Gość: Kasia IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.05, 22:24 Witam :) Słyszałam już tyle wersji, że sama nie wiem jak to wypowiadać :) Pomocy!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: uuu Re: Jak się poprawnie wymawia H&M ? : ))) IP: *.chello.pl 23.03.05, 22:27 juz chyba takich watkow bylo ze 100 a ty nadal nie wiesz? wymawia sie: ha end em, i nie podnoscie tego watku wiecej pliss Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Jak się poprawnie wymawia H&M ? : ))) IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.05, 11:37 ojej ojej - wątku nie zauważylam,ale przecież jak Cie tak to wnerwia to nie ma obowiązku na to odpowiadać - można po prostu olać. Wątków może było i tysiąc ale co z tego jak dalej nic niewiadomo. chcialabym wiedzieć jak się to wypowiada w rodzimym kraju H&M czyli Szwecji Odpowiedz Link Zgłoś
new_woman Re: Jak się poprawnie wymawia H&M ? : ))) 23.03.05, 22:40 Przecież na tej samej stronie miałaś taki sam wątek. Czasami trzeba poczytać co piszą inni, a nie mnożyć niepotrzebnie te same wątki forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=650&w=21882763 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arkadia Re: Jak się poprawnie wymawia H&M ? : ))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 23:08 Matko Boska, jak słysze "ha end em" to mnie krew zalewa. Mówi sie z angielska "ejdż end em". To jest nie jest Polska firma wiec nie wymawia sie jej po "Polsku" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lia Re: Jak się poprawnie wymawia H&M ? : ))) IP: *.chello.pl 23.03.05, 23:18 to nie jest też angielska firma,ani amerykańska,więc Twoja wersja nie jest poprawna.każdy wymawia tak jak chce :] ja po szwedzku. Odpowiedz Link Zgłoś
charlotta_lotta Re: Jak się poprawnie wymawia H&M ? : ))) 23.03.05, 23:38 (h)ejcz end em !!! jak słysze to ha end em to mnie normalnie szlak trafia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mila do pani (h)ejcz end em !!! IP: *.ipt.aol.com 24.03.05, 06:22 ...(h)ejcz end em !!! Nie wiem z ktorej choinki sie urwalas... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mila Re: Jak się poprawnie wymawia H&M ? : ))) IP: *.ipt.aol.com 24.03.05, 06:21 Normalnie ludzie mowia w Poslce PO POLSKU: h_i_m Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marvellous Re: Jak się poprawnie wymawia H&M ? : ))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.05, 22:53 Nie, bo nazwa nie jest Polska. To jest strasznie śmieszne jak ktoś kupuje i mówi prosze [prince polo] zamiast [prins polo], [liona] zamiasta [lajona] czy jak idzie do [rezerwed] zamiast re/iserwd]. Heh :p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: <MAGDA> Re: KASIU PRZECZYTAJ!!! TAK SIE MÓWI!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 12:10 Byłam parę razy w Paryżu, a tam tych sklepów od groma. Pełna nazwa tego sklepu to HENNES&MAURITZ , a wymawia się HANES AND MORIS. Niedobrze mi się robi jak jakaś wypacynkowana panna mówi ha and em. Kasiu nie bądz nią!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzięki Madzia:) Re: KASIU PRZECZYTAJ!!! TAK SIE MÓWI!!! IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.05, 20:05 Dzięki Madziu:) Tylko tak sobie myslalam,że w sumie to trochę dlugawo tak mówić,jak chce się powiedziec komuś np gdzie się wybiera:) Strasznie jestem ciekawa jak mówią w Szwecji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nicky Re: KASIU PRZECZYTAJ!!! TAK SIE MÓWI!!! IP: *.org 24.03.05, 22:14 W języku szwedzkim H&M czytałoby się Hå och em (å czytasz jak długie o w Polsce). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nicky Re: KASIU PRZECZYTAJ!!! TAK SIE MÓWI!!! IP: *.org 24.03.05, 22:19 Zapomniałam o "och",czyli "i"-czyta się też podobnie do długiego o.Czyli taka oficjalna wymowa szwedzka H&M to "ho: o: em".pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: KASIU PRZECZYTAJ!!! TAK SIE MÓWI!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 13:58 A ja mówię "haem" i nie robię sobie z tego problemu:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia H&M:) IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.05, 19:41 o widzisz!:)tego wlaśnie bylam ciekawa:) Bardzo bardzo Ci dziękuję!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilka Re: H&M:) IP: *.lodz.mm.pl 27.03.05, 13:22 We Francji mówi sie (ale glupio to wyglada napisane fonetycznie) "asz et em" ale slyszalam tez wersje "asz end em" czyli angielsko-francuska mieszanke :):)) Odpowiedz Link Zgłoś
annette_sa Re: KASIU PRZECZYTAJ!!! TAK SIE MÓWI!!! 27.03.05, 13:43 w szwecju mowia [henes and Moritz] - wymowa fonetyczna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nicky Re: KASIU PRZECZYTAJ!!! TAK SIE MÓWI!!! IP: *.org 27.03.05, 21:53 "i" jest po szwedzku "och",a nie "and",więc typowo po szwedzku jest [henes och Moritz],co w tym języku oznacza "jej i Moritza". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: <MAGDA> Re: DO LILKI!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.05, 20:15 Moja kochana ale we francji tak brzmi ,,krotka nazwa,, h&m. a dłuższa i poprawna brzmi ,, hannes end moris,,. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lia Re: DO LILKI!!!!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 28.03.05, 16:52 dlaczego niby moris ?! mauritz fon.[mauric] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nicky Re: DO LILKI!!!!!!!!!!!!!! IP: *.org 28.03.05, 18:29 Pełna nazwa to Hennes & Moritz,a nie Hannes & Mauritz.Po szwedzku to "Jej i Moritza".A H&M czyta się w oryginale [hoem]. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: DO LILKI!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.05, 19:02 a ja wymawiam tak jak mój synek "ha und i em"...:-))))Synek:"Mamo, znów idziemy do tego ha und i em, czy Ty lubisz coś innego?, ciągle te ciuchy, mam tego dość:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: DO LILKI!!!!!!!!!!!!!! IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.05, 13:31 hehehe:) ach te chłopy! ale nazwę niezłą obmyślił;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lia Re: DO LILKI!!!!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 28.03.05, 21:46 raaaatunku,pelna nazwa to HENNEs & MAURITZ to znaczy dokladnie jej i mauritza,koniec dyskusji :p wpisz sobie w wyszukiwarke ta nazwe albo spojrz na metke. Odpowiedz Link Zgłoś