Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

NAJLEPIEJ UBRANY NARÓD

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.05, 21:16
    wiadomo,że w każdym narodzie są wyjątki. Ale ogółem? jaki naród uważacie za
    najlepiej ubrany? Ja stawiam na Japończyków. a Wy?
    Obserwuj wątek
      • zettrzy Wlosi, potem Japonczycy 28.03.05, 21:18

• Gość: Mish Re: NAJLEPIEJ UBRANY NARÓD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.05, 21:22
        na pewno zwyciężą Rosjanki <lol2>
        • vanillaice Re: NAJLEPIEJ UBRANY NARÓD 28.03.05, 21:25
          Stawiam na Włochów. :D
        • nutta Re: NAJLEPIEJ UBRANY NARÓD 29.03.05, 17:45
          Rosjanki są przebrane, a nie ubrane.
      • Gość: Ola Re: NAJLEPIEJ UBRANY NARÓD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.05, 21:37
        Francuzi
      • Gość: lia Re: NAJLEPIEJ UBRANY NARÓD IP: *.chello.pl 28.03.05, 21:42
        Francuzi i Wlosi :)
        • Gość: Dilan Re: NAJLEPIEJ UBRANY NARÓD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.05, 18:56
          Szwajcarzy
      • Gość: PL Re: NAJLEPIEJ UBRANY NARÓD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.05, 21:42
        Wybieram Japonki i Włoszki! Zdecydowanie!
      • lucy215 Re: NAJLEPIEJ UBRANY NARÓD 28.03.05, 21:47
        Fracuzki. i to nie stereotyp, to prawda :)
        • Gość: missy Re: NAJLEPIEJ UBRANY NARÓD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.05, 21:49
          Bardzo fajnie ubierają sie też kobiety ze Skandynawii. Naturalnie,bez
          przesadzania, i wyglądają naprawdę OK :-)
        • energeia Re: NAJLEPIEJ UBRANY NARÓD 28.03.05, 21:49
          lucy215 napisała:

> Fracuzki. i to nie stereotyp, to prawda :)

Paryżanki i Paryżanie, tak - reszta niekoniecznie:)
          pozdrawiam:)
          • maadz Re: NAJLEPIEJ UBRANY NARÓD 28.03.05, 21:53
            noooo wiadomo że POLACY :D hehehehe
            • Gość: looz Re: NAJLEPIEJ UBRANY NARÓD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.05, 21:57
              Polacy przeważnie ubrani są beznadziejnie,niestety....dobrze,że jest grono
              kobiet w Polsce, tych z tego forum oczywiście :-) które dbają o swój wygląd.
              Niestety na lotnisku zawsze własnie po ciuchach poznam rodaków, z którymi mam
              lecieć. Młodsze panie z reguły nawet na męcząca podróż wybierają strasznie
              niewygodne szpilki, różową krótka katankę i dżinsy z ćwiekami :| Natomiast te
              starsze albo zgrywają 20latkę, albo totalnie się zaniedbują . O panach nie
              wspomnę, albo total wiocha, albo total zaniedbanie.
              • Gość: Nicky Re: NAJLEPIEJ UBRANY NARÓD IP: *.org 28.03.05, 22:06
                To zależy :)

elegancko-Francuzi

praktycznie i schludnie-Skandynawki

"trendy",sportowo-Niemcy,Holendrzy,Belgowie,Skandynawowie

byle jak-Anglicy

beznadziejnie i bez gustu-Polacy (większość)
                • anamag Re: NAJLEPIEJ UBRANY NARÓD 28.03.05, 22:23
                  stawiam na Skandynawów
                  • Gość: Nicky Re: NAJLEPIEJ UBRANY NARÓD IP: *.org 28.03.05, 22:26

I masz rację :)
      • vic_vic Re: NAJLEPIEJ UBRANY NARÓD 28.03.05, 22:32
        Mimo wszystko Włosi, zwłaszcza mężczyźni - chyba jedyny kraj gdzie faceci
        wydają więcej kasy na ubrania, buty, kosmetyki od kobiet. I pomyśleć, że prawie
        nikt nie lubi metroseksualnych ;)
        • vanillaice Re: NAJLEPIEJ UBRANY NARÓD 28.03.05, 22:35
          Ja lubię metroseksualnych, wolę ich od zaniedbanych z żałobą po kocie za
          paznokciami i niepełnym uzębieniem z przodu....
          • vic_vic Re: NAJLEPIEJ UBRANY NARÓD 28.03.05, 22:46
            a ja głęboko wierzę w to, że facet z klasą wie, że pomiędzy typami
            metroseksualnym i obleśnym jest jego miejsce. Oczywiście bliżej
            metroseksualnego niż dalej, ale jednak bez popadania w skrajność.

A skoro mowa o Włochach, w zeszłym roku spędzałam wakacje z przyjaciółmi
            różnych narodowości, w tym kilku Włochów. Ręce mi opadały jak przed każdym
            wieczornym wyjściem trzeba było wieki czekać aż się wystroją, potem ze trzy
            razy przebiorą, ułożą włosy, itp. (a ja myślałam, że to na mnie trzeba
            czekać :p)Efekt owszem niczego sobie, ale tak za każdym razem?
            • Gość: Nicky Re: NAJLEPIEJ UBRANY NARÓD IP: *.org 28.03.05, 22:57
              Może Włosi i dbają o siebie,ale ja nie przepadam za takim typem facetów(tzn. za
              urodą Włochów,a nie dbaniem o siebie;).Zdecydowanie wolę Skandynawów.

Swoją drogą ciekawe czy Włoszki też się tak stroją?
              • vic_vic Re: NAJLEPIEJ UBRANY NARÓD 28.03.05, 23:00
                chyba też, ale im się nigdy aż tak nie przyglądałam ;)
              • Gość: funghettino Re: NAJLEPIEJ UBRANY NARÓD IP: *.pool82190.interbusiness.it 29.03.05, 02:05
                stroja sie stroja jak najbardziej...ale tak naprawde to wszystkie wygladaja
                podobnie, sa dobrze ubrane ale wszystkie tak samo. natomiast faceci...zeby choc
                czesc polakow nosila sie w taki sposob...ahhhh...
          • zolwik Re: NAJLEPIEJ UBRANY NARÓD 29.03.05, 13:25
            Niepelne uzebienie brr..., za duzo mlodych ludzi nie dba o swoje zeby i sa to
            nie tylko mezczyzni.
      • Gość: lia Re: NAJLEPIEJ UBRANY NARÓD IP: *.chello.pl 28.03.05, 22:40
        ale wiecie co?wydaje mi sie,ze z Polakami nie jest tak zle.sporo kobiet dba o
        wyglad i nawet jak nie maja duzo kasy to wygladaja schludnie.poza tym coraz
        wiecej osob ubiera sie oryginalnie,bardziej kolorowo. :)
        • vic_vic Re: NAJLEPIEJ UBRANY NARÓD 28.03.05, 22:53
          zgadzam się :) zwłszcza po bliższym przyjrzeniu się Angielkom na przykład. One
          byłyby moim głównym typem na "no no". Kiedyś pewien Australijszyk powiedział
          mi, że Polki od Australijek odróżnia między innymi to, że gdy spotka się taką w
          ciągu dnia na ulicy, a później na eleganckiej imprezie to ciagle można ją
          rozpoznać w przeciwieństwie do większości Australijek, które dopiero przed
          imprezą zadają sobie trud, żeby ładnie wyglądać.
          • charade Re: NAJLEPIEJ UBRANY NARÓD 28.03.05, 23:09
            Najlepiej ubrani są chyba jednak Włosi. Będąc w Mediolanie myślałam, że padnę z
            wrażenia jak widziałam jak wspaniale wyglądają ludzie na ulicach. Co za klasa,
            no cud, miód i orzeszki. Nie przepadam za włoskim typem urody, tak generalnie,
            ale ich świetny gust doceniam.

Natomiast Polacy, błagam... Faceci zaniedbani, a kobiety - lale Barbie w
            krzywym zwierciadle + królująca powszechnie ohydna pomarańczowa opalenizna.
            Bardzo mało stanów pośrednich. Nie, nie i jeszcze raz nie.
            • Gość: lia Re: NAJLEPIEJ UBRANY NARÓD IP: *.chello.pl 28.03.05, 23:19
              no niestety,sporo takich miss kdt w Polsce.
              • Gość: lodzianka Re: NAJLEPIEJ UBRANY NARÓD IP: *.astral.lodz.pl 29.03.05, 09:55
                najbardziej podoba mi sie styl Szwedek i Szwedów /Wlochów nie widziałam :?/
                • Gość: ZG Re: NAJLEPIEJ UBRANY NARÓD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.05, 10:01
                  Zdecydowanie Austriacy, szczególnie Wiedeńczycy, a jeszcze bardziej Wiedenki
                  • misae Re: NAJLEPIEJ UBRANY NARÓD 29.03.05, 10:06
                    O niee, austriacy ubieraja sie paskudnie, a kobiety sa zaniedbane. Moim zdaniem
                    starsze pokolenie dba bardziej o siebie niz mlodzi.

A najlepiej ubranym narodem byli i beda wlosi!!!!
      • bonzee jaka bzdura 29.03.05, 10:49
        Szukam, szukam i jakos nie widze zadnego zwiazku... Widze natomiast zaleznosc
        wprost proporcjonalna od poziomu wrazliwosci, pozycji spolecznej, wieku, stanu
        konta....
      • Gość: woman Re: NAJLEPIEJ UBRANY NARÓD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.05, 12:53
        mysle, ze to jednak zalezy od osoby, a nie przynaleznosci narodowej. sadzac po
        zawartosciach lumpeksow to anglicy ;), bo w tych, gdzie sa ciuchy z holandii,
        niemiec, a nawet francji nie ma na czym oka zawiesic. ja zreszta lubie angielska
        ekstrawagancje, ale faktem jest, ze francuzki i wloszki holduja klasycznej i
        kobiecej elegancji. jak ktos to lubi, to super.
        • Gość: Mała Mi a ma ktoś jakieś linki?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.05, 17:05
          np.do Skandynawskich sklepów, czy ogólnie zdjęcia pań ubranych "na
          skandynawsko", bo mi sie ten styl bardzo podoba, tylko chciałabym też uniknąć
          powtarzalności i szukam różnych rozwiązań.
          pozdrwaiam i z góry dziękuję
          Mała Mi
          • Gość: Nicky Re: a ma ktoś jakieś linki?? IP: *.org 29.03.05, 22:01
            Skandynawskie sklepy to m.in.:

-Cubus (Norwegia) www.cubus.no/

-H&M (Szwecja) www.hm.com/

-KappAhl (Szwecja) www.kappahl.se/ albo www.kappahl.pl/

-Claire.dk (Dania) www.claire.dk/

-Intersport (Szwecja) www.intersport.se/ albo www.intersport.com/

-Floralin (Szwecja,Norwegia) www.floralin.se/ - śliczne ubranka dla dzieci

Polecam ubrania wzorowane na tradycyjnej odzieży norweskiej-z charakterystycznym
            wzorkiem,sklep internetowy www.daleofnorway.com/dale/dg/eng/homeeng.nsf

• Gość: elka Re: NAJLEPIEJ UBRANY NARÓD IP: *.client.comcast.net 29.03.05, 17:54
          W chicago gdzie mieszkam, bardzo czesto spotykam sie ze swierdzeniem od nie-
          Polakow, ze Polki sa najlepiej ubrane. I to sie zgadza bo widzi sie sie
          naprawde b. duzo extra wygladajacych Polek, no i dodatku sa w wiekszosci
          szczuple.Ale tu chodzi o mlodsze pokolenie 20-30pare lat. Starsze to sorry,
          totalna pseudo-elegancja i wiocha!!
      • Gość: bayer100 Re: NAJLEPIEJ UBRANY NARÓD IP: *.aster.pl 29.03.05, 18:46
        Dla mnie stolicą mody jest Londyn, tam ulica tworzy mode,nie ma zadnych
        sztywnych regul.
        Najgorzej ubrani sa Amerykanie!
        • zettrzy Re: NAJLEPIEJ UBRANY NARÓD 29.03.05, 18:49
          Gość portalu: bayer100 napisał(a):

> Dla mnie stolicą mody jest Londyn,

w Londynie to najlepiej sa ubrani turysci z Rosji, a sami Anglicy ubieraja sie
          ze jeju, mimo iz maja bardzo utalentowanych projektantow
          chyba tu oceniamy tzw. ulice a nie couture, prawda?
          • vic_vic Re: NAJLEPIEJ UBRANY NARÓD 29.03.05, 18:58
            Zgadzam się. Gdy mówię o stylu Angielek, nigdy nie mam na mysli Londynu, bo to
            chyba ostatnie miejsce gdzie można uogólniać lub stwierdzić kto jest Anglikiem
            zanim nie otworzy ust. To co natomiast widać w Midlands czy tez innych bardziej
            odległych i mniej cosmopolitycznych regionach GB to dramat.
          • lwica.salonowa Re: NAJLEPIEJ UBRANY NARÓD 29.03.05, 19:02
            Mnie dziwi u Angielek totalny brak kompleksów w stosunku do swojej urody i
            figury. Tzn. generalnie takie pojęcie jak brak kompleksów jest ok, ale tam
            chyba wyznają zasadę, że koniecznie musi być krótko i obcisło - obojętnie czy
            waży się 50 czy 150 kg.
            • zettrzy Re: NAJLEPIEJ UBRANY NARÓD 29.03.05, 20:11
              to nie brak kompleksow tylko sprawnych technicznie luster
      • Gość: LA PARISIENNE Re: NAJLEPIEJ UBRANY NARÓD IP: *.w82-120.abo.wanadoo.fr 29.03.05, 21:15
        POLKI! POLKI I WYLACZNIE UBRANE Z ALLEGRO, I WONACE PERFUMAMI Z ALLEGRO. THE
        MUST IN POLAND!
        • Gość: taka jedna Re: NAJLEPIEJ UBRANY NARÓD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.05, 21:17
          Polki w porównaniu z dziwacznymi i niezgrabnymi Francuzkami, ważącymi tonę
          Angielkami wciśniętymi w mini, Niemkami ubranymi w dresy i Włoszkami
          wyglądającymi jak klony prezentują się bardzo ok.
          • Gość: LA PARISIENNE Re: NAJLEPIEJ UBRANY NARÓD IP: *.w82-120.abo.wanadoo.fr 29.03.05, 21:33
            To czemu Polki kopiuja Francuzki, tylko kasy brak. Wiec pachnidla i ciuchy
            made in China z allegro to must w krainie postkomuchow.
            • Gość: taka jedna Re: NAJLEPIEJ UBRANY NARÓD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.05, 21:37
              > To czemu Polki kopiuja Francuzki, tylko kasy brak

Nie zauważylam żeby kopiowały francuzki, a jeśli chodzi o brak kasy to chyba
              wyjechalaś z Polski w latach 90 i nie wiesz, że wiele się zmienilo. Jest sporo
              biednych ludzi, ale są też tacy, którzy mają wiecej kasy niż tobie kiedykolwiek
              się śniło.

> Wiec pachnidla i ciuchy made in China z allegro to must w krainie
              postkomuchow.

Po pierwsze - po jakiemu to było?
              Po drugie - gdzie cię boli, że o mało nie posikasz się przed kompem z emocji?
              • Gość: LA PARISIENNE to takiej jednej byle jakiej, zle ubranej IP: *.w82-120.abo.wanadoo.fr 29.03.05, 22:00
                z krostami na gebie. Wysokie zarobki w Polsce 2000 zl przecietna pensja w
                Polsce; czyli tyle ile ja zarabiam w pol dnia. Moja stawka godzinowa jest 250
                euro/godz, jako radca prawny we Francji. Wyjechalam z Polski w latach 80 jako
                male dziecko z ojcem Francuzem.
                • Gość: abc Re: to takiej jednej byle jakiej, zle ubranej IP: *.citysat.com.pl / *.citysat.com.pl 30.03.05, 14:43
                  A tatuś-Francuz w Polsce w latach 80-tych komunizował, a jak się zawaliło to
                  nawiał do swojej czerwonej komuszej Francji.
                • Gość: Ewa Re: to takiej jednej byle jakiej, zle ubranej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.05, 15:56
                  I kto cię nauczył takiego rynsztokowego słownictwa?
                  I kto cię z takim zatrudnia?

• Gość: Marvellous Re: NAJLEPIEJ UBRANY NARÓD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.05, 21:40
              Nie kopiujemy Francuzki, bo każdy już wie (nie tylko w Polsce) że one zeszły na psy (jesli o mode chodzi:p). A my, nawet w "chińszczyżnie" wyglądamy super bo potrafimy pięknie wszystko ze sobą zestawiać :ppp.
              • Gość: LA PARISIENNE Do ugly IP: *.w82-120.abo.wanadoo.fr 29.03.05, 21:55
                TAK! Ale szykowne sa te zestawiki z acriliku za 50 zl z Allegro.
                • Gość: LOLA Re: Do ugly IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.05, 21:59
                  a skąd ty wiesz co i za ile jest na allegro??paryska podróba z ciebie....i to
                  kiepskiej jakości
                • Gość: mała Re: Do ugly IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.05, 22:00
                  Dziewczyno, jesteś nudna a twoja prowokacja marniutka. Juz mam dosyć czytania:
                  wszystkie Polki ubierają się tandetnie, wszyscy faceci to świnie, wszystkie
                  blondynki są głupie, wszystkie LA PARISIENNE to zakompleksione, chore
                  psychiczne sprzątaczki z grubymi tyłkami, tłustymi włosami i bez cycków - nie
                  generalizujmy! Tak to jest jak dresiara dorwie się do kompa i obśmiewa swój
                  własny styl licząc, że stanie się lepsza.
                  • Gość: LA PARISIENNE Re: Do ugly IP: *.w82-120.abo.wanadoo.fr 29.03.05, 22:13
                    Przykro mi, ale wyjechalam z Polski w latach 80. W tamtych czasach slowo
                    dresiara nie istnialo. Czy to taka osoba jak ty, bo wiadomo, ze komputer to
                    jeszcze duzy wydatek w Polsce. Czasami przyjezdzaja tu wycieczki z Polski,
                    chodza po smieciach i zbieraja stare komputery, ktore nam zmieniaja w biurze co
                    2 lata. Nawet byl taki topik na tym swietnym portalu GW
                    • Gość: mała Re: Do ugly IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.05, 22:14
                      Rotfl :))))))))
                      Teraz wymiękłam :)))

Bo fantazja, fantazja, fantazja jst od tego
                      Żeby bawic się, żeby bawić się, zeby bawić się na całego
                    • lady Re: Do ugly 30.03.05, 19:49
                      Dziewczynko, to my chyba w jakiejś innej Polsce mieszkamy...
                      (A dotąd myślałam, że każda bzdura ma swoje granice... smutne to.)
                • Gość: Marvellous Re: Do ugly IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.05, 22:10
                  A ty co tak na tym Allegro siedzisz, madame?
      • tralalumpek Re: NAJLEPIEJ UBRANY NARÓD 30.03.05, 21:00
        chyba takiego nie ma
        czasem wydaje mi sie ze wloszki ale tylko do czasu kiedy je nie zobacze na
        wloskich ulicach,
      • Gość: nn Re: NAJLEPIEJ UBRANY NARÓD IP: 62.6.248.* 01.04.05, 16:12
        o matko i corko ale matol z tej LA PARISIENNE, gdzie to sie takie prymitywne
        uleglo?!
        komentaze jak u rozpieszczonej mega ograniczonej pieciolatki...
        ubaw mam po pachy!!!!!
      • Gość: włosi,francuzi Re: NAJLEPIEJ UBRANY NARÓD IP: 194.63.133.* 03.04.05, 16:55
        • Gość: FOXIE77 Re: NAJLEPIEJ UBRANY NARÓD IP: 170.134.133.* 09.04.05, 21:53

czasami, jak te posty czytam to litosc ogarnia, przeciez wszystkim wiadomo,
          ze prawdziwa elegancja nie ma nic wspolnego z pieniedzmi, kobieta lub
          mezczyzna ma styl albo nie ma. To wszystko.Polki maja opinie za
          granica pieknych kobiet,czasami po prostu brakuje im dobrego gustu.
          I jeszcze jedno, styl jest bezwiekowy, moze go miec dwudziestolatka i
          pani po siedemdziesiatce To sie rowniez nazywa allure.

pozdrawiam
      • Gość: Vicki Polki sie ubuerają najlepiej, widać to na ulicach IP: *.unimedia.pl 10.04.05, 01:25
        a zwłaszcza młode dziewczyny.
        Elegancko i seksownie.
        Zgadzacie się ze mną?
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka