Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

W czym na wesele w roli druhny ??

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.05, 17:00
    30 kwietnia idę na wesele jako druhna. Mam mały problem, gdyż kompletnie nie
    wiem co założyć. Mam 16 lat, 176 cm wzrostu, budowę normalną ( ani za gruba,
    ani za chuda ;D)brązowe włosy i zielone oczy.

PS. Panna młoda nie stawia konkretnych żądań co do ubioru ;D
    Obserwuj wątek
      • Gość: aaa Re: W czym na wesele w roli druhny ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.05, 10:22
        Tylko nie kupuj sobie kolorowej wersji sukni ślubnej na targu (wszystkie sa
        identyczne: spódnica do ziemi identyczny fason +gorset)! Przejdź sie po sklepach
        i zobacz, co jest. Mnie sie np. bardzo spodobała ostatnio długa spódnica w
        promodzie z asymetrycznym dołem wykończonym tiulem, np śliczna i trochę inna niż
        te wszystkie weselne kreacje. Do tego jakiś elegancki top. Ja preferuję takie
        zestawy bo trochę szkoda wydać kasę na jeden raz, a potem można spódnicę
        wykorzystać z inną góra, moze nie na kolejne wesele, ale do teatru itp. Pozdrawiam
        • Gość: Avienn Re: W czym na wesele w roli druhny ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.05, 14:06
          Właśnie nie chcę długiej sukni z gorsetem, bo tak to już dawno bym ją miała :)
          Myślałam raczej o czymś za kolano (niekoniecznie do kostek), tak żebym mogła to
          jeszcze gdzieś ubrać, a nie po weselu schować głęboko do szafy :D
          Twoja propozycja jest ciekawa, zastanowię się nad nią :D Dziękuje za radę i
          pozdrawiam :]
      • Gość: mala_chuda Re: W czym na wesele w roli druhny ?? IP: *.crowley.pl 01.04.05, 16:09
        Mnie czeka podobna impreza, juz 9 go, tez jestem druhną - nie znalzłam w
        sklepach nic co by mis ie pododbalo a spodnice z promodu juz przerabialam kilka
        miesiecy temu:) Uszylam sobie zieloną sukienka w stylu lat 50 - z prosta górą,
        wcięta talią i rozkloszowaną spódnicą, Wygląda nieźle, a w zaleznosci od
        dodatkow moze spełniac rolę nie tylko "slubną". A do tej spodnicy z promodu
        bardzo fajnie wyglada "malutki zakiecik". Życze powodzenia! Precz z
        gorsetami!! ;-)))
      • Gość: klara Re: W czym na wesele w roli druhny ?? IP: *.crowley.pl 01.04.05, 18:04
        opiszcie tę spódnicę z promodu - też mam weselną imprezę a w sklepach nic
        ciekawego. Chociaż ze spódnicą to może nie miałabym problemu, tylko z górą do
        niej...
      • bez_mapy Re: W czym na wesele w roli druhny ?? 01.04.05, 19:31
        Ja bym ubrała np. taki zestaw:
        www.quelle-international.com/pl/product-images/FS05/Z/5/542677_Z_I360_kolb.jpg
        • Gość: Avienn Re: W czym na wesele w roli druhny ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.05, 20:31
          Świetny !! Tylko jest mały problem. Moja rodzina jest konserwatywna i sam mój
          pomysł żeby sukienka nie była do kostek wzbudził lekkie kontrowersje. Niby
          panna młoda nie wymaga ode mnie czegoś konkretnego, ale "babcia" tak. Myślę że
          spodnie by nie przeszły. Jednakże komplet jest bardzo oryginalny i bardzo mi
          sie podoba. Dziękuje bez_mapy i pozdrawiam :) Jak masz jeszcze jakieś linki to
          napisz, może akurat coś "utrafię" odpowiedniego i dla mnie i rodzinki :D
      • Gość: Magda Re: W czym na wesele w roli druhny ?? IP: *.acn.waw.pl 01.04.05, 20:49
        ja tez mam być druhną. mam jeszcze sporo czasu, ale chyba sie zdecyduje na
        zupełnie prosta, skromną, długa sukienke w odcieniu jasnego rozu, albo
        capuccino. Stroje w typie tego zalaczonego w linku absolutnie nie nadaja sie na
        ta okazje! druhna powinna byc ubrana w coś o stonowanym kolorze, prostym kroju
        ( w zadnym wypadku nie powinna byc to biala kreacja), wlosy albo proste,
        rozpuszczone, albo leciutko zwiazane, zadne fantazyjne koki, tak samo z
        makojazem. nawt jesli kobieta na codzien sie mocno maluje w tym dniu powinna
        zrezygnowac z krzykliwego makeupu. ma byc ona oprawa dla panny mlodej, tlem, a
        nie kolorowa plama odciagajaca wzrok od "krolowej ceremonii"
        to moje zdanie
        pozdrawiam
      • caprice83 Re: W czym na wesele w roli druhny ?? 01.04.05, 21:17
        heh...ja tez bede druchna, dopiero za miesiac, wiec jeszcze sporo czasu, ale
        nie mam pojecia co sie nosi na takie okazje, szczegolnie ze panna mloda bedzie
        miec czerwona suknie slubna ze zlotymi dodatkami.
      • Gość: Avienn Re: W czym na wesele w roli druhny ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.05, 18:54
        Zgadzam się z Tobą co do fryzury i makijażu :D A poza tym śmiesznie bym
        wyglądała wymalowana na własną ciotkę. Co do sukienki to obeszłam dziś pół
        Krakowa i nic :( Wie któraś z was może gdzie są sklepy z takimi ubraniami ( w
        Krakowie rzecz jasna) ??
        • Gość: Agaaaa27 Re: W czym na wesele w roli druhny ?? IP: 212.160.111.* 03.04.05, 13:01
          Mam do Was pytanie. Bede swiadkiem w sierpniu. Bedzie to tylko slub cywilny.
          Czy wypada zebym zalozyla czarna sukienke na cieniutkich ramiaczkach, dlugosc
          za kolana, spodnica w ksztalcie litery A i do tego jasny zakiet. Myslalam o
          uszyciu takiej sukienki. Nie chce kolejnej rzeczy na raz, tylko chcialabym
          potem to jeszcze wykorzystac. Co o tym myslicie?
      • Gość: obiektywna Re: W czym na wesele w roli druhny ?? IP: *.net.pulawy.pl 03.04.05, 13:44
        a wg mnie bez_mapy dala swietny przyklad. konserwatywna rodzina ?? przeciez ten
        komplet wcale nie jest ekstrawagancki, wrecz przeciwnie jest prosty a zarazem
        bardzo wyszukany i elegancki. wspolczuje dziewczyna ktore maja konserwatywne
        dziewczyny... albo nie wspolczuje dziewczyna ktore sie boja takiej rodziny i
        przez nia wola isc ubrane jak zakonnice ... ehhh a potem kraza takie bzdury, ze
        druchna byc jest rownoznaczne z wygladaniem jak zakonnica albo jak ciastko typu
        beza.
        ps. przy swoim wzroscie prezentowalabys sie w tym komplecie napewno swietnie, a
        jesli boisz sie rozu zawsze mozna pozukac czesgos podobnego np w kolorze bezu.
        • Gość: Avienn Re: W czym na wesele w roli druhny ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.05, 14:31
          Nie boję się mojej rodziny, tylko zrozum, nie chcę wywoływać niepotrzebnego
          szumu. Ten komplet jest świetny i jak sama napisałaś bardzo elegancki i
          wyszukany, a zarazem prosty. Jednak przyjeło się (przynajmniej u nas), że
          druhny zakładają sukienki a przyjście w spodniach...rozumiesz. Jednakże nie
          zamierzam wyglądać jak zakonnica :] Mam nadzieję że uda znaleźć mi się coś
          wyjątkowego, a zarazem nikogo nie zgorszyć :P Dziękuję za opinię i
          pozdrawiam :)
      • kochanica-francuza a ja mam pytanie teoretyczne 03.04.05, 14:55
        czy strój druhny koniecznie musi być jasny,pastelowy?
        nie może być to np.kiecka śliwkowa,świerkowozielona,matowoszafirowa?

komplet zalinkowany jest zbyt krzykliwy i ma brzydki wzór

a nie może być po prostu mała...jakaś? (tzn,jak mała czarna,tylko nie czarna)
        • Gość: Avienn Re: a ja mam pytanie teoretyczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.05, 17:05
          Odpowiadam raz jeszcze :D Uważam że sukienka druhny jak najbardziej może mieć
          kolor śliwkowy, świerkowozielony czy matowoszafirowy :D A mała(jakaś) też może
          być tylko trzeba mieć ładne nogi :D
      • Gość: sylwia Re: W czym na wesele w roli druhny ?? IP: 194.63.133.* 03.04.05, 16:31
        powinnas wybrac coś jasnego,najlepiej sukienka i do tego dopasuje kolor butów i
        torebki.bedzie ok:)
        • Gość: Kazia Re: W czym na wesele w roli druhny ?? IP: 157.25.161.* 04.04.05, 15:15
          Ja też będę druhną u siostry na weselu w sierpniu i wymarzylam sobie taką
          sukienkę:
          www.morilee.com/dress.php?id=512&h=1
          Tylko gdzie znaleźć coś podobnego w Poznaniu???
          • Gość: Avienn Re: W czym na wesele w roli druhny ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.05, 18:49
            Salon Sukien Slubnych ul.Glogowska 36
            Phone: 061 866 24 48
            lub
            Gracja ul.Strzelecka 34/5
            Phone: 061 853 40 21
            tak pisało na tej stronie :D Dziękuje że podałaś tę stronkę. Twoja jest bardzo
            ładna a mi podoba się www.morilee.com/dress.php?id=518&h=1 ta różowa i
            salon w Krakowie też jest :D Już niedługo tam pójdę:)
            • kochanica-francuza Re: W czym na wesele w roli druhny ?? 04.04.05, 21:25
              a mnie ta,w wersji "navy" (ciemnoniebieski)
            • Gość: Kazia Re: W czym na wesele w roli druhny ?? IP: 157.25.161.* 05.04.05, 08:18
              byłam w tych salonach, ale niestety sprowadzają tylko ślubne. Pani powiedziała,
              ze mogą uszyć coś podobnego, ale za około 800 zł :-(
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka