Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 18:51
    Ten wątek nie będzie o modzie czy kosmetykach. Chodzi mi o to skąd wzieły się
    wasze ksywki. Moja <MAGDA> jest chyba zrozumiała. A wasze?( bez_mapy, Krowa w
    kropki, Nadobna, lucy215, bajka... itd.) Same je wymyślacie czy może nazywane
    jesteście tak wśród ,,waszych''? A może chcecie być BARDZO anonimowe? Pytam
    ze zwykłej ciekawości:)
    Obserwuj wątek
      • Gość: NADOBNA Re: KSYWA IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.04.05, 19:08
        Nadobna-pełna czaru,uroku,przystojna,inteligentna.Mniej więcej takie jest
        znaczenie tego słowa.Ktoś to kiedyś wymyślił,ale to długa historia.Czasami po
        pijaku ktoś się tak do mnie zwróci,a na codzień jestem kot,albo czester(ten
        glupi kot ktory zawsze wpada w tarapaty chociaz chce dobrze.albo glupio sie
        zlosliwi i za kare nadepnie na dynamit madrala jeden).To fajnie brzmi,np moj
        facet ostatnio zwrocil sie do mnie tak:"Kocie nie uzurpuj sobie wladzy
        nienaleznej tobie".Dla mnie i ludzi ktorzy mnie znaja ten kot jest zabawny.A
        Nadobna...Praktycznie tylko na necie
      • bez_mapy Re: KSYWA 28.04.05, 19:12
        Ziomale z Wrocławia mnie skasują, ale powiem niewtajemniczonym, co w slangu
        oznacza bez_mapy: jeśli mówi się, że ktoś jest bez_mapy, to znaczy że jest
        zakręcononym oszołomem - nieprzewidywalnym psycholem, którego trudno rozkminić,
        bo nie chodzi wytyczonymi szlakami. Tam, gdzie dojcie tam dojcie, bo nie
        zmierza w konkretnym kierunku. To tyle.
        • bez_mapy Re: KSYWA 28.04.05, 19:14
          ... zapomniałam dodać, że czasami znajomi pytają, gdzie "zgubiłam mapę":D Ale
          oni też często są "bez_mapy".
        • Gość: iri Re: KSYWA IP: *.bielsko.dialog.net.pl 28.04.05, 19:15
          "nieprzewidywalnym psycholem" - trafna autocharakterystyka

"Tam, gdzie dojcie tam dojcie" - ale co mamy doić, bo nie rozumiem...
          • bez_mapy Re: KSYWA 28.04.05, 19:21
            Miało być "dojdzie".
            to nie autocharakterystyka, to autoironia. Najważniejsze, to mieć dystans do
            samego siebie.
        • Gość: z_mapą Re: KSYWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 19:34
          > Ziomale z Wrocławia mnie skasują

Jak wyjdą z poprawczaka to na pewno. I nie z Wrocławia tylko z Wypierdkowa.

> oszołomem
          > nieprzewidywalnym psycholem

Nareszcie przejrzałaś na oczy!

> Tam, gdzie dojcie tam dojcie

Piejo kury piejo! Ach ta dzisiejsza dzieciarnia, sami analfabeci.
          • bez_mapy Re: KSYWA 28.04.05, 19:36
            Mam jakieś oczopląsy - od dziś kończę z imprezami w środku tygodnia:D
            • Gość: z_mapą Re: KSYWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 19:39
              > Mam jakieś oczopląsy

Tak, o tym cały czas piszę! Psychiatryk i to od zaraz!

> od dziś kończę z imprezami w środku tygodnia:D

Siedzi sama w domu na necie, tak jak przez pół życia, pije do lustra i to jest
              dla niej impreza. :)))
              • bez_mapy Re: KSYWA 28.04.05, 19:44
                Ktoś tu kiedyś powiedział, że mam rozdwojenie jeźni więc nie piję sama - jest
                nas dwie:D Ale ta druga nie jest taka fajna jak ja:(
                • Gość: z_mapą Re: KSYWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 19:47
                  Co gorsza ta pierwsza też nie jest fajna. No i wreszcie się przyznałaś, że masz
                  wymyślonych znajomych.
        • Gość: kiciorun Re: KSYWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.05, 08:47
          oj jak sobie pięknie wytłumaczyły <lol2> pękam, gdyby nie to forum to byście
          sie utopiły w swoich kompleksach...........
      • Gość: gosiaqus Re: KSYWA IP: 82.160.7.* 28.04.05, 19:35
        a moja się wzięła z tego, że kumpele nazywają mnie pieszczotliwie Gosiakiem, a
        na lekcjach łaciny nam się nudziło, więc wymyślilysmy sobie rzymskie
        odpowiedniki, z racji tego, że tych lekcji już nie ma, to i ksywka wygasła,
        • vanillaice Re: KSYWA 28.04.05, 20:40
          Ja moją sobie wymyśliłam nie znaczy nic specjalnego...( lody wolę czekoladowe);)
          • papryczka_ag Re: KSYWA 28.04.05, 20:43
            a ja nie pamiętam
          • Gość: bez_mapy Re: KSYWA IP: *.wroclaw.mm.pl 28.04.05, 20:44
            Myślałam, że jesteś fanką Vanilla Ice - tego poseudorapera z fryzią ala Bart
            Simpson:D
            • vanillaice Re: KSYWA 28.04.05, 21:28
              A, to tak! No popatrz zupełnie o tym zapomnłałam. Za dużo siedzę przy kompie
              ostatnio. :)
          • Gość: gosiaqus Re: KSYWA IP: 82.160.7.* 28.04.05, 21:03
            ja też wolę czekoladowe, nie wiem, dlaczego większość ludzi zachwyca się
            waniliowymi ??
      • Gość: Ivre Re: KSYWA IP: *.zaodrze.punkt.pl / *.zaodrze.punkt.pl 28.04.05, 21:38
        Po francusku oznacza pijanego czlowieka. A skad sie wzielo? A no.. kiedys, jak
        wchodzilam jeszcze na czat :D, to musialam wymyslic jakas ksywe. Nie chcialam,
        zeby kazdy rozumial co oznacza (dlatego po francusku), a samo znaczenie...
        hmm... troche na przekor, bo to jeszcze czasy mojej abstynencji byly :P Co zas
        do znajomych, to niektorzy faktycznie tak do mnie mowia, inni mowia mi Justyna
        (choc na imie mam zupelnie inaczej :D), ale wiekszosc jednak to mnie nazywa
        tak, jak rodzice mi dali :P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka