Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Co myślicie o takim zestawie na wesele?

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.08.05, 15:03
    Za dwa tygodnie wybieram się na wesele przyjaciółki i szukam czegoś
    specjalnego - na co dzień nie ubieram się bardzo elegancko, więc i na weselu
    nie chcę tak wyglądać bo źle się będę czuła. Szukałam w necie i w wylęgarni
    trafiłam na stronę www.wylegarnia.com/goscinna132.php Co myślicie o
    zestawieniu makowej spódnicy i torebki-truskawy? Do tego założyłabym zieloną
    biżuterię a la svarowski i czerwone sandałki z paseczków. Będzie pasować? Jak
    myślicie?
    Obserwuj wątek
      • Gość: nisia Re: Co myślicie o takim zestawie na wesele? IP: *.esnxr2.ras.tele.dk 28.08.05, 18:33
        to zalezy ile masz lat. moim zdaniem zestawienie troszke dziecinne, ale to ty
        wiesz czy ty dobrze bedziesz sie w tym czula, a to chyba najwazniejsze. a z
        makowa spodnica i taka torebka, ktora musisz z netu zamowic, to lepiej uwazaj,
        bo czerwien i maki to moze sie nie za fajnie prezentowac. ale cio tam. jak ci
        sie podoba? to najwazniejsz i tyle!!!
        • Gość: cyweta Re: Co myślicie o takim zestawie na wesele? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.08.05, 18:59
          No może masz rację, nie wiadomo właściwie jakie to są odcienie czerwieni, mogą
          być trochę inne, zdjęcia przekłamują. Qrcze, ale ta spódniczka mi się podoba, a
          nie mam torebki do niej. A sama spódnica - może być na wesele? Nigdy jeszcze
          nie byłam na weselu i nie wiem co się nosi:( Aha - mam 21 lat. Ale wyglądam na
          mniej...
      • bez_mapy Re: Co myślicie o takim zestawie na wesele? 28.08.05, 19:17
        Jak lubisz czerwień, to może taki zestaw ci się spodoba? Nawet niedrogi...
        www.queenfashions.com/images/costumes/new_costumes/83031.jpg
        • jaleo Re: Co myślicie o takim zestawie na wesele? 28.08.05, 19:34
          bez_mapy napisała:

> Jak lubisz czerwień, to może taki zestaw ci się spodoba? Nawet niedrogi...
          > www.queenfashions.com/images/costumes/new_costumes/83031.jpg

O matko jedyna
          • bez_mapy Re: Co myślicie o takim zestawie na wesele? 28.08.05, 19:39
            Oczywiście na wesele (czyli zakrapianą imprezę), a nie ślub...
            • zettrzy Re: Co myślicie o takim zestawie na wesele? 28.08.05, 19:51
              niepraktyczne - wachlarz by jej wypadl z reki po 5 minutach, a bez wachlarza ten
              zestaw traci charakter
              • jaleo Re: Co myślicie o takim zestawie na wesele? 28.08.05, 20:33
                zettrzy napisała:

> niepraktyczne - wachlarz by jej wypadl z reki po 5 minutach, a bez wachlarza
                te
                > n
                > zestaw traci charakter

Ta "kreacja" przypomniala mi taki zestaw zdjec, ktory krazy po wyspach
                brytyjskich w internecie, zatytulowany "Chav Wedding". Jak ktos tu pisze z
                UK, to moze bedzie mogl jakis link wrzucic, ja niestety wykasowalam maila, a
                szkoda.
                • jaleo O znalazlam!! 28.08.05, 20:36
                  Nie ma to jak google. Wrzucilam i znalazlam :-)))
                  www.sportnetwork.net/main/s105/st80039.htm
                  • b_bb Re: O znalazlam!! 28.08.05, 20:41
                    Ale śliczności! :D:D:D Ubawiłam się, dzięki za link, jaleo. :))
                    • jaleo Re: O znalazlam!! 28.08.05, 20:46
                      Zeby nie bylo nieporozumien, to bylo a propos tego linku bez_mapy, a nie
                      zestawu z torebka-truskawka, bo na tamten temat nie mam zdania, za malo
                      danych ;-)
                      • b_bb Re: O znalazlam!! 28.08.05, 20:55
                        Wiem, zestaw zaproponowany przez bez_mapy pasuje tutaj idealnie.
                  • zettrzy Re: O znalazlam!! 28.08.05, 23:58
                    no, ten baleronik w pomaranczowej koronce po prostu mnie wzruszyl
                  • kochanica-francuza Re: O znalazlam!! 29.08.05, 15:13
                    www.sportnetwork.net/mainadmin/img/1051124989488.jpg
      • inecita Re: Co myślicie o takim zestawie na wesele? 28.08.05, 20:36
        moim zdanie m truskawa absolutnie odpada :(
      • jaleo Re: Co myślicie o takim zestawie na wesele? 28.08.05, 20:54
        Wlasnie sie zorientowalam, ze na tej stronie Wylegarnia jest rowniez spodnica.
        Myslalam, ze tylko torebki.

Spodnica jest OK na letni slub, ale jakos nie skojarzylabym jej z ta welurowa
        czerwono/zielona torebka. Nawet nie potrafie wytlumaczyc dlaczego, po prostu
        nie lezy. Jakas ladna torebka typu "clutch" tzn. taka prostokatna bez paska,
        pasowalaby lepiej, ale trudno dokladnie doradzic, zalezy od calosci stroju.
      • kasiastel Re: Co myślicie o takim zestawie na wesele? 29.08.05, 06:47
        uwazam że taki zestaw sie ie nadaje na wesele, ja załozyłabym coś bardziej
        elegeanckiego
      • panna_turkus odradzam 29.08.05, 08:04
        * spódnica trochę za bardzo "mamusiowata" (mogę spokojnie wyobrazić sobie w niej
        moją mamę lub ciotkę, obie w okolicach 50-tki. tylko rozmiar musiałby być ciut
        większy ;-)))). partiotyczne zestawienie bieli i czerwieni nigdy mnie nie
        pociągało... pytanie zasadnicze co na górę? biel odpada (kolor panny młodej),
        może dopadowana kolorystycznie czerwień lub czarny?
        * wielgachne kwiaty przykuwają uwagę (biodra, pupa). krój zwraca uwagę na
        łydki... jeśli dziewczyna jest zgrabna i proporcjonalnie zbudowana to ok. gorzej
        jeśli takim wzorem chce zakryć nadmierne kragłości. skutek odwrotny.
        * torebka paskudna, jak dla 5-letniej niuni, albo fanki japońskich kreskówek.
        jedno nie pasuje do drugiego.
      • Gość: roro Re: Co myślicie o takim zestawie na wesele? IP: *.wurnet.nl / *.wur.nl 29.08.05, 14:19
        tak, ja popieram. po pierwsze spodnica jest nie-weselna wcale (na piknik sie
        nadaje albo na niedziele w kawiarni). po drugie jesli juz ta spodnica to nie ta
        torebka, a po trzecie to co za pomysl zeby to wszystko jeszcze zestawiac z
        zielonymi krysztalkami svarowskiego?? jak masz 21 lat i jeszcze na figure nie
        narzekasz to zafunduj sobie sukienke pozadna, kolor czarny, braz lub fiolet
        ciemny w zaleznosci od karnacji i koloru wlosow. np z blyszczacej tafty, kroj
        klasyczny, np. pod szyja w serek, szerkie ramiaczka, dopasowana w tali i lekko
        trapezowata i dolu (lata 50-te w modzie w tym sezonie, a ten kroj to typowa
        jackie kennedy), albo wrecz falbana dosyc szeroka na dole z tego samego
        materialu i do tego mozesz owe zielone krysztalki svarowskiego, najlepiej jako
        kolczyki. gwarantuje ci ze jak kupisz taka sukiene to nie raz zalozysz na rozne
        okazje. wtedy wszystko bedzie zalezalo od dodatkow. zalozysz wielkie wisiory
        ozdobne w uszy, plus szpilki i juz wieczorowo, zalozysz swterek i perelki i do
        ciotki na imieniny mozna. zalozysz marynarke i juz na spotkanie w robocie
        mozesz poleciec albo na rozmowe w sprawie pracy. ja rozumiem ze jest lato i
        kwaity wszedzie ale niezbyt to odpowiednie na wesele....
        • jaleo Re: Co myślicie o takim zestawie na wesele? 29.08.05, 15:06
          Gość portalu: roro napisał(a):

> jak masz 21 lat i jeszcze na figure nie
          > narzekasz to zafunduj sobie sukienke pozadna, kolor czarny, braz lub fiolet
          > ciemny w zaleznosci od karnacji i koloru wlosow. np z blyszczacej tafty,

Ok ja chyba juz sie nie bede wiecej wypowiadac na temat stroju na slub, bo
          jesli powyzsze sie proponuje na slub (i to w lecie!) to ja sie zupelnie ale to
          zupelnie nie znam na tym, co sie w Polsce nosi na sluby ;-))))
          • Gość: abc Re: Co myślicie o takim zestawie na wesele? IP: *.lodz.dialog.net.pl 29.08.05, 15:36
            czarny to może przesada, ale lepsze to niz te cuda na obrazku
            Moim zdaniem powinnaś o sobie pomysleć jak o młodej eleganckiej kobiecie a nie
            jak o dziecku.
            Poza tym takie kwiaty nadaja sie na popołudniowe spotkanie, na chrzciny,
            komunię, wyobraź sobie jak to spódnica bedzie wyglądała w nocy...
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka