umaa gucci 19.06.05, 14:01 www.smh.com.au/articles/2003/03/04/1046540187724.html?oneclick=true Odpowiedz Link Zgłoś
umaa ysl m7 19.06.05, 14:09 saltyt.antville.org/stories/183992/ kampania perfum w polsce w wersji ocenzurowanej... Odpowiedz Link Zgłoś
kyoto_smile Re: kampania domow mody ktore utkwily Wam w pamie 19.06.05, 14:15 mi ostatnio www.sisley.com Odpowiedz Link Zgłoś
umaa Re: kampania domow mody ktore utkwily Wam w pamie 19.06.05, 14:19 ja kampanie sisleya lubie... Odpowiedz Link Zgłoś
kyoto_smile Re: kampania domow mody ktore utkwily Wam w pamie 19.06.05, 14:56 ja tez lubie za oryginalnosc, pogranicze kiczu, ale kontrolowane, nie to co dior, po ktorym pozostaje niesmak :/ Odpowiedz Link Zgłoś
frigg Re: kampania domow mody ktore utkwily Wam w pamie 19.06.05, 14:34 Kampania Marithé & François Girbaud. szukaj.gazeta.pl/aliasy/mod/zoom.jsp?xx=2693794/ Odpowiedz Link Zgłoś
frigg Re: kampania domow mody ktore utkwily Wam w pamie 19.06.05, 14:36 <a href="www.guardian.co.uk/italy/story/0,12576,1405751,00.html/"target="_bl ank">www.guardian.co.uk/italy/story/0,12576,1405751,00.html/</a> Odpowiedz Link Zgłoś
frigg isio raz 19.06.05, 14:37 www.guardian.co.uk/italy/story/0,12576,1405751,00.html Odpowiedz Link Zgłoś
frigg Re: isio raz 19.06.05, 14:59 umaa napisała: > tak bylo troche kontrowersji... taa... much ado about nothing Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: isio raz 19.06.05, 15:13 frigg napisała: > umaa napisała: > > > tak bylo troche kontrowersji... > > taa... much ado about nothing akurat,"nothing" jestem przeciw Odpowiedz Link Zgłoś
frigg Re: isio raz 19.06.05, 15:21 ja jestem przeciw Twojemu przeciwowi :) 'Ostatnia wieczerza' jest malowidłem świeckim o tematyce religijnej, nie stanowi przedmiotu kultu, nie jest symbolem religijnym. Możnaby dyskutować o tym czy parodia dzieła sztuki na potrzeby komercyjne jest słuszna, ale żeby od razu banować? Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: isio raz 19.06.05, 15:25 frigg napisała: > ja jestem przeciw Twojemu przeciwowi :) 'Ostatnia wieczerza' jest malowidłem > , nie jest symbolem > > religijnym. A o to bym się spierała. Możnaby dyskutować o tym czy parodia dzieła sztuki na potrzeby > komercyjne jest słuszna, ale żeby od razu banować? Idąc tym torem,można by na potrzeby komercyjne przedstawiać święte postaci na kiblu,z papierem toaletowym w ręku... Dla ścisłości,zanim mi zarzucisz noszenie moherowego beretu: od lat nie byłam w kościele,jestem przeciwna również Radiu Maryja.I innym akcjom ojca R. Odpowiedz Link Zgłoś
frigg Re: isio raz 19.06.05, 15:33 kochanica-francuza napisała: > A o to bym się spierała. Ok, bardzo chętnie, wyznacz miejsce i sekundantów ;) > Idąc tym torem,można by na potrzeby komercyjne przedstawiać święte postaci na > kiblu,z papierem toaletowym w ręku... Mi się tam podobało, dlatego między innymi, że zostało przedstawione delikatnie i ze smakiem. Jest różnica między powiedzmy ewentualnym zdjęciem kobiety upozowanej i wystylizowanej na Mona Lisę (może infantylny przykład, ale pierwszy jaki przyszedł do głowy :), a parodią obrazu powiedzmy z jointem w ustach, tudzież sado-maso zabawkami :) > Dla ścisłości,zanim mi zarzucisz noszenie moherowego beretu: od lat nie byłam w > kościele,jestem przeciwna również Radiu Maryja.I innym akcjom ojca R. Dlaczego miałabym to robić, bo nie qmam, to pierwsze primo. Drugie to to, że czytam Forum od czasu jakiegoś i jakoś mie nie pasujesz na orędowniczkę ojca dyrektora Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: isio raz 19.06.05, 15:38 frigg napisała: > kochanica-francuza napisała: > > A o to bym się spierała. > > Ok, bardzo chętnie, wyznacz miejsce i sekundantów ;) Kto wybiera broń?;-) Spierała,nie pojedynkowała. > > > > > > > Mi się tam podobało, dlatego między innymi, że zostało przedstawione delikatnie > > i ze smakiem. Jest różnica między powiedzmy ewentualnym zdjęciem kobiety > upozowanej i wystylizowanej na Mona Lisę (może infantylny przykład, ale > pierwszy jaki przyszedł do głowy :), a parodią obrazu powiedzmy z jointem w > ustach, tudzież sado-maso zabawkami :) No jest,jest,oczywiście.Ale mnie rażą oba. > > > > > Dlaczego miałabym to robić, bo nie qmam, to pierwsze primo. Często zarzuca się to osobom,mającym zbyt konserwatywne poglądy na niektóre elementy sztuki nowoczesnej/współczesnej kultury. Drugie to to, że > czytam Forum od czasu jakiegoś i jakoś mie nie pasujesz na orędowniczkę ojca > dyrektora Hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
frigg Re: isio raz 19.06.05, 15:41 kochanica-francuza napisała: >> Spierała,nie pojedynkowała. Toż mówię... możemy się sprać :) > Często zarzuca się to osobom,mającym zbyt konserwatywne poglądy na niektóre > elementy sztuki nowoczesnej/współczesnej kultury. Aha. Bo myślałam, że zgodnie zgodnie z konwecją forum koniecznie muszę coś komuś zarzucić. Wybieram zarzucanie kiecą Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: isio raz 19.06.05, 23:16 frigg napisała: > kochanica-francuza napisała: > > >> Spierała,nie pojedynkowała. > > Toż mówię... możemy się sprać :) To na pięści.Albo kastety.;-)))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
papryczka_ag Re: isio raz 19.06.05, 14:52 niezły pomysł... natomiast najbardziej pamiętam jeszcze z młodszych lat kampanie United Colors of Benneton Odpowiedz Link Zgłoś
umaa a pamietacie... 19.06.05, 15:14 taka kampanie gucci gdzie modelki modele trzymali nagie bobaski? Odpowiedz Link Zgłoś
jaleo Re: kampania domow mody ktore utkwily Wam w pamie 19.06.05, 23:28 Firetrap zawsze ma oryginalne kampanie reklamowe. Ta obecna z gnomami ogrodowymi tez jest swietna. Natomiast niesamowicie mnie wkurza French Connection i to ich cale FCUK. To bylo moze dobre (?) jako dowcip jednego sezonu, teraz jest wybitnie uncool. Obydwie firmy nie bardzo zalapuja sie na okreslenie "dom mody". Co do prawdziwych "domow" to raczej nic odkrywczego w swoich kampaniach nie reprezentuja, jakos obecnie wszystkie sa na jedna modle. Odpowiedz Link Zgłoś