Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

brunetka na czarno.. ładnie???????

22.03.05, 16:20
    Mam takie jedno w sumie pytanie ale chce wiedziec co wy o tym myslicie. Czy
    obecnym na forum panom podobaja sie ubierajace sie na czarno albo inne ciemne
    kolory brunetki? ja do takich zreszta sie zaliczam, a chodze tak bo mi
    wygodnie no i czuje sie najlepiej rowniez w ciemnych kolorach. Słyszalam
    jednak ze taki "image" odstrasza, zniecheca do zawierania jakis blizszych
    znajomosci;) To nie znaczy ze jesli potwierdzicie to co do tej pory slyszalam
    od mniej lub bardziej zyczliwych mi osob zmienie calkowicie swoj styl;P
    Przeciez z dnia na dzien nie zaczne chodzic w różu czy bieli.
    A moze jest cos pociagajacego w takich kobietach??
    Pytam tak z ciekawosci, aczkolwiek od dluzszego czasu mnie to nurtuje ;)
    aha, no i panie jesli tez wiedza cos na ten temat- chetnie przeczytam
    pozdr
    Obserwuj wątek
      • Gość: barry white Re: brunetka na czarno.. ładnie??????? IP: *.udn.pl 22.03.05, 16:28
        To wszystko zalezy od kobiety jak wyglada,jaka ma figure jak sie
        prezentuje.Rozmawiajac ogolnie to tak jakby oceniac wyglad czarnych
        samochodow.A co do rozowych dziewczyn to mi nie odpowiadaja przynjamniej te
        swiecace sie i jeszcze w dodatku z innymi wiejskimi akcesoriami prosto z targu.
      • bonzee Re: brunetka na czarno.. ładnie??????? 22.03.05, 16:30
        Lubie czern), moj facet tez zawsze lubil. A na brak powodzenia, dziekuje nie
        narzekam :D
      • bez_mapy Re: brunetka na czarno.. ładnie??????? 22.03.05, 16:32
        To jeszcze zależy od karnacji, ale uważam, że brunetkom rzeczywiście bardziej
        pasują jasne kolory: beże, biel, albo intensywnie soczyste np. żółty. Sama mam
        ciemne włosy od kilku dni i chętniej sięgam po jasne kolory.
        • muss_ka Re: brunetka na czarno.. ładnie??????? 22.03.05, 16:37
          a no wlasnie, ja rowniez od niedawna jestem brunetka, wczesniej bylam ciemna
          blondynka a czarne ubrania w mojej szafie to jeszcze pozostalosc po tamtym
          okresie ;) Moze dla odmiany nastepny moj ciuch bedzie w tak modnych w tym
          okresie pastelach.. moze i w jasnych kolorach bede potrafila czuc sie swobodnie
          ps A to umilowanie do czerni moze miec zwiazek z okresem kiedy narzekalam na
          nadmiar tkanki tluszczowej tu i owdzie ;) Tego nawyku nie tak łatwo
          wykorzenic ;))
          • bez_mapy Re: brunetka na czarno.. ładnie??????? 22.03.05, 16:45
            A mogę spytać, czemu zdecydowałaś się przyciemnić włosy (jaki wybrałąś odcień)?
            • muss_ka Re: brunetka na czarno.. ładnie??????? 22.03.05, 16:57
              bez_mapy napisała:

> A mogę spytać, czemu zdecydowałaś się przyciemnić włosy (jaki wybrałąś
              odcień)?

Hmm czemu.. w sumie to sama nie wiem.. moze takze dlatego ze moje wlosy
              odrastaly dosc szybko i wizyty u fryzjera zaczely mnie juz meczyc? Spedzalam
              tam naprawde duzo czasu z racji tego ze mam dosyc dlugie i geste wlosy..
              Moze po trochu i dlatego ze bardzo chcialam cos w sobie zmienic, sama nie wiem.
              A ze jestem naturalna szatynka nie musialam sie dlugo przyzwyczajac do mojego
              nowego koloru- ciemny braz. Na moich wlosach z racji wczesniejszego
              rozjasniania wyszedl on prawie czarny, z brazowymi refleksami.. Tak wiec daje
              moim wlosom troche odetchnac po tym 3-letnim katowaniu rozjasniaczem ;)
              • bez_mapy Re: brunetka na czarno.. ładnie??????? 22.03.05, 17:05
                Powiem ci, że moja historia wygląda podobnie. Parę dni temu stwierdziłam, że
                chciałabym mieć włosy w kolorze Mocca, blond mi się znudził. Czuję się fajnie,
                mogą się opalać (lepiej pasuje niż blondynce)i ubierać się na biało i beżowo,
                co uwielbiam. To i makijaż też może być trochę mocniejszy.
                • muss_ka Re: brunetka na czarno.. ładnie??????? 22.03.05, 17:10
                  hmm no w sumie to co do tego makijazu to masz racje, bo zawsze lubilam troche
                  wiecej tuszu i cienia.. Ale zastanawialas sie co potem kiedy juz ci sie to
                  znudzi? Moj facet szczerze mowiac wolal mnie w jasniejszych wlosach ( nie
                  zupelnie, ciemny blond ) ale obawiam sie ze w tym momencie bez powazniejszego
                  zabiegu fryzjerskiego bedzie to nie do zrobienia. A moze Ty juz dowiadywalas
                  sie jak odbarwic ciemne wlosy ( po wczesniejszym dlugotrwalym utlenianiu) ??
                  • bez_mapy Re: brunetka na czarno.. ładnie??????? 22.03.05, 17:19
                    Chyba nię będę chciała już wracać do blondu, w czekoladowym blondzie
                    rozświetlonym złotymi pasemkami czuję się świetnie, poza tym, mam ciemne oczy,
                    długie rzęsy i uwielbiam brązowe cienie, eyeliner i z ciemnymi włosami to się
                    lepiej komponuje. No i wreszcie, włosy bez zabiegów rozjaśniania będą zdrowsze
                    i bardziej lśniące.
                • misae Re: moim zdaniem tak 22.03.05, 17:10
                  przyklady:
                  www.neimanmarcus.com/store/catalog/prod.jhtml?itemId=prod14530007&parentId=cat980731&masterId=cat000000&index=0&cmCat=

www.neimanmarcus.com/store/catalog/prod.jhtml?itemId=prod16890008&parentId=cat6080732&masterId=cat980735&index=14&cmCat=

i szczerze mowiac to wlasnie blondynki w czerni nie najlepiej wygladaja:

www.neimanmarcus.com/store/catalog/prod.jhtml?itemId=prod14830021&parentId=cat6080732&masterId=cat980735&index=20&cmCat=
                  • bez_mapy Re: moim zdaniem tak 22.03.05, 17:15
                    Nie, no przeciez takie tendencyjne przedstawianie sprawy, to po prostu
                    manipulacja. Mogłabym ci wkleić milion zdjęć, gdzie blondynka wygląda super w
                    czerni, a brunetka zajebiście w bieli, i chyba takich zdjęć jest więcej.
                    • misae Re: moim zdaniem tak 22.03.05, 17:17
                      jaka manipulacja...wybralam przypadkowo, moge wkleic wiecej, czekam na Twoje
                      przyklady
                      • misae Re: moim zdaniem tak 22.03.05, 17:19
                        kolejna brunetka w czerni:
                        www.neimanmarcus.com/store/catalog/prod.jhtml?itemId=prod15630027&parentId=cat6060737&masterId=cat780734&index=57&cmCat=

niezla blondynka, ale i tak bardziej podoba sie brunetka:

www.neimanmarcus.com/store/catalog/prod.jhtml?itemId=prod16670051&parentId=cat6060737&masterId=cat780734&index=12&cmCat=
                        • muss_ka hmm troche o co innego mi chodzilo... 22.03.05, 17:25
                          wiecie, chodzilo mi raczej o to czy brunetka w czerni nie wyglada ponuro, jak
                          to niektorzy okreslaja jak czarna wdowa.. Moim zdaniem ubrana w naprawde ladne
                          czarne ciuchy np z koronka dziewczyna wyglada tajemniczo, mistycznie i
                          pociagajaco.. napewno w sypialni.. ale na ulicach niestety takie dziewczyny nie
                          sa postrzegane pozytywnie, od razu kojarza sie z ponuroscia, smutkiem,
                          oziebloscia.. albo wrecz przeciwnie- drapieznoscia.. nie pochlebia mi to w tym
                          momencie, kiedy to sama jestem brunetka. Słyszalyscie podobne opinie??
                          • misae Re: hmm troche o co innego mi chodzilo... 22.03.05, 17:27
                            nigdy nie slyszalam o czyms takim...
                        • bez_mapy Re: moim zdaniem tak 22.03.05, 17:29
                          Brunetki w bieli:
                          img04.allegro.pl/photos/oryginal/44/4462/446280/44628078
                          img08.allegro.pl/photos/oryginal/45/4539/453998/45399832
                          img12.allegro.pl/photos/oryginal/44/4496/449661/44966111
                          img07.allegro.pl/photos/oryginal/44/4489/448907/44890746
                          img14.allegro.pl/photos/oryginal/45/4598/459802/45980233
                          Blondynki w czerni:
                          img01.allegro.pl/photos/oryginal/44/4462/446284/44628480
                          img13.allegro.pl/photos/oryginal/45/4545/454561/45456132
                          img05.allegro.pl/photos/oryginal/45/4587/458731/45873154
                          • misae Re: moim zdaniem tak 22.03.05, 17:34
                            myslalam ze pokazesz tez brunetki w czerni...brunetki w bieli tez mi sie
                            podobaja
                            moim zdaniem tutaj nie chodzi o to czy to brunetka czy blondynka, chodzi o styl
                            i typ urody, nikt tuataj nie mysli chyba o stylu rodziny Adams.
                          • muss_ka Re: moim zdaniem tak 22.03.05, 17:35
                            ehh takie wlasnie zdjecia m.in. naklonily mnie do zmiany koloru moich wlosow..
                            Moze warto zmienic tez przyzwyczajenia odnosnie koloru?
                            Bialy tez jest elegancki i uniwersalny.
                            Wiem, wszystko zalezy od figury i karnacji, wiec majac jasna cere jakos do tej
                            pory ciezko mi bylo przywyknac do mojego bialego image'u ktory jakis czas temu
                            staralam sie sobie sprawic.
            • sigrun Re: brunetka na czarno.. ładnie??????? 22.03.05, 17:23
              Z punktu widzenia brunetki w czerni powiem następująco. Trzeba uwzględnić nie
              tylko kolor włosów, oczu i cery, ale i figurę sposób porusznia się, osobowość.
              Osobiście uwielbiam czerń. Bądź co bądź to suma wszystkich kolorów i skończmy
              wreszcie z tymi stereotypami: czarny image = introwertyzm + pesymizm + wiek
              buntu + brak własnego stylu + żałoba + przynalezność do pewnej subkultury. Czy
              się to komuś podoba czy nie, czerń jest podstawowym kolorem elegancji. I właśnie
              niezaleznie od kroju zawsze się wypada elegancko (byle ciuchy były czyste, of
              course). Ponadto nie trzeba zachodzić w głowę co do czego pasuje i jak czas
              ponagla wystarczy sięgnąć do szafy "et voila". Poza tym w moim środowisku
              zawodowym już się tak utarło, że większość kolegów i koleżanek po fachu
              preferuje raczej neutrale barwy. Owszem, lubię też bawić się kolorami, głównie
              jako dodatki (biżuteria, szale, apaszki, ozdoby do włosów, ażurowe narzutki).
              Ostatnio wprowadziłam nasyconą czerwień (od której latami stroniłam) i butelkową
              zieleń. Wiosną i latem sięgam śmielej po kolory. Dół pozostaje zawsze czarny,
              ale góra jest w kolorze gołębiego blękitu, pudrowego różu, pastelowej oliwki,
              czerwieni, bordo, lila, czasem szalonego oranżu.
              Czy takie dark ladies podobają się facetom? To właśnie mój czarny image, blada,
              porcelanowa cera i makijaż a' la maiko zafascynowały Szanownego Małżonka:-DDD
              • bez_mapy Re: brunetka na czarno.. ładnie??????? 22.03.05, 17:54
                No właśnie, noszenie się na czarno przy każdej okazji, to pójście na łatwiznę,
                można podejrzewać brak wyobraźni, czy umiejętności zestawiania kolorów. Czerń -
                owszem, ale noszona zbyt często staje się nudna.
                • Gość: francuzeczka Re: brunetka na czarno.. ładnie??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 18:48
                  bez_mapy pisalas ze masz wlosy w kolorze czekoladowego blondu, a moze mialo byc
                  czekoladowego brazu?:) moglabys podac przyklad takiego koloru?moze jakies
                  zdjecie?bo mnie to zainteresowalo:)
                  • bez_mapy Re: brunetka na czarno.. ładnie??????? 22.03.05, 18:49
                    miało być oczywiście czekoladowy brąz.
                    • Gość: francuzeczka Re: brunetka na czarno.. ładnie??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 18:54
                      domyslilam sie:) wiesz,ja tez mam ciemne oczy i ich oprawe,szybko sie opalam na
                      ladny zlocistobrazowy kolor, mam naturalny nigdy nie farowany ciemny blond i
                      troche kusi mnie zmiana koloru.zawsze chcialm pojsc w strone blonu,czyli jasne
                      wlosy ale teraz wpadl mi w oko taki wlasnie czekoladowy kolor,tylko nie wiem czy
                      byloby mi w nim dobrze.
                    • bez_mapy Re: brunetka na czarno.. ładnie??????? 22.03.05, 19:01
                      supermodels.nl/cindycrawford/15.jpg
                      supermodels.nl/cindycrawford/23.jpg
                      images.absolutely.net/poster/Jennifer_Lopez/10086453.jpg
                      • bez_mapy Re: brunetka na czarno.. ładnie??????? 22.03.05, 19:03
                        Coś takiego jak ma J.Lo. wygląda super do opalenizny:
                        www.absolutely.net/photos/10086453_photo.html
                        • bez_mapy Re: brunetka na czarno.. ładnie??????? 22.03.05, 19:09
                          Przy pucułowatej twarzy też lepszy jest brąz:
                          www.celebrities.pl/tiffani_amber_thiessen/tiffani_amber10.jpg
                          www.celebrities.pl/tiffani_amber_thiessen/tiffani_amber18.jpg
                          www.celebrities.pl/tiffani_amber_thiessen/tiffani_amber2.jpg
                      • Gość: francuzeczka Re: brunetka na czarno.. ładnie??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 21:05
                        hmmm no tak,dzieki za zdjecia ale ten kolor to raczej nie jest czekoladowy braz?
                        • bez_mapy Re: brunetka na czarno.. ładnie??????? 22.03.05, 21:11
                          Czekoladowy brąz ze złotymi refleksami ma Cindy na pierwszym zdjęciu.
                          Przynajmniej moja fryzura wygląda podobnie, a odcień, którego użyłam nazywał
                          się Mocca, czyli taki kawowy, czekoladowy brąz.
                          • muss_ka Mocca?? 22.03.05, 23:21
                            bez_mapy napisała:

> Czekoladowy brąz ze złotymi refleksami ma Cindy na pierwszym zdjęciu.
                            > Przynajmniej moja fryzura wygląda podobnie, a odcień, którego użyłam nazywał
                            > się Mocca, czyli taki kawowy, czekoladowy brąz.

Hmmm to powiem ci ze jesli twoj odcien jest wlasnie taki to ja mam ciut
                            ciemniejsze. Ale moze faktycznie ladnie by mi bylo w takim odcieniu.. Tylko
                            zastanawiam sie czy jest to teraz do zrobienia, pewnie trzeba by najpierw uzyc
                            rozjasniacza a to juz wyzsza szkola jazdy.. Aha, no i pewnie robil ci to
                            profesjonalista w salonie fryzjerskim? Wzielas ze soba zdjecie czy podalas
                            nazwe konkretnej farby??
                            A jak taki kolor utrzymuje sie na rozjasnianych wczesniej wlosach? Nie zmywa
                            sie pozostawiajac brzydkie pasemka??
                            • bez_mapy Re: Mocca?? 22.03.05, 23:27
                              Jeśli nie nie masz odcienia ciemniejszego niż brąz (np. ciemny brąz,czarny), to
                              wystarczy tylko delikatne rozjaśnienie o 2-3 tony. Koloryzację wykonywała mi
                              znajoma wybraną przeze mnie farbą. Nie wiem jeszcze, jak się taki odcień
                              utrzymuje na rozjaśnianych włosach, bo mam go dopiero od kilku dni.
                • sigrun Re: brunetka na czarno.. ładnie??????? 23.03.05, 09:35
                  Pozwól, Bez_mapy, że się z Tobą nie zgodzę. W moim przypadku czerń nie jest
                  pójściem na łatwiznę, ale raczej wynikiem długich poszukiwań i eksperymentów. Ja
                  po prostu w czerni najlepiej się czuję. Kiedy przez całe dzieciństwo i lata
                  dojrzewania ubierano Cię we wszystkie kolory tęczy, a Ty marzyłaś o czerni,
                  bieli i szarościach vel barwach neutralnych, to kiedy już stajesz się nieżalezna
                  stwierdzasz, że chyba nadeszła pora aby to szafa była dla Ciebie, a nie Ty dla
                  szafy. Więc wywalasz wszelkie nietwarzowe fasony i kolory i w ich miejsce
                  kupujesz wymarzone ciuchy.
                  Poza tym czerń daje miejsce do popisu z zestawianiem tkanin, graniem
                  przezroczystościami, warstwami. Kolor czarny doskonale podkreśla sylwetkę (byle
                  zgrabną). Ponadto jeśli stosuję szalone kolory w akcesoriach, ubieranie się
                  dodatkowo w różnych kolorach trąca o pstrokaciznę. Ach, i nie imputuj mi
                  nieumiejętności zestawiania kolorów, bo w moim zawodzie to podstawa, a że jestem
                  tam gdzie jestem, oznacza że jednak mi to wychodzi:-)))
                  Czerń nudna? Zależy dla kogo. Są osoby dla których monogamia też jest nudna;-PPP
      • Gość: /_\ Re: brunetka na czarno.. ładnie??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 18:55
        Wszystko zależy od typu urody. Dziewczyna o łagodnych rysach twarzy będzie
        fajnie wyglądała w czerni. Taka o ostrych rysach może wyglądać przerażająco :).
      • przemkowa.b Re: brunetka na czarno.. ładnie??????? 22.03.05, 19:39
        Powiem z doświadczenia: jestem brunetką i lubię czerń ale żeby wyglądać w niej
        dobrze i nie "a'la trup" muszę mieć ładnie "zrobioną" twarz, nie tyle
        wytapetowaną ile po prostu dobrze podkreśloną ponieważ mam z natury jasną
        karnację. Czerń jest bardzo odpowiednia dla brunetek zwłaszcza na wieczór.
        Poza tym ubieram się we wszelkie odcienie fioletu, bordo i różu (to moje
        ulubione kolory), czerwień też gości mojej szafie, niebieski często.
        I co dziwne: niezbyt dobrze czuję się w bieli choć ona jest dla brunetek
        idealna.
        A jeśli chodzi o twoje pytanie: uważam że kazdy powinien się czuć dobrze w tym
        co nosi a nie na siłę wciskać w jakies konwenanse:)
        Choć czasem mama moja narzeka,że za często na czarno ubrana chodzę:)
        Co do facetów: cóż,nie potrzeba mi specjalnie adoracji poza moim facetem a on
        uważa że w czerni wyglądam elegancko.
        Nigdy się nie zastanawiałam nad tym czy kolor ubrania moze miec wpływ
        jakikolwiek na zawieranie znajomości:)
      • Gość: monika Re: brunetka na czarno.. ładnie??????? IP: *.plock.mm.pl 22.03.05, 20:55
        Jestem brunetką, mam dość ciemną karnację i ciemną oprawę oczu. Moje ulubione
        kolory to właśnie czerń i biel, najlepiej się w nich czuję i podobno jest mi w
        nich najbardziej do twarzy. Dlatego w mojej szafie generalnie przeważają
        ubrania w tych kolorach i póki co ciężko jest mi się przekonać do innych barw.
      • Gość: Ivre Re: brunetka na czarno.. ładnie??????? IP: *.zaodrze.punkt.pl / *.zaodrze.punkt.pl 22.03.05, 21:09
        Z punktu widzenia naturalnej brunteki o bardzo jasnej karnacji i ciemnej (jak
        na brunetke przystalo ;)) oprawie oczu :) : moje kolory to zdecydowanie czern,
        biel, braz, bez, turkus, sliwka, bordo, srebrzysty, zlocisty taki tez moze
        byc ;)... Ladnie mi tez w niektorych(!) pastelowych odcieniach niebieskiego lub
        lila. Za to okropnie wygladam w zieleni, pomaranczu, zoltym i bladych
        czerwieniach.
        • ludzka_budowla Re: brunetka na czarno.. ładnie??????? 23.03.05, 11:06
          jestem brunetka i czern lubie bardzo. nie wydaje mi sie zeby czarne ubranie
          mialo odstraszac twoich ewentualnych adoratorow (bo chyba o to ci chodzilo).

co do tego ze czern jest nudna to sie nie zgodze. uwazam ze bardziej "nudne" sa
          beze kremy szarosci.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka