Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

rycząca 50-tka

11.04.05, 15:17
    czy tak ma się ubierać pani w średnim wieku? (nawiasem mówiąc Magdalena
    Cwenówna jest ładną kobietą i wygląda bardzo korzystnie u boku Adama
    Hanuszkiewicza, ale nie w tym stroju).
    vipnews.pl/!__octopus_back/_sm_datamanager/_data/_files/img_b/01/21/43_file.jpg
    Obserwuj wątek
      • deczko Re: rycząca 50-tka 11.04.05, 15:21
        Faktycznie , babka wyglada okropnie.

Jednak ta ryczaca 50-tka nigdy nie przestanie mnie zadziwiac.
        vipnews.pl/!__octopus_back/_sm_datamanager/_data/_files/img_b/01/21/38_file.jpg
        • Gość: NADOBNA Re: rycząca 50-tka IP: *.aster.pl 11.04.05, 15:29
          No i bomba!Ubierają się tak,że czują się w tym dobrze,ładnie...niestosowne mogą
          być gołe cyce lub prześwitująca siatka.Jeśli akurat to ma im poprawić
          samopoczucie,to dlaczego nie?"bo nie wypada?"no wiecie co....
          • Gość: ania Re: rycząca 50-tka IP: *.crowley.pl 12.04.05, 17:29
            oczywiscie. W pewnym wieku trzeba sie juz zastanowic czy wypada sie w to ubrac
            czy nie ... szkoda słow do takiej jak Ty ....
      • b_bb Re: rycząca 50-tka 11.04.05, 15:31
        W takim stroju, jak pani na pierwszym zdjęciu, każda kobieta, niezależnie od
        wieku, wyglądałaby równie źle. Wiek tu nie ma nic do rzeczy, bo ta pani ma
        niezłą figurę.
        P.S. Cwenówna jest chyba jedną z byłych żon Hanuszkiewicza, obecna nazywa się
        Olga Sawicka (mogę się mylić).
      • Gość: anka Re: rycząca 50-tka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 15:37
        Coś podobnego prezentuje Beata Kozidrak - na codzień wygląda tylko źle, za to
        na scenie tragicznie.
        • Gość: NADOBNA Re: rycząca 50-tka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.04.05, 15:44
          No ale IM w tym dobrze....Ręce mi opadają.Ja kiedy będę miała lat 40 będę
          ubolewała nad tym że nie mogę sprawić sobie pantofelków,bluzki z kokardką albo
          spodni biodrówek(chyba że coś się zmieni)bo...bo nie wypada.bo...bo nie
          przystoi...bo....bez klasy.....bo.....Bo Jestem Za Stara Żeby Ubierać Się W
          taki Sposób Że Czuję Się Piękną?Dlaczego nie krytykujecie arabskich szat?bo to
          ich kultura i nie ma o czym mówić prawda?Za to w naszej zapisane jest "ubieraj
          się albo gorzej,albo tak samo.A jeśli lepiej to tak żeby nie rzucać się w
          oczy.Starzej się z godnością-czyli smaż kotlety dla sąsiadów i rodziny w
          fartuchu w groszki"
          • Gość: anka Re: rycząca 50-tka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 15:51
            Bo dla niektórych wszystko jest albo czarne, albo białe... :/. Jak strój z
            bazarku mi się nie podoba to znaczy, że od razu ubrałabym kobietę w moherowy
            beret i fartuch w groszki.
            Poza tym rzeczywiście są rzeczy, których nie wypada nosić ze względu na wiek,
            chociaż oczywiście można być zwolennikiem teorii, że nie ma "nie wypada", jak
            chcę to mogę ubrać się w worek na śmieci bo mam taki kaprys.
            Wyobrażasz sobie pięćdziesieciolatkę w dżinsach z dziurami i różowej bluzce z
            napisem "sexy"? U nastolatki to jeszcze przejdzie, chociaż też nie jest
            szczytem elegancji. Tak samo wyobrażasz sobie dwudziestolatkę ubraną jak
            pięcioletnia dziewczynka - kwiatuszki, spineczki i kokardki? A z tymi arabskimi
            szatami to wyskoczyłaś jak Filip z konopi.
            • nadobna7 Re: rycząca 50-tka 11.04.05, 15:53
              Bo ja mam na drugie Filip.
              • charade Re: rycząca 50-tka 11.04.05, 16:05
                Dokładnie, w takich ciuchach każda kobieta wyglądałaby tragicznie, bo zwykłe
                bezguście jest.
                Mnie natomiast zaszokowała krecja Fiolki, zdjęcie jest w tej samej sekcji, co
                Cwenówna. Po pierwsze, zwróćcie uwagę na wspaniały dobór stroju do wzrostu oraz
                figury. Po drugie - to nakrycie głowy ! Cóż to do cholery jest ? Rozumiem, że
                trza być trendi, jak się w Warszawce mieszka, no i jest się selebriti, ale są
                jeszcze takie rzeczy, jak lustra w domu.
                • Gość: anka Re: rycząca 50-tka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 16:11
                  Dokładnie. Z Fiolki jest fajna babka, ale jak zobaczylam to zdjęcie, to od razu
                  pomyślałam, że jej się wydaje, że jest Jennifer Lopez :).
                  • Gość: NADOBNA Re: rycząca 50-tka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.04.05, 16:14
                    PleciugiPlotkaryWrony
                    • Gość: anka Re: rycząca 50-tka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 16:15
                      A spacja to gdzie?
                • Gość: Ewa Re: rycząca 50-tka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 23:11
                  Najdenowicz jest przynajmniejzabawna;) mnie natomiast irytuje jej radiowa
                  partnerka nijaka Ola Mątkiewicz,z wieczną kluchą w ustach, oraz bardzo brzydką
                  sztuczną manierą mówienia.
                  Jest tragiczna.
                  No i zawsze w stylu kofboj ;)
                  • Gość: gość Re: rycząca 50-tka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.06.05, 18:02
                    zgadzam się w 100%... słabo się robi...najwyraźniej geny robią swoje. Pani Oli
                    powinni stanowczo podziękować
      • tralalumpek Re: rycząca 50-tka 11.04.05, 16:59
        tragiczne jest toto na zdjeciu
        ja mysle (jak juz ktos wyzej napisal) ze ten sposob ubierania ma niewiele
        wspolnego z wiekiem, bezguscie jest od wieku niezalezne
        • Gość: NADOBNA Re: rycząca 50-tka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.04.05, 17:03
          Równie dobrze mogą tak mówić za plecami moimi czy Twoimi niezależnie od tego
          jak się ubieramy.I sądzę że nie byłoby nam przyjemnie czytać takich opinii.Więc
          może odpuśćmy sobie Wielką Krytykę cudzych gaci,a miast tego pochwalmy
          kogoś.Milej jakoś będzie(choć niestety niektóre robią wszystko aby tak się nie
          stało,i potrafią przytoczyć 1000 argumentów zupełnie z dupy)
          • b_bb Re: rycząca 50-tka 11.04.05, 17:13
            Ja nie jestem osobą publiczną, ale gdy występuję gdzieś, gdzie ludzie oceniają
            także mój wygląd, staram się wyglądać stosownie do sytuacji i do możliwości
            mojej figury. Krytykę konstruktywną cenię sobie i wyciągam z niej wnioski.
            Jeśli kobiety ze zdjęć, które są osobami z telewizji i gazet, poczytają opinie
            na swój temat, może wezmą je do serca i wpłynie to korzystnie na ich wizerunek.
            • Gość: NADOBNA Re: rycząca 50-tka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.04.05, 17:17
              No ale nie rozumiem?Zadaje Ci to ból?Rani Twoje poczucie estetyki?Jest to karą
              dla Twoich oczu?Ciekawa jestem jakbyś śpiewała na poście "TOLERANCJA"?sądzę że
              byłabyś pierwszą damą tolerancji....

Wszystko się zmienia wraz z punktem siedzenia
              • tralalumpek Re: rycząca 50-tka 11.04.05, 17:25
                Gość portalu: NADOBNA napisał(a):

> No ale nie rozumiem?Zadaje Ci to ból?Rani Twoje poczucie estetyki?Jest to
                karą
                > dla Twoich oczu?Ciekawa jestem jakbyś śpiewała na poście "TOLERANCJA"?sądzę
                że
                > byłabyś pierwszą damą tolerancji....
                >

****moje poczucie estetyki rani i powiedz dlaczego dla mnie nie chcesz byc
                tolerancyjna?

> Wszystko się zmienia wraz z punktem siedzenia

*****a to zdanie do calosci dyskusji pasuje jak kwiatek do kozucha
              • b_bb Re: rycząca 50-tka 11.04.05, 17:26
                Tak, rani to moje poczucie estetyki. Korzystam z prawa do wyrażania swoich
                poglądów na temat mody i urody. Do tego służy forum publiczne.
                Nie neguję tych pań jako ludzi, krytykuję jedynie ich wygląda na tych zdjęciach.
                Czy łamię tym zasady tolerancji?
                A Ty jesteś tolerancyjna? Jeśli tak, to dlaczego nie tolerujesz prawa innych
                ludzi do wypowiadania swojego zdania na dany temat?
                Nie wiem, o co chodzi z postem Tolerancja.
                • Gość: NADOBNA Re: rycząca 50-tka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.04.05, 17:58
                  Sama czasem nie wiem o co mi chodzi.Ale tutaj budzi sie paradoks.Jak byc
                  tolerancyjnym na nietolerancje innych?
                  • b_bb Re: rycząca 50-tka 11.04.05, 19:19
                    Życie jest pełne paradoksów. Myślisz, że bezkrytyczne spojrzenie na wszystko i
                    wszystkich to tolerancja? Tolerujesz wyrządzanie komuś krzywdy, głupotę,
                    cwaniactwo i chamstwo?
                    Uważam, że należy zauważać w otaczającym nas świecie to, co nam się nie podoba i
                    mówić o tym. Oczywiście styl jakiejś kobietki nijak się ma do zjawisk, o których
                    napisałam wyżej, ale nazywanie nietolerancyjnymi osób, które przyznają, że coś
                    im się nie podoba, jest grubą przesadą. Niezauważanie i brak reakcji na
                    negatywne zjawiska może prowadzić do znieczulicy i tumiwisizmu.
                    • zettrzy Re: rycząca 50-tka 11.04.05, 19:31
                      tolerancja swoja droga, a brzydkie ubranie to brzydkie ubranie i zadna ilosc
                      tolerancji nie pomoze - wykreci nam glowe OD widoku, tak jak paskudne perfumy
                      wykreca nam nos
                      fakt ze te dwa zdjecia nie sa atrakcyjne, nie wazne kto to jest i ile ma lat
                      • Gość: NADOBNA Re: rycząca 50-tka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.04.05, 19:35
                        Czy owe strojne panie przedstawiały swym ubiorem cytuję:"wyrządzanie komuś
                        krzywdy, głupotę,
                        cwaniactwo i chamstwo"? koniec cytatu.
                        Zaraz skonczy sie na tym ze jestem naiwna 14 latka ktorej nic w zyciu nie
                        przeszkadza.Jestem naiwną 20 latką i mam nadzieję że cudza powierzchowność
                        przestanie być dla nas tak ważna
                        • zettrzy Re: rycząca 50-tka 11.04.05, 19:41
                          nie musza zaraz wyrzadzac krzywdy, wystarczy ze ich widok popsuje komus dzien -
                          w koncu gdyby bylo wszystko jedno co nosimy i jak sie ubieramy to bysmy majtki
                          nosili na glowie, nie?
                        • b_bb Re: rycząca 50-tka 11.04.05, 19:44

> Czy owe strojne panie przedstawiały swym ubiorem cytuję:"wyrządzanie komuś
                          > krzywdy, głupotę,
                          > cwaniactwo i chamstwo"? koniec cytatu.

A doczytałaś mój post do końca? Napisałam, że wygląd tych pań nie ma nic
                          wspólnego z zacytowanymi przez Ciebie zjawiskami. Tak samo, jak skrytykowanie
                          czyjegoś ubioru nie ma nic wspólnego z nietolerancją.
                          • Gość: NADOBNA Re: rycząca 50-tka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.04.05, 19:45
                            No i dobra.Wasze na wierzchu.Krytyka górą.
                            • zettrzy Re: rycząca 50-tka 11.04.05, 19:58

> No i dobra.Wasze na wierzchu.Krytyka górą.

chcesz powiedziec "konstruktywna krytyka" - my tak nie ze zlosci tylko aby
                              poprawic swiat
                              pozdrufka
                              • charade Re: rycząca 50-tka 12.04.05, 11:39
                                Kto by pomyślał, że z Nadobnej taka idealistka ;))))))
                                • Gość: NADOBNA Re: rycząca 50-tka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.04.05, 11:41
                                  Sama w to nie mogę uwierzyć
      • Gość: Koko Re: rycząca 50-tka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.05, 10:24
        Moja faworytką w tej kategorii jest zdecydowanie Grazyna Kulczyk.Ogladając jej
        fotki w kolorowej prasie po prostu wymiękam:)
        • lumja Re: rycząca 50-tka 12.04.05, 10:57
          klasę sie ma albo nie. I tego nie da sie raczej nauczyć. A te wszystkie babki
          powinny brac przykład z Beaty Tyszkiewicz - on azawsze wie jak się stosownie
          ubrać do wieku i sytuacji.
      • Gość: Ella Re: rycząca 50-tka IP: 193.82.16.* 12.04.05, 19:40
        Jak? to zalezy od trybu zycia tej pani, nastawienia do wysilku fizycznego itd.
        Zgadzam sie, ze ta pani ma cienki gust, ale poza tym to nie za bardzo wiem, o
        co wam tutaj biega z ta "ryczaca 50-tka"
      • Gość: UKA Re: rycząca 50-tka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 13:43
        Rycząca pięćdziecha to dla mnie Beata Kozidrak.Uosobienie kiczu/to nt.wątku
        KICZ/no i ryje tak że uszy puchną.Nie rycząca /z gatunku selebriti/to Graża
        Torbicka.
      • Gość: UKA Re: rycząca 50-tka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 13:49
        Generalnie to nie mam orientacji w problemie 50-latek;)
        • renkaforever Re: rycząca 50-tka 15.04.05, 03:37
          Ja mysle, ze kobieta w kazdym wieku powinna byc piekna. Jak to piekno wydobyc z
          siebie to sprawa indywidualna.Ubranie stosowne do sytuacji, to najprostsza
          recepta.Kolory-umiejetnie dobrane, harmonizujace z jej kolorem wlosow, karnacja
          skory.Do tego mily makijaz, szminka i oczy, a na koniec kropla rozkoszy za
          uchem w postaci ulubionych perfum.
          Zakladanie koronkowych, obcislych spodni na chude nozyny, a do tego ciezkie
          skorzane buciska na szpilkach, do tego ten kolor nijaki.. nie podoba mi sie.
          Jezeli juz chce byc w tych kolorach charakterystycznych dla zlotego wieku to
          niech przynajmniej spodenki beda bardziej luzne, zeby ta glowa nie wygladala
          nieproporcjonalnie duza do calosci ;))A w ogole kolor dla niej widze czerwony z
          zoltym, soczyste, chociaz zdaje sobie sprawe z tego, ze kolor jest sprawa
          nastroju i w ogole osobowosci.
      • Gość: Lenka Re: rycząca 50-tka IP: *.chello.pl 03.06.05, 18:08
        Akurat wiek nie ma tutaj nic do rzeczy.Każda inna,młodsza jakby się tak ubrała
        wyglądałaby kiczowato i tandetnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka