyjemy
            zobaczymy
            • eirenne Re: ZWIĄZEK Z MODĄ? 08.02.05, 10:58
              Obie jesteście snobki, tylko byście się tytułowały;PPPP
        • Gość: rozza Re: ZWIĄZEK Z MODĄ? IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 10.02.05, 19:58
          gandarvika napisała:

> A jaki to przepraszam ma związek z modą, bo jakoś nie pojęłam?
          > A ty richelieu czy jak ci tam, jesteś po prostu pustą i zieloną z zawiści,
          > sfrustrowaną suką, co nie raz już udowodniłaś.

100%%%% związek z modą bo pomyśl trochę kobieto o jakich magazynach mowa!!!!!!!
      • gandarvika Jednak bez związku z modą 07.02.05, 23:59
        O ile mi wiadomo, Shape jest pismem o ćwiczeniach i dietach, ew. kosmetykach, a
        tematy dotyczące mody zajmują w nim może ze dwie strony. Równie dobrze można by
        powiedzieć, że Polityka jest o osiągnięciach naukowych, a Gazeta Wyborcza o
        programie telewizyjnym.
        Żegnam panie, proszę się nie wysilać z wymyślaniem błyskotliwych, jak zawsze,
        odpowiedzi na ten post, gdyż uznaję temat za wyczerpany i więcej nie będę tu
        zaglądać. A wy możecie się tutaj dusić w sosie swoich frustracji i nienawiści
        do wszystkiego, co się rusza.
        • Gość: hiii Re: Jednak bez związku z modą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 00:08
          zapomniałaś dodać, że pławimy się w samouwielbieniu...
          • eirenne Re: Jednak bez związku z modą 08.02.05, 10:59
            ...snobki, no mówię przecież;-DDD
        • tralalumpek Re: Jednak bez związku z modą 08.02.05, 11:04
          gandarvika napisała:

> O ile mi wiadomo, Shape jest pismem o ćwiczeniach i dietach, ew. kosmetykach,
          a
          >
          > tematy dotyczące mody zajmują w nim może ze dwie strony. Równie dobrze można
          by
          >
          > powiedzieć, że Polityka jest o osiągnięciach naukowych, a Gazeta Wyborcza o
          > programie telewizyjnym.
          > Żegnam panie, proszę się nie wysilać z wymyślaniem błyskotliwych, jak zawsze,
          > odpowiedzi na ten post, gdyż uznaję temat za wyczerpany i więcej nie będę tu
          > zaglądać. A wy możecie się tutaj dusić w sosie swoich frustracji i nienawiści
          > do wszystkiego, co się rusza.

a ja wrzucilam sobie slowo "gandarvika" na wyszukiwarke (podpis) i przeczytalam
          twoje wpisy, wszystkie 5! ale wspolczje ci serdecznie .....naprawde
          • b_bb Re: Jednak bez związku z modą 08.02.05, 13:43
            I jak tu nie kochać tego forum? :D:D
            • papryczka_ag Re: Jednak bez związku z modą 08.02.05, 13:45
              bla, bla ,bla + zero poczucia humoru
          • gandarvika [...] 08.05.05, 19:45
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: m Re: plebs, psia krwia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.05, 21:07
        Richelieu to bylo mocne! Pracowalam z Anna Ibisz i wlasciwie to mi zal tej kobiety...
        • r.richelieu Re: plebs, psia krwia 14.02.05, 21:54
          Dlaczego żal?
          • Gość: m Re: plebs, psia krwia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.05, 22:08
            Bo ciesze sie, ze nie mam w sobie nienawisci. Jest mi jej tylko zal.
            I wierz mi, ze sprawia mi to ogromna satysfakcje. Alew przyznam, ze Twoj list byl literacko
            doskonaly i w duzym stopniu prawdziwy....
            • r.richelieu Re: plebs, psia krwia 14.02.05, 22:25
              Jeśli cieszysz się z tego powodu to znaczy, że Ty osiągnęłaś status dobrego
              człowieka, a Ibisz faktycznie jest politowania godna. Ja tam nie wiem, mogę
              tylko wyciągać wnioski z bulwarowych szmatławców, ale jeśli ktoś miał inne
              źródła niż Życie na gorąco..
              • Gość: m Re: plebs, psia krwia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.05, 00:26
                Marcin Prokop zostal naczelnym Filmu. I tak to sie toczy...Moze przejdziemy na forum prasa i
                media?
                • Gość: Richelieu* Re: plebs, psia krwia IP: *.zyg.brewet.pl 16.02.05, 01:30
                  nie no. Jak widać nie są to wyjątki gdzie poważne stanowisko dostaje się w
                  niepoważny sposób.
                  Kurcze, założyłabym własny interes gdybym miała pojęcie o całym procesie
                  zakładania gazety. Coś jak z franczyzną.

Prokop, ten wypindzony bawidamek. Jezu... a z kolei Mucha prowadzi magazyn
                  filmowy. bardzo bardzo głębokie są jej wywody

się umacniam w przekonaniu, że trza mi kopa. Teraz tylko jakiegoś wpływowego
                  piernika co lubi młode bździągwy .. ;)

Prasa i media. Nie chce mnie ani prasa ani media, to kij im;). Nad jednym
                  artykułem ślęczę klka miesięcy, a w takiej prasce to godzina na kolanie i
                  cycuś. A jeszcze mi powie ten i ów, że nie mam wykształcenia polinistycznego
                  ani dziennikarskiego to się nie nadaję. Grr
                  • papryczka_ag Re: plebs, psia krwia 16.02.05, 08:51
                    Mi też chyba potrzeba :)))
                    Ja co prawda mam wykształcenie dziennikarskie, ale ono jest g... warte :P
                    • r.richelieu Re: plebs, psia krwia 16.02.05, 13:17
                      nic nie jest gó.. warte, to odbiorcy naszych chęci są gó.. warci
                      Mnie nie zajmuje pisanie o głupotach, ale o tym na czym się znam. Hm, na
                      głupotach też się znam;) A wychodzi na to, że baba nie mają pojęcia zostaje
                      RNacz.

dlaczego uważasz, że g warte?
                  • dublin2 Re: plebs, psia krwia 16.02.05, 23:55
                    Niestety nie godzinka ale cale noce i dnie... W prasie kobiecej panuje zasada - poprawiac do
                    upadlego. Zmiana szyku zdania, zmiana koncepcji, jeszcze raz, koniec do przodu, lead po raz
                    2oo... To jest dopiero koszmar. Po czym nastepuje z reguly powrot do stanu pierwotnego.
                    A wszystko wedle zasady - ciezko pracujemy nad materialem. Najbiedniejszy jest dziennikarz.
                    Nalezy tez odsiedziec swoje do 19, 20. Bo to oznacza, ze PRACUJEMY NAD NUMEREM.
                    Samotne, zagubione panie narzucaja dzis styl i czas pracy. Nawet nie wiedza ile osob przez
                    nie placze...
      • Gość: ania Re: plebs, psia krwia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 00:17
        r.richelieu mam dość Twoich wywodów!!!Ty naturalnie wiesz z kim gdzie i kiedy
        spała Ibiszowa Prokop to kobieciarz a Mucha jest ćwierć-inteligentna!!!Skoro
        jesteś taka obyta w świecie to czemu nie pracujesz dla znanego programu
        telewizyjnego czy poczytnego pisma??????Układy robią swoje ale Ty taka gwiazda
        szkoda że zachodzącego słońca nie potrafisz się przebić???????????
        • Gość: Richelieu* Re: plebs, psia krwia IP: *.zyg.brewet.pl 17.02.05, 00:19
          Nie potrafię i w dodatku jestem taka samotna, bu
          • dublin2 Re: plebs, psia krwia 17.02.05, 20:41
            Przypuszczam, ze Richelieu pracuje w znanym programie tv albo znanym magazynie
            prasowym. Bo Richelieu duzo wie, tak duzo , ze moze przycmic nawet slonce. W kazdym
            razie z cala pewnoscia jasniej swieci niz pseudo gwiazy...
      • fanka_grzeskow_czekoladowych Re: plebs, psia krwia 17.02.05, 21:18
        LMFAO :D

Poległam :)))
        • Gość: m Re: plebs, psia krwia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 12:58
          Przyznaje wyszlo patetycznie, troche jak przeslodzony lead z Gali o milosci
          aktorki z serialu "na zawsze kochac" do kierowcy rajdowego trzecioligowego
          klubu". Ale tak mialo byc! :)
          Stoje murem za Richelieu.
      • martahelena Re: plebs, psia krwia 17.02.05, 21:26
        a Pieńkowska naczelną Twojego Stylu? Ta baba idzie po trupach wszędzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka