Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

zimowa kurtka

04.10.05, 14:24
    Może ktoś mi doradzi, bo sama już nie mam siły szukać. Otóż szukam sobie na
    zimę, długej , takiej mniej więcej do kolan, kurtki, nie ma być elegancka,
    raczej taka uniwersalna. Niestety, bardzo mi cięzko cos takiego znaleźć,
    widziałam coś w H&M, ale nie byłam do końca przekonana, bo miało to krój
    fraka, tzn., z przodu było przed kolana, a z tyłu, do łydki.Ostatnio
    znalazłam taki kurtko-płaszczyk w Reserved, ale nie mam zaufania do tej
    firmy, bo raz tam kupiłam kurtkę i po miesiącu musiałam ją oddac do
    reklamacji, bo suwak się popsuł. MOże ktos widział cos takiego w Warszawie.
    Teraz jest chyba dobry czas na kupienie tego ciucha, póki nie jest wszystko
    zupełnie przebrane, a ja po prostu niczego nie widzę ciekawego
    Obserwuj wątek
      • babunowa Re: zimowa kurtka 04.10.05, 15:20
        no nikt za Ciebie nie wybierze i nie przymierzy tego ciucha.Teraz jest jedyny
        czas,żeby kupić zimowe kurtki i płaszcze,bo jeszcze są wszystkie rozmiary.Za
        jakieś 3 tygodnie-żadnych szans.Tak więc wybierz się do jakiegoś dużego centrum
        handlowego,gdzie jest zgromadzenie sklepów i buszuj;).Ja bym pewnie pojechała do
        galerii mokotów.
        • basiek13 Re: zimowa kurtka 04.10.05, 19:07
          Chyba przesadzasz z tymi 3 tygodniami, ja myślę,ze jeszcze za wcześnie, później
          może być większy wybór.Moge się mylić????
          • babunowa Re: zimowa kurtka 04.10.05, 19:16
            możesz się mylić;))
            otóż ja liczyłam jakiś tydzień temu,że jeszcze może dostane jesienną
            kurtkę.(powinnam za nią chodzić w sierpniu i na początku września).Niestety
            wszędzie są już kolekcje zimowe.Jesienne odzienia wierzchnie znalazłam jedynie
            jeszcze w reserved(jakieś 3 modele kurtek i może z 2 płaszcze) i w house.Reszta
            same zimówki.Wiadomo,że czasami trafia się na zimówki,które wcale nie grzeją i
            można spokojnie nosić jako jesienne,ale to jednak co innego i da się odróżnić na
            pierwszy rzut oka.Tak więc można przypuszczać,że sezon zimowych polowań
            rozpoczęty.Za 3 tygodnie to ludzie będą jak szaleni kupować płaszcze i kurtki na
            rewie odbywająca się przy okazji 1 listopada.A potem już same resztki zostaną w
            sklepach.Z początkiem grudnia zostaną one wstępnie przecenione,aby z początkiem
            stycznia być sprzedane za 50% pierwotnej wartości.
            • basiek13 Re: zimowa kurtka 04.10.05, 19:21
              Kurcze, możesz mieć rację. Musze pomysleć w takim razie o zimowym ubranku. Nawet
              nie wiem co chciałabym tej zimy. Jakoś tak ciepło się zrobiło i o zimie nie
              myślę.Dzieki za radę.
              • babunowa Re: zimowa kurtka 04.10.05, 19:37
                Powiem Ci na przykładzie,że w piątek byłam w kappahl,gdzie były kurtki po 249 zł
                i płaszcze po 499 zł.Gdy po raz drugi byłam tam wczoraj,połowy z tych rzeczy już
                nie było(a było tego z 4 okrągle wieszaki)!!!Naprawdę byłam nawet trochę
                zdumiona tym jak się ludzie rzucili na zimowe ciuchy już;)
                Ja w tym roku kupiłam sobie zupełnie przez przypadek kurtko-płaszcz pikowany
                brązowy w h&m rozglądając się tam właśnie za jeansami.Było to tydzień temu.Było
                około 10 tych plaszczy.Wczoraj także byłam w tym sklepie i został jeden w
                rozmiarze 32 lub 34 bodajże,także ludzie robią zakupy.oj robią:)
                • basiek13 Re: zimowa kurtka 04.10.05, 20:17
                  Możesz powiedzieć jakie kolory (wiem wiem czekolada ale pomińmy)obowiązuje w
                  kurtkach,płaszczach pikowanych.
                  • babunowa Re: zimowa kurtka 04.10.05, 22:25
                    Ja widziałam jak zwykle czerń,biel,beże,brązy,granaty,szarości,khaki,pudrowe
                    róże,trochę koloru śliwki,błekit.A szkoda,bo ja tam bym zaszalała i jakiś turkus
                    sobie kupiła;)Choć to trendy obowiązujące w sieciowych sklepach,a jest pełno
                    sklepów,gdzie są też kolorowe odzienia;)
        • xxwieczna Re: zimowa kurtka 05.10.05, 14:40
          Właśnie wróciłam z Mango. Rzeczywiście jest kilka modeli, a z każdego modelu po
          2 3 sztuki, nie więcej. podobała mi się jedna brązowa za 469, ale te rozmiary
          to są chyba tam chyba dla anorektyczek. Normalnie noszę 38, a tamtą M-kę to
          może bym na bieliznę wcisnęła. Przypuszczam, że nawet L-ka by była mała. A tam
          przeważnie wiszą XS-ki. Masakra.
      • m0nam Re: zimowa kurtka 04.10.05, 22:51
        Fajne widziałam w mango - do kolan, raczej sportowe, ale mozna je nosic w wersji
        eleganckiej - rózne modele, kolory i ceny - srednio między 250 a 450. Wdl mnie
        najładniejsze własnie te za ok 250.
      • mrowkojad2 Re: zimowa kurtka 05.10.05, 09:39
        No właśnie myslałam o Mango, moja ostatnia zimowa kurtka była własnie z tego
        sklepu i chodziłam w nej chyba ze 3 sezony, pojadę do Galerii Mokotów, bo chyba
        tylko tam jest sklep Mango. Sama nie wiem,czy to już ostatni dzwonek, wydaje mi
        się, że w niektórych sklepach są jeszcze kolekcje jesienne. Ale w sumie chodzi
        mi o to, że z tego, co widziałam, to i tak bym nic właściwie nie kupiła, więc
        • mrowkojad2 Re: zimowa kurtka 05.10.05, 09:41
          sorki, za wcześnie mi się wysłało, oto koniec zdania: i tak nie mam się do
          czego spieszyć, jak cos znajdę fainego, to kupię, musze tylko to wyhaczyć.
      • figa.kw Re: zimowa kurtka 05.10.05, 15:03
        Zeszłej zimy kupiłam coś takiego najzwyczajniej w świecie z Auchan - za jakieś
        80 zł. Czarna, długa, cudnie opatulająca ciało kurtka. Odpinany kaptur, stójka
        podszyta polarem (milutkie!) Kieszenie na suwaczki. Uwielbiam ją! Wielokrotnie
        prana nic nie straciła na uroku :D Zajrzyj tam, bo widziałam niedawno gazetkę i
        coś takiego tam się pojawiło. No chyba, że musisz mieć firmową?
      • kotkamigotka Re: zimowa kurtka 05.10.05, 17:25
        w cubusie sa fajne z kapturem misiowym.
        250zl
      • kami_la Re: zimowa kurtka 05.10.05, 20:15
        Ja też szukam, tylko o długości 7/8.............
      • mantha Re: zimowa kurtka 06.10.05, 14:00
        Fajne kurtki za ok 250 zl widzialam z miesiac temu w Camaieu (czy jak to sie
        tam pisze), zgnilo zielone, chyba szare i czarne, wojskowe, na misiu, z
        kapturem, byly dluzsze i krotsze. sama mam na nią chęć, ale na razie z kasą
        krucho...
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka