Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Sandały na szpilce,i w związku z tym..

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.05, 18:04
    mam pytanie o stopy.
    Kupiłam bardzo ładne sandały na szpilce-przód zrobiony w przeplatanych
    czarnych , skórzanych paseczków,sa tez srebrne, oryginalne klamerki.No w
    kazdym razie coś w tym stylu.

Moje stopy sa zadbane,pielęgnuje je regularnie przez cały rok.Teraz,wraz z
    nadejsciem sezonu odkrytych stóp pomaluje ładnie paznokcie i powinno byc
    ok,ale...

Moje stopy nie sa tak całkiem ok.Tzn nie mam problemów w naskórkiem,
    odciskami, zgrubiala skóra na piętach, ale nie sa one tez modelowo
    idealne.Dwa ostatnie palce (ostatni najmniejszy i przedostatni)sa lekko
    krzywe,tzn takie jakby podkurczone:-)Wiem że to smiesznie brzmi,ale takie
    własnie sa .Mozna nosis sandały gdzie wyeksponowana jest cała stopa, no bo te
    paski wiele nie ukryja,mając zadbane ale nienajkształtniejsze stopy?Dodam, że
    nie sa to jakieś straszne deformacje, no ale takie małe defekty.
    Obserwuj wątek
      • b_bb Re: Sandały na szpilce,i w związku z tym.. 25.04.05, 18:17
        Nie popadasz w paranoję?
        A masz idealne wymiary co do milimetra? Idealny nos, uszy, zęby, podbródek,
        kształt brwi, włosy, cerę itp? Jeśli coś odbiega od ideału, to ukrywasz? Osoby z
        za dużym nosem powinny chyba nosić maski na twarzy, łysi nosić berety, a
        piegowaci- woalki.
        W sumie to dobrze, że nie masz większych problemów. Życzę Ci, żeby zawsze tak było.
        • Gość: gocha Re: Sandały na szpilce,i w związku z tym.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.05, 18:26
          Dziwi mnie b_bb że na podstawie luznego watku wyciągasz wnioski na temat mojego
          zycia ....Bo wiesz, problemy mam-nawet spore:-)
          I widzisz-wiadomo ze nie da sie ukryd dużego nosa, łysiny czy
          piegów...Natomiast nieidealny kształt stóp mozna-nosząc zakryte buty:-)
          To odpowiedz mi może na moje pytanie-bo tak naprawde odpowiedzi od Ciebie nie
          uzyskałam...:-)
          • b_bb Re: Sandały na szpilce,i w związku z tym.. 25.04.05, 18:36
            Odpowiedź uzyskałaś, tylko należy czytać uważnie. Odpowiem jednak dosłownie:
            nikt nie jest idealny, ale to nie oznacza, że nie powinien cieszyć się życiem, a
            delikatnie nieidealne stopy w niczym nie przeszkadzają, by nosić dowolne buty
            (chyba, że podkurczone palce byłyby ocierane przez paski sandałów).
          • Gość: fritzek Re: Sandały na szpilce,i w związku z tym.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.05, 18:42
            A ja mam takie sobie paznokcie palców stóp,w przeciwieństwie po paznokci
            górnych kończyn.Czy to znaczy,że mam zrezygnować latem z klapek?Wstydzić to się
            można zaniedbania,brudu a nie szczegółów budowy anatomicznej.Przecież nikt nie
            zwraca uwagi na takie pierdoły.Masz zadbane stopy,to się nimi chwal.Nie
            przyszłoby mi do łba przyglądać się kształtowi cudzych palców u stóp i rozważać
            czy sa kształtne czy nie.Napewno niezdrowe zainteresowanie wzbudziłyby we mnie
            cudze popękane pięty,szponiaste tipsy albo grzybica paznokci.
            Więcej luzu i pozytywnego stosunku do samej siebie życzę.
            • Gość: goska Re: Sandały na szpilce,i w związku z tym.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.05, 19:09
              Ok dziewczyny-dzięki za odpowiedzi:-)
      • kochanica-francuza Re: Sandały na szpilce,i w związku z tym.. 27.04.05, 00:38
        Myślę,że masz na myśli tzw.palce młotkowate,kupa osób to ma,ja też.W zasadzie
        nie ma chyba baby wolnej od tego problemu.Chodź w tych butach spokojnie!
        • Gość: gocha Re: Sandały na szpilce,i w związku z tym.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 07:50
          Staram sie cały rok dbac o stiopy,i teraz gdy pomaluje paznokcie to nie bedą
          prezentowac się żle.No, sa jeszcze blade a nawet białe bo nie chodze na
          solarium.To co mam to niewielki defekt a nie jakas poważna wada-więc bedę nosić
          buty które kupiłam.Dzięki za odpowiedxi.
      • Gość: myszka333 Re: Sandały na szpilce,i w związku z tym.. IP: *.aster.pl 27.04.05, 12:55
        A mnie ciągle prześladuje pytanie jak wygląda idealna stopa?I ile procent kobiet
        na tej planecie ma "idealne stopy"?
      • very_famous Re: Sandały na szpilce,i w związku z tym.. 27.04.05, 14:07
        Proponuję zatem chodzić latem w kaloszach ;-))
        A tak poważnie - najwyżej nie poleci na Ciebie fetyszysta stóp i tyle.
        Pzdr
      • Gość: Kinga halluksy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.05, 19:45
        hmm :)
        ja tez dbam o stopy i tez nie sa idealne wygladaj troche jak halluksy ale takie
        genetycznie zaprogramowane mialam czyli nie sa efektem zwyrodnien wiekowych :)
        sa szczuple ale nie jakies super wymiarowe paluch jak paluchy
        mnie sie podobaja i mysle ze wygladaja ladnie w odkrytych sandalakach na szpilce
        bede je nosila a jak sie komu nie podoba to trudno :)
        przeciez z chwil szczescia nie zrezygnyje tylko dlatego ze czyjes poczycie
        estetyki jest nieco innne
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka