Gość: sonia IP: 62.181.175.* 31.05.05, 15:15 Ktoś napisał w wątku o używanej bieliźnie, że prawie każda nosi wkładki. Dziewczyny, po co wy je nosicie, ciekawa jestem? Czy zwykłe zmienianie majtek dwa razy dziennie nie wystarcza wam? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aaa Re: wkładki w gaciach IP: *.p-s-inter.net 31.05.05, 15:30 nie wystarcza. niecierpie tego uczucia wilgoci... i tyle. to proste Odpowiedz Link Zgłoś
kamisia22 Re: wkładki w gaciach 31.05.05, 16:47 no nie..kolejny post ktory wprawil mnie w oslupienie! jak mozna wkladek nie uzywac??!! lazisz tak pol dnia w-za przeproszeniem-osikanych(nie da sie ukryc ze zawsze troche moczu zostanie)gaciach??!! albo z ta wydzielina kobieca niezaleznie od fazy cyklu?? obrzydliwosc i brak higieny tu widze, nie mowiac o nie dbaniu o bielizne.. jesssssuu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonia Re: wkładki w gaciach IP: 62.181.175.* 31.05.05, 16:54 Hehehe Jeśli chodzi o sikanie, to używam papieru toaletowego. Wkładki to wymysł dzisiejszych czasów. Zapytaj mamę lub babcię, dlaczego nie dbają o higienę. Odpowiedz Link Zgłoś
kamisia22 Re: wkładki w gaciach 31.05.05, 17:03 moje dbaja o higiene moze twoje nie ;] poza tym ile ty masz lat ze nie wiesz ze chocbys kilo papieru zuzyla zawsze kilka kropel moczu zostaje ?? beznadziejne masz argumenty ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: wkładki w gaciach 31.05.05, 17:08 kamisia22 napisała: > moje dbaja o higiene moze twoje nie ;] poza tym ile ty masz lat ze nie wiesz ze > > chocbys kilo papieru zuzyla zawsze kilka kropel moczu zostaje ?? beznadziejne > masz argumenty ;/ masz problem z utrzymaniem moczu? Odpowiedz Link Zgłoś
kamisia22 Re: wkładki w gaciach 31.05.05, 17:10 nie, mam wiedze ogolna o biologii i anatomii czlowieka :] boze niektore babki tutaj naprawde nie maja pojecia o podstawowych rzeczach az trudno uwierzyc ze studiuja... Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: wkładki w gaciach 31.05.05, 17:10 kamisia22 napisała: > nie, mam wiedze ogolna o biologii i anatomii czlowieka :] boze niektore babki > tutaj naprawde nie maja pojecia o podstawowych rzeczach az trudno uwierzyc ze > studiuja... a ja myślę ty że trochę przesadzasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicole Re: wkładki w gaciach IP: *.leon.com.pl 31.05.05, 17:12 przesadza czy nie.. ale wkladki to podstawa!! Odpowiedz Link Zgłoś
kamisia22 Re: wkładki w gaciach 31.05.05, 17:21 podstawa to fakt poza tym pisalam juz gdzies ze nei jestem ogrodnikiem by cos przesadzac ;) Odpowiedz Link Zgłoś
erba Re: wkładki w gaciach 01.07.05, 20:30 hehe TAK! Wkładki to potrzeba ELEMENTARNA w dzisiejszych czasach... jak pastelowe maszynki WYŁĄCZNIE dla kobiet manipulacja i konsumpcjonizm i tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: wkładki w gaciach IP: *.derbynet.waw.pl 05.06.05, 19:06 Nie, nie przesadza. Zgadzam się z nią: zawsze kilka kropel zostaje... Poza tym niektóre kobiety mają dużo wydzieliny z pochwy (ale to mija z wiekiem, tralalumpek pewnie już nie pamięta jak to jest:DDDD) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ccc Re: wkładki w gaciach IP: *.net 01.07.05, 18:59 Czyli nosisz brudną wkładkę. Odpowiedz Link Zgłoś
beata1976 Re: wkładki w gaciach 03.06.05, 11:23 Antyperspiranty to też "wymysł" naszych czasów - a chyba przyjemniej jest jak w towim otoczeniu ludzie ich używają. Pomyśl co by było gdyby nie - a z nieba żar 35 stopni C w cieniu... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eliza Re: wkładki w gaciach IP: *.rene.com.pl 31.05.05, 19:24 jesssssuu ja tobie wspolczuje, jesli tak masz ze w za przeproszeniem osikanych gaciach musialabys pomykac gdyby nie wkladki czy inne pampersy. ja nie mam problemow z utrzymwaniem moczu, dbaniem o higiene i zmienianiem bielizny wiec nie odczuwam potrzeby noszenia wkladek:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aNIA Re: wkładki w gaciach IP: *.tarman.pl / 217.117.128.* 01.06.05, 20:06 ja też używam wkładek i to codziennie,mam dużą wydzielinę o nie przyjemnym zapachu.Nie mam grzybicy ani innej choroby,chodziłam do wielu ginekologów, dostawałam różne leki które nie pomagały a wyniki zawsze wychodziły dobre.Wolałabym nie nosić wkładek ale nie mam innego wyjścia więc rozumiem osoby które musza je nosić a zazdroszczę tym które nie mają takiej potrzeby. Odpowiedz Link Zgłoś
kamisia22 Re: wkładki w gaciach 01.06.05, 20:52 bo tak to bywa z wydzielina:) ale wg tutaj inteligentcyh kobiet jak ktos ma wydzieline to od razu jest chory ma grzybice problemy z nietrzymaniem moczu itd :D to dopiero swiadczy o ich niewiedzy ;) pozdro aNIA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stina Re: wkładki w gaciach IP: *.nycap.res.rr.com 07.06.05, 00:18 zastanawia mnie czemu tak brzydzisz sie swojej fizycznosci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia b. Re: wkładki w gaciach IP: *.iweb.pl 02.06.05, 22:54 kamisia, jaki producent cię sponsoruje? lekarze nie polecają wkładek, zapytaj ginekologa, m.in.dlatego,że powietrze nie dochodzi.A z tym moczem -to się kulam ze śmiechu.Na kurs wycierania marsz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: na ta lie Re: wkładki w gaciach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 19:16 sugerujecie ze jak ktos ma obfitsze uplawy to od razu do ginekologa?? ja jestem bardzo impulsywna i energiczna + nerwowa, mocno sie czasem poce i mam obfite uplawy musze wiec nosic wkladki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stina Re: wkładki w gaciach IP: *.nycap.res.rr.com 07.06.05, 00:20 sa wyjatki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Wyrzuciłam wkładkę z gaci - macie rację!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 15:16 po co ją nosić, jeśli nic nam nie dolega??? To rzeczywiscie jest cerata, powoduje że człowiek bardziej się poci, jak w worku!!! No, może tylko podczas dni płodnych będę ją nosić, jak jest śluz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicole Re: wkładki w gaciach IP: *.leon.com.pl 31.05.05, 16:55 a feee jak mozna chodzic bez wkladek!!??? okropnośc!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kamisia22 Re: wkładki w gaciach 31.05.05, 17:05 proponuje jesio powąchac spodnie po pol dnia lazenia bez wkladki..napewno przyjemnie pachna i to jest dopiero higienia !!! a co !! <lol> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicole Re: wkładki w gaciach IP: *.leon.com.pl 31.05.05, 17:11 bez obrazy.. ale ja naprawde nie rozumie jak mozna wkladek nie uzywac. osoba piszaca tego posta nie jest za bardzo higieniczna (przynajmniej pod tym wzgledem) powinna sie wstydzic :p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonia Re: wkładki w gaciach IP: 62.181.175.* 31.05.05, 17:17 Wstydzę się okrutnie. Dodam jeszcze, że nie piorę staników codziennie i nie piorę od razu rzeczy kupionych w sklepie. Spodni nie noszę, więc nie skorzystam z rady koleżanki powyżej Odpowiedz Link Zgłoś
kamisia22 Re: wkładki w gaciach 31.05.05, 17:22 wiec chodzisz bez spodni w gaciach bez wkladek..?oj wspolczuje ludziom dookola ciebie ;) bez obrazy, to taki sobie "zart";) Odpowiedz Link Zgłoś
kamisia22 Re: wkładki w gaciach 31.05.05, 17:22 swoja droga..pierszo slsyze zeby kupione ciuchy prac zaraz po przyjsciu z zakupow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaaaaaaaaaaaaaaa Re: wkładki w gaciach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 17:49 I tu się kamisia mylisz..nalezy prać nawet nowo zakupione rzeczy...niekoniecznie, ale ja tak zawsze robie.Pomyśl, ze tyle ludzi róznymi rękoma dotykali rzeczy na wieszaku w sklepie, ktos przymierzał..fuj..ja zawsze piore. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: onaa Re: wkładki w gaciach IP: *.media4.pl 01.06.05, 22:00 Ja tak robie z prawie wszystkimi rzeczami, ktore kupie. Choc nie zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: wkładki w gaciach 31.05.05, 17:15 Kamisia, a ty nie masz jakiejś grzybicy pochwy i nietrzymania moczu, że masz takie wydzielniczo - fizjologiczne problemy? Bo ja pierwsze słyszę, zeby człowiek latał przez cały miesiąc jak noworodek w pampersie i jeszcze twierdził, że jak ktoś tak nie robi, to jest niehigieniczny...Wiesz, że kiedyś podpaski własnoręcznie się szyło - jeszcze po wojnie tak było... :P Miałabyś problem, jak sadzę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aggus79 Re: wkładki w gaciach IP: *.jsn.osi.pl 31.05.05, 17:22 Ja wkładki noszę tylko wtedy, gdy spodziewam się okresu lub gdy mam problemy z tzw. "wilgotnością" i muszę zmieniać kilka razy w ciągu dnia, na codzień nie - bo nie jest to dla mnie wygodne. A o higienę dbam. Z resztą, co za różnica czy zmienię wkładkę czy po prostu majtki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaaaaaaaaaaaaaaa Re: wkładki w gaciach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 17:23 JA NIE WIDZE SENSU NOSZENIA WKŁADEK!!A nosze je tylko dwa dni pom okresie jak sa jeszcze resztki miesiączki.Pozatym nie nosze bo nie musze-podcieram się dobrze po sikaniu-podmywam po powazniejszej wizycie w toalecie-i to mi wystarcza aby byc czystą i pachnąca.A jesli kamisia twoje sppodnie śmierdza-to sorry, ale wybierz się do lekarza bo masz jakies problemy zdrowotne.Prawdopodobnie grzybica-no bo upławy i nieprzyjemny zapach.Ja tego typu problemów nie mam, i nie musze nosic wkładek.Nie mam upławów. Odpowiedz Link Zgłoś
kamisia22 Re: wkładki w gaciach 31.05.05, 17:25 czy ja pisalam ze mi cos smierdzi??? jesu wy naprawde czytac nie umiecie...<żal..> Odpowiedz Link Zgłoś
kamisia22 Re: wkładki w gaciach 31.05.05, 17:24 czy ktos tu pisal o pampersach??!! ja myslalm ze owkladkach codziennego uzytku!! boze jak mi wstyd :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: wkładki w gaciach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 17:25 Ja też nie rozumiem jak można nie nosić wkładek, ale cóż... Niektórzy uważają, że mycie się dwa razy dziennie to też przesada. Odpowiedz Link Zgłoś
kamisia22 Re: wkładki w gaciach 31.05.05, 17:26 racja. niektorzy tez raz dziennie podpaski zmieniaja czy tampony..moze czasy sie zmieniaja ?hmm.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaaaaaaaaaaaaaaa Re: wkładki w gaciach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 17:33 • Re: wkładki w gaciach kamisia22 31.05.2005 17:05 + odpowiedz proponuje jesio powąchac spodnie po pol dnia lazenia bez wkladki..napewno przyjemnie pachna i to jest dopiero higienia !!! a co !! <lol> pISAŁAŚ, to-prawda?Skąd wiesz że spodnie moga smierdzieć?Pewnie z własnego doświadczenia-bo ja nie wpadłabym na to-bo moje nie smierdza mimo tego że nie nosze wkładek.Przebadaj się u ginekologa , bo masz prawdopodobnie grzybice pochwy. Odpowiedz Link Zgłoś
kamisia22 Re: wkładki w gaciach 31.05.05, 17:35 buahaahahahaha!!!!! a ty pomysl logicznie to bedziesz wiedziala skad wiem ze smierdza!! z logicznego punktu widzenia-gacie smierdza to i spodnie smierdza. disgusting Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaaaaaaaaaaaaaaa Re: wkładki w gaciach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 17:43 Idz, jestes głupia i tyle.Szkoda czasu na gadkę z tobą.Masz problemy ginekologiczne-cuchnącą wydzieline, oraz popuszczasz mocz-to nos wkładki, podpaski, pampersy-co tam tylko chcesz.Ja nie musze -bo powtarzam-jestem czysta, zdrowa i nie mam upławów.Amen-i kończe z toba temat-bo nie jestes dla mnie partnerem do rozmowy. Odpowiedz Link Zgłoś
ola7 z punktu medycznego 31.05.05, 17:45 wyglada to niestety tak, co potwierdzi kazdy lekarz ginekolod, iz wszystkie srodki tzw.przez Was higiena niszcza flore bakteryjna(ochronna) przez to czesto dziewczyny dbajace o higiene zapadaja na rozne choroby pochwy wewnetrzne i zewnetrzne...niestety wszystko to: zele do higieny intymnej wkladki etc to niestety czysta chemia i mile moje Pani nic innego jak marketing. Majki zmienia sie czesto, a i podmywa sie tez czesto, dzieki temu unika sie nieprzyjemnych zapachow a wydzielina z pochwy jesli jest caly czas swiadczy o stanie zapalnym... pzdr Ola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do oli7 Re: z punktu medycznego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 15:40 ej sorry, a podpaski tez ? Odpowiedz Link Zgłoś
ola7 Re: z punktu medycznego 01.06.05, 16:43 spytaj swojego lekarza! pomoze Ci podjac decyzje czy chodzi w podpasce czy bez;) oczywiscie wszystkie te najnowoczesnijesze naszprycowane sa chemia mila moja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do oli7 Re: z punktu medycznego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 17:07 moze ty tak, ale ja nie wyobrazam sobie chodzenia podczas okresu bez podpaski, tamponow nie moge stosowac, wiec wyboru nie mam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola7 Re: z punktu medycznego IP: *.chello.pl 01.06.05, 21:06 ale ja kochana nie mowie bys chodzila bez podpaski! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga ja zapytałam i IP: *.chello.pl 03.06.05, 12:23 dowiedziałam się, ze podpaski, zwłaszca te z plstikową siatką tez niszczą florę, jednak nosimy je tylko przez pare dni w miesiącu wiec mozna sobie na to pozwolic, jednak wkałdek ginekolog nie pozwala mi nosic, podobnie jak odradza stringi Odpowiedz Link Zgłoś
super.kinia Re: wkładki w gaciach 01.06.05, 15:33 kamisia22 napisała: > buahaahahahaha!!!!! a ty pomysl logicznie to bedziesz wiedziala skad wiem ze > smierdza!! z logicznego punktu widzenia-gacie smierdza to i spodnie smierdza. > disgusting jak nie masz grzyba, to nie mają prawa śmierdzieć - a może ty z tych, co sie do gina boją iść? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: wkładki w gaciach IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 03.06.05, 22:53 nadmierna higiena szkodzi skorze i kazdy o tym wie zmywasz wszystko nie pot i brod ale i cala ochrona flore a te uplawy kamisia to mozesz miec od tych wkladek alergia sie tez tak objawia kup sobie bawelniane majtki i nos kiecki wietrzenie to najlepsze lekarstwo.pozdrawiam ginekolog.ps a od antyperspirantow mozna dostac zapalenia wezlow chlonnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: wkładki w gaciach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.05, 10:55 od antyperspirantow ????????????? no to juz chyba zart Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stina Re: wkładki w gaciach IP: *.nycap.res.rr.com 07.06.05, 04:18 nie, to nie zart. Odpowiedz Link Zgłoś
very_famous Re: wkładki w gaciach 07.06.05, 21:57 > od antyperspirantow ????????????? no to juz chyba zart Właśnie nie żart - używasz antyperspirantów - nie pocisz się bo masz 'zapchane' kanaliki potowe. Istnieje nawet teoria wiążąca używanie antyperspirantów z występowaniem nowotworu piersi. Odpowiedz Link Zgłoś
papryczka_ag Re: wkładki w gaciach 31.05.05, 17:41 W życiu nie słyszałam większej bzdury niż ta o kroplach moczu :)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaaaaaaaaaaaaaaa Re: wkładki w gaciach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 17:44 Ja tez nie;-)Ciekawe jak ona się podciera..ja jak się podcieram po sikaniu...to jestem tam sucha...heheheJak ty to kamisia robisz że zawsze zostaje ci kropla moczu ,coooo??;-)))heheheh Odpowiedz Link Zgłoś
vanillaice Re: wkładki w gaciach 31.05.05, 18:40 Boshe, dziewczyny, naprawde nie macie o czym pisać? Ja szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie żebym mogła chodzić bez wkładek, ciuchy też piorę po kupieniu. Nie moglabym ich nosić gdybym tego nie zrobiła. Odpowiedz Link Zgłoś
wiki24 Re: wkładki w gaciach 31.05.05, 18:53 nie mam potrzeby nosić wkładek przez cały miesiąc ;są niewygodne i nie potrzebuje ich non stop. A z tym moczem i brzydkim zapachem to już przesada.Chyba na prawde trzeba mieć jakies problemy aby śmierdziało. Kamisia a wg ciebie to faceci też powinni nosić jakies wkładki pod napletkiem,bo im kropla moczu zostanie : buahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaaaaaaaaaaaaaaa Re: wkładki w gaciach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 18:59 Wiki, nie mów o napletku-bo kamisia dzieciak nie wie co to jest hehehe. Odpowiedz Link Zgłoś
more-than-a-woman Re: wkładki w gaciach 01.07.05, 20:01 No własnie. To facetą zostaje kropla moczu zawsze, bo tylko nim potrząsają..:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzia choćbyś strząsał dwa tygodnie IP: *.chello.pl 06.07.05, 10:33 i tak jedna spadnie w spodnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: selena Re: wkładki w gaciach IP: *.kom / *.kom-net.pl 31.05.05, 18:47 a moze ona chodzi z glowa schylona na wysokosci czyjejs piczki to czuje te "krople moczu"niczym wytrawny pies policyjny:)) ja wkladki nosze,takie cieniutenkie takze mi nie przeszkadzaja ale nie nazwalabym osob nie noszacych brudasami.kazdy inaczej sie poci,inaczej pachnie i nie widze powodu zeby generalizowac. a twoje wypowiedzi kamisia sa jak twoj nick-dziecinne do bolu. Odpowiedz Link Zgłoś
more-than-a-woman Re: wkładki w gaciach 01.07.05, 20:00 Dobre. Wspólczucia :) Uśmiałam się do łez z tym moczem. Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: wkładki w gaciach 02.06.05, 17:54 kurczę, dobrze, że wymyślono wkłądki, prawda???? Jak sobie te bidne kobity radziły przed wynalezieniem wkładek? Cuchnęło na kilometr? :-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klara Re: Tośmy o MODZIE pogadały! IP: *.4web.pl 31.05.05, 21:36 Fakt:))))))Wątek rozbrajający:)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
beata1976 Re: Tośmy o MODZIE pogadały! 03.06.05, 11:32 No właśnie, tak sobie tutaj zwitałam po raz pierwszy i mam wrażenie, że większość dyskotujących jest albpo wulgarna, albo mało dorosła. Co prawda też sie troche wciągnęłam, ale żeby od razu obrażać innych za inne zdanie???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalina Re: wkładki w gaciach IP: *.4.15.vie.surfer.at 31.05.05, 21:43 ja na przyklad nie nosze majtek...czasem moze.. i uwazam ze wkladki czy pampersy dla kobiet to wymysl kogos kto mial dobry pomysl na zarobienie pieniadzorow . Moja mama pachnaca i sliczna i higieniczna i babcia tez chyba nie znaja tych wynalazkow i mimo to pachna jakos tak niewyczuwalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niebieska Re: wkładki w gaciach IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.06.05, 21:49 o, ja tez majteczek nie uzywam. i pachne ladnie i nie choruje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja czyli nie ty Dżisasssss IP: *.aster.pl / *.aster.pl 31.05.05, 23:10 Teraz to i ja się posikałam ze smiechu. Piekny watek dziewczyny :))))))) Zaraz padne :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: Dżisasssss 01.06.05, 08:55 Gość portalu: ja czyli nie ty napisał(a): > Teraz to i ja się posikałam ze smiechu. Piekny watek dziewczyny :))))))) Zaraz > padne :))))) nie zapomnij przed smiechem wkladek.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: Dżisasssss IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 14:17 ja czasem nosze ale to chyba moja sprawa, ktos nie nosi jego problem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja czyli nie ty Re: Dżisasssss IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.06.05, 21:40 Oczywiście wkładka obowiązkowa !!! A nóż mi ktoś spodnie obwącha i okaze sie że prześmierdły ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: <MAGDA> Re: wkładki w gaciach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 14:39 No, kamisia22 wie co mówi. Sluz lub troszkę moczu na gaciach zawsze zostanie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: <MAGDA> Re: wkładki w gaciach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 14:41 A jeżeli sonia nie wie co to higiena i wkładki higieniczne, to niech się uda lepiej do lekarza psychatrucznego, a nie żenuje tu nas na forum swoimi przemyśleniami... pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ż-Ż czyli <MAGDA Re: wkładki w gaciach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 15:13 No trochę dziwme że na forum o modzie poruszamy takie tematy... Wiecie, jak nie chcecie, to nie noście nic nawet w czasie okresu. To indywidualna sprawa każdej kobiety. I koniec. Kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
misae Re: reklamy dzialaja :o) 01.06.05, 15:54 moim zdaniem niektore panny to maja ostre problemy ginekologiczne, jak takie zapachy sie wydzielaja to raczej nalezy sie wybrac do lekarza, zamiast dobijac sie wkladkami, ktore dodatkowo odcinaja swobodny "doplyw" powietrza...to ze w reklamach mowia ze one przepuszczaja powietrze to nic nie znaczy. Pare lekcji z higieny takie jak poprawne podcieranie sie i posiadanie specjalnych chustczek odswiezajacych (intymnych), oraz regularne wizyty u ginekologa, zabilyby biznes wkladkowy :o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: wkładki w gaciach IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.06.05, 16:04 jest takie męskie stwierdzenie "choćbyś strząsał trzy tygodnie to ostatnia zawsze w spodnie" / w domyśle kropla moczu/, a jakoś nie słyszałam żeby mężczyżni nosili wkladki, może by na tym zrobić jakiś niezły interes?. Jakby ten człowiek od rękawiczek, który się tu gdzieś kręcił chciał rozwinąć ten "problem" to by było coś. o wyższości wkładek damskich od wkładek męskich. O rany o czym ja piszę?!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
misae Re: wkładki w gaciach 01.06.05, 16:07 no to sie posmialam :o)))) ale moczu nie popuscilam uff bo akurat nie mam wkaldek pod reka :o)))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
butters77 Re: wkładki w gaciach 01.06.05, 16:31 Haha, kamisia, nie wiedzialam,ze problem wkladek moze wywolywac w kims taka zacietosc:)) A tak serio,to mysle,ze kazdy dba o higiene w sposob,jaki jemu najbardziej odpowiada. Jesli ktos lubi nosic wkladki, niech nosi, jesli lubi uzywa chusteczek do higieny intymnej, niech uzywa, a jesli woli zmieniac majtki 3 razy dziennie i dobrze sie z tym czuje - to swietnie! Nie mozna na podstawie swoich reakcji fizjologicznych - i swoich predyspozycji - oceniac innych. Mam np. kolezanke, ktorej lekarz zabronil uzywac wkladek, bo wywoluja u niej reakcje alergiczne, inna z kolei nie wyobraza sobie zycia bez nich, bo jej sluz jest tak obfity, ze mialaby zupelnie mokre majtki. Sama nie uzywam wkladek na co dzien, bo czuje sie w nich niekomfortowo (przeszkadza mi ten brak doplywu powietrza) - dbam o higiene w inny sposob, uzywam chusteczek, podmywam sie kilka razy dziennie itd. I moja bielizna nie pachnie nieprzyjemnie. Pozdrawiam "wkladkowiczki" i "niewkladkowiczki":) Odpowiedz Link Zgłoś
kamisia22 Re: wkładki w gaciach 01.06.05, 17:25 <MAGDA>-racja ze o śluz wlasnie tez mi chodzilo :-) ale widac niektore tutaj dziewczyny śluzu nie wydzielaja :D pewnie nie maja jajeczkowania i nie wiedza wogole co to jest i skad ten śluz.. inaczej mowiac....gdyby brac pod uwage wypowiedz jednej tutaj z forumowiczek ze wkladki sa naszprycowane chemia, podpaski tez, tampony tez, to mozna rownie dobrze powiedziec ze i chusteczki do higieny intymnej sa naszprycowane-bo sa i to bardzo biorac pod uwage zwiazki chemiczne jakimi sa nasaczane zeby "wytrzec"to i owo i zachowac swiezosc. wiec rownei dobrze moze powinnismy chodzic bez gaci? bo sa z bawelny a ta tez jak wiadomo naszprycowana jest chemia zeby sie nie dziurawila po jednym uzyciu ;)za chwile wszyscy popadna w skrajnosc i taki bedzie final tego zajefajnego watku :] aha..i zaden lekarz nigdy nie powiedzial zeby nie uzywac wkladek czy podpasek bo to sama chemia. no chyba ze ktos ma uczulenie na "chemie" ale sa tez substytuty produktow dla takich osob..eeeeh pozdro :D Odpowiedz Link Zgłoś
misae Re: wkładki w gaciach 01.06.05, 17:41 a ty dalej swoje... prawidlowy sluz jest bezwonny, tudziez moze miec lekko kwaskowaty zapach - co nie jest nieprzyjemnym zapachem. Wszelakie nieprzyjemne zapachy to zapachy slodkawe, "rybne" czy tez "miesne". Slodkawe uplawy swiadcza o chorobie, a nie jajeczkowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
kamisia22 Re: wkładki w gaciach 01.06.05, 20:51 a czy ja cos pisalam o jakis zapachach?ktory jest ok a ktory "nie ok"?nie wydaje mi sie..i mnie nie pouczaj co jest ok a co nie bo doskonale o tym wiem. i nie "ja dalej swoje" tylko cos zasugerowalam w ostatnim moim watku ale nie "zakapowalas" co ;) Odpowiedz Link Zgłoś
super.kinia Re: wkładki w gaciach 01.06.05, 21:00 kamisiu czy ty masz jajeczkowanie przez cały czas? tzn. od miesiączki, do miesiączki? bo tak to brzmi, że nosisz wkładki cały czas, a potem piszesz że to z powodu jajeczkowania. Odpowiedz Link Zgłoś
kamisia22 Re: wkładki w gaciach 01.06.05, 21:29 kobieto!! kobieta jestes i nei wiesz ze w zaleznosci od fazy cyklu wydziela sie inny sluz o innej konsystencji i innych "zapach"? jesli nei wiesz to moje gratulacje. faktycznie ktos tu powinien isc do lekarza albo poczytac co nieco zanim cos napisze. a jesli sluzu zadnego nei masz-to tym bardziej do ginekologa idz;) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
super.kinia Re: wkładki w gaciach 01.06.05, 21:38 właśnie dlatego, że regularnie chodze nie mam takich problemów jak ty. radze idz do lekarza, wylecz upławy i nie męcz sie z wkładkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: onaa Re: wkładki w gaciach IP: *.media4.pl 01.06.05, 21:50 Nie rozumiem dziewczyn, ktore uwazaja noszenie wkladek za cos nie zabardzo normalnego. Ja nie mam problemow, ani z utrzymywaniem moczow, ani z uplawami,a wkladki nosze codziennie. W ten sposob czuje sie swiezej i czysciej. Odpowiedz Link Zgłoś
super.kinia Re: wkładki w gaciach 01.06.05, 21:56 co innego nosić bo sie lubi, a co innego bo się musi, bo ma się niewyleczony stan zapalny, grzybicę, itp. Odpowiedz Link Zgłoś
super.kinia Re: wkładki w gaciach 01.06.05, 21:46 i jeszcze jadno - ale tak szczerze - nie wolalabyś nie mieć takiego problemu? nie musiec używać wkładek? nie martwić sie o zapach i stan bielizny? Odpowiedz Link Zgłoś
ela38 Re: wkładki w gaciach 06.06.05, 14:51 Dziewczyny, litosci! Ja takze nosze wkladki, bo czuje sie bardziej swiezo. I juz. Moj sluz takze miewa nieprzyjemny zapach i niestety to zupelnie normalne. Do ginekologa chodze regularnie i bardzo czesto (co 3 miesiace) i wiem, ze jestem zupelnie zdrowa. Tak jak roznie pachnie pot roznych ludzi, tak samo roznie moze pachniec sluz wydzielany z pochwy. Poza tym jedne z nas sa bardziej wrazliwe na zapachy, inne mniej. I juz. Niech kazdy robi jak chce. Nie obrazajmy nikogo i nie obrazajmy sie tylko dlatego, ze ktos ma inne zdanie...Pzdr, ela Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja czyli nie ty rzecz o sluzie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.06.05, 22:34 Dziewczyny czy wa serio się tam wąchacie ??? Obwachujecie majtki swoje itp??? Ja np w zyciu nie poczułam jakiegos niemilego zapachu od siebie w intymnych okolicach, no ale ja swoich majtek nie wącham, po prostu wrzucam do kosza z brudami i piorę ;//// Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinia A co robicie..? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 23:14 A co robicie w sytuacji intymnej? Gnacie do kibelka usunąć wkładkę, żeby facet nie poczuł tego smrodu..? Pewnie wkładka dla faceta to baaaaardzo dobry znak, że lasencja jest super czysta i dba o higienę jak nikt, więc go niczym nie zarazi... Ja nie mam problemu ani z wilgocią, ani z zapachem, jestem zdrowa, więc nie śmierdzę. Może wy noszące wkładki mają jakiś problem? Kurcze, do głowy by mi nie przyszło gotować się przez wkładkę, zwłaszcza jak się ciepło robi. Już wiem - macie problem ze smrodem, bo ciągle w tym łazicie. Przecież tam jest folia, więc musi się zaparzać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyle Re: A co robicie..? IP: *.escom.net.pl / *.escom.net.pl 02.06.05, 03:25 coz to za wątek..hehe jak podaja zrodla medyczne "W typowym cyklu PO miesiączce zwykle kobieta nie obserwuje NIC lub ma odczucie suchości" .. dopiero pozniej pojawia sie sluz; "Wygląd śluzu zmienia się w zależności od poziomu estrogenów we krwi. Przy wysokim poziomie estrogenów obserwujemy śluz przejrzysty, przypominający wyglądem surowe białko jajka. (...) Przy niskim poziomie estrogenów możemy nie dostrzec żadnego śluzu lub zaobserwować śluz mętny, białawy, gęsty, czasem żółto podbarwiony, czyli tzw. śluz nieprzenikalny." itd.. Po "czasie krytycznym"/owulacji można zaobserwować śluz typu nieprzenikalnego lub też nie ma żadnej wydzieliny, aż do kolejnej miesiączki. jako ciekawostke podam, ze jesli ktos ma problemy, np nadmierne uczucie wilgotnosci non-stop , to lekarze zalecaja; Nosić bieliznę ze 100% bawełny. Nie stosować podpasek poza miesiączką. Nie stosować tamponów. Nie nosić ciasnych spodni. Nie stosować drażniących kosmetyków, a tylko łagodne mydła. i to chyba tyle w tym temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
more-than-a-woman Re: A co robicie..? 01.07.05, 20:07 Rozmawiałam z moim kumplem o jego reakcji na wkładkę. Poznał nowa dziewczynę, jakaś ślina, migdalą się, on ją rozbiera a tu taka naklejka biała na majtach. Był w szoku!!! I obrzydzenie go wzięło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwiazdka dziewczyny!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 14:08 no dziewczyny, ja mysle ze po wizycie na siusiu w wc i uzyciu papieru zadne kropelki moczu nie zostaja!! (bynajmniej na moich majtkach -ale moze jakas dziwna jestem :)) ),obfita wydzielina o nieprzyjemnym zapachu ktora nie zmienia sie w zaleznosci od dnia cyklu tez nie jest normalna i kazdy ginekolog wam to powie!!! a o zapachu na spodniach gdy nie uzywa sie wkladki niech nie wypowiada sie EXPERTKA ktora nosi wkladki, ja jako ta ktora na codzien ich nie nosi odpowiadam ze spodnie NIE SMIERDZA1 i nie mam pojecia skad autorka tego stwierdzenia to wie (bo pisala ze nie z wlasnego doswiadczenia) Pozdrawiam wszystkie te ktorym mocz nie ucieka a spodnie nie smierdza! :-* Odpowiedz Link Zgłoś
kozica111 Re: dziewczyny!!! 02.06.05, 14:32 Ja nosze wkładki w majtkach, pod pachami, oczywiście obowiązkowo wkładki w butach...wchodząc do ubikacji przecieram deskę chusteczką odswieżającą, pamiętam by po umyciu rąk juz nie dotykac do klamki w kibelku, wiec otwieram drzwi gwałtownym rzutem ciała na te drzwi.W tramwaju nigdy nie siadam , bo jak pomyślę ze tyle osób tam juz siedziało...Cały rok noszę rękawiczki z wkladką z aktywnego węgla by na bierząco niszczyć bakterie które mogłyby zaatakować moje ręce.Staram sie za dużo nie oddychać , bo wiadomo co bym mogła wciągnąc....;-) Odpowiedz Link Zgłoś
misae Re: dziewczyny!!! 02.06.05, 14:58 ja sie chyba powtorze, ale coz to wszystko sila reklam i promocji... "bo czuje sie swiezo przez caly dzien" haha z wiary w reklamy wyrasta sie dosc szybko, no ale czasem sie zdarza ze dorosle kobiety wciaz im ulegaja, no coz Odpowiedz Link Zgłoś
super.kinia Re: dziewczyny!!! 02.06.05, 15:12 czuje sie świeżo z foliową - ceratową wkładką.... Odpowiedz Link Zgłoś
beata1976 Re: dziewczyny!!! 03.06.05, 11:40 Dzięki, dzięki, dzięki, to coś naprawde super na dzisiejszy pochmurny dzień; na pewno nikt by nie wymyślił lepszego podsumowania. Trzymaj się. kozica111 napisała: > Ja nosze wkładki w majtkach, pod pachami, oczywiście obowiązkowo wkładki w > butach...wchodząc do ubikacji przecieram deskę chusteczką odswieżającą, > pamiętam by po umyciu rąk juz nie dotykac do klamki w kibelku, wiec otwieram > drzwi gwałtownym rzutem ciała na te drzwi.W tramwaju nigdy nie siadam , bo jak > pomyślę ze tyle osób tam juz siedziało...Cały rok noszę rękawiczki z wkladką z > aktywnego węgla by na bierząco niszczyć bakterie które mogłyby zaatakować moje > ręce.Staram sie za dużo nie oddychać , bo wiadomo co bym mogła wciągnąc....;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyle ;) IP: *.escom.net.pl / *.escom.net.pl 02.06.05, 15:46 hmm.. sa kobiety z fizjologia typowa i oczywiscie z .. nietypowa! Normalnej zdrowej kobiecie wkladki nie zaszkodza, a czasami wrecz pomoga; wyjazdy, dni szczegolne czy tez krytyczne ;) a kobiecie z problemami maga wrecz zaszkodzic.. Najlepszy jest umiar. W paplaniu tez ;) Milego dnia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: wkładki w gaciach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 18:09 ja zmieniam majtki raz dziennie - zakladam rano i zdejmuje jak ide spac moze ty dwa, ale nie wszyscy jak widzisz Odpowiedz Link Zgłoś
papryczka_ag Re: wkładki w gaciach 02.06.05, 19:51 Byłam dzis u lekarza i z ciekawości zapytałam jak to jest z tymi wkładkami w kwestii zdrowia. Uzyskałam odpowiedź iż nadużywanie wkładek prowadzi czasem do dziwacznych schorzeń, gdyż blokują one wbrew temu co twierdzą producenci dopływ powietrza w wymaganej ilości, utrzymują zbyt wysoką temperaturę. Zaleca się przy upławach, po miesiączce - ale w lecie nie są wskazane w ogóle. No cóż... Ja mojemu lekarzowi wierzę... Odpowiedz Link Zgłoś
super.kinia Re: wkładki w gaciach 02.06.05, 20:05 nareszcie mądra chociaż jedna! Odpowiedz Link Zgłoś
bukfa Re: wkładki w gaciach 02.06.05, 20:22 dziewczyny, a gdzie wasze ekologiczne sumienia? wyobrazcie sobie tylko ile produkujecie niepotrzebnych smieci tymi wkladkami :) Odpowiedz Link Zgłoś
przemkowa.b Re: wkładki w gaciach 02.06.05, 20:42 co za wątek...mi się wydaje,że damy o takich sprawach między sobą nie powinny rozmawiać tylko same sobie radzić. Więc ja także nie będę się tu zwierzać czego i kiedy używam lub nie. Odpowiedz Link Zgłoś
easier_to_fly Re: wkładki w gaciach 02.06.05, 20:52 Nie wiem, no nie wiem, o co chodzi, ale za każdym razem jak patrzę na tytuł tego wątku to wybucham śmiechem....:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gina Re: wkładki w gaciach IP: *.MAN.atcom.net.pl 02.06.05, 21:04 mam nadzieję, że niedługo temat rozmów o tych gaciach przesunie się dalej. nie czytałam wcześniejszych postów do tego wątku, ale domyślam się, że są "interesujące"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: wkładki w gaciach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 10:59 probowalam nie osic pare dni, ciezko ... zwlaszcza na w-fie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobieta Re: wkładki w gaciach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 22:07 a ja myślałam, że gacie noszą mężczyźni ale obciach :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: wkładki w gaciach IP: *.chello.pl 03.06.05, 12:21 nosiłam zawsze, potem chłopak zaczal marudzic ze nie nawidzi tej tektury w moich gaciach, a pani ginekolog kazała mi je wywalic do kosza, mam skłonnosci do łapania infekcji, a ponoc wkładki i niebawełniana bielizna im sprzyjają (a chodze do naprawde dobrego gyna więc się nie czepiajcie) Odpowiedz Link Zgłoś
k_m_m Re: wkładki w gaciach 03.06.05, 18:06 Typowy temat na forum MODA. Pogratulować autorce!...Czuje się jakbym czytała listy w gazetce dla nastolatek... Odpowiedz Link Zgłoś
skara Re: wkładki higieniczne 03.06.05, 18:24 Może ktoś już wcześniej o tym pisał, bo nie mam czasu na czytanie wszystkiego, ale chcę ustosunkować się do noszenia wkładek a wydzieliny. Słuchajcie, kiedyś robiłam tak samo, nieprzyjemna wydzielina, ale nie grzybica, więc nosiłam wkładki. Nic nie pomagało. Ginekolog poradził mi żeby zrezygnowała z wkładek i zobaczyła czy się nie zmieni. Słuchajcie, po kilku dniach było o niebo lepiej, po kilku tygodniach problem się zupełnie rozwiązał. Po prostu skóra nie mogła wcześniej oddychać. Teraz używam wkładek tylko krótko przed okresem żeby nie poplamić majtek, poza tym noszę tylko bawełniane majtki i jest po problemie. Higiena i częsta zmiana bielizny wystarczą. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do skary Re: wkładki higieniczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.05, 21:18 ja sie ostatnio zastanawiam nad takim rozwiazaniem ... Odpowiedz Link Zgłoś
skara Re: wkładki higieniczne 03.06.05, 21:25 Po prostu spróbuj. To naprawdę przynosi efekty. I myślę, że szybko przywykniesz do nienoszenia wkładek. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewi Re: wkładki w gaciach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.05, 14:24 to niezdrowe ? mi ginekolog nie mowil ze powinnam zrezygnowac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lenka Re: wkładki w gaciach IP: *.chello.pl 04.06.05, 14:47 No nie wierze,że zwykłe wkładki mogą wzbudzać aż takie emocje u niektórych. Osobiście noszę(i lubię),choć nie cały czas oczywiście. Niezbyt polecane mogą być dla osób, które mają skłonności do łapania jakiś infekcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: wkładki w gaciach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 10:29 wkladki szkodliwe, stringi szkodliwe, antyperspiranty szkodliwe, solarium tez, slonce tez, zanieczyszczone powietrze tez ... to co nie jest szkodliwe? Stringow tez nie nosicie?? Odpowiedz Link Zgłoś
super.kinia Re: wkładki w gaciach 05.06.05, 10:40 Gość portalu: kasia napisał(a): > wkladki szkodliwe, stringi szkodliwe, antyperspiranty szkodliwe, solarium tez, > slonce tez, zanieczyszczone powietrze tez ... > > to co nie jest szkodliwe? > Stringow tez nie nosicie?? nosicie, ale nie potrzebujecie wkładek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lenka Re: wkładki w gaciach IP: *.chello.pl 05.06.05, 19:15 Noszę wtedy kiedy tego potrzebuję. Odpowiedz Link Zgłoś
ela38 podsumowanie 06.06.05, 14:59 Dziewczyny, litosci! Ja takze nosze wkladki, bo czuje sie bardziej swiezo. I juz. Moj sluz takze miewa nieprzyjemny zapach i niestety to zupelnie normalne. Do ginekologa chodze regularnie i bardzo czesto (co 3 miesiace) i wiem, ze jestem zupelnie zdrowa. Tak jak roznie pachnie pot roznych ludzi, tak samo roznie moze pachniec sluz wydzielany z pochwy. Poza tym jedne z nas sa bardziej wrazliwe na zapachy, inne mniej. I juz. Niech kazdy robi jak chce. Nie obrazajmy nikogo i nie obrazajmy sie tylko dlatego, ze ktos ma inne zdanie...Pzdr, ela Odpowiedz Link Zgłoś
kasiunia62 Re: wkładki w gaciach 06.06.05, 15:34 ja zmieniam bieliznę raz dziennie, ale wkłądki..kilka razy dziennie! bez wkładki czuję się niehigienicznie :) Odpowiedz Link Zgłoś
oldbay Re: wkładki w gaciach 06.06.05, 23:08 Ja na ogół nie noszę ale ostatnio jestem zmuszona bo mam problemy i sporo wydzieliny :( Ale motyw z kropelką moczu jest the best :) - oldbay Odpowiedz Link Zgłoś