Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

W których sklepach najlepsza jakość ubrań-sonda?

25.08.05, 10:29
    myślę o tych dostępnych sieciowych markach, raz zachwalanych, innym razem
    krytykowanych, więc jak to jest, wymieniamkilka moich ulubionych firm
    odzieżowych i dzielę się spostrzeżeniami:

cubus - całkiem porządne, ok
    kappahl - nie narzekam na jakość, ale wzornictwo mogłoby być ciekawsze
    zara - czasem ok, ale najczęściej tandeta i to droga
    h&m- trzeba dobrze szukać, to i czasem znajdzie się coś porządnego i za
    nieduże pieniądze, ale ogólnie masówka i szmaty
    solar - niby piękne i porządne, ale swetry od nich szybko się mechacą
    promod - jakość coraz gorsza, wchodzę tam w zasadzie tylko pooglądać i porwane
    na wieszakach ubrania odstraszają mnie, zeby coś tam kupić, wzornictwo ok,
    zwłaszcza strona internetowa super !!
    vero moda - niektóre rzeczy fajne i na topie, jakość może być, choć trudno mi
    powiedzieć, bo mam tylko parę rzeczy od nich
    tatuum - jakość ok, ale wzornictwo jak na łąkę, weekend za miastem lub dla
    cioci kloci

podsumowując - dla mnie najlepsza jakość/nie mylić ze stylistyką ciuchów/ mają
    jednak skandynawskie sklepy - cubus, kappahl, vero moda; dalej dobre polskie
    marki - solar, tatuum
    Obserwuj wątek
      • Gość: inecita Re: W których sklepach najlepsza jakość ubrań-son IP: *.chello.pl 25.08.05, 10:34
        około 10 lat temu albo i więcej dostałam bluzkę tatuum, rozwaliła się dopiero w
        tą zimę!!! Ale nie wiem czy jakosc się nie pogorszyła bo jak sama stwierdzasz
        wzronictwo mają... rustykalne więc nie kupiłam nic więcej w tym sklepie.
        Dobre doświadczenia mam z:
        Benettonem
        Mexxem
        Zara (ale zwykle kupowałam w Hiszpanii)
        Claire dk
        raczej kiepskie z:
        Orsayem
        Terranova
        H&M (choc nadal tam kupuję te ich jednosezonówki)
        • Gość: inecita wittchen = kicha IP: *.chello.pl 25.08.05, 13:08
          zapomniałam dodac ze torba witchen miała poodpryskiwany czarny lakier na boku
          paska po niecałym miesiącu
      • no-alarms Re: W których sklepach najlepsza jakość ubrań-son 25.08.05, 11:46
        w każdym sklepie znajdzie się wyjątek, o złej jakości, który rozpadnie się po
        kilku noszeniach. ale zazwyczaj można to ocenić już w sklepie.

jak dla mnie:
        h&m
        cubus
        carry
        reserved
        tatuum
        niektóre rzeczy z orsay'a
        • anulka_22 Re: W których sklepach najlepsza jakość ubrań-son 25.08.05, 21:25
          wykreslilabym z tej listy carry.
          kupilam mojemu chlopakowi sweter: po kilku "zalozeniach" poszedl szew od pachy
          w dol. reszta rzeczy tej firmy tez sie szybko rozlatuje
          • no-alarms Re: W których sklepach najlepsza jakość ubrań-son 25.08.05, 23:00
            anulka_22 napisała:

> wykreslilabym z tej listy carry.
            > kupilam mojemu chlopakowi sweter: po kilku "zalozeniach" poszedl szew od
            pachy
            > w dol. reszta rzeczy tej firmy tez sie szybko rozlatuje

mam bluzki, które po 3 latach nawet nitki nie puściły ;)
            ale jak pisałam - różnie zachowuuą się różne ciuchy i nie ma po co nadmiernie
            generalizować :)
      • Gość: mariposa Re: W których sklepach najlepsza jakość ubrań-son IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 12:30
        te wszystkie marki maja rzeczy w takich cenach ze na cud nie mozna liczyc!ja
        osobiscie lubie zare bo maja fajne rzeczy ale jakosc jest hmm.....nie za
        swietna!szczegolnie buty sa kiepskie i sa na 1 sezon!dobra jaosc maja rzeczy
        benettona i sisley
        • se.la.vie Re: W których sklepach najlepsza jakość ubrań-son 25.08.05, 12:49
          Najgorsza jakość dla mnie to terranova,orsay,cropp,nike i uwaga,uwaga louis
          vuitton!torebka po miesiacu wyglada jak szmata spod kosiarki.jak bede miala
          kabel to zrobiewam zdjecie.
          a najlepsza...jej ma chyba takiej.
          • se.la.vie nie ma * n/t 25.08.05, 13:05

• Gość: nec Re: W których sklepach najlepsza jakość ubrań-son IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 20:50
            ja kupiłem w makro koszulkę Nike -Sampras, po imprezie zostawiłem ją na kilka
            dni w słońcu - cała wyblakła. Pojechałem do Makro, firma Nike po tygodniu
            reklamację uznała i zwróciła piniądze. Tak więc nie jest tak zle z nikiem
      • Gość: Koko Re: W których sklepach najlepsza jakość ubrań-son IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.05, 12:48
        Sisley i benneton,solar,zara woman,mexx.
      • papryczka_ag Re: W których sklepach najlepsza jakość ubrań-son 25.08.05, 13:06
        Jak dla mnie z polskich marek - Solar, Reserved.

Z zachodnich wiele i nie chce mi się wymieniać.
        • magdzia_p Re: W których sklepach najlepsza jakość ubrań-son 25.08.05, 13:25
          levi's, river island
          • Gość: jo-asiunka Re: W których sklepach najlepsza jakość ubrań-son IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 20:21
            nie kupuję w jakiś super drogich sklepach, ale nie narzekam na: camaieu (jestem
            zadowolona z wszystkich rzeczy, które tam kupiłam - swetrów, spodni, zwykłych
            tiszertów i spódnic), promod, zara, jackpot, ryłko. Natomiast miewam problemy z
            rzeczami z h&m, czasem sie prują, rozłażą, wychodzą nitki, a bardzo fajne w
            kroju dżinsy nie wytrzymały roku. Ale biorę to ryzyko pod uwagę przy zakupie w
            tym sklepie. Bielizna atlantic - okropnie nietrwała. Zniechęciłam się do Baty,
            kupiłam tam buty, które okropnie... śmierdzą (od nowości, jakieś dziwne są, od
            razu mówie, że z innymi nie mam takich problemów, nie pomaga spray, wymiana
            wkładek na pachnące itp.) oraz trochę zawiodłam sie na firmie Kazar (kozaki -
            szybko pojawiły sie na skórze takie małe pęknięcia, poodklejały sie wkładki)
      • Gość: mi Re: W których sklepach najlepsza jakość ubrań-son IP: *.4web.pl 25.08.05, 20:44
        najlepsze z tych co mam - cubus, vero moda, troll
      • przemkowa.b Re: W których sklepach najlepsza jakość ubrań-son 25.08.05, 20:58
        Moje doświadczenia:)))
        Reserved: bardzo polubiłam ten sklep, zaopatruję się w nim od jakiegoś roku:)
        Orsay: nie narzekam, bo już w sklepie potrafię wybadać, co się będzie trzymać a
        co nie, moim zdaniem te panny co tak narzekają na Orsay popełniają błąd już
        przy zakupach:))) mnie stamtąd jeszcze nic się nie rozwaliło:)
        Tatuum: koszulka po dwóch praniach na szmatę się nadaje
        H&M: nic nie kupiłam i chyba nic nie kupię, jakość bazarowa, ceny niestety
        niebazarowe:)))
        Zara: sklep z wielkimi pretensjami, co mnie drażni, więc raczej też nie kupię
        nic
        Promod: kupiłam spodnie lniane z których jestem BARDZO zadowolona, ale tego
        roku zauważyłam w ich asortymencie niebezpieczną, szmacianą tendencję:)
        Troll: swetry szybko się mechacą
        Frodo!(Galeria Centrum): bluzka roczna ulubiona prana niezmiernie czesto wciąż
        jak nowa
        Vero Moda: okej
        Bolero: jestem zachwycona tym sklepem i chyba się przerzucę:)))
        Interesuję się też Camaieu, polecano mi ten sklep
        To tyle chyba:)
      • star.light Re: W których sklepach najlepsza jakość ubrań-son 25.08.05, 21:25
        a mi najdluzej trzymia ciuchy z diversa
      • kruszynka301 Re: W których sklepach najlepsza jakość ubrań-son 25.08.05, 21:28
        Echo - kupuję dużo, jeszcze mi się wpadka nie zdarzyła, trzeba jednak uważać na rozmiary - kupuję od 36 do 42;)
        Bolero
        Twin
        Ecco
        Samanta

Powyższe firmy mogę kupować w ciemno.
      • marra.vln Re: W których sklepach najlepsza jakość ubrań-son 25.08.05, 23:11
        jak dla mnie cubus!!! ogolnie trudno mi ocenic bo z zasady bardzo dbam o moje
        rzeczy i większosć wytrzymuje długie lata:)
      • oka5 Re: W których sklepach najlepsza jakość ubrań-son 26.08.05, 09:42
        Ubrania sportowe:
        Camel
        Umbro
        Reebok
      • lady.k Re: W których sklepach najlepsza jakość ubrań-son 26.08.05, 10:35
        vero moda
        troll
        sisley

to jedyna sklepy, z ktorych jeszcze nic mi sie nie rozwalilo
      • cirri Re: W których sklepach najlepsza jakość ubrań-son 26.08.05, 11:20
        A mi się Promod podoba coraz bardziej. Dlatego Promod występuje u mnie na
        pierwszym miejscu. Solar również jest OK. Lubię też Benneton - choć u nich
        bywa, że jedna kolekcja jest świetna, a następna zupłnie do mnie nie przemawia.
        Ale jakości nie można im odmówić. Tylko szkoda, że te ciuszki taaaaakie drogie:(

• mena122 Re: W których sklepach najlepsza jakość ubrań-son 26.08.05, 11:43
        Diverse, Vero Moda, Big Star, Carry
        Przykre doświadczenia z Cropp, Benettonem (!), Reporterem.
      • eva_walter Re: W których sklepach najlepsza jakość ubrań-son 26.08.05, 11:54
        H&M - ubrania kupowane w dojczlandzie X lat temu dalej w wiekszosci wygladaja
        ok, w polsce nic nie kupilam odstaszaja mnie tlumy
        solar - b. ok. turkusowy cienki golfik kupiony z 3-4 lata temu czesto
        ekspoatowany dalej jest tak samo turkusowy:-)
        jackpot- mam pare rzeczy w tym tez jeden swterek bardzo ulubiony i czesto
        noszony tez jakies 3-4 lata i nic mu nie jest; sama sie dziwie. Niemaz ma
        znacznie wiecej, i tez nic sie z tymi ubraniami nie dzieje.
        cubus- kupilam bluze na wyjaz 3 tyg temu i wyglada juz jak szmatka troche sie
        zmechacila.
      • Gość: prostytutka Re: W których sklepach najlepsza jakość ubrań-son IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 12:03
      • Gość: prostytutka Re: W których sklepach najlepsza jakość ubrań-son IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 12:11
        sory za wczsesnie enter wcisnelam. sporo kupuje w zarze bo lubie wzornictwo ale
        na temat jakosci mam baardzo zle zdanie. w solarze rzadko znajde cos dla siebie,
        ale mam kilka rzeczy i trzymaja sie fantastycznie (oprocz rekawiczek za 70 zeta
        ktore mialy dziure po tygodniu..). w h&m sporo kupuje ale raczej z nowych
        kolekcji dopiero jak wejda (nie sa takie wytarmoszone) i tez nie narzekam na
        jakosc jakos specjalnie. bardzo cenie guess i pepe dzins jesli chodzi o
        wytrzymalosc. benetton to jak dla mnie fantastyczne ciuchy ktore bardzo szybko
        sie znosza ale nadal wygladaja fajnie. w cubusie, kappahlu i carry nigdy nie
        bylam (odrzuca mnie przy drzwiach). aaa vero moda bardzo fajne ciuchy czasem,
        zwlaszcza z krotkich serii, nigdy mnie nie zawiodly. tatuum tez sie niezle trzyma.
        • Gość: aaa Re: W których sklepach najlepsza jakość ubrań-son IP: *.net / *.net 26.08.05, 13:21
          big star mam trzy lata bluzke w ktorej chodze na okraglo i wyglada jak nowa a
          jest z bawelny i do tego lee tez dobra jakosc
          • Gość: diva Re: W których sklepach najlepsza jakość ubrań-son IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.05, 20:00
            Kupuje rzeczy różnych marek, wszystkich które zostały tu wymienione, ale
            stwierdzam że jakość firmy Jackpot(nigdy jeszcze nic mi się nie popruło,
            pofarbowało lub powyciągało) jest najlepsza, biorę pod uwagę także rodzaj
            tkanainy z jakiej są robione np. t - shirty: bawełna jest o niebo lepsza bez
            dodatku lycry niż np. solara. Po za tym zawsze sprawdzam skład danego ciuszka i
            to daje mi orientację jak szybko może coś się zeszmacić. Nie wspomnę o
            odpowiednim użytkowaniu ubrań, jak pranie chemiczne to chemiczne a jak ręczne to
            ręczne- to też dużo daje w żywotności naszych ciuchów.
            • addinka Re: W których sklepach najlepsza jakość ubrań-son 26.08.05, 21:11
              o ,to prawda ubrania z jackpot są nie do zdarcia, szkoda tylko, że to takie
              zwyczajne ciuszki, za całkiem spore pieniądze, na działkę czy do ogródka mogę
              się taniej ubtać, czasem mają fajne kurtki i płaszcze i nawet można w nich do
              ludzi, ale fakt, jakośc jest tam super !!!
      • marvellous Re: W których sklepach najlepsza jakość ubrań-son 26.08.05, 22:28
        Hmm, trudno powiedzieć.
        W sumie to z żadnego sklepu chyba nie mam wicej
        jak po jednej czy dwie rzeczy, lubie kupować w bardzo różnych
        miejscach.
        Ale mam takie jeansy z Housa, już z dwa lata a wyglądają
        ciągle jak nowe :DDD. Za to mam sentyment do tego sklepu choć
        jest nieco gó..arski:P.
        • miska_malcova Re: W których sklepach najlepsza jakość ubrań-son 26.08.05, 22:32
          to naprawdę z tym jest różnie. Mam ciuchy z diversa, h&m, 3suites, esprita czy
          reportera kilka lat i są super! Ale kupiłam kiedyś marynarkę w Cotton Clubie i
          spadający na nią podkład zrobił plame nie do usunięcia... :-(
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka