Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    IP: 217.153.63.* 20.05.05, 09:44
    Proszę o pomoc. Gdzie można kupić nylonowe pończochy w Warszawie lub w
    internecie. Bardzo mi się podobają ale nigdzie nie mogę ich znależć.
    Obserwuj wątek
      • Gość: tom Re: nylony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 09:47
        W Internecie to na Allegro.A w Wa-wie pewnie sa w dobrych sklepach...
        • Gość: DominikaZ Re: nylony IP: 217.153.63.* 20.05.05, 10:01
          widziałam na allegro ale obwaiam się o jakość szczególnie o to że mogą być
          stare.
      • Gość: Pablo Re: nylony IP: 195.85.249.* 24.05.05, 15:45
        Cześć.

Tak się składa że wiem gdzie w Warszawie można kupić nylony. Trafiłem kiedyś z
        kobietą takie miejsce (w zasadzie chyba dla formalności spytała się, bo wiadomo
        że dostać takie pończochy dzisiaj w sklepie to nie lada wyczyn). I o dziwo Pani
        sięgnęła na górną półkę i podała kilka par. Różne miała, niektóre z dodatkami
        włókien elastycznych, ale były też prawdziwe. Z Austrii (tak Pani powiedziała).
        Nazywają się Happy Day o ile dobrze pamiętam.
        Ale do rzeczy - to miejsce to KDT koło PKiN. Stoisko nr F27 zdaje się.
        Powodzenia. Chętnie usłyszę, że kupiłaś jakieś i nosisz.
        • akusia Re: nylony 24.05.05, 19:33
          czym sie roznia nylonowe ponczochy od tych co sa w sklepach? moja mama
          mowila ,ze nylony gryza i je noszone dawniej;/ aj odpowiedzcie:F
          • Gość: Pablo Re: nylony IP: 195.85.249.* 25.05.05, 11:32
            Cześć.

Nylony są całkowicie nieelastyczne i profilowane, przez co nie ma "złudzenia",
            że w okolicach kostki pończocha jest grubsza (bo na wys. uda materiał jest
            bardziej naciągniety i przez to cieńszą warstwą zakrywa nogę). Nylony wyglądają
            na nodze jak delikatna jednolita mgiełka, czasem zmarszczą się seksownie w
            okolicach kolana czy kostki. No i bezwzględnie konieczny jest do ich noszenia
            pas do pończoch, najlepiej dość szeroki z metalowymi zapinkami (z doświadczeń
            mojej kobiety).

A jak najlepiej sprawdzić różnicę? Założyć na jedną nogę zwykłą pończochę z
            dodatkiem włókien elastycznych (Lycra), taką "nowoczesną", a na drugą nogę
            prawdziwą pończochę nylonową, najlepiej obie w czarnym kolorze żeby nie było
            różnic (czarny to czarny), po czym odpowiedzieć która noga ładniej się
            prezentuje.

No i ta magia pończoch nylonowych, czegoś luksusowego i niecodziennego.....

Powodzenia.
            • Gość: baret Re: nylony IP: *.chello.pl 25.05.05, 11:47
              zajrzyj na
              nylony-tak.com/
              znajdziesz tam ofertę ponczoch i pasów do nich
              • Gość: XY Ale gdzie kupić pończochy nylonowe w Warszawie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.05, 19:23
                Mam podobny problem. Nie wiem gdzie mozna je kupić w Warszawie? Czy w ogóle są
                dostępne w stolicy?
                • Gość: Pablo Re: Ale gdzie kupić pończochy nylonowe w Warszawi IP: 195.85.249.* 06.06.05, 14:30
                  Witaj.

Można, wyżej opisane gdzie.

Pozdr.
                  • Gość: DominikaZ Re: Ale gdzie kupić pończochy nylonowe w Warszawi IP: 217.153.63.* 06.06.05, 16:45
                    Dziekuje za informacje. Wybiorę się tam niedługo.
                    Jesli ktos zna jakieś inne miejsca bardzo poproszę o adres!

Nylony są super! Mysle ze nadchodzi na nie moda.
                    • Gość: AK66 Re: Ale gdzie kupić pończochy nylonowe w Warszawi IP: 80.51.229.* 11.06.05, 23:41
                      Polecam allegro - sam sprzedaję tam sporo nylonów.
          • Gość: AK66 Re: nylony IP: 80.51.229.* 11.06.05, 23:47
            Jeśli nylonowe pończochy gryzą , to obecne łykają w całosci. Twoja Mama pewnie chodziła w stylonach - one faktycznie były szorstkie - nie sposób je dzisiaj dostać , a jesli się trafiają na licytacjach np.allegro to ich ceny biją na głowę amerykańskie nylony.
            • Gość: sms Szkoda że w Polsce są tak trudno dotępne. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.05, 16:40
              Na aukcjach zagranicznych np. ebay.com jest ich cała masa.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka