Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Jaką byłaś nastolatką?

20.07.05, 10:59
    ze względu na ubiór, uosobienie, zachowanie.
    se.la.vie , Ty ewentualnie mozesz napisać jaką jesteś nastolatką :)))
    Obserwuj wątek
      • goldioo Re: Jaką byłaś nastolatką? 20.07.05, 11:10
        Manga,harajuku połączona z wczesną G.Stefani:)))
        • goldioo Re: Jaką byłaś nastolatką? 20.07.05, 11:12
          A usposobienie i zachowanie nie takie"słodkie".Trochę wredna byłam i złośliwa,
          ale ach ach "życie mnie utemperowało":)))
      • sumire Re: Jaką byłaś nastolatką? 20.07.05, 11:17
        Okropną.
        Miałam wszystkie najgorsze cechy nastolatek - kompleksy, nos na kwintę i
        przekonanie, że ja już wszystko o życiu wiem.
        Cieszę się, że już od ładnych paru lat nią nie jestem i absolutnie nie
        cofnęłabym czasu. A jeśli o ciuchy chodzi - no cóż, wtedy usiłowałam się za
        nimi schować, podczas gdy teraz staram się, żeby moje kształty było widać :))
        Inna rzecz, że jak ja miałam 15-17 lat, to nie było jeszcze takich fajowych
        sklepów, jak teraz. Ani wielkich centrów handlowych.
        Przy czym - większość nastolatek, które teraz spotykam, wydaje mi się - z całym
        szacunkiem - stara jak na swój wiek. Zachowują się i wyglądają jak dorosłe.
        • masha_qrella Re: Jaką byłaś nastolatką? 20.07.05, 12:13
          do 8 klasy nosilam ogrodniczki i takie tam
          na poczatku liceum mialam okres szarosci(staralam sie nie wpadac w czern
          absolutnie) stylizowany na suede i brytyjska muzyke
          a potem nie pamietam
          raczej wszechobecne jeansy i dopasowane tshirty/bluzki+kurtka jeansowa
          no to bylo nie az tak dawno:)
          • masha_qrella Re: Jaką byłaś nastolatką? 20.07.05, 12:18
            a wlasnie nie przechodzilam okresu buntu nastolatki
            (chyba ze zaliczyc do niego to ze przed osiemnastka oglosilam rodzicom ze
            wyjezdzam do (nie)znajomego poznanego przez internet na wakacje do australii na
            3m-ce, ale to z tych najoryginalniejszych pomysłow)
            na dyskoteki nie chodzilam
            interesowalam sie wlasnie australia, uczylam sie języków
            i zgłębiałam tajniki komputeró( nabijajac wielkie rachunki na 'ppp')
            a w szkole latalam i wszystko zalatwialam za wszystkich
            i po 10ciu latach nauki angielskiego, kobita stawiala mi same tróje! bestia jedna
            i zrobilam prawo jazdy jak najszybciej.
            i w ogole
            a potem studia to w sumie nic sie nie zmienilo;) i bbyly piecioletnim
            przedłuzęniem liceum;)
        • 8vanillia8 Re: Jaką byłaś nastolatką? 06.12.05, 18:09
          Jaką byłam ok mnie bardziej dotyczny stwierdzenie jaką jestem :)... Hym taką
          która wie, że jeszcze tak naprawde wszystkiego o życiu nie wie, która uczy się
          na błedach- swoich niestety ;/. Napewno mam "charakterek" jestem uparta mam
          cele wytyczone w życiu...Wiem kim chce być a raczej kim bede... Stawiam na
          wykształcenie, ale wiem że karierowiczki też ze mnie nie będzie. Lubie imprezy,
          mam dobre kontakty z rówieśnikami, ale chyba jednak lepiej dogaduję się z
          osobami nieco starszymi od siebie. Jestem osobą charakterystyczną i mam cięty
          języczek. Co uważam za wade...ale chyba nie jestem wyjątkiem w swojej grupie
          wiekowej. A jaki jest mój styl? Napewno nie w stylu barbie... Nie przepadam też
          za stylem sportowym zamiast typowych adidasków wybiore skórzane bądz zamszowe
          botki. Lubie nosić chusty na głowie wiązane w taki sposób że wyglądają bardziej
          egzotycznie :D:D... Wogóle ja jest taka troche "oldscholodowa"... :P
          • 8vanillia8 Re: Jaką byłaś nastolatką? 06.12.05, 18:21
            Dodam że jestem estetką uwielbiam otaczać się pięknem, kocham sztuką i wogóle
            artystka ze mnie :P
      • fanka_grzeskow_czekoladowych Re: Jaką byłaś nastolatką? 20.07.05, 11:21
        Mam 17 lat, więc nadal jestem nastolatką ;-)
        jesli chodzi o ubiór, to wygląda to mniej więcej tak :
        img145.imageshack.us/my.php?image=bluzka5qw.jpg
        Uwielbiam scierane dzinsy, t-shirty z zabawnymi nadrukami, ciekawe torby,
        koszule z Reserved.

Pod wzgledem charakterologicznym jestem osoba bardzo uparta, chorobliwie
        ambitna, roztrzepana. Lubie czasami poklocic sie dla zdrowia :D
        A tak ogolnie mam wiecej wad niz zalet :D

Podobno jestem uzdolniona artystycznie i mysle, ze moda zaspokaja moja potrzebe
        otaczania sie pieknem ;-)

W przyszlosci chcialabym byc lekarzem i od tego roku musze ostro wziac sie za
        nauke echhh ciezko bedzie, ale dam rade amen ;-)

Pzdr:)))
        • se.la.vie Re: Jaką byłaś nastolatką? 20.07.05, 11:46
          Ta bluzka stałą się zbyt popularna i staram się jej nie kupić:P
          Lubię mieć rzeczy ,których nikt nie ma.
          • fanka_grzeskow_czekoladowych Re: Jaką byłaś nastolatką? 20.07.05, 12:13
            Bo mieszkasz w duzym miesice, se.la.vie ;P
            U mnie nikt jej nie ma...tzn ja nie widzialam jeszcze ;P
            • se.la.vie Re: Jaką byłaś nastolatką? 20.07.05, 13:44
              Ee tam Białystok nie jest aż taki duży.
      • se.la.vie Re: Jaką byłaś nastolatką? 20.07.05, 11:42
        :D
        Jestem odważna,pogodna,ironiczna,kreatywna,często improwizuje ;)Interesuję się
        fotografią,teatrem,muzyką i psychologią.Lubie sobie pożartować,pośmiać się,nie
        cierpię smutasów i pustych ludzi,podobno jestm "motorem działania i pokonuję
        wszystkie przeszkody".Za to uwielbiam ludzi ,którzy tak jak ja mają swoje pasje
        i nie narzekają jakie to życie trudne,jakie to lustro brudne itp.Jestem
        ambitna,nawet w wakacje potrafię się zmusić do nauczenia czegoś-głównie jest to
        nauka angielskiego,bo co roku wyjeżdżam za granicę i muszę się tam jakoś
        dogadywać(w Chorwacji,Niemczech,Szwajcarii,Danii,wczoraj z Norwegiem przez
        telefon)a już niedługo z samymi Anglikami :0
        Od kilku lat jestem konsultantką avonu.(skończyłam 3 stopnie szkolenia
        marketingowego,1 stopień kosmetycznego)Stronię od wszelakich nałogów,nie wracam
        do domu radiowozem,nie chodzę do klubów na dyskoteki.
        Nie trawię tumiwisizmu i nic-nie-robienia.

A co do stroju
        Trudno określić mój styl.Staram się ubrać tak,aby być widoczna na drodze.Moje
        ulubione buty to kozaki,kowbojki i trampki,mam tę dziwną przypadłośc ,że coraz
        to wymyślniejsze trampki kupuję i zostawiam w szkole na wakacje(już mi kilka par
        przepadło)Nie lubię kolorów rodem z wycinanki samoprzylepnej,które ostatnio były
        dość modne-seledyny,oczowalny żółty itp,a już najbardziej nie lubię różu.Kocham
        wszelakie płaszyki i tuniki,ciemne dzinsy bez udziwień,ubierać się na "cebulę"
        (czyli buzka na bluzkę.Moje kolory to jabłkowa zieleń,czerwień,pomarańcz,czerń.
        Aha,mam słabość do kolczyków z owoców :P
        No i to byłoby tyle.
        • Gość: evita Re: Jaką byłaś nastolatką? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 11:59
          mam 26 lat więc nastolatką byłam jakis czas temu. I do domu radiowozem zdazało
          mi się wrócić... Jak nie miałam czym wrócić z imprezy to... zatrzymywałam
          radiowóz i prosiłam by odwieźli mnie do domu.Policjanci muszą przecież dbać o
          bezpieczeństwo obywateli ;) Zdażało sie to nie raz. Moją przyjaciólkę kiedys
          autobus mzk odwiózł pod sam dom, choć musze przyznać zboczył dość mocno z
          trasy.Acha, było to w nocy kiedy juz pasażerów innych nie było. Generalnie
          radziłam sobbie w każdej sytuacji. Byłam ( i jestem ) niekonfliktowa. Poniewaz
          uczyłam sie dobrze mogłam sobie pozwolić na wszelkie szaleństo w wyglądzie. I
          chodziłam ubrana jak... tipsiara (ale bez tipsów) .Świeciłam dekoltami, gołym
          brzuchem, długimi nogami na obcasach. Właściwie zawsze miałam ubrania w dobrym
          gatunku i droższych firm. Fajne to były czasy :)
        • pandoora Re: Jaką byłaś nastolatką? 20.07.05, 12:12
          Ja też sie wypowiem :D hmm..pogodna, uparta, z dużym poczuciem humoru, okropna
          gaduła, uczynna :D (chyba), stawiam sobie cel i dąże do niego (ale nie po
          trupach!). Zainteresowania: muzyka (głównie reggae), sport, sztuka. W wolnych
          chwilach biegam, chodzę po górach, pływam, wędkuje, spotykam się z
          przyjaciółmi. Muzyki słucham non stop. Zależy mi na wykształceniu, dlatego
          stawiam przedewszystkim na naukę. Jaka ze mnie nastolatka? No cóź,
          buntowniczka, ale potrafię dogadać się ze wszystkimi, zarówno młodszymi, jak i
          tymi w starszymi. Nie palę, nie biorę, unikam alkoholu choć zdarza mi się napić
          (w granicach zdrowego rozsądku. Po klubach nie chodzę (wyjątkiem są imprezy
          zamknięte typu 18 i koncert zespłów reggae.

Co do stroju. Nie mam jednego stylu, ubieram się bardzo różnie, zależy od
          nastroju i sytuacji. Uwielbiam bojówki i proste, ciemne dzinsy. Częstwo
          zakładam spódnice, ale raczej te dłuższe, za kolano. Moje ulubione buty to
          adidasy, japonki i sandały rzymianki. Z kolorów preferuję khaki, brązowy,
          czarny, zółty, czerwony. To moje ulubione kolczyki ( z psetek arbuza
          pomalowanych na czarno lakierem:
          img237.imageshack.us/my.php?image=obraz0347aa.jpg
          a oto moja ulubiona bluzka:
          img237.imageshack.us/my.php?image=sylweeeek7vs.jpg

19-20 sierpnia - Reggae Dub Festival - Bielawa 2005

www.regalowisko.pl
          • masha_qrella pandoora 20.07.05, 12:22
            fajna z ciebie nastolatka:)
          • se.la.vie Re: Jaką byłaś nastolatką? 20.07.05, 13:52
            A !To ty!
            :D
            I to te kolczyki o któryś wczesniej opowiadałaś!
            Hej wiesz masz super pomysł może zrobisz sobie fotkę jak byłaś ubrana wtedy:D
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=650&w=25691293&a=25691293
            Ciekawośc mnie zżera jak kwas siarkowy VI.
            P.S.Ja zgubiłam kable do cyfrówki i nie mogę podłączyć:(.Ktoś może wie ile
            kosztują nowe?
            • masha_qrella se.la.vie 20.07.05, 14:19
              moze kup sobie czytnik zewnetrzny
              bedzie do wielu kart pasowal
              i taki
              wygodny
              ja sobie chwale
              bo oryginalne kable moga byc drogie
            • pandoora Re: Jaką byłaś nastolatką? 20.07.05, 15:00
              hej! postaram się jak najszybciej, ale mi sie baterie w aparacie wyczerpały,
              dzisiaj będe na mieście to kupię postaram się wieczorem wrzucić pozdro :D
              • se.la.vie Re: Jaką byłaś nastolatką? 20.07.05, 16:54
                Nie mogę się doczekać :D:D:D:D
                • pandoora Re: Jaką byłaś nastolatką? 20.07.05, 19:27
                  to jest mniej więcej to tyle, że mam inne pumy i czarną torbę :p wrzucam też
                  zdjęcie czapki i zbliżenie kolczyków i mój dzisiejszy zakup (właśnie ta torba)
                  img228.imageshack.us/my.php?image=s40206291cz.jpg
                  img228.imageshack.us/my.php?image=s40206323bu.jpg
                  img228.imageshack.us/my.php?image=s40206347wa.jpg
                  img228.imageshack.us/my.php?image=s40206314ln.jpg
                  sory, że tak dużo :D
                  • se.la.vie Re: Jaką byłaś nastolatką? 20.07.05, 19:41
                    No to teraz wiem,skąd te zachwyty na ulicy :D
                    Bardzo zgrabnie dopasowałaś do siebie do wszystko.
                    Gratuluje:D
                    A te pestki to jakieś bardzo dorodne:P
                  • Gość: marta Re: Jaką byłaś nastolatką? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 13:44
                    ciuszki super. ale pokoj w tle... yyy... to twoje mieszkanko? jesli tak, zrob
                    cos z tym! masz pomysl na siebie, wiec na pewno stac cie na fajniejsza
                    aranzacje pokoju. zamiast kupowac nowe pumy, kup nowe lozko!
          • Gość: zuzaba Re: Jaką byłaś nastolatką? IP: *.softlab.gda.pl / *.softlab.gda.pl 20.07.05, 13:52
            Napiszę to samo, co przedmówczyni: wyglądasz na fajną osobę, a naprawdę mało
            takich widać wśród nastolatków:)
          • b_bb Re: Jaką byłaś nastolatką? 20.07.05, 13:55
            Fajnie, że są takie nastolatki, jak Ty. :))
          • se.la.vie Re: Jaką byłaś nastolatką? 20.07.05, 13:56
            Zazdroszcze ci takiej cery :P
            Chyba jeszcze młoda jesteś:>
            • pandoora Re: Jaką byłaś nastolatką? 20.07.05, 15:01
              hehe dzięki :) fakt na cere nie narzekam :) zero podkładu, pudru itp :] tylko
              oczy fakt młodziutka jestem w maju 15 skończyłam :p
      • tralalumpek Re: Jaką byłaś nastolatką? 20.07.05, 12:06
        bylam wesola nastolatka, pewna siebie, bez kompleksow
        bez nad- i niedowagi,zawsze modnie ubrana, szylam sama od 15 roku zycia i musze
        sie sama pochwalic ze pomysly mialam bardzo fajne
        nie palilam, nie cpalam, nie zapijalam sie na smierc (nie pilam) ale swietnie
        sie mimo to bawilam w nastoletnim zyciu
        byly jeasnsy, pokoszulki, flanele, plaksie buty, buty szpice dokladnie tak jak
        teraz .....
        • se.la.vie Re: Jaką byłaś nastolatką? 20.07.05, 13:53
          Kto mnie szyć nauczy?
          • pandoora Re: Jaką byłaś nastolatką? 20.07.05, 15:04
            próbuj sama :D mój tato szyje, a nie chce mnie nauczyć :( ostatnio sobie torbę
            uszyłam taką prostą dzinsową hehe jak zrobie zdjecie to wrzucę :)
      • Gość: evita Re: Jaką byłaś nastolatką? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 12:12
        ja tez nie ćpałam, nie paliłam nigdy- w życiu nie próbowałam nawet jednego
        papierosa. Piłam czasem. Raz urwał mi sie film. Tak szczerze piłam za zdrowie
        przyjaciólki na jej urodzinach :) Ogólnie jest co wspomninać.
        • Gość: sumire Re: Jaką byłaś nastolatką? IP: 213.17.128.* 20.07.05, 12:14
          Mnie się pierwszy raz film urwał po maturze dopiero :) wtedy też w sumie byłam
          nastolatką, ale już taką u schyłku...
          Teraz jest zdecydowanie lepiej.
          • Gość: evita Re: Jaką byłaś nastolatką? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 12:22
            mam wrażenie ,że się od skończenia studiów( rok czasu ) trochę drętwa zrobiłam
            :) Na imprezach praktycznie nie piję, nie zarywam nocy( kiedyś na siedem dni w
            tygodniu iprezowałam 4-5 dni)Mam męża i jakies takie uporządkowane życie.idę do
            sklepu mogę wydac kilka stów na ciuchy a i tak nie cieszy mnie to tak jak
            kiedyś.No właśnie, chyba przestałam się cieszyc z drobiazgów.Praca , praca i
            urlop. spotkania z przyjaciólmi ze studenckich i szkolnych lat( z przewagą tych
            ze studiów). Jakoś mam właściwie wszystko a sie nudzę. niedługo pewnie
            zafunduję sobie dzidziusia i będzie ciekawiej ;)
            • Gość: sumire Re: Jaką byłaś nastolatką? IP: 213.17.128.* 20.07.05, 12:52
              A, to ja mam odwrotnie. Odkąd skończyłam studia, bawię się znacznie lepiej i
              częściej. Może dlatego, że przeszło mi zblazowanie, którego chyba spora część
              osób w tym wieku doświadcza ;) po prostu bardziej się cieszę życiem.
            • Gość: zuzaba Re: Jaką byłaś nastolatką? IP: *.softlab.gda.pl / *.softlab.gda.pl 20.07.05, 13:56
              Jeśli z nudy fundniesz sobie dzidziusia, to obawiam się, że moze być nie
              ciekawiej, a smutniej. To nie moje doświadczenie, ale znajomych.
              Dzidziuś to jest kupa roboty, niepokoju, bezsenności i zmęczenia, oprócz tego
              radości, oczywiste, ale jako lek na nudę może być kiepski i zrodzić frustracje.
              Może poszukaj w sobie jakichś zainteresowań, pasji i zaczniej je realizować.
              • Gość: evita Re: Jaką byłaś nastolatką? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 14:39
                wiem,wiem, mam chrzesniaczkę która ma 1,5 roku.szaleje na jej punkcie. Często
                się nią opiekuję. Oboje z mężem myslimy juz o dziecku, także to nie zupełnie tak
                " zafunduje sobie z nudów".mamy pracę,samochód, dom, zwiedziliśmy juz kawał
                świata i kogoś zaczyna nam brakować :)
                • zuzaba Re: Jaką byłaś nastolatką? 20.07.05, 16:25
                  A, to zupełnie insza inszość;)
                  Przepraszam w takim razie, źle odebrałam Twój post:)
                  • Gość: evita Re: Jaką byłaś nastolatką? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 17:39
                    a poza tym planuje dwójke dzieci, lat mi nie ubywa ;) i czuje,że to pierwsze
                    byłoby jaknajbardziej na miejscu. może źle napisalam i faktycznie zabrzmiało
                    jakbym chciał miec dziecko- zabawkę.ale napewno tak nie jest. A w ogole to
                    bardzo lubie dzieci.Pozdrawiam wszystkie mamy i dziewczyny które myslą o tym by
                    zostac mamami :)))
        • kawusia76 Re: Jaką byłaś nastolatką? 20.07.05, 12:20
          straszną:)najmądrzejszą,najpiękniejszą i wszystkowiedzącą:)nie paliłam,piłam na
          imprezkach,nienawidziłam piwa( do dzisiaj mi to zostało),popalałam trawkę,pod
          koniec liceum ostro imprezowałam,a mimio to uczyłam sie bardzo dobrze.w jakiejś
          3 klasie liceum uzalezniłam sie od kawy.nosiłam dzinsy,wogóle raczej spodnie,
          baaardzo duze dekolty ( kiedyś jeszcze miałam wiekszy biust), wysokie obcasy i
          włosy do pasa.zawsze sie kręciło przy mnie mnóstwo facetów.byłam nad
          wyraz ,,wyszczekana"( tez mi zostało do dzisiaj)i dokładnie wiedziałam co chcę
          robić w zyciu.i prawie mi sie udało:)))
          • se.la.vie Re: Jaką byłaś nastolatką? 20.07.05, 13:58
            "3 klasie liceum uzalezniłam sie od kawy"
            ...i zostało mi to pod postacią nicka na forum ;P
            • kawusia76 Re: Jaką byłaś nastolatką? 21.07.05, 10:37
              dokładnie:)nie tylko zresztą nicka- wypijam dziennie 8 kaw z expresu:)
      • Gość: Ivre Re: Jaką byłaś nastolatką? IP: *.zaodrze.punkt.pl / *.zaodrze.punkt.pl 20.07.05, 12:23
        Ja nastolatka bylam jeszcze niedawno ;) I to bylo tak :); do pewnego momentu w
        mojej szafie krolowal kolor czarny (nie mylic z ubieranie sie w stylu metal,
        prosze). Oprocz tego spodniczki byly zawsze 'za krotkie' (zdaniem mojej mamy,
        taty, wychowawczyni i...mojego Mezczyzny :D), spodnie obcisle i podkreslajace
        figure, ogromne kolczyki, wysokie kozaki, bluzki z dekoltami, krotkie, obcisle
        sweterki i... co miesiac inny kolor wlosow :D Wlasciwie to dzis zmienilo sie
        tylko to, ze w szafie znajde juz prawie wszystkie mozliwe kolory :D, za to
        wlosy przestaly zmieniac barwy jak w kalejdoskopie ;)
        Co do charakteru to bylam (i chyba wciaz jestem :D) bezczelna, odwazna,
        ambitna, wygadana, szalona i..zawsze spadalam na cztery lapy :)
        Ale najwazniejsze to, ze bylam..nastolatka zakochana...i wciaz jestem zakochana
        jak nastolatka.. caly czas w tym samym cudownym czlowieku :)
        • Gość: Ivre Re: Jaką byłaś nastolatką? IP: *.zaodrze.punkt.pl / *.zaodrze.punkt.pl 20.07.05, 18:35
          No dobra, to imprezach tez napisze :P Oj, wracalo sie czasem jakas dziwnie
          kreta sciezka do domu :D Teraz chyba imprezuje nieco madrzej; to znaczy nie
          odchorowuje kazdej impry przez nastepny tydzien :D Pamietam jak z dopiero co
          poznanym kolesiem (ktory chodzil wczesniej z taka jedna moja znajoma, ale
          znalam go tylko z widzenia) wybralam sie na impre do odleglego o 30 km miasta,
          a potem poszlam spac do jego kumpla, ktorego pierwszy raz na oczy zobaczylam
          wlasnie na tej imprezie. Spalam tam ja i trzech facetow, z czego jeden na tym
          samym lozku co ja (koldry osobne, facet nie w moim typie, nic sie nie
          dzialo :P).. Mamusia byla przekonana, ze jestem u kolezanki (taka dyzurna
          kumpela, ktora zawsze mnie kryla :D).. Jak dzis o tym pomysle, to wlos mi sie
          jezy na glowie.. A wtedy mi sie wydawalo, ze skoro trenuje karate, to jestem
          Superwoman :D Jak zwykle mialam mnostwo szczescia, ze trafilam na normalnych
          ludzi.
          Jedno, czego nigdy nie sprobowalam, to trawka i tym podobne. A palenie rzucilam
          kilka lat temu :P
          • mena122 Re: Jaką byłaś nastolatką? 21.07.05, 10:13
            hehe :))))
          • pandoora Re: Jaką byłaś nastolatką? 21.07.05, 10:18
            nieładnie :D
      • b_bb Re: Jaką byłaś nastolatką? 20.07.05, 12:24
        Byłam idealistką, zaangażowaną harcerką, ciągle w ruchu, wśród ludzi takich jak
        ja. Ciuchy nosiłam głównie czarne (farbowałam, przerabiałam), ciężkie buty,
        ewentualnie trampki, duże swetrzyska, koraliki, rzemyki, flanelowe koszule.
        Grałam na gitarze, łaziłam po górach, słuchałam rocka i poezji śpiewanej,
        gardziłam dyskotekowcami (cóż, powierzchowne ocenianie ludzi to powrzechny błąd
        wieku młodzieńczego ;P), kochałam się w długowłosych, chudych chłopakach. :)
        • zloty_delfin Re: Jaką byłaś nastolatką? 20.07.05, 14:53
          > Byłam idealistką, zaangażowaną harcerką, ciągle w ruchu, wśród ludzi takich
          jak
          > ja.

Podobnie jak i ja :) Z rozrzewnieniem wspominam nasze obozy i zimowiska
          harcerskie.
          Byłam bardzo poważna i być może ta właśnie powaga postarzała mnie optycznie:)
          Obecnie mam większe poczucie humoru. Na każdym kroku podkreślałam jak bogate
          mam zainteresowania (teraz się to zmieniło, dystans do własnej osoby to jednak
          dobra rzecz). Mój styl z tamtych lat określę mianem młodzieżowej elegancji (i
          właściwie ogólny zarys tu akurat nie uległ zmianie).
      • Gość: ann Re: Jaką byłaś nastolatką? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 12:29
        he, bardzo nieciekawą. Z trądzikiem i kompleksami. Ciągle chodziłam w dżinsach,
        adidasach i sportowych bluzach. Ciągle kłóciłam się z rodzicami, do wszystkiego
        i wszystkich miałam jakieś "ale". Uwielbiałam przesiadywać przed TV. Warczałam
        na rodziców, jak czynili mi z tego powodu wyrzuty. Uczyłam się b. dobrze, ale
        nie miałam pozaszkolnych zainteresowań. Prawie non stop w depresji.
        W sumie - bolesne dojrzewanie, źle wspominam ten okres.
        • black_magic_women Re: Jaką byłaś nastolatką? 20.07.05, 12:38
          szczupla-choc z mania odchudzania/hi hi na studiach przybylo mi z 10kg!/,z glowa
          w chmurach,zaczytana/czytalam na potege/,nadwrazliwa,czesto w dlugich spodnicach
          i ciezkich butach/moja pierwsza milosc lubila mnie wlasnie taka/w kraciastych
          koszulach taty,bez makijazu,na maksa zakompleksiona.ee nie lubie siebie
          takiej;))za to jak zaczelam 20...
          • Gość: ann Re: Jaką byłaś nastolatką? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 13:13
            ja zmieniłam się dopiero, jak skończyłam 25 lat :) Dopiero wtedy stałam się
            podobna do "ludzi". Lepiej późno niż wcale.
            Naprawdę, jak sobie pomyślę, jaka byłam... To dziwne, że w ogóle miałam
            znajomych.
      • Gość: Madzia Re: Jaką byłaś nastolatką? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 13:17
        Grubą!
        Obciagnieta wielkimi swetrzyskami powyciaganymi do kolan
        wlosy rozczapirzone nie wiedzialam ze istnieja zele :)
        po zastosowaniu pianki okazuje sie ze moje wlosy sie kreca wtedy myslalm ze sa
        suche i zniszczone...
        do tego sportowe obuwie adidaski z pod palacu
        o zgrozo
      • justys_55 Re: Jaką byłaś nastolatką? 20.07.05, 13:18
        Niedawno przestalam byc nastolatka, niecale 2 lata temu, troche spowaznialam od
        tego momentu, ale bardzo mile wspominam wiek kiedy mialam 16-17 lat.
        Chcialam wtedy zwrocic na sibie uwage, byc w centrum zaintersowania, mialam
        duzo znajomych, ale duuuzo ludzi mnie nie lubilo, ale ja tez wielu osob nie
        lubilm, nie wiem czemu(moze zazdrosc). Bylam bardzo kochliwa, po tym jak
        zostalam oszukana przez chlopaka, zaczelam sama ich zaliczac, zadnemu nie
        oprzepuscilam, az zepsulam sobie opinie. Potem zaczelam pracowac, zeby ja
        poprawic, przestalam imprezowac, mialam stalego chlopaka... Bylam wredna,
        egoistyczna, konfliktowa, chodzilaam z glowa podniesiana dio gory, myslalam, ze
        jestem najwazniejsza "vco to nie ja".
        Uczylam sie bardzo dobrze, moi rodzice byli ze mnie dumni, nie sprawailam jakis
        wiekszych problemow, co do papierosow to kiedys sprobowalam, ale nie poalilam
        wiecej, nie cpalam, co do alkoholu, to na imprezach byl, czasami czlowiek
        przesadzil, ale wiek mlodzienczy... Na pewno sie nie uzaleznilam, alkohol byl
        tylko takim chlwilowym urozmaiceniem.
        Co do wygladu, no to do kosciola, do cioci na imieniny i do babci, do szkoly
        ubieralam sie elegancko, czasami na luzie, zawsze modnie, a na dyskoteki,
        jakies bluzki z dekoltami, czasami jakies mini.
        Ogolnie berdzo fajnie wspominam tamte lata, bede miala o czym wnukom opowiadac,
        bo sie dzialo.........
      • mena122 Re: Jaką byłaś nastolatką? 20.07.05, 13:28
        to ja też się pochwalę, choć pewnie narażę się na krytykę ;-))) ale bynajmniej
        nie było nudno. Były imprezki, popalanie trawki w parku, czasem jakiś alkohol.
        Papierosy próbowałam, ale po pierwszym niemal zwymiotowałam więc do dziś mam
        uraz :p o dziwo uczyłam się dobrze :D i poza tymi imprezami byłam grzeczna
        dziewczyną,chodziłam do kościoła, czytałam ksiązki (oczywiście robię to do dziś,
        żeby nie było:)) ubierałam się w dżinsy, miniówki, szerokie beżowe i khaki
        spodnie. Kolorowe t-shirty, topy, sweterki i bluzy. Ogólnie dziś również
        ubieram się podobnie :))
        • justys_55 Re: Jaką byłaś nastolatką? 20.07.05, 14:26
          no w konu jakas rowna nastolatka, myslalam, ze na tym forum siedza same
          grzeczniutkie aniolki i idealistki coi nigdy w zyciu na imrezie nie byly.
          Mlodosc jest po to, aby sie wyszalec
          • mena122 Re: Jaką byłaś nastolatką? 20.07.05, 15:49
            hehe :))) pozdrawiam Niegrzeczną :D
      • Gość: Klara Re: Jaką byłaś nastolatką? IP: *.4web.pl 20.07.05, 14:02
        Koszmarną!!! Grubą, zakompleksiona, chorobliwie niesmiałą przy chorobliwej
        ambicji, co tworzyło straszna mieszankę - nie rozumiem ludzi,którzy mówia, że
        chcieliby znów mieć 16 lat ----> chocby mi złotem płacili za nic nie
        chciałabym być sobą z okresu 14-18, potem było juz ok....Jak tak patrzę wstecz
        to chyba tylko poczucie humoru miałam zawsze niezłe:)

No i po dziś dzień żałuję, że nie nosiłam wtedy glanów i paru innych rzeczy -
        chyba niesamiałość była moją najgorszą cechą i dlatego...
        • Gość: Klara Re: Jaką byłaś nastolatką? IP: *.4web.pl 20.07.05, 14:06
          O matko! Uświadomiłam sobie, że nienawidziłam samku piwa!!!!!!A dziś nie
          wyobrażam sobie zycia bez piwa, naomiast zarówno drinki , jak i wódka ogólnie
          moga dla mnie nie istnieć:)A to ci dopiero...
          • Gość: sumire Re: Jaką byłaś nastolatką? IP: 213.17.128.* 20.07.05, 14:10
            Ja też piwa nie lubiłam :)) a wódki się bałam... Czasami - zwłaszcza w
            niedzielne poranki - żałuję, że mi się ten strach nie utrzymał.
      • tralalala10 Re: Jaką byłaś nastolatką? 20.07.05, 14:36
        ee..a ja nie wiem jak sie opisac...:/ beznadziejna jestem...
        • misae Re: Jaką byłaś nastolatką? 20.07.05, 14:45
          ojoj, ja to bylam uparta i nadal jestem, bardzo nieufna i niekochliwa ;o)
          tez myslalam ze wiem wszystko o zyciu, jak sie potem okazalo nie mialam
          racji ;o) ale tak to juz jest...
          uczyc to mi sie nigdy nie chcialo, co nie przeszkodzilo mi w ukonczeniu studiow
          technicznych...nigdy nie mialam samych piatek...mialam dobre oceny z
          przedmiotow ktore lubilam, reszta oby zaliczyc...
          nienawidzilam i nienawidze nadgorliwosci, dla mnie to jest gorsze od faszyzmu...
          bylam bardzo uczynna i lubilam dawac prezenty :o) nadal lubie...
          jesli chodzi o styl to coz...moje lata nastoletnie przypadly na przelom lat 80
          i 90, w dziedzinie mody to byl najgorszy okres :o( wole o tym nie myslec,
          tez nie chcialabym byc znow nastolatka, ale...chcialabym miec znow tak ze 25 ;o)
          • sumire Re: Jaką byłaś nastolatką? 20.07.05, 14:45
            No nie? :) 25 to fajny czas...
            • misae Re: Jaką byłaś nastolatką? 20.07.05, 14:50
              dla mnie bomba :o)))
              • edavenpo Re: Jaką byłaś nastolatką? 20.07.05, 15:59
                Wyszczekana, wszystko wiedzaca, w koralikach, hippisowskich sukniach, swetrach ze szmateksu (im
                wiecej dziur tym lepiej - kiedys odwiedzila nas babcia, wrocilam do domu po szkole, wszystkie swetry
                byly zacerowane ;-))
                Stara imprezowiczka, w kazde wakacje wiecznie w rozjazdach na stopa po calej Polsce. Wiecznie draca
                koty z matka, bratem, ojcem calym swiatem - czyli chyba normalka... ;-)

Ostatnio ogladalam stare zdjecia i usmialam sie niezle...
                • black_magic_women Re: Jaką byłaś nastolatką? 20.07.05, 16:08
                  bylo pare postow narzekajacych na "nudne" wspomnienia.to chyba zalezy kiedy sie
                  bylo nastolatka?!ja nia bylam w latach 90,a wtedy nie bylo jeszcze az tak fajnie
                  i kolorowo jak dzis.szalal grunge i rock,moda z tego okresu nie mogla byc zbyt
                  ciekawa.no i nie bylo tylu mazidel co dzis.pamietam jak moja wychowawczyni
                  krzyczala na 17letnie dziewczyny,ze sie maluja-a dzis?12,13 lat i pelna tapeta
                  zdaje sie nikogo nie gorszyc...
                  • Gość: sumire Re: Jaką byłaś nastolatką? IP: 213.17.128.* 20.07.05, 16:12
                    Ja też :) i ten szał na Hey na przykład, i te workowate ciuchy...
                    Ale jednak wcale o tym źle nie myślę, chociaż teraz na pewno wyglądam lepiej,
                    że to tak nieskromnie ujmę. Dziwna wtedy byłam, ale chyba każdy musi to
                    przejść. Natomiast wymalowane czternastolatki z gołymi brzuchami to sorry, nie
                    moja bajka jest. Myśmy chyba jakoś młodziej wyglądały... albo po prostu
                    wyglądałyśmy na nastolatki :)
                    • edavenpo Re: Jaką byłaś nastolatką? 20.07.05, 16:15
                      Gość portalu: sumire napisał(a):

> Ja też :) i ten szał na Hey na przykład, i te workowate ciuchy...
                      > Ale jednak wcale o tym źle nie myślę, chociaż teraz na pewno wyglądam lepiej,
                      > że to tak nieskromnie ujmę. Dziwna wtedy byłam, ale chyba każdy musi to
                      > przejść. Natomiast wymalowane czternastolatki z gołymi brzuchami to sorry, nie
                      > moja bajka jest. Myśmy chyba jakoś młodziej wyglądały... albo po prostu
                      > wyglądałyśmy na nastolatki :)
                      ________

Zgadzam sie.... W ogolniaku zostalam wyslana kilkakrotnie do toalety zeby zmyc makijaz a nasza baba
                      od chemii miala w buirku zmywacz i waciki w razie jakby jakas dziewczyna odwazyla sie przyjsc na
                      lekcje z pomalowanymi paznokciami...
      • Gość: anula Re: Jaką byłaś nastolatką? IP: *.promax.media.pl 20.07.05, 16:37
        mam 22 lata i nadal (czasami) czuje sie jak nastolatka
        i raczej tak wygladam
        moze troszke "spowaznialam" (tak troszeczke:) ) ale w stylu ubierania duzo sie
        nie zmienilo (czesc rzeczy to jeszcze z "tamtego" okresu, w koncu bylo to
        calkiem niedawno). moze teraz czesciej staram sie ubierac bardziej kobieco.
        nadal buty na obcasie stanowia dla mnie nielada wyzwanie (ale trenuje:) )
        i nadal moim ulubionym strojem sa dzinsy, t-shirty i trampki
        ale lubie (kilka lat temu tez lubilam) rowniez kolorowe letnie spodnice i
        sukienki, dzinsowe spodniczki, ciekawe sandaly/japonki, ostatnio przezywam
        sezon na bizuterie (glownie bransoletki) ... no i teraz ubieram sie "bardziej
        kolorowo", byl okres, ze w szafie dominowaly szarosci, granaty i czern, ale z
        tym koniec! :)
        jako nastolatka bylam non-stop nieszczesliwie zakochana (i dzieki Bogu, na
        takie osobistosci zwracalam wtedy uwage, ze nawet dobrze, ze nam nie
        wychodzilo), teraz jestem bardzo szczesliwie:)
        a tak subiektywnie wydaje mi sie, ze choc czasu minelo niewiele, jestem
        bardziej odpowiedzialna i mniej naiwna (a pomogl mi w tym wyjazd z domu na
        studia)
        pozdrawiam!
      • Gość: nadinka Re: Jaką byłaś nastolatką? IP: *.bpl.vectranet.pl 20.07.05, 17:13
        hehe, to ja bylam prawie patologia ;D
        wlosy najpierw blond [naturalny] dlugie i wiecznie rozczochrane, potem ogolilam
        sie prawie na lyso i ufarbowalam na czerwono. i oczywiscie glany [a wtedy, zeby
        jej zdobyc to trzeba bylo nie lada wysilku ;D]spodnice dlugie do kostek, albo
        supermini ledwie przykrywajace tylek, poszarpane dzinsy, swetry i t-shirty 5
        numerow za duze, a wszystko noszone odwrotnie: na bluze koszula, a na koszule
        t-shirt ;D
        a oprocz tego nieustanne imprezowanie, alkohol i inne takie i calkiem niezle sie
        uczylam.
        do dzis nie wiem jak udalo mi sie to polaczyc ;D
      • r.richelieu Re: Jaką byłaś nastolatką? 20.07.05, 18:18
        ubiór, spodnie i dwie pary bluzek na zmianę, dresowo bo wygodnie i mocne
        zachowanie, skrajna nerwica, lękliwość, ale i agresywność czasem, kujon, nawet
        straszny kujon
        wystarczy?
      • klarak Re: Jaką byłaś nastolatką? 20.07.05, 18:22
        bardzo grzeczna, typ aktywistki, okropnie ubrana w ciuchy po matce.
        • myszka_333 Re: Jaką byłaś nastolatką? 20.07.05, 19:34
          strasznie nieśmiałą.Uciekającą przed wszystkim i wszystkimi.A ubrania skate-owe.
          Duże podkoszulki i bluzy,spodnie spadające z tyłka z krokiem w okolicach kolan.
          Airwalki ewentualnie Vansy na stopach.
      • bukfa Re: Jaką byłaś nastolatką? 20.07.05, 22:01
        Jaki fajny watek! Ja bylam nastolatka rozmarzona, jednoczesnie zarozumiala i
        zakompleksiona, z nosem w ksiazkach i wyidealizowanym pojeciem o zyciu (czyli
        brakiem pojecia, he he). Nosilam dlugie kiecki (czasem kilka na raz), chusty,
        wisiory, koronkowe halki i inne sredniowieczne cuda. Do tego ciezkie buciory
        albo sandaly zapinane na agrafki. Nigdy bron boze nic modnego!! Nie za bardzo
        sie wyszalalam, ale za to naczytalam sie perwersyjnej literatury. Teraz mysle o
        tamtej sobie z lekkim rozbawieniem... ale nie chcialabym wrocic do tych czasow.
        Wole sto razy byc 30-tka!
      • przemkowa.b Re: Jaką byłaś nastolatką? 20.07.05, 22:08
        Ukrywającą wciąż zbyt grube uda:)))))
        W okresie tzw. "przestrojenia hormonalnego" (u mnie trwającym od 15 do 18 lat)
        miałam z tą cześcią ciała spory problem:)
        Nosiłam stonowane kolory, martensy prawie stale, często czarne kolory
        (wyszczuplają), spodnie częściej niż spódnice (spódnice latem). Zazwyczaj
        nosiłam bluzy zakrywające pupę. Nosiłam kurtki a nie płaszcze i plecak zamiast
        torby.
        Style zmieniłam całkowicie gdy poszłam na studia.

Co do zachowania: kochliwa, zakompleksiona i zawsze szczera. I "ambitna po same
        uszy" jak mnie określił jeden kolega z liceum:) (maturę zdałam najlepszą na
        roczniku). Uczyłam się bardzo dużo, po imprezach i knajpach nie chodziłam i
        miałam mało czasu wolnego (podwójna szkoła).
      • Gość: fergie18 Re: Jaką byłaś nastolatką? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 22:34
        jeszcze nią jestem(18lat)
        uważam jednak iż jestem zbyt dorosła odpowiedzialna i poważna jak na swój wiek,
        nie potrafie zaszalec niestety....ale coż takie życie

jeśli chodzi o wygląd to jestem wspomnianą na tym forum wielokrotnie tipsiarą,
        z tym wyjątkiem,że nie chadzam na solarium

i to tyle...
      • bonzee Re: Jaką byłaś nastolatką? 20.07.05, 22:35
        Zbuntowana. Pilam alkohol, palilam paierosy, mocno sie malowalam i sporo
        imprezowalam. Ale przeszlam metamorfoze... ;D
        • bonzee Re: Jaką byłaś nastolatką? 20.07.05, 22:39
          Ale w podstawowce ZAWSZE mialam srednia 5.00 (szostek wtedy nie bylo, z
          plastyki i zpt bylam cienka, ale mama za mnie malowala, bo jej to lepiej
          wychodzilo, a jak trzeba bylo uszyc np. fartuszek to szlysmy razem do sklepu i
          kupowalysmy)..
      • zettrzy Re: Jaką byłaś nastolatką? 20.07.05, 22:48
        chuda i koscista
        tylko gora musiala mi urosnac w 14 roku zycia, skutkiem czego doznalam
        glebokiego zalamania nerwowego (czulam sie taka bezcielesna i wysublimowana, a
        tu bum niespodzianka na miare ... no nie wazne, przeszkadzalo mi to, chociaz
        potem przestalo) i probowalam z owego zalamania jakos wyjsc robiac pod lawka
        swetry za co pan od fizyki zaczal mnie tepic ("MOJE lekcje nie sa az tak
        nudne!")
        w liceum napisalam cykl sonetow na rozpad czasteczkowy, za co pan od fizyki
        obrazil sie jeszcze bardziej
        na szczescie nastolatka nie jestem od wielu lat, bo to okropny okres w zyciu i
        bardzo dobrze ze trwa tak krotko
      • Gość: apple Re: Jaką byłaś nastolatką? IP: *.chello.pl 21.07.05, 10:58
        Stroj: glany (pomalowane), wytarte, przykrotkie spodnie, jakas koszulka lub za
        duzy sweter, wlosy na czerwono ufarbowane, czarna skora.
        Do tego bylam uparta, niepokorna (to mi zostalo), maxymalnie zbuntowana,
        imprezowa i jeszcze niesmiala z kompleksami... Jednym slowem mieszanka
        wybuchowa. Teraz czuje sie przede wszystkim kobieta, o moim powyzszym wizerunku
        mysle raczej z lekkim rozbawieniem, choc nie bez sentymentu.
        • vanalien Re: Jaką byłaś nastolatką? 21.07.05, 11:56
          Ja mam 19 lat więc jestem tak na granicy bycia nastolatką. A jaka jestem?
          Gruba, przydka, zakompleksiona, nieśmiała, stroniąca od ludzi, nienawidząca
          życia, niesmamodzielna. Uczyłam się dobrze przez całą szkołę ale nic mi to
          nie dało: nie dostałam się na żadne studia. I teraz nie wiem, co ze sobą
          począć.Zdawałam maturę w tym roku (na nowych zasadach),mój wynik był jednym z
          najlepszych w szkole... Co do imprez to było ich trochę ale tak w pierwszej
          połowie, tak do 15 i były to imprezy, na które byłam wyciągana przez wszystkich
          znajomych, czyli raczej kiepsko się bawiłam- jakoś wolę partrzeć jak inni się
          wygłupiają niż samej sie wygłupiać i być tym, z kogo ludzie mają ubaw (co
          oczywiście na imprezach nie jest jakieś złe). Potem (po 15) byłam tylko na
          studniówce - marnej zresztą i do tego sama, bez chłopaka , bo nie było kogo
          zaprosić (jak ma się nadwagę i izoluje się od społeczeństwa to nic dziwnego,
          że nie ma się z kim pójść na studniówkę). Teraz też: żadnej przyjaciółki czy
          chłopaka. :/ Co do stroju to nie mam zbytniego wyboru : nie ta sylwetka. Czarne
          glany, za duże spodnie (czarne) z szerokimi nogawkami, czarne duże podkoszuki.
          Ogólnie nieciekawo i nudno. Nie maluję się bo było by to dla mnie kłopotliwe:
          co kilka godzin smaruję się wysokim filtrem przeciwsłonecznym (fobia- nie
          cierpię słońca i ciepła) więc musiałabym ciągle robić ten makijaż od nowa. Poza
          tym unikam luster. Mieszkam piąty rok tylko z matką i już z nią nie wytrzymuję,
          no ale to inna historia. Ogólnie potrzebuję psychologa ale jakoś w pobliżu nie
          ma żadnego...
          • mila1009 Re: Jaką byłaś nastolatką? 21.07.05, 17:41
            Moja droga, wez sie za siebie, prosze cie bardzo, jak nie ma psychologa w
            poblizu to poszukaj troche dalej...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka