Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

KOCHAM WROCŁAW!!!

19.06.05, 00:21
    witam,

zainspirowana :) sąsiednim wątkiem pragnę złożyć mój hołd jednemu z
    najcudowniejszych miast, w jakich dane mi było przebywać.

akurat w nim nie jestem w tym momencie, więc nie opiszę, co robiłam dzisiaj.
    przywołam natomiast wspomnienie dnia sprzed roku.

wychodzimy z p. późnym popołudniem, przedzieramy się przez ciszę Ostrowa,
    bliźniacze wieże katedry kłują iglicami czerwonawe niebo. Kilka mostów do
    przejścia i jesteśmy w ogródku, gdzie jakaś dziewczyna swinguje jazzowe
    standarty, siadamy na trawie i słuchamy.

w mieście właśnie odbywa się festiwal ulicznych artystów, rynkiem przechodzi
    korowód na szczudłach żąglujący zapalpnymi pochodniami.

potem w "gumowej róży". wszyscy tam są, nawet holenderski "człowiek-orkiestra"
    który po południu stał przy świdnickiej :). na zewnątrz młodzi ludzie grają na
    bembnach. wychodzimy, rozmawiamy, poznjemy, gramy, zaczynamy tańczyć.

a o 4 nad ranem zjadamy "pajdę" na rynku i żartujemy z sąsiadami z kolejki.
    miasto zasypia późno.
    Obserwuj wątek
      • facecja Re: KOCHAM WROCŁAW!!! 19.06.05, 00:38
        a własciwie, to co sie teraz dzieje we Wrocławiu? i z jakiej okazji? bo niezłe
        imprezy mają być od przyszłego weekendu - z tego co wiem. czy moze to się
        wcześniej zaczęło?
        • pianazludzen Re: KOCHAM WROCŁAW!!! 19.06.05, 00:55
          nie wiem niestety, co się tam teraz dzieje. Nie ma mnie tam i niestety nie
          będzie do października. Zawsze o tej porze był własnie ten Buskerbus, czyli
          festiwal ulicznych artystów.

Informacji szukałabym może na stronach aktivista.
          • ladyblue Re: KOCHAM WROCŁAW!!! 19.06.05, 15:48
            teraz dzieje się dużo :)
            tzn będzie się działo (co mnie bardzo cieszy - tylko czemu jak ja mam jeszcze
            sesję?)
            dokładne info tu: www.wroclawnonstop.pl
      • laparisienne Re: KOCHAM WROCŁAW!!! 19.06.05, 00:40
        He, he z Wroclawiem jestesem bardzo zwiazana uczuciowo, tam studiowala moja
        mama i poznali sie moi rodzice. Ale Wroclaw naprwde mi sie nie podoba, jest
        dolkadnie jak w filmie Gunblast Vodka. Trzy lata temu bylam tam na
        wizycie "oficjalnej" i Pani dyrektor Banku Przemyslowego zachwala mi jak to
        Wroclaw sie zmienil. Niestety nic tam wielkiego zmienionego nie znalazlam. Ale
        rozumiem twoje przywiazanie do Wroclawia. Tramwaje sa niebieskie we Wroclawiu?
        A lotnisko pod Wroclawiem jak w dzungli w Afryce, jeden barak. Gratulacje.
        • pianazludzen Re: KOCHAM WROCŁAW!!! 19.06.05, 00:52
          Nie wiem, czy się zmienił, czy nie, spędziłam tam na razie trzy lata. mój
          ojciec, który tam studiował w latach 70. twierdzi, że się zmienił. Ja osobiście
          zmieniłabym mawierzchnię drog :)

Nie wiem, jak jest na lotnisku. Być może faktycznie i barak. Osobiście ubolewam
          nad dyktatem pewnego architekta, który stawia w moim kochanym mieście "perełki"
          takie jak Solpol. Dobry jest natomiast moim zdaniem nowy wydział prawa.

Na szczęście podciąganiem poziomu polskiej architektury będę zamować się m.in. ja :)

A tramwaje dalej niebieskie.
      • abigail1980 Re: KOCHAM WROCŁAW!!! 19.06.05, 12:56
        Faktycznie drogi też bym zmieniła, no i można by zrobic cos, żeby też poza
        Rynkiem i Ostrowem Tumskim był zadbany. Ale i tak uwazam, że moje miasto jest
        piekne.
        • Gość: metia Re: KOCHAM WROCŁAW!!! IP: *.tvk.wroc.pl / *.unreg.tvk.wroc.pl 19.06.05, 16:04
          A wiesz, pianozludzen, ze Pajdy na rynku juz nie ma? Niedawno zbankrutowali i
          teraz sprzedaja tam pizze z Pizzy Hut na kawalki. Ubolewam nad tym bardzo, bo
          to bylo dobre miejsce, gdzie mozna bylo zjesc cos wracajac po nocy do domu :)
          Ach, Wroclaw, moje miasto, nie zamienilabym go na zadne inne :)
          • Gość: pianazludzen Re: KOCHAM WROCŁAW!!! IP: *.arcor-ip.net 19.06.05, 20:05
            cooooo? nie ma?
            szkoda:(
            • ladyblue Re: KOCHAM WROCŁAW!!! 19.06.05, 20:28
              nie ma, ale za to jest konkurencyjny lokal ;) i tez fajny
              na scianie miedzy highlanderem a imbrique (tak mniej-wiecej)
      • bez_mapy Re: KOCHAM WROCŁAW!!! 20.06.05, 00:48
        Lubię Wrocław - jestem rodowitą Wrocławianką od kilku pokoleń, ale brak mi tu
        kilku rzeczy:
        1) klubów do których wpuszczają selekcjonerzy (tu każdy może wejść wszędzie);
        2) eleganckich butików (znajdujących się poza centrami handlowymi);
        3) przydałby się jakiś aquapark (odkryty i kryty)oraz centrum rozrywki(mini-
        Disneyland).
        • ladyblue Re: KOCHAM WROCŁAW!!! 20.06.05, 15:17
          bez_mapy, malkontentko ;]
          1) są takie kluby
          2) są takie butiki (tzn na takie wyglądają)
          3) aquapark się buduje

i jak tu wrocka nie kochać... :D
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka