Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

czy przekłuć uszy?

IP: 82.197.52.* 22.07.05, 12:19
    Pytanie trochę głupie, ale sprawa ma się tak, że nigdy jakoś nawet o tym nie
    myślałam, ale mąż zaczął mnie namawiać (5 lat po ślubie jesteśmy), dosłownie
    łazi za mną i mędzi. O co tu chodzi. Sama nie wiem, czy mam to zrobić, żeby
    mu sprawić, nie wiem jak to nazwać, przyjemność, uprzejmość? I jakie kolczyki
    nosicie, gdybym jednak przekłuła uszy. Są w tej kwestii jakieś mody, obciachy?
    Obserwuj wątek
      • samo_zloto Re: czy przekłuć uszy? 22.07.05, 12:52
        jesli tylko ty tez masz ochote na przeklucie uszu, to jasne! ja swoje przeklulam dopiero 2 miesiace temu wlasnie za sprawa tysiecy kolczykow, ktore sa WSZEDZIE. nie moglam sie oprzec ;-)
        lubie kolczyki dlugie, z tych bardziej rzucajacych sie w oczy.
        • Gość: bela Re: czy przekłuć uszy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 14:48
          bolało jak ci przekłuwali?? :-/
      • uka_m Re: czy przekłuć uszy? 22.07.05, 12:52
        Wcale nie głupie pytanie.Przekłuj,jeżeli będziesz dobrze się czuła.Ja noszę
        kolczyki od zawsze.Mam całą kolekcję,ale nie mam z żółtego złota-jakoś nie
        lubię.Teraz jest wielki wybór.Można dopasować do stylu ubierania.
        Kolczyki dodają kobiecości,uroku.Glamuru?;)
        A że mąż sugeruje-to dobrze,że się interesuje.
        • Gość: adna Re: czy przekłuć uszy? IP: 82.197.52.* 22.07.05, 12:56
          On nie sugeruje, jakiejs obsesji dostał :-). Teraz, a znamy się 9 lat. Dlatego
          mnie to tak zaintrygowało.
          • oka5 Re: czy przekłuć uszy? 22.07.05, 13:01
            Podejrzewam, że kupił Ci potajemnie jakieś kolczyki i skonstatował, że nie masz
            ich jak nosić.
            Ja mam uszy nieprzekłute i nie mam zamiaru tego robić, ale na Twoim miejscu
            wybadałabym sprawę, bo może to kolczyki z brylantami? ;-)
            • Gość: adna Re: czy przekłuć uszy? IP: 82.197.52.* 22.07.05, 13:23
              No to ładnie świadczy o jego zainteresowaniu, skoro dopiero zaczaił, że nie mam
              dziurek :-)
      • Gość: MINIA Re: czy przekłuć uszy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 13:18
        Ja mam przeklute uszy juz od dziecka:) bardzo fajna sprawa bo wygodna:)
        wiekszosc kolczykow jest teraz wlasnie do przeklutych uszu, ja kocham kupowac
        kolczyki w ogle bizuterie, mam bzika na punkcie fajnych kolczykow:) naprawde
        czasami oryginalne kolczyki moga odpowiednio dopelnic stroj, nie zastanawiaj
        sie tylko przekluwaj:)
      • Gość: Ivre Re: czy przekłuć uszy? IP: *.zaodrze.punkt.pl / *.zaodrze.punkt.pl 22.07.05, 14:54
        Ja mam po dwie dziurki w kazdym uchu :) W jedych nosze malutkie kolczyki;
        kuleczki albo gwiazdki, a w drugich... uwielbiam kolczyki duze, dlugie, male,
        krotkie, ale przede wszystki oryginalne, niepowtarzalne... moj Mezczyzna czesto
        kupuje mi kolczyki z limitowanych serii albo..kaze wykonac na zamowienie :)
      • Gość: Klara Re: czy przekłuć uszy? IP: *.4web.pl 22.07.05, 15:45
        Ja tak fazami nad tym myslę od 4 lat:))))))))))))))))))))

I nie wiem, kolczyki chyba czasem są niewygodne...i przebijanie boli ...i
        meczenie sie z tymi złozonymi po przebiciu...a wie ktoś w ogóle ile się takie
        po przebiciu nosi?
        Ale w ogóle to o wiel bardziej popieram przebicie uszu niż wszelkie zabiegi
        typu piercingi, kolczyki w pępkach i tatuaze.Moze to troche głupio zabrzmi, ale
        ja ten zestaw uwazam za brak szacunku do własnego ciala.
        • anulka_22 Re: czy przekłuć uszy? 22.07.05, 16:51
          iii tam, wcale nie sa niewygodne (chyba, ze waza pol kilo:) ), zawsze mozna je
          zdjac:)
          skoro ja przezylam przekluwanie w wieku 8 lat to chyba nie boli, jak bylam mala
          bylam bardzo wyczulona na tym punkcie
          kolczyki ladnie podkreslaja urode, sa bardzo kobiece (chyba, ze sa to trupie
          czaszki, wtedy troche mniej)
          teraz jest taki wybor kolczykow, ze kazdy znajdzie cos dla siebie
          ja uwielbiam wiszace, male, z cyrkoniami, z masa perlowa (te 2 ostatnie raczej
          na wyjscia) ostatnio spodobaly mi sie male perelki.
          nie trawie jedynie duzych kol

• anulka_22 Re: czy przekłuć uszy? 22.07.05, 16:53
            moja babcia przeklula sobie uszy na 70te urodziny :)
            oczywiscie dzieki namowom dziadka, ktory nawet poszedl z nia do kosmetyczki, a
            wszystko przez to, ze kupil jej zlote kolczyki:)

tak wiec Twoj maz i tak szybko zaczal Cie namawiac:)
            • Gość: adna Re: czy przekłuć uszy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.05, 17:08
              A ja zbywałam mojego, że po co mi to na "stare lata" (29). A właśnie, Wasi
              faceci lubią jak jesteście w kolczykach, czy nie zwracają na to nawet uwagi,
              jak mój dotychczas?
              • anulka_22 Re: czy przekłuć uszy? 22.07.05, 17:28
                Moj chlopak lubi male kolczyki i podoba mu sie, gdy takie nosze.
                Nie lubi duzych i wiszacych (no trudno, ja wiszace nosic bede:) )
                • Gość: klara Re: czy przekłuć uszy? IP: *.4web.pl 23.07.05, 12:36
                  Podciągnę watek, a przy okazji zapytam, jak wam sie podobają te kolczyki?:)

www.allegro.pl/show_item.php?item=58298148

• jaleo Re: czy przekłuć uszy? 23.07.05, 12:39
                    Kolczyki jak kolczyki, mnie nigdy nie przestaje zadziwiac inwencja w
                    zdrabnianiu wyrazow na Allegro - lineczka jubilerska ????
                  • samo_zloto Re: czy przekłuć uszy? 23.07.05, 12:43
                    mnie sie podobaja, ciekawe, jak wygladaja na uszach. zastanawiasz sie nad kupnem?
                    • Gość: Klara Re: czy przekłuć uszy? IP: *.4web.pl 23.07.05, 13:17
                      Ja nie mam dziurek;))))))Własnie czasami, kiedy widzę takie
                      dziwne, "demoniczne" kolczyki żałuję, że nie mam tych dziurek:)
                      • samo_zloto Re: czy przekłuć uszy? 23.07.05, 13:31
                        wiec moze to juz czas? ;-)
      • zettrzy Re: czy przekłuć uszy? 23.07.05, 16:18
        nie przeklulam i musieliby mnie ogluszyc aby przekluc, dla mnie samookaleczenie
        - nawet minimalne - to barbarzynstwo
        kolczyki musza byc tak zrobione abym je mogla nosic bez przekluwania, kazdy
        jubiler potrafi dodac odpowiednie zapiecie, wiec nie ma sprawy

a na stronie - tyle watkow na temat "ubieracie sie dla siebie czy dla niego",
        tyle opinii ze nalezy ubierac sie wylacznie dla siebie, facet nie ma prawa
        terroryzowac swoim gustem, a tu prosze - juz nie "ubierac", ale okaleczyc sie na
        jego zyczenie, i jakos nikt nie protestuje

dodam rowniez ze cialo broni sie przed takimi zabiegami i te dziurki zablizniaja
        sie po jakims czasie, wiec aby dziurki w uszach nie zarosly trzeba kolczyki
        nosic bez przerwy
        • anulka_22 Re: czy przekłuć uszy? 23.07.05, 16:57
          mozna robic przerwy, przez 2-3 tygodnie nic sie nie zarosnie.
          dla faceta nie przeklulabym sobie nic. ale gdybym sie wahala a on namawial,
          pewnie bylby mnie w stanie przekonac. jednak nic na sile :)
          • myszka_333 Re: czy przekłuć uszy? 23.07.05, 17:06
            Przekuwanie uszu tylko i wyłącznie dla faceta zdecydowanie nie (bo co
            dalej?większe piersi?tatuaż na tylko "kocham Miecia"?).

W lecie lubię wiszące,kolorowe.W zimie małe, na sztyft.
      • Gość: Lenka Re: czy przekłuć uszy? IP: *.chello.pl 23.07.05, 17:36
        Jeśli sama tego chcesz to jak najbardziej.Ja miałam przekłuwane przed
        komunią,chyba w pierwszej klasie.Nie bolało, choć miałam przekłuwane igłą,a nie
        z pistoletu.Moja mama nie była zadowolona z tego pomysłu,ale ja nie żałuję.
        Kolczyki w uszach fajnie wyglądają,to naprawdę super ozdoba.Jeśli są
        małe,lekkie to napewno się ich nie czuje(no chyba, że odrazu po przekłuciu).
        Ostatnio mam fazę na długie kolczyki.
        Jeśli masz to zrobić tylko dla tego,że mąż "tak chce" to odradzam.
      • calineczka_88 Re: czy przekłuć uszy? 24.07.05, 10:51
        To zależy czy tego chcesz. Ja marzyłam o tym od dziecka, ale mój tata był
        zawsze temu przeciwny. Dopiero jak miałam nascie lat mama pozwoliła mi przekłuć
        uszy [ ojczulek dowiedział się jak było już po wszystkim i nie miał już nic do
        gadania]. Troszkę bolało na początku, ale dało się przeżyć. Teraz bardzo się
        cieszę, że to zrobiłam ,a kupowanie kolczyków to moja pasja. Polecam
      • Gość: sw Re: czy przekłuć uszy? IP: *.devs.futuro.pl 24.07.05, 17:22
        przekłuj, to nie boli (tak bardzo). Podobno pistoletem wcale nie boli (mi
        przekłuwano taką zwykłą, tyle ze grubszą igłą ale też dało się przeżyć.
      • Gość: sw Re: czy przekłuć uszy? IP: *.devs.futuro.pl 24.07.05, 21:11
        a co do obciachów to wg. mnie np. 3 kolczyki ni od sasa ni od lasa w 1 uchu są
        totalnym obciachem.
      • ladylazaruss Re: czy przekłuć uszy? 24.07.05, 22:02
        ja przekulam w listopadzie. nie wyobrazalam sobie, jak mozna cos takiego zrobic,
        ale jakosmnie natchnelo i mam dziurki. teraz nie wyobrazam sobie wyjsc bez
        kolczykow, bo dla mnie to juz element stroju. dobieram do torebki, ubrania,
        nastroju..
      • Gość: zulka Re: czy przekłuć uszy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.05, 09:38
        ja juz od roku sie zastanawiam. Nie lubie bizuterii- w zyciu nic nie nosiłam.
        Ale podobaja mi sie szalenie takie etnicznekolczyki, z koralikami, kamykami,
        długie i brzęczące :-) Ale sie boję. A czy jak się przekłuje, to długo trzeba
        nosic te "wbite"?? Pliz helpunku ;-)
        • Gość: karra Re: czy przekłuć uszy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 10:11
          ja nosilam 2-3 tygodnie, ale mozna sobie wybrac takie w miare znosne. zanim
          przeklujesz uszy popros o pokazanie jakie maja, bo bedzie tragedia. ja paradowac
          ze zlotymi serduszkami bym nie chciala :)
          • Gość: Klara Re: czy przekłuć uszy? IP: *.4web.pl 25.07.05, 10:46
            A ile mniej więcej kosztuje pzrebicie razem z załozeniem wybranych u kogos
            kolczyków?
            • samo_zloto Re: czy przekłuć uszy? 25.07.05, 10:58
              ja za przeklucie uszu plus wlasnie te 'kosmetyczne' kolczyli zaplacilam 40 zl. (krakow)
            • k_m_m Re: czy przekłuć uszy? 25.07.05, 21:21
              Ja przekłułam uszy równy tydzien temu (wreszcie:)) Przebijano mi pistoletem i
              prawie nic nie bolało, te "pierwsze kolczyki" mam niestety nosic miesiąc, ale
              same w sobie nie sa najgorsze (złote z cyrkoniami, miałam do wyboru jeszcze
              serduszka:]) Koszt: 30zł
        • Gość: sw Re: czy przekłuć uszy? IP: *.devs.futuro.pl 25.07.05, 18:17
          ja swoje nosiłam ok, tygodnia (to były małe srebre kółka), potem jeszcze przez
          jakiś czas nosiłam inne ale po tygodniu można zmienić już, chyba ze komuś sie
          coś paprze. Przez pierwsze 3 dni po przebiciu uszy były spuchnięte i
          zaczerwienione potem przestało. Nie jest tragicznie
      • very_famous Re: czy przekłuć uszy? 25.07.05, 11:00
        Ja zastanawiałam się dość długo nad przekłuciem. Marudziłam że co ja biedna
        zrobię jak kolczyki mi się znudzą a dziurki w uszach zostaną, że dlugo będzie
        się goić itp. W sierpniu minie 3 lata odkąd mam przekłute uszy. Po przekłuciu
        przez pół roku miałam fazę na masowe kupowanie kolczyków :))) I nigdy nie
        żałowałam tego że się wreszcie zdecydowałam. A samo przekłucie - trochę bólu -
        gorsze było gojenie. Przynajmniej w moim przypadku.
        • Gość: adna Re: czy przekłuć uszy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.05, 20:59
          Oczywiście, że nie przekłuję na wyłączne życzenie męża. Sama po prostu zaczęłam
          się nad zastanawiać jak uświadomiłam sobie, że właściwie nie ma żadnego powodu,
          dla którego nie zrobiłam tego wcześniej. Stąd ten wątek. Szukam zachęty z
          Waszej strony, bądź argumentów przeciw. Narazie skłaniam się ku przekłuciu :-)
      • przemkowa.b Re: czy przekłuć uszy? 25.07.05, 21:23
        Jako wieloletnia kolczykoholiczka i od niedawna kolczykotwórczyni stanowczo:
        przekłuć!!!
        Kolczyki niesamowicie dodają uroku i przyciągają uwagę:)))
        • Gość: sw Re: czy przekłuć uszy? IP: *.devs.futuro.pl 26.07.05, 14:35
          popieram, jest w nich coś seksownego. A wg. Was?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka