Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

LITOSCI !!!

07.11.05, 10:07
    Jest zimno!!!
    a Ja nadal widze Kobiety w LETNICH butach...
    odkryte piety... ale dzisiaj to juz zobaczylam PRZEGIECIE...
    Dziewcze w bialych lnianych spodniach (letnich, jeszcze wspomne o tym, ze z
    lekka przezroczyste.. brrrr) i buty z odkrytymi pietami i odkrytymi
    PALCAMI....
    Ja sie zastanawiam nad zimowymi butami i z dylematem zakladam jeszcze
    jesienne... a tu wyskoczy co jakis czas kobietka w letnich... Niedawno
    widzialam taka jedna dziwaczke w klapkach... KLAPKACH przy 12stopniach!!!

----------------------

a wiecie co znalazlam fajne SLODKIE futerko w CLOCKHOUSE rozowe :D i
    cholernie tanie :D 119zl i chcialam powiedziec, ze wygladam w nim BOSKO :D
    Obserwuj wątek
      • lunedor Re: LITOSCI !!! 07.11.05, 10:32
        We Francji to absolutnie normalne zjawisko, widze czesto jak dziewczyny lataja w
        zime w letnich butach, chociaz ja mam zawsze gesia skorke jak widze panne w
        srodku stycznia w japonkach na gole stopy. Fakt, ze na poludniu francji mrozow
        nie ma, ale przy 8 stopniach ciepla na taki widok mimo wszystko ciarki
        przechodza, brrrrr.
        • disa Re: LITOSCI !!! 07.11.05, 10:44
          wiesz, ale co innego samochod-praca/knajpka/COS TAM-samochod, a co innego ...
          lazic w tym po ulicy, siedziec w metrze, GRASOWAC na zimnie -czekac na srodki
          transportu publicznego ITD.........
          • sabina Re: LITOSCI !!! 07.11.05, 17:48
            W UK to tez norma i jakos nikomu to nie przeszkadza jak w Polsce. I bron Boze
            nie mowie tu o paniach tylko wysiadajacych z samochodu tutaj moda uliczna nie
            zna pojecia zimno :). A panie i panowie chodza w klapkach, szortach i krotkich
            rekawkach caly rok :). I jakos nikt nie wzywa litosci.
            • hermina5 Re: LITOSCI !!! 15.11.05, 17:36
              Ale nie da się ukryć, ze w Anglii ze z\wględu na klimat "oceaniczny" jest
              cieplej zawsze o jakieś 8 stopni...Nawet jak jest zimno to jest cieplej, bo nie
              ma tych cholernych, zimnych, kntynentalnych wiatrów z matuszki Rosji:)
      • zuziczka Re: LITOSCI !!! 07.11.05, 11:22
        najlepsze są 15 lub szesnastki które mają kurtki zimowe nie sięgający im nawet
        do pępka do tego spodnie biodrówki, całe nerki i brzuch goły...matko!!! kto te
        dzieci z domu wypuszcza? nie mają jakiś matek? przecież na to się patrzeć nie
        da?!
        • disa Re: LITOSCI !!! 07.11.05, 11:37
          NO!! to jest straszne :/
          Moja Mlodsza Sis taka kurtke nabyla... ale po celym dniu "lansowania" sie w
          niej potuptala kupic jakas cieplejsza :D

ale z 2 strony mozna by sie i glebokich dekoltow u starszych kobiet
          przyczepic... :]

Mnie jednak te buty najbardziej rozwalaja... a kiedys sie mowilo "sluchaj go a
          bedziesz w zimie w trampkach chodzil" -no coz.. teraz to juz standardzik ;]
          • gabi1234 Re: LITOSCI !!! 07.11.05, 13:34
            A ja właśnie chodzę sobie jeszcze w takich klapkach. Są to wprawdzie klapki
            solidnie zabudowane i z tyłu mają sznureczek. Jeżdżę samochodem do pracy, z
            samochodu mam 15 kroków do budynku, a tam jest zwyczajnie ciepło. Nie bawię się
            w zmienianie butów w miejscu pracy, bo mi się zwyczajnie nie chce. Poza tym w
            aucie też mam ciepło. No i nie lubię kozaków :( No chyba że na spacery.
        • bitch.with.a.brain Re: LITOSCI !!! 07.11.05, 16:18
          Ja tak chodzę:)I naprawdę nei jest mi specjalnie zimno w brzuch,a zwykle mam goły.

a poza tym dlaczego uważasz,że za stroj dziecka odpowiada matka? A ojciec? chyba
          nei każde dziecko ejst pólsierotą.

Aha,jak byłam młodsza i nie pozwalali mi tak chodzic po ciuchu kupilam krociutką
          kurtkę - wychodzilam w lugiej a na ulicy sie przebieralam:)
          • zuziczka Re: LITOSCI !!! 08.11.05, 13:08
            mi to ogólnie nie przeszkadza...ja też się ubieram jak chce i w końcu ładny
            brzuch można pokazać, ale szkodzi to takim młodym kobietko później...tu chodzi
            przecież o zdrowie...własciwie to brzuch jest ok,ale plecy gole?
            i ja wiem że te dzieci mają ojców...
            najlepsze jest to że te dziewczyneczki marzna w tych kurtkach, ta co ja ją
            widziałam to poprostu stała taka skulona na przystanku że po prostu pomyślałam
            za jaką cenę one się tak męczą :/
            • monii86 Re: LITOSCI !!! 14.11.05, 06:12
              a ja uważam że nie ma w tm nic złego zeby chodzić w odkrytych butach. Sama
              chodze tak jak najdłużej. W piątek byłam na imprezie w sandałkach z dwoma
              paseczkami i żyje do dziś:)
        • inecita Re: LITOSCI !!! 07.11.05, 18:22
          Kiedyś pracowałam w szkole i pewnego listopadowego dnie taka własnie "15"
          uczennica bez skrępowania powiedziała:
          "przepraszam, moze mnie pani zwolnic z lekcji do domu bo chyb za lekko się
          ubrałam" było moze z 5 stopni, panienka przyszła na ślubowanie w kabaretkach,
          mini i topiku na ramiączkach
      • bonzee Re: LITOSCI !!! 07.11.05, 13:42
        troche toleracji, tu gdzie mieszkam kozaki w lecie nie sa czyms niezwyklym, tak
        jak wydekoltowana panna w sandlakach na szpilce przeed klubem zima...
        • nioma Re: LITOSCI !!! 07.11.05, 14:05
          a co w tym zlego jak ktos chce sobie nosic letnei rzeczy w zimie?
          jak sie nosi kozaki do letnich spodnic to jest trendy i och i ach?
          demokracje mamy podobno wiec niech sobie kazdy nosi co chce, a nie
          od razu naskakiwac
        • lunedor Re: LITOSCI !!! 07.11.05, 14:10
          Nie chodzi o tolerancje, ja na przyklad nikogo nie potepiam, niech sobie ludzie
          chodza zima nawet boso, jesli chca - nie przeszkadza mi to. Ja tylko stwierdzam
          fakt, ze jak widze kogos tak ubranego, to az mi sie zimno robi i ciarki
          przechodza, bo straszny zmarzluch jestem.

• drzazga1 Bonzee, mieszkasz w Irlandii? 07.11.05, 17:26
          Bo opis pasuje jak ulal do tutejszych widoczkow:)))
      • greenhills Re: LITOSCI !!! 07.11.05, 14:16
        'Dziwaczke'? A z Toba wszystko dobrze? To jej nogi-jej buty-jej problem. I nie
        przesadzaj, tak ziiiiimno to jeszcze nie jest. Chc pannice w krociutkich
        kurtkach i brzuszkach na wierzchu kiedys pewnie plakac beda;-p
      • mena122 Re: LITOSCI !!! 07.11.05, 15:29
        Po co Ty sie przejmujesz? One nie mają litości dla SIEBIE,tylko i wyłącnie, my
        mozemy sie tylko śmiać. Btw,ja dzis widziałam dziewczynę w rybaczkach (nie miala
        ani rajstop,ani podkolanówek) i dziewczynę w japonkach na kabaretki. Lol
      • annasweet Re: LITOSCI !!! 07.11.05, 15:51
        W UK jest to tez calkiem normalny widok,klapki japonki,spodnice bez rajstop
        itd,ale tam juz dzieci sa od malego hartowane:)generalnie przegrzanie tez jest
        szkodliwe,i jest czesta przyczyna przeziebien wlasnie.
        • kalinakalina Re: LITOSCI !!! 07.11.05, 16:28
          ooo tez w londku bedac cos takiego zaobserwowalam, w grudniu panie w sanalkach...
          a teraz tez mi sie zdarza, he. jak czlowiek (czyli ja)z zamknietymi oczami rano
          musi wyjsc z domu to sie wszystko moze zdazyc...
      • magudarena Re: LITOSCI !!! 07.11.05, 16:50
        Kazdy sie ubiera jak mu pasuje - rozumiem ososby ktore praktycznie nie spedzaja
        czasu na zimnie, tylko z samochodu do pracy i domu, ale jak ktos w listopadzie
        idzie po chdniku w klapach japonkach, to wyglada po prostu smiesznie. ^^; I
        wspolpracownicy tez pewnie patrza dziwnie na te japonki... ^^; Jak komus jst
        ciepl to moze przynajmniej jakies balerinki na plaskkiej podeszwie albo na
        obcasie, jakie tenisowki, pantofelki, ale klapki?! OK, tolenrancja i tak dalej,
        ale mi sie po prostu chce smiac z takich panienek. ;)
        • jureek Re: LITOSCI !!! 08.11.05, 10:18
          Nic tak dobrze nie robi, jak pośmiać się z kogoś, prawda?
          Jura
      • titerlitury Droga Diso! 07.11.05, 17:17
        Jest taka Pani, która w latach 80-tych uważana była za boginie seksu i mody.
        Szalało za nia paru dośc opiniotwórczych factaów (dośc powiedzieć, że Brian
        Ferry z Roxy Music przeżył quasi załamanie nerwowe po tym, jak odbił mu te divę
        z Texasu niejaki Mick Jegger, który to ożenił sie z nią niezwłocznie i spłodził
        bodajże trójke uroczych Jeggerątek). I pani ta słynie z tego, że porusza się po
        zimowym Londynie w sandałkach na niebotycznej szpilce, bez pończoch i tym
        bardziej rajstop oraz w narzuconym na ramiona futrze. Wprawdzie wszedzie wożą
        ja limuzyny, ale zawsze z limo do klubu trzeba sie jakoś przemknąć. A pani ta
        to Geri Hall. images.absolutenow.com/rp/HallGeldof255027393.jpg
        Ktos może powiedzic, ze to 'cow from Texas', ale jakoś nikt jej w Londynie z
        tego powodu nie wyszydza, a raczej ta drobna ekstrawagancja jest poczytywana za
        objaw pewnego rodzaju klasy. :)
        • titerlitury Sorry, Jerry, oczywiście;) 07.11.05, 17:33
        • polkas508 Re: Droga Diso! 07.11.05, 18:52
          Jerry Holl;) a nie Geri hihi w dodatku Hall;) Pozdr
          • elizucha-l Re: Droga Diso! 15.11.05, 18:26
            titerlitury sama sie porawila jesli chodzi o imie, a co do nazwiska to niestety
            ale jednak Hall, hihi
      • inecita Re: LITOSCI !!! 07.11.05, 18:18
        W zeszłą niedzielę widziałm dziewczynę w dżinsowej mini i sandałach Nike'a...
        ja miałam półbuty i płaszcz :)
      • polkas508 Re: LITOSCI !!! 07.11.05, 18:54
        No i co z tego?? Każdy sie ubiera jak chce i nic nikomu do tego.. Jednym za
        ciepło, innym za gorąco, wolna wola:) Po co sie wtrącać?
      • nadinka_nadinka Re: LITOSCI !!! 07.11.05, 20:48
        juz to kiedys pisalam, ale sie powtorze. ;-)
        kazdy ma inna tolerencja na zimno i jezeli komus pasuja odkryte buty przy 10
        stopniach to dlaczego nie?
        ja z kolei nie rozumiem ludzi, ktorzy teraz chodza w puchowkach. i co z tego?
        skoro im zimno to niech chodza. ja poczekam az bedzie -30 ;-)
        • mateuszwierzbicki Re: LITOSCI !!! 07.11.05, 21:17
          a tralalumpek chodzi boso i się nie przejmuje. A Wy się przejmujecie klapkami.
          W sprzedaży pojawiły się japonki na futerku i na zimę jak znalazł
      • perennou Re: LITOSCI !!! 08.11.05, 02:32
        podobnie juz chyba napisała bonzee, ja się dołącze:
        tu gdzie mieszkam, czyli na Śląsku, zdarzyło mi się spotkać w lecie dziewczyny
        ubrane jak Brodka w Sopocie, czy tam w Opolu, tzn. w topie, dżinsach i kozakach,
        podobnie w zimę Panie dojeżdżające wszędzie autem w sandałach i np.żakiecie,
        zwłaszcza jeśli chodzi i wieczorne pory "wielkich wyjść".
        Nie przeszkadza mi to dopóki ktoś w sandałach nie grzebie nogami w zaspie.
        Jakoś zawsze bardziej mnie zastanawiali ludzie, którzy jeszcze w październiku,
        takim już zimnym październiku, wędrowali po mieście w krótkim rękawie.
        tłumacze to sobie indywidualnym odczuwaniem temperatury.
        • jureek Re: LITOSCI !!! 08.11.05, 10:22
          perennou napisała:

> podobnie juz chyba napisała bonzee, ja się dołącze:
          > tu gdzie mieszkam, czyli na Śląsku, zdarzyło mi się spotkać w lecie dziewczyny
          > ubrane jak Brodka w Sopocie, czy tam w Opolu, tzn. w topie, dżinsach i kozakach
          > ,
          > podobnie w zimę Panie dojeżdżające wszędzie autem w sandałach i np.żakiecie,
          > zwłaszcza jeśli chodzi i wieczorne pory "wielkich wyjść".
          > Nie przeszkadza mi to dopóki ktoś w sandałach nie grzebie nogami w zaspie.

Zaciekawiłaś mnie. Zastanawiam się, co może Ci przeszkadzać grzebanie nogami w
          sandałach w zaspie.
          Jura
          • sabriel Re: LITOSCI !!! 08.11.05, 10:37
            Ciekawe zjawisko-wszystko na odwrót-lato to niektóre kozaki zakładają i
            szaliczki.A w zimę te same panny zakładają niskie biodrówki+ króciutkie kurtki.
            Jakbym swoją siostrę widziała.Co prawda ona jeszcze tak bardzo nie przegina,ale
            latem ubiera się cieplej, a zimą lżej.
            • monii86 Re: LITOSCI !!! 14.11.05, 06:26
              a ja uważam że nie ma w tm nic złego zeby chodzić w odkrytych butach. Sama
              chodze tak jak najdłużej. W piątek byłam na imprezie w sandałkach z dwoma
              paseczkami i żyje do dziś:)
              • bodomlake Re: LITOSCI !!! 15.11.05, 17:33
                Niech sobie chodzą jak im się podoba, mnie nie razi styl ubierania się, a tylko
                żal mi tych biedactw, że marzną i zapewne się pochorują.
      • n_itka Re: LITOSCI !!! 15.11.05, 17:47
        boli cie to?
      • spin_spin_sugar Re: LITOSCI !!! 27.11.05, 22:33
        niektóre panie to mają poukładane w głowach "po swojemu" inaczej, co się
        dziwić...;) ich problem - to one potem będą przeziębione:)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka