yetideszcz6 16.04.05, 17:36 tak sie od dłuzszego czasu zastanawiam czy jest jakaś rożnica pomiedzy stanikem a biustonoszem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: babcia Re: biustonosz a stanik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.05, 17:37 to prowokacja? nie,nie ma różnicy Odpowiedz Link Zgłoś
pinkpanther Re: biustonosz a stanik 16.04.05, 17:39 jak to! biustonosz jest z koronki i w większym rozmiarze, a stanik z bawełny i maly! każdy to wie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pajac Re: biustonosz a stanik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.05, 17:44 różnica jest taka jak miedzy majtkami a gaciami Odpowiedz Link Zgłoś
krysia_laska Re: biustonosz a stanik 16.04.05, 17:46 Albo między autem a samochodem. Odpowiedz Link Zgłoś
illouette Re: biustonosz a stanik 16.04.05, 17:48 Każdy biustonosz to stanik, ale nie każdy stanik to biustonosz :) Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: biustonosz a stanik 16.04.05, 17:58 fortepian mozna zaslonic a slonia nie da sie zafortepianic? Odpowiedz Link Zgłoś
illouette Re: biustonosz a stanik 16.04.05, 18:03 O to to to ;)) A tak serio, to stanik może też być np. krakowski (taki kaftanik bez rękawów, część stroju ludowego). A biustonosz to po prostu taki zwykły stanik. Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: biustonosz a stanik 16.04.05, 18:13 hmmmm, krakowski to mi sie zawsze wydawalo jest serdak, ale moze to i stanik - fakt ze jesli suto wyhaftowany to sam stanie bez koniecznosci opierania sie na ludzkim ciele Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: biustonosz a stanik 17.04.05, 14:06 stanik-w znaczeniu czesc ubrania,jest juz chyba forma archaiczna,nie mowimy przeciez sukienka z haftowanym stanikiem,tylko bardziej opisowo,a slowo stanik znaczy teraz tyle co biustonosz;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ilaria Re: biustonosz a stanik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.05, 18:42 Oczywiście, że jest. Taka sama jak między kartoflami i ziemniakami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: serinde Re: biustonosz a stanik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.05, 13:57 swoją drogą - paskudna nazwa: biustonosz Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: biustonosz a stanik 17.04.05, 14:06 paskudna,kiedys nie przechodzila mi przez gardlo;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekler Re: biustonosz a stanik IP: *.kim.pl / *.kim.pl 18.04.05, 18:48 ano paskudna,zawsze mowie stanik :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiek_asiekowaty Re: biustonosz a stanik IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 19.04.05, 10:35 A mnie nazwa stanik też odpycha, taka prostacka mi się wydaje. Również nienawidzę nazwy majtki, figi tym bardziej nie mówię. Na szczęście mały problem, bo głównie stringi noszę. :P Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: biustonosz a stanik 19.04.05, 11:29 majtki-prostackie,figi-pretensjonalne,stringi nosze rzadko wiec problem z nazewnictwem duzy;) Odpowiedz Link Zgłoś
kaamilka biustonosz a stajnik 18.04.05, 19:38 O!? A ja cały czas myślałąm, że mówi się stajnik! Odpowiedz Link Zgłoś
krowa_w_kropki Re: biustonosz a stanik 19.04.05, 10:01 yetideszcz6 napisał: > tak sie od dłuzszego czasu zastanawiam czy jest jakaś rożnica pomiedzy > stanikem a biustonoszem. Etymologiczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malaaga Re: biustonosz a stanik IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 19.04.05, 11:46 A my z siostra jeszcze w dziecinstwie wymyslilysmy zamiast biustonosza- nacycnik, i do dzis tak mowimy:) Mnie sie raz zdarzylo nawet w sklepie:) Odpowiedz Link Zgłoś