Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

As you like it? :)

IP: *.4web.pl 25.07.05, 11:31
    www.allegro.pl/show_item.php?item=58456151

www.allegro.pl/show_item.php?item=58456703
    Obserwuj wątek
      • Gość: danek Re: As you like it? :) IP: *.gliwice.hyperion.pl 25.07.05, 12:55
        matko - dziewczyny - nie mozna tak trochę bardziej po polsku?
      • przemkowa.b Re: As you like it? :) 25.07.05, 13:05
        Mnie się nawet podobają.
      • Gość: nosek Re: As you like it? :) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.07.05, 13:40
        Obrączki obrączkami, ale zanim zaczniesz zadawać pytania po angielsku upewnij
        się że wiesz co piszesz.
        • keepersmaid Re: As you like it? :) 25.07.05, 13:45
          Toc to Shakespeare przeciez ;)
          • Gość: nosek Re: As you like it? :) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.07.05, 14:02
            No tak, ale u Szekspira nie ma znaku zapytania.
            • totalna_apokalipsa Re: As you like it? :) 25.07.05, 15:26
              A dlaczego miałby być? U Szekspira to stwierdzenie, tutaj to pytanie...radzę
              sie upewnić co się poprawia:P
              • Gość: nosek Re: As you like it? :) IP: *.acn.waw.pl 25.07.05, 15:54
                No nie załamuj mnie, "As you like it" to nie to samo co "Jak wam się podoba?"
                'As you like it' nie jest pytaniem i nie wystarczy dopisać sobie znak zapytania
                żeby to zmienić! Nie poprawiaj poprawiającego!
                • totalna_apokalipsa Re: As you like it? :) 25.07.05, 16:06
                  No własnie nie załamuj mnie..JeSli nie widzisz usmiechu przy końcu zdania, to
                  własnie załamujesz ludzi...nie mówiac juz o tym, że chyba na gramatyce
                  historycznej uczyli cię , że w staroangielskim i od 'as' zaczynały sie
                  niektóre pytania, kochany anglisto ?:))))))
                  Załosna jest ta mania poprawianie, jesli sie nie wie, co sie poprawia...
                  • Gość: nosek Re: As you like it? :) IP: *.acn.waw.pl 25.07.05, 16:18
                    No ale chyba ustaliłyśmy że u Szekspira to nie jest pytanie? A ty jesteś
                    skłonna wierzyć że autorka powyższego pytania posłużyła się dla żartu
                    nietypowym staroangielskim (?) a nie po prostu walnęła głupotę z nieznajomości
                    gramatyki?
                    • Gość: t. Re: As you like it? :) IP: *.inter / *.inter-c.pl 25.07.05, 16:26
                      no dobra to co to znaczy "as you like it" wytlumaczie bo ja nie wiem...
                    • totalna_apokalipsa Re: As you like it? :) 25.07.05, 16:32
                      Ustaliłysmy, bo obie to wiemy:)
                      Wiesz, zdaję sobie sprawę, że na forach internatowych pisze kilku mądrych
                      ludzi - paru nawet tak poznalam...Fakt, że na forum moda poziom nie wali na
                      kolana, nikomu nie ublizajac, nie oznacza wcale, że nie może trafić się osoba,
                      która ów staroangielski poznała na jakichś studiach, zajeciach itd, itp...W
                      ogole nie lubię poprawiania w necie, bo zaraz z tego awantura powstaje:)
                      • totalna_apokalipsa Re: As you like it? :) 25.07.05, 16:35
                        O wlaśnie przeczytałam watek niżej o dostępie do internetu na wsi, wg którego
                        polska wieś to jakieś zadupie z Marynami, co samochodu nie widziały..No i to
                        stereotyp wląsnie, który krzywdzi, bo wiele polskich wsi to po prostu raj w
                        porównaniu z blokowiskami w miastach, gdzie wszyscy bezrobotni. Moze takie
                        osądzanie po pozorach własnie robi nam , Polakom, sporo krzywdy...
                      • Gość: nosek Re: As you like it? :) IP: *.acn.waw.pl 25.07.05, 16:41
                        Toteż nie rzuciłam się na nią z pazurami, ale sugerowałam żeby się upewniła co
                        pisze, skoro już uderza w takie ozdobniki.
                        • Gość: nosek Re: As you like it? :) IP: *.acn.waw.pl 25.07.05, 16:47
                          To odnośnie awantur, bo aż takiej wiary w ludzi nie podzielam.
      • Gość: nadinka Re: As you like it? :) IP: *.bpl.vectranet.pl 25.07.05, 16:25
        te drugie mi sie bardziej podobaja

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka