Gość: Klara IP: *.4web.pl 25.07.05, 11:31 www.allegro.pl/show_item.php?item=58456151 www.allegro.pl/show_item.php?item=58456703 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: danek Re: As you like it? :) IP: *.gliwice.hyperion.pl 25.07.05, 12:55 matko - dziewczyny - nie mozna tak trochę bardziej po polsku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nosek Re: As you like it? :) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.07.05, 13:40 Obrączki obrączkami, ale zanim zaczniesz zadawać pytania po angielsku upewnij się że wiesz co piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
keepersmaid Re: As you like it? :) 25.07.05, 13:45 Toc to Shakespeare przeciez ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nosek Re: As you like it? :) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.07.05, 14:02 No tak, ale u Szekspira nie ma znaku zapytania. Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: As you like it? :) 25.07.05, 15:26 A dlaczego miałby być? U Szekspira to stwierdzenie, tutaj to pytanie...radzę sie upewnić co się poprawia:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nosek Re: As you like it? :) IP: *.acn.waw.pl 25.07.05, 15:54 No nie załamuj mnie, "As you like it" to nie to samo co "Jak wam się podoba?" 'As you like it' nie jest pytaniem i nie wystarczy dopisać sobie znak zapytania żeby to zmienić! Nie poprawiaj poprawiającego! Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: As you like it? :) 25.07.05, 16:06 No własnie nie załamuj mnie..JeSli nie widzisz usmiechu przy końcu zdania, to własnie załamujesz ludzi...nie mówiac juz o tym, że chyba na gramatyce historycznej uczyli cię , że w staroangielskim i od 'as' zaczynały sie niektóre pytania, kochany anglisto ?:)))))) Załosna jest ta mania poprawianie, jesli sie nie wie, co sie poprawia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nosek Re: As you like it? :) IP: *.acn.waw.pl 25.07.05, 16:18 No ale chyba ustaliłyśmy że u Szekspira to nie jest pytanie? A ty jesteś skłonna wierzyć że autorka powyższego pytania posłużyła się dla żartu nietypowym staroangielskim (?) a nie po prostu walnęła głupotę z nieznajomości gramatyki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t. Re: As you like it? :) IP: *.inter / *.inter-c.pl 25.07.05, 16:26 no dobra to co to znaczy "as you like it" wytlumaczie bo ja nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: As you like it? :) 25.07.05, 16:32 Ustaliłysmy, bo obie to wiemy:) Wiesz, zdaję sobie sprawę, że na forach internatowych pisze kilku mądrych ludzi - paru nawet tak poznalam...Fakt, że na forum moda poziom nie wali na kolana, nikomu nie ublizajac, nie oznacza wcale, że nie może trafić się osoba, która ów staroangielski poznała na jakichś studiach, zajeciach itd, itp...W ogole nie lubię poprawiania w necie, bo zaraz z tego awantura powstaje:) Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: As you like it? :) 25.07.05, 16:35 O wlaśnie przeczytałam watek niżej o dostępie do internetu na wsi, wg którego polska wieś to jakieś zadupie z Marynami, co samochodu nie widziały..No i to stereotyp wląsnie, który krzywdzi, bo wiele polskich wsi to po prostu raj w porównaniu z blokowiskami w miastach, gdzie wszyscy bezrobotni. Moze takie osądzanie po pozorach własnie robi nam , Polakom, sporo krzywdy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nosek Re: As you like it? :) IP: *.acn.waw.pl 25.07.05, 16:41 Toteż nie rzuciłam się na nią z pazurami, ale sugerowałam żeby się upewniła co pisze, skoro już uderza w takie ozdobniki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nosek Re: As you like it? :) IP: *.acn.waw.pl 25.07.05, 16:47 To odnośnie awantur, bo aż takiej wiary w ludzi nie podzielam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadinka Re: As you like it? :) IP: *.bpl.vectranet.pl 25.07.05, 16:25 te drugie mi sie bardziej podobaja Odpowiedz Link Zgłoś