Gość: kitty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.05, 21:16 wiadomo,że w każdym narodzie są wyjątki. Ale ogółem? jaki naród uważacie za najlepiej ubrany? Ja stawiam na Japończyków. a Wy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Mish Re: NAJLEPIEJ UBRANY NARÓD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.05, 21:22 na pewno zwyciężą Rosjanki <lol2> Odpowiedz Link Zgłoś
nutta Re: NAJLEPIEJ UBRANY NARÓD 29.03.05, 17:45 Rosjanki są przebrane, a nie ubrane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: NAJLEPIEJ UBRANY NARÓD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.05, 21:37 Francuzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lia Re: NAJLEPIEJ UBRANY NARÓD IP: *.chello.pl 28.03.05, 21:42 Francuzi i Wlosi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dilan Re: NAJLEPIEJ UBRANY NARÓD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.05, 18:56 Szwajcarzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PL Re: NAJLEPIEJ UBRANY NARÓD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.05, 21:42 Wybieram Japonki i Włoszki! Zdecydowanie! Odpowiedz Link Zgłoś
lucy215 Re: NAJLEPIEJ UBRANY NARÓD 28.03.05, 21:47 Fracuzki. i to nie stereotyp, to prawda :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: missy Re: NAJLEPIEJ UBRANY NARÓD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.05, 21:49 Bardzo fajnie ubierają sie też kobiety ze Skandynawii. Naturalnie,bez przesadzania, i wyglądają naprawdę OK :-) Odpowiedz Link Zgłoś
energeia Re: NAJLEPIEJ UBRANY NARÓD 28.03.05, 21:49 lucy215 napisała: > Fracuzki. i to nie stereotyp, to prawda :) Paryżanki i Paryżanie, tak - reszta niekoniecznie:) pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
maadz Re: NAJLEPIEJ UBRANY NARÓD 28.03.05, 21:53 noooo wiadomo że POLACY :D hehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: looz Re: NAJLEPIEJ UBRANY NARÓD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.05, 21:57 Polacy przeważnie ubrani są beznadziejnie,niestety....dobrze,że jest grono kobiet w Polsce, tych z tego forum oczywiście :-) które dbają o swój wygląd. Niestety na lotnisku zawsze własnie po ciuchach poznam rodaków, z którymi mam lecieć. Młodsze panie z reguły nawet na męcząca podróż wybierają strasznie niewygodne szpilki, różową krótka katankę i dżinsy z ćwiekami :| Natomiast te starsze albo zgrywają 20latkę, albo totalnie się zaniedbują . O panach nie wspomnę, albo total wiocha, albo total zaniedbanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nicky Re: NAJLEPIEJ UBRANY NARÓD IP: *.org 28.03.05, 22:06 To zależy :) elegancko-Francuzi praktycznie i schludnie-Skandynawki "trendy",sportowo-Niemcy,Holendrzy,Belgowie,Skandynawowie byle jak-Anglicy beznadziejnie i bez gustu-Polacy (większość) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nicky Re: NAJLEPIEJ UBRANY NARÓD IP: *.org 28.03.05, 22:26 I masz rację :) Odpowiedz Link Zgłoś
vic_vic Re: NAJLEPIEJ UBRANY NARÓD 28.03.05, 22:32 Mimo wszystko Włosi, zwłaszcza mężczyźni - chyba jedyny kraj gdzie faceci wydają więcej kasy na ubrania, buty, kosmetyki od kobiet. I pomyśleć, że prawie nikt nie lubi metroseksualnych ;) Odpowiedz Link Zgłoś
vanillaice Re: NAJLEPIEJ UBRANY NARÓD 28.03.05, 22:35 Ja lubię metroseksualnych, wolę ich od zaniedbanych z żałobą po kocie za paznokciami i niepełnym uzębieniem z przodu.... Odpowiedz Link Zgłoś
vic_vic Re: NAJLEPIEJ UBRANY NARÓD 28.03.05, 22:46 a ja głęboko wierzę w to, że facet z klasą wie, że pomiędzy typami metroseksualnym i obleśnym jest jego miejsce. Oczywiście bliżej metroseksualnego niż dalej, ale jednak bez popadania w skrajność. A skoro mowa o Włochach, w zeszłym roku spędzałam wakacje z przyjaciółmi różnych narodowości, w tym kilku Włochów. Ręce mi opadały jak przed każdym wieczornym wyjściem trzeba było wieki czekać aż się wystroją, potem ze trzy razy przebiorą, ułożą włosy, itp. (a ja myślałam, że to na mnie trzeba czekać :p)Efekt owszem niczego sobie, ale tak za każdym razem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nicky Re: NAJLEPIEJ UBRANY NARÓD IP: *.org 28.03.05, 22:57 Może Włosi i dbają o siebie,ale ja nie przepadam za takim typem facetów(tzn. za urodą Włochów,a nie dbaniem o siebie;).Zdecydowanie wolę Skandynawów. Swoją drogą ciekawe czy Włoszki też się tak stroją? Odpowiedz Link Zgłoś
vic_vic Re: NAJLEPIEJ UBRANY NARÓD 28.03.05, 23:00 chyba też, ale im się nigdy aż tak nie przyglądałam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: funghettino Re: NAJLEPIEJ UBRANY NARÓD IP: *.pool82190.interbusiness.it 29.03.05, 02:05 stroja sie stroja jak najbardziej...ale tak naprawde to wszystkie wygladaja podobnie, sa dobrze ubrane ale wszystkie tak samo. natomiast faceci...zeby choc czesc polakow nosila sie w taki sposob...ahhhh... Odpowiedz Link Zgłoś
zolwik Re: NAJLEPIEJ UBRANY NARÓD 29.03.05, 13:25 Niepelne uzebienie brr..., za duzo mlodych ludzi nie dba o swoje zeby i sa to nie tylko mezczyzni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lia Re: NAJLEPIEJ UBRANY NARÓD IP: *.chello.pl 28.03.05, 22:40 ale wiecie co?wydaje mi sie,ze z Polakami nie jest tak zle.sporo kobiet dba o wyglad i nawet jak nie maja duzo kasy to wygladaja schludnie.poza tym coraz wiecej osob ubiera sie oryginalnie,bardziej kolorowo. :) Odpowiedz Link Zgłoś
vic_vic Re: NAJLEPIEJ UBRANY NARÓD 28.03.05, 22:53 zgadzam się :) zwłszcza po bliższym przyjrzeniu się Angielkom na przykład. One byłyby moim głównym typem na "no no". Kiedyś pewien Australijszyk powiedział mi, że Polki od Australijek odróżnia między innymi to, że gdy spotka się taką w ciągu dnia na ulicy, a później na eleganckiej imprezie to ciagle można ją rozpoznać w przeciwieństwie do większości Australijek, które dopiero przed imprezą zadają sobie trud, żeby ładnie wyglądać. Odpowiedz Link Zgłoś
charade Re: NAJLEPIEJ UBRANY NARÓD 28.03.05, 23:09 Najlepiej ubrani są chyba jednak Włosi. Będąc w Mediolanie myślałam, że padnę z wrażenia jak widziałam jak wspaniale wyglądają ludzie na ulicach. Co za klasa, no cud, miód i orzeszki. Nie przepadam za włoskim typem urody, tak generalnie, ale ich świetny gust doceniam. Natomiast Polacy, błagam... Faceci zaniedbani, a kobiety - lale Barbie w krzywym zwierciadle + królująca powszechnie ohydna pomarańczowa opalenizna. Bardzo mało stanów pośrednich. Nie, nie i jeszcze raz nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lia Re: NAJLEPIEJ UBRANY NARÓD IP: *.chello.pl 28.03.05, 23:19 no niestety,sporo takich miss kdt w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lodzianka Re: NAJLEPIEJ UBRANY NARÓD IP: *.astral.lodz.pl 29.03.05, 09:55 najbardziej podoba mi sie styl Szwedek i Szwedów /Wlochów nie widziałam :?/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZG Re: NAJLEPIEJ UBRANY NARÓD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.05, 10:01 Zdecydowanie Austriacy, szczególnie Wiedeńczycy, a jeszcze bardziej Wiedenki Odpowiedz Link Zgłoś
misae Re: NAJLEPIEJ UBRANY NARÓD 29.03.05, 10:06 O niee, austriacy ubieraja sie paskudnie, a kobiety sa zaniedbane. Moim zdaniem starsze pokolenie dba bardziej o siebie niz mlodzi. A najlepiej ubranym narodem byli i beda wlosi!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bonzee jaka bzdura 29.03.05, 10:49 Szukam, szukam i jakos nie widze zadnego zwiazku... Widze natomiast zaleznosc wprost proporcjonalna od poziomu wrazliwosci, pozycji spolecznej, wieku, stanu konta.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woman Re: NAJLEPIEJ UBRANY NARÓD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.05, 12:53 mysle, ze to jednak zalezy od osoby, a nie przynaleznosci narodowej. sadzac po zawartosciach lumpeksow to anglicy ;), bo w tych, gdzie sa ciuchy z holandii, niemiec, a nawet francji nie ma na czym oka zawiesic. ja zreszta lubie angielska ekstrawagancje, ale faktem jest, ze francuzki i wloszki holduja klasycznej i kobiecej elegancji. jak ktos to lubi, to super. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mała Mi a ma ktoś jakieś linki?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.05, 17:05 np.do Skandynawskich sklepów, czy ogólnie zdjęcia pań ubranych "na skandynawsko", bo mi sie ten styl bardzo podoba, tylko chciałabym też uniknąć powtarzalności i szukam różnych rozwiązań. pozdrwaiam i z góry dziękuję Mała Mi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nicky Re: a ma ktoś jakieś linki?? IP: *.org 29.03.05, 22:01 Skandynawskie sklepy to m.in.: -Cubus (Norwegia) www.cubus.no/ -H&M (Szwecja) www.hm.com/ -KappAhl (Szwecja) www.kappahl.se/ albo www.kappahl.pl/ -Claire.dk (Dania) www.claire.dk/ -Intersport (Szwecja) www.intersport.se/ albo www.intersport.com/ -Floralin (Szwecja,Norwegia) www.floralin.se/ - śliczne ubranka dla dzieci Polecam ubrania wzorowane na tradycyjnej odzieży norweskiej-z charakterystycznym wzorkiem,sklep internetowy www.daleofnorway.com/dale/dg/eng/homeeng.nsf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka Re: NAJLEPIEJ UBRANY NARÓD IP: *.client.comcast.net 29.03.05, 17:54 W chicago gdzie mieszkam, bardzo czesto spotykam sie ze swierdzeniem od nie- Polakow, ze Polki sa najlepiej ubrane. I to sie zgadza bo widzi sie sie naprawde b. duzo extra wygladajacych Polek, no i dodatku sa w wiekszosci szczuple.Ale tu chodzi o mlodsze pokolenie 20-30pare lat. Starsze to sorry, totalna pseudo-elegancja i wiocha!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bayer100 Re: NAJLEPIEJ UBRANY NARÓD IP: *.aster.pl 29.03.05, 18:46 Dla mnie stolicą mody jest Londyn, tam ulica tworzy mode,nie ma zadnych sztywnych regul. Najgorzej ubrani sa Amerykanie! Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: NAJLEPIEJ UBRANY NARÓD 29.03.05, 18:49 Gość portalu: bayer100 napisał(a): > Dla mnie stolicą mody jest Londyn, w Londynie to najlepiej sa ubrani turysci z Rosji, a sami Anglicy ubieraja sie ze jeju, mimo iz maja bardzo utalentowanych projektantow chyba tu oceniamy tzw. ulice a nie couture, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
vic_vic Re: NAJLEPIEJ UBRANY NARÓD 29.03.05, 18:58 Zgadzam się. Gdy mówię o stylu Angielek, nigdy nie mam na mysli Londynu, bo to chyba ostatnie miejsce gdzie można uogólniać lub stwierdzić kto jest Anglikiem zanim nie otworzy ust. To co natomiast widać w Midlands czy tez innych bardziej odległych i mniej cosmopolitycznych regionach GB to dramat. Odpowiedz Link Zgłoś
lwica.salonowa Re: NAJLEPIEJ UBRANY NARÓD 29.03.05, 19:02 Mnie dziwi u Angielek totalny brak kompleksów w stosunku do swojej urody i figury. Tzn. generalnie takie pojęcie jak brak kompleksów jest ok, ale tam chyba wyznają zasadę, że koniecznie musi być krótko i obcisło - obojętnie czy waży się 50 czy 150 kg. Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: NAJLEPIEJ UBRANY NARÓD 29.03.05, 20:11 to nie brak kompleksow tylko sprawnych technicznie luster Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LA PARISIENNE Re: NAJLEPIEJ UBRANY NARÓD IP: *.w82-120.abo.wanadoo.fr 29.03.05, 21:15 POLKI! POLKI I WYLACZNIE UBRANE Z ALLEGRO, I WONACE PERFUMAMI Z ALLEGRO. THE MUST IN POLAND! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taka jedna Re: NAJLEPIEJ UBRANY NARÓD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.05, 21:17 Polki w porównaniu z dziwacznymi i niezgrabnymi Francuzkami, ważącymi tonę Angielkami wciśniętymi w mini, Niemkami ubranymi w dresy i Włoszkami wyglądającymi jak klony prezentują się bardzo ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LA PARISIENNE Re: NAJLEPIEJ UBRANY NARÓD IP: *.w82-120.abo.wanadoo.fr 29.03.05, 21:33 To czemu Polki kopiuja Francuzki, tylko kasy brak. Wiec pachnidla i ciuchy made in China z allegro to must w krainie postkomuchow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taka jedna Re: NAJLEPIEJ UBRANY NARÓD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.05, 21:37 > To czemu Polki kopiuja Francuzki, tylko kasy brak Nie zauważylam żeby kopiowały francuzki, a jeśli chodzi o brak kasy to chyba wyjechalaś z Polski w latach 90 i nie wiesz, że wiele się zmienilo. Jest sporo biednych ludzi, ale są też tacy, którzy mają wiecej kasy niż tobie kiedykolwiek się śniło. > Wiec pachnidla i ciuchy made in China z allegro to must w krainie postkomuchow. Po pierwsze - po jakiemu to było? Po drugie - gdzie cię boli, że o mało nie posikasz się przed kompem z emocji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LA PARISIENNE to takiej jednej byle jakiej, zle ubranej IP: *.w82-120.abo.wanadoo.fr 29.03.05, 22:00 z krostami na gebie. Wysokie zarobki w Polsce 2000 zl przecietna pensja w Polsce; czyli tyle ile ja zarabiam w pol dnia. Moja stawka godzinowa jest 250 euro/godz, jako radca prawny we Francji. Wyjechalam z Polski w latach 80 jako male dziecko z ojcem Francuzem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: to takiej jednej byle jakiej, zle ubranej IP: *.citysat.com.pl / *.citysat.com.pl 30.03.05, 14:43 A tatuś-Francuz w Polsce w latach 80-tych komunizował, a jak się zawaliło to nawiał do swojej czerwonej komuszej Francji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: to takiej jednej byle jakiej, zle ubranej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.05, 15:56 I kto cię nauczył takiego rynsztokowego słownictwa? I kto cię z takim zatrudnia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marvellous Re: NAJLEPIEJ UBRANY NARÓD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.05, 21:40 Nie kopiujemy Francuzki, bo każdy już wie (nie tylko w Polsce) że one zeszły na psy (jesli o mode chodzi:p). A my, nawet w "chińszczyżnie" wyglądamy super bo potrafimy pięknie wszystko ze sobą zestawiać :ppp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LA PARISIENNE Do ugly IP: *.w82-120.abo.wanadoo.fr 29.03.05, 21:55 TAK! Ale szykowne sa te zestawiki z acriliku za 50 zl z Allegro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOLA Re: Do ugly IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.05, 21:59 a skąd ty wiesz co i za ile jest na allegro??paryska podróba z ciebie....i to kiepskiej jakości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: Do ugly IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.05, 22:00 Dziewczyno, jesteś nudna a twoja prowokacja marniutka. Juz mam dosyć czytania: wszystkie Polki ubierają się tandetnie, wszyscy faceci to świnie, wszystkie blondynki są głupie, wszystkie LA PARISIENNE to zakompleksione, chore psychiczne sprzątaczki z grubymi tyłkami, tłustymi włosami i bez cycków - nie generalizujmy! Tak to jest jak dresiara dorwie się do kompa i obśmiewa swój własny styl licząc, że stanie się lepsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LA PARISIENNE Re: Do ugly IP: *.w82-120.abo.wanadoo.fr 29.03.05, 22:13 Przykro mi, ale wyjechalam z Polski w latach 80. W tamtych czasach slowo dresiara nie istnialo. Czy to taka osoba jak ty, bo wiadomo, ze komputer to jeszcze duzy wydatek w Polsce. Czasami przyjezdzaja tu wycieczki z Polski, chodza po smieciach i zbieraja stare komputery, ktore nam zmieniaja w biurze co 2 lata. Nawet byl taki topik na tym swietnym portalu GW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: Do ugly IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.05, 22:14 Rotfl :)))))))) Teraz wymiękłam :))) Bo fantazja, fantazja, fantazja jst od tego Żeby bawic się, żeby bawić się, zeby bawić się na całego Odpowiedz Link Zgłoś
lady Re: Do ugly 30.03.05, 19:49 Dziewczynko, to my chyba w jakiejś innej Polsce mieszkamy... (A dotąd myślałam, że każda bzdura ma swoje granice... smutne to.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marvellous Re: Do ugly IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.05, 22:10 A ty co tak na tym Allegro siedzisz, madame? Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: NAJLEPIEJ UBRANY NARÓD 30.03.05, 21:00 chyba takiego nie ma czasem wydaje mi sie ze wloszki ale tylko do czasu kiedy je nie zobacze na wloskich ulicach, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: NAJLEPIEJ UBRANY NARÓD IP: 62.6.248.* 01.04.05, 16:12 o matko i corko ale matol z tej LA PARISIENNE, gdzie to sie takie prymitywne uleglo?! komentaze jak u rozpieszczonej mega ograniczonej pieciolatki... ubaw mam po pachy!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: włosi,francuzi Re: NAJLEPIEJ UBRANY NARÓD IP: 194.63.133.* 03.04.05, 16:55 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FOXIE77 Re: NAJLEPIEJ UBRANY NARÓD IP: 170.134.133.* 09.04.05, 21:53 czasami, jak te posty czytam to litosc ogarnia, przeciez wszystkim wiadomo, ze prawdziwa elegancja nie ma nic wspolnego z pieniedzmi, kobieta lub mezczyzna ma styl albo nie ma. To wszystko.Polki maja opinie za granica pieknych kobiet,czasami po prostu brakuje im dobrego gustu. I jeszcze jedno, styl jest bezwiekowy, moze go miec dwudziestolatka i pani po siedemdziesiatce To sie rowniez nazywa allure. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vicki Polki sie ubuerają najlepiej, widać to na ulicach IP: *.unimedia.pl 10.04.05, 01:25 a zwłaszcza młode dziewczyny. Elegancko i seksownie. Zgadzacie się ze mną? Odpowiedz Link Zgłoś