Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

watek ciazowy

02.10.05, 20:53
    drogie ekspertki! otoz jestem w tym spanialym stanie i powoli zaczyna byc
    widoczny brzuszek! moze zaproponujecie jakies fajne ciuszki, bo to co
    znalazlam w sieci niezbyt mi sie widzi!moze macie jakies ciekawe propozycje?
    i co z nakryciem na zime?
    Obserwuj wątek
      • joasia.sadowska Re: watek ciazowy 03.10.05, 09:11
        oooo moja droga to moj ulubiony watek:)))))) nie wiem co widzialas w necie, ale
        dam ci linka do gimbli:) co prawda dotyczy on tego jak sie ubrac na wesele, ale
        mysle, ze wystarczy inny material i juz z wieczorowego stroju powstaje taki "na
        codzien".

www.gimbla.pl/forum/pokoje/viewtopic.php?t=26917
        znalazlam tez kilka innych:):
        tu masz watek o spodniach:
        www.gimbla.pl/forum/pokoje/viewtopic.php?t=30937
        www.allegro.pl/show_item.php?item=61797725
        tu zas strony sklepow z ubraniami ciazowymi:
        www.gimbla.pl/forum/pokoje/viewtopic.php?t=31399
        www.gimbla.pl/forum/pokoje/viewtopic.php?t=19339&highlight=ubrania
        mam nadzieje, ze pomoglam:)
        • mankencja Re: watek ciazowy 03.10.05, 09:19
          podoba mi się
          a248.e.akamai.net/f/248/9386/1d/www.vertbaudet.fr/custom/L0/images/produit/BG/67/30_00004
        • zanaa Re: watek ciazowy 03.10.05, 09:36
          maternity.miloha.pl/?lg=1&sh_part=1&id=983
          oto jedno z paskudztw , ktore znalazlam! no nie wiem gdzie cos takiego mozna
          ubrac!
          a Twoje propozycje sa bardzo ladne , jestem w szoku
          • joasia.sadowska Re: watek ciazowy 03.10.05, 09:55
            tez nie wiem jak w to sie mozna ubrac:/. mi sie bardzo moja bratowa w ciazy
            podobala. laczyla spodnie ciazowe z roznymi sukieneczkami. nie pamietam co
            nosila jako okrycue wierzchnie zima:) ale chyba zwykly plaszczyk:)
          • jpar Re: watek ciazowy 03.10.05, 09:59
            a mnie sie podobaja przyszle mamy w klasycznych ubraniach z odrobina pieprzu.
            super wygladaja obcisle sweterki, sukienki i itp. Jasne, ze wszystko zalezy od
            figury i ksztaltu brzuszka. Nie wiem, czy konieczne jest ubieranie sklepach dla
            kobiet w ciazy, wydaje mi sie, ze mozna znalzc mnostwo rzeczy w innych sklepach
            np. bluzki kopertowe, sweterki wiazane po boku, do jakiegos czasu mozna nosic
            normalne rzeczy w wiekszych rozmiarach. Ale absolutnie nie na miejscu jest
            pokazywanie brzucha na wierzchu (golej skory) poza basenem, w ciazy jak i w
            normalnym stanie, a mam takie wrazenie, ze w ostatnich latach to jest jakas
            epidemia. Z tego co wiem p. Kasia Figura zaczela dzialac w temacie ubran dla
            kobiet w ciazy.
            • joasia.sadowska Re: watek ciazowy 03.10.05, 11:34
              "...Ale absolutnie nie na miejscu jest
              > pokazywanie brzucha na wierzchu (golej skory) poza basenem, w ciazy jak i w
              > normalnym stanie, a mam takie wrazenie, ze w ostatnich latach to jest jakas
              > epidemia..."

a gdzies ty takie damy widziala??? bo jak zyje nie widzilam:)takiej:)
              • babunowa Re: watek ciazowy 03.10.05, 11:55
                to mało widziałaś;)ja widzę takie niemalże codziennie.
                • joasia.sadowska Re: watek ciazowy 03.10.05, 11:59
                  dziewczyny to gdzie wy mieszkacie??? przysiegam nawet latem nie widzialam
                  zadnej kobiety w ciazy z golym brzuchem, a dzien spedzam miedzy dwoma miastami,
                  w weekend zdarza sie, ze i miedzy trzema:)

ja tez chce taka zobaczyc.
                  • jpar Re: watek ciazowy 03.10.05, 13:43
                    no co ty, to niewiele widzialas, pania w bardzo zazawansowanej ciazy widzialam w
                    centrum miasta Torun, miala na sobie taki top-stanik i getry. A nagosc brzucha
                    jest tak powszechna na ulicach, w szkolach, w knajpach, klubach i wszedzie, ze
                    gdzie sie tylko da. W lecie byl taki watek o panich w ciazy skromnie odzianych,
                    nie chce mi sie szukac.
                    • joasia.sadowska Re: watek ciazowy 03.10.05, 14:09
                      no co ty? ty tez z torunia:))))))))
                      • jpar Re: watek ciazowy 04.10.05, 08:53
                        no prosze ,jaki swiat jest maly.
      • sineira Re: watek ciazowy 03.10.05, 18:44
        Jeśli mogę coś doradzić - póki nie musisz, nic nie kupuj. Bywają brzuszki
        rozmaitego kształtu i wielkości. Nie wiesz jeszcze, jaki wielki "balon" ci
        urośnie i czy pójdzie ostro w przód, czy rozłoży się równomiernie. Czasami nie
        ma sensu wyrzucać kasy na coś, bez czego mogłabyś się obyć. Ja jestem teraz w 5
        miesiącu i - podobnie jak kiedyś moja mama - nie mam wystającego "balona",
        tylko wygladam co najwyżej na nieco przejedzoną.
        Na razie kupiłam tylko 1 kieckę, wcale nie "ciążową", tylko po prostu luźną. I
        z tego, co widzę, zainwestuję jedynie w specjalne spodnie - zresztą odkupione
        od koleżanki, która rok temu nakupowała mnóstwo ciążowych ciuchów i teraz
        płacze, że nie ma co z nimi zrobić i nikt ich nie chce (hehehe... ja też nie
        chcę, bo są obrzydliwie słoooodkie).
        A okrycie zimowe zależy od tego, co lubisz nosić. Obszerna kurtka albo
        rozkloszowany płaszcz całkowicie wystarczy.
        • gaja102 Re: watek ciazowy 04.10.05, 10:54
          Jest jeszcze miesiąc szósty,siódmy,ósmy i dziewiąty i na pewno będziesz
          potrzebowała ciążowych ubrań.
          • sineira Re: watek ciazowy 04.10.05, 17:52
            Może tak, może nie... Bluzy i swetry i tak lubię obszerne, jak nie wystarczą,
            zedrę z męża:)))
      • dominika8 Re: watek ciazowy, gratulacje 04.10.05, 18:03
        po pierwsze GRATULUJĘ serdecznie, to wspaniały stan...a potem jest jeszcze
        fajniej:)
        ja kupiłam kilka rzeczy z Mothercare, i ze sklepu-Modna Mama, ubrania marki Ma-
        Ma. Urodziłam w lisopadzie, więc jakoś mnie problem płaszcza, czy kurtki nie
        dotyczył
        polecam Ci forum-ciąża, ciąża i poród, tam dziewczyny są bardziej oblatane w
        temacie:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka