gwiazdkamilo 16.02.05, 13:06 czy ktoś mógłby napisać czy różni się np. suknia wiytowa od balowej, co to znaczy kostium wizytowy itd... gdzie można znaleźć informacje dotyczące dobioru stroju na różne okazje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
black_magic_women Re: kod ubraniowy 16.02.05, 15:11 roznica miedzy suknia wizytowa a balowa jest taka jak miedzy uroczysta kolacja,a balem...kiedys na suknie wizytowa mowilo sie"koktajlowa"gdzie szukac inspiracji i porad?w zeszlym roku wydano ksiazke pod tytulem"Lady"moze tam znajdziesz jakies konkrety Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: kod ubraniowy 16.02.05, 15:39 black_magic_women napisała: > kiedys na suknie wizytowa mowilo sie"koktajlowa" suknia wizytowa i koktajlowa to sa dwie rozne suknie; wizytowa istotnie zaklada sie na uroczysta kolacje, do opery, na wieczor charytatywny, natomiast koktajlowa na okazje lzejszego gatunku - herbatka z kolezankami, wernisaz, spontaniczny wypad do restauracji te rozroznienia maja znaczenie wylacznie dla ludzi o okreslonym stylu zycia - tzn. dla tych ktorzy maja dosc czasu i pieniedzy aby zajmowac sie balami, wieczorami w operze, dobroczynnoscia, herbatkami itp.; tym niemniej, jesli juz definiujemy, powinnysmy robic to starannie Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: kod ubraniowy 16.02.05, 16:26 dziekuje za uscislenie-ja faktycznie nie bywam z tad ta niescislosc;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: kod ubraniowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.05, 16:49 >ja faktycznie nie bywam z tad ta niescislosc;) oj widać, że nie bywasz...z tąd buahahahahahahahaah eh...niestety nie mam szacunku dla takich jak ty... Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: kod ubraniowy 16.02.05, 17:01 oczywiscie stad ,a Twoj szacunek?nie jest mi chyba do zycia niezbedny.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adela do Ani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 17:44 Niezbyt to było miłe... i nie swiadczyło o dobrym wychowaniu czy podstawowej znajomości bon-tonu. Z tego wynika, ze choc wysmiewasz innych sama tez nie bywasz, a w każdym razie nie tam gdzie sa osoby na tzw. "poziomie", bo juz dawno byś sie manier nauczyła albo wyleciała z towarzystwa. Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: do Ani 16.02.05, 20:18 anonim Ania jest znana z perlistego śmiechu i wyśmiewania sie z innych. Dziś wyjątkowo nie uzyła swojego ulubionego argumentu: "jesteś ze wsi" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maluch Re: do Ani IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.02.05, 20:40 > Dziś wyjątkowo nie uzyła swojego ulubionego argumentu: "jesteś ze wsi" może to takie zaklęcie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: kod ubraniowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.05, 22:00 aaaaaaa przepraszam black_magic_women jestes moze ze wsi? - ten twój nick...eh angielszczyzną pinknie zajeżdzo, jeszcze taką eh...ambitną - ta specyficzna znajomiośc ortografii - no i ogólnie całokształt pozwolił mi wyciągnąć takie wnioski...czekam na odp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: kod ubraniowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.05, 13:40 aaaa bym zapomniała...nie żebym była rasistką, ale czyżbyś była murzynką?? Odpowiedz Link Zgłoś