Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

świetne forum

IP: 80.51.234.* 02.03.05, 07:59
    wpadam tu żeby się pośmiać
    większość szanownych forumowiczek (oprócz kilku chlubnych wyjątków) powinna
    wrócić do szkoły podstawowej i powtórnie zapoznać się z gramatyką oraz
    ortografią.
    a może one właśnie jeszcze tej szkoły nie skończyły?
    od merytoryki tekstów abstrachuję. forma skandaliczna
    Obserwuj wątek
      • Gość: kaz Re: świetne forum IP: 80.51.234.* 02.03.05, 08:08
        o, no proszę aż się zaraziłam tą dysortografią i zrobiłam byka ;))
        abstrahuję oczywiście.
        za błąd serdecznie przepraszam
        • Gość: grupa docelowa Re: świetne forum IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.03.05, 08:52
          Ortografia to nie wszystko. Popracuj jeszcze nad interpunkcją. Twoja jest
          skandaliczna. Czy może być coś bardziej żałosnego od zwracania uwagi na
          pisownię przez kogoś, kto sam nie umie pisać? Do książek biegiem marsz!
          • Gość: kaz Re: świetne forum IP: 80.51.234.* 03.03.05, 08:44
            argument: "a wy murzynów bijecie" zawsze w modzie ;))

i jak zawsze odnosi się do meritum sprawy ;))))

• tralalumpek Re: świetne forum 03.03.05, 08:51
              Gość portalu: kaz napisał(a):

> argument: "a wy murzynów bijecie" zawsze w modzie ;))
              >
              > i jak zawsze odnosi się do meritum sprawy ;))))
              >

i oto odpowiedz z serii jak sobie maly kaziu swiat wyobrazal
      • slodka_ale_nie_idiotka Re: świetne forum 02.03.05, 10:04
        Wiesz kazdy ma jakies wady a niektorzy maja dysortografie, dyslekcje i jeszcze
        tam inne a w ogole na necie chyba juz nikt nie zwraca uwagi na pisownie i nikt
        sie tego nie czepia jak ci to przeszkadza to po prostu nie czytaj. a nie tylko
        potrafisz kogos pojechac za ortografie. przykro mi ale u mnie jest ciezko z
        ortografia ale co na to poradze znam zasady ale gorzej z praktyka i wiele osob
        taak ma wiec sie juz nie czepiaj bo wqrwia mnie cos takiego.

• Gość: maluch Re: świetne forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 09:05
          > slodka_ale_nie_idiotka napisała:
          > taak ma wiec sie juz nie czepiaj bo wqrwia mnie cos takiego

no, to już nie było słodkie ;)
          a to że w necie nikt już nie zwraca uwagi na pisownię, to nie jest prawda. ja
          zwracam, ale nie chce mi się już o tym dyskutować. to jak walka z wiatrakami, a
          jak świadczy post "słodkiej" - i tak wychodzę na zgreda.
          chyba staliśmy się społeczeństwem obrazkowym, słowo już się nie liczy. ludzie
          oglądają, nie czytają, więc język upada. kolejny argument za tym, żeby nie mieć
          dzieci - w tym chorym świecie i tak wyrosną na intelektualnych analfabetów,
          pomino najlepszych starań staromodnych (tj. czytających) rodziców. a uczucie,
          że moje dziecko jest obrazkowcem i nie umie mówić i pisać po polsku, byłoby dla
          mnie uczuciem klęski. to już wolę psa - on i tak nigdy nie będzie pisać
          pozdrawiam
          • slodka_ale_nie_idiotka Re: świetne forum 03.03.05, 10:16
            blehehehehe sorki ale to jest juz kompletna porazka :P Dobra to twoje zdanie i
            uwazaj sobie taak dalej, ale wystarczy wejsc na pierwszego lepszego bloga,
            czata czy forum i widac jak ludzie pisza. A zakladanie takiego watku nie ma
            sensu i taak nikt nie zmieni swojej pisowni, bo sie komus nie podoba. Gratuluje
            tylko glupoty i wspolczuje twojemu dzieciakow.
            • Gość: maluch Re: świetne forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 10:40
              > uwazaj sobie taak dalej, ale wystarczy wejsc na pierwszego lepszego bloga,
              > czata czy forum i widac jak ludzie pisza

chcesz o tym porozmawiać? ok. ludzie w większości to tumany - takie mam zdanie
              i już. niedouczone, niemówiące i niepiszące po polsku. "intelektualny
              analfabetyzm". co więcej - jak wynika również z twojego postu - tym się właśnie
              obecnie należy chwalić, a głupotą nazywa się obecnie dotrzymywanie pewnych
              standardów. prymityw rządzi - nie zaprzeczam, masz rację.
              co do zmiany czyjegoś zachowania, to już napisałam - wiem, że nikt go nie
              zmieni z powodu moich postów. bo przecież prymityw i tak wie lepiej, prawda?
              co do dzieciaków, też już napisałam - nie mam i nie będę miała - to mój
              świadomy wybór. nie chcę nikogo skazywać na taki chory świat, jaki jest wokół.

koniec jałowych dyskusji - wracam zarabiać pieniądze :P
              • b_bb Re: świetne forum 03.03.05, 12:36
                Maluch, masz rację co do walki o poprawną polszczyznę na forum. To walka z
                wiatrakami. Do internetu ma dostęp każdy i wypowiada się tu wielu tumanów, stąd
                te liczne błędy. Analfabetyzm rośnie. Dzieci na blogach piszą W tAkI uRoCzY
                sPoSoBik, przykładają wagę do formy, zaś treść jest nieważna. W razie czego
                napiszą jOoSh, tEsH, tFoOj i problem ortografii mają z głowy. Dyskleksja (która
                wśród uroczych panienek nosi nazwę dysklekcji) usprawiedliwia lenistwo,
                niechlujstwo, brak oczytania. Pisanie z błędami staje się normą, niestety.
                • slodka_ale_nie_idiotka Re: świetne forum 03.03.05, 14:31
                  O ja!! b_bb ty na serio, albo nie wiesz o czym mowisz, albo to ty jestes tepa.
                  Wiesz, ze dyslektycy nie moga sie nauczyc poprawnej pisowni choc znaja zasady
                  to nie potrafia ich zastosowac. A zgadzam sie z rebeka co do tego
                  "Przecież to widać na pierwszy rzut oka, że robisz wszystko, żeby
                  użyć "trudnych" słów, Twoje wypowiedzi są szcztuczne"
                  • Gość: w Re: świetne forum IP: 193.59.95.* 03.03.05, 15:35
                    To na tym forum większość ma dysleksję??? Nie przesadzaj! To po prostu zwykłe
                    niedouczenie, lenistwo i ignorancja. Kiedyś w szkołach jak ci wypadała na
                    semestr 2 z polskiego, to po prostu nie przechodziłaś do następnej klasy; a
                    teraz nastały takie czasy, że wszyscy zdają, bo pani nauczycielka (i szkoła) po
                    prostu sie boi zostawic danego delikwenta na drugi rok.
                    • slodka_ale_nie_idiotka Re: świetne forum 03.03.05, 17:05
                      To ty chodzisz albo chodzilas do jakiejs dziwnej szkoly. U nas taak nie jest.
                      Ja nie mam problemow ogolnie z polskim mam 4 na koniec(zasluzylam na ta 4)a juz
                      tam sie nawet z wami nie kloce.
                      • b_bb Re: świetne forum 03.03.05, 17:16
                        Szanowna słodka_nie_idiotko. Wpisz w wyszukiwarkę słowo "dysleksja" i poczytaj
                        sobie, co już na ten temat na tym forum pisałam, bo nie chce mi się powtarzać.
                        Słowa, które Tobie wydają się trudne (któreż to było, bo nie mam pojęcia, gdzie
                        takowego użyłam?), dla ludzi oczytanych, wykształconych są zwykłymi słowami
                        używanymi na co dzień, więc piszesz bzdury. Wiem z innego wątku, że masz dopiero
                        15 lat, więc wybaczam Ci ignorancję w tym zakresie, lecz staraj się, zaglądaj do
                        słowników, do encyklopedii, gdy czegoś nie rozumiesz, bo człowiek musi się
                        rozwijać także umysłowo. Gratuluję czwórki z polskiego, lecz skala ocen
                        szkolnych jest sześciostopniowa, więc walcz o wyższą notę.
      • Gość: rebeka Re: świetne forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 11:15
        Niee...<hahaha>
        Rzeczywiście, polszczyzna na tych forach pozostawia wiele do życzenia i czasem
        faktycznie można się uśmiać, ale nic nie śmieszy bardziej niż wypowiedzi takich
        osób jak Ty! Przecież to widać na pierwszy rzut oka, że robisz wszystko, żeby
        użyć "trudnych" słów, Twoje wypowiedzi są szcztuczne i jak ktoś już nie
        omieszkał zauważyć, wcale nie są aż tak poprawne jak mogłobt Ci się
        wydawać<hahaha>
        Serdecznie pozdrawiam:)))
      • popea1 Re: świetne forum 03.03.05, 15:52
        wpadam tu żeby się pośmiać świetne forum.

podpisuję się, forum o modzie jest świetne i ja też wpadam, aby się posmiać
        (chyba nie sądzisz, ze z poczucia obowiązku?)
      • martitka18 Re: świetne forum 03.03.05, 17:34
        Nie wiem w ogole po co jest ta cala afera,o znajomosc zasad ortograficznych.Od
        takich rzeczy jest szkola,rodzice itp,a nie przypadkowe osoby,ktore swoimi
        wypowiedziami na forum "Moda" chca zmienic swiat.Moze niech kazdy zastanawia
        sie nad soba samym,zamiast zajmowac sie krytykowaniem wszystkich ludzi
        piszacych tu dla przyjemnosci.
        • Gość: maluch Re: świetne forum IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.03.05, 21:28
          > wypowiedziami na forum "Moda" chca zmienic swiat.Moze niech kazdy zastanawia
          > sie nad soba samym,zamiast zajmowac sie krytykowaniem wszystkich ludzi
          > piszacych tu dla przyjemnosci.

mnie największą przyjemność sprawia krytykowanie :PPPPPPPP
          • martitka18 Re: świetne forum 03.03.05, 22:16
            To moze zacznij wypowiadac sie, na jakims forumm na temat filmów,ksiazek
            itd.Tam napewno ktos z checia bedzie sluchal Twojej krytyki.
            • Gość: maluch Re: świetne forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 08:42
              ale dlaczego tam? mnie największą przyjemność sprawia krytykowanie na forum
              moda :PPPP
              na formum książki nie ma tak wiele niedouczonych niuń jak tutaj (tam są raczej
              ludzie czytający - jak sama nazwa forum wskazuje). tutaj mogę sobie
              poużywać :PPPPPPPPPPPPPPP

• Gość: nina Re: świetne forum IP: *.net 04.03.05, 11:26
                Moda na dysleksję,hahaha.
              • Gość: Nadine Re: świetne forum IP: *.osh.swh.mhn.de / *.lrz-muenchen.de 04.03.05, 11:35
                Hmm.. a wiec takie czasy nastaly, ze kiedy sie uzyje kilku slow wykraczajacych
                poza zrozumialy dla kazdego obywatela "polski kod porozumiewawczy", to w twarz
                ci rzuca, zes sztuczny i specjalnie jakies dziwolagi slowne dobierasz.. Mam
                wiec strasznie sztuczna rodzine i znajomych, ze mna takze wybitnie cos nie gra,
                a juz moj ojciec (jak on cudownie parodiuje Pilcha czy Smecza..) to po prostu
                wstydu nie ma, w garsc sie wreszcie wciac powinien i jezyka normalnych ludzi
                zaczac uzywac.

A czy nie mozna tak: O modzie dyskutowac, po necie sobie hasac, ale tez krytyke
                przyjmowac z wdziecznoscia, uczyc sie od bardziej oczytanych forumowiczek,
                zamiast sie oburzac, no i po prostu probowac czy to ortografie czy to
                stylistyke -poprawic? Badzmy krytyczne dla siebie -to ze w sieci tylu kretynow,
                nie znaczy, ze trzeba i sobie poprzeczke obnizyc.
                • Gość: maluch Re: świetne forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 13:12
                  >a juz moj ojciec (jak on cudownie parodiuje Pilcha czy Smecza..)

moja droga, wyciągnęłaś teraz ogromne armaty :)))) przygotuj się na pytanie, co
                  to w ogóle za nazwiska :)))) pilch to się chociaż w TV pokazuje, to może więcej
                  panien skojarzy, ale ze Smeczem będzie problem - bo np. w takiej w
                  Rzeczpospolitej to w ogóle nie ma co oglądać :))))))))))
                • Gość: kaz Re: świetne forum IP: 80.51.234.* 04.03.05, 13:29
                  lejesz, Pani, miód na me serce (a nawet mniut ;)))
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka