kismet3 Re: Jakie dżinsy do mojej sylwetki? POMÓŻCIE!!! 17.11.05, 14:21 fajn A masz sylwetkę;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
magdusia75 Re: Jakie dżinsy do mojej sylwetki? POMÓŻCIE!!! 17.11.05, 14:22 Oj, chyba się posieszyłam. Ale już piszę. Mam 98 cm w biodrach i okragłą pupę. Mam straszliwy jej kompleks, chodz mój mąż i przyjaciółka uważają że mocno przesadzam, ale ja jak patrzę w lustro to widzę tylko pupę. A dzinsy chciałabym nosić, tylko jakie??? Ciemne, prawda, ale czy biodrówki???? A może coś doradzicie. Może jutro wybiorę się do Big Star, chodz po moich wędrówkach po sklepach z dzinsami, mam czasami dość szukania. Doradzcie Coś!!!! PLEASE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Pupę widzisz, a co ma być? 17.11.05, 14:36 Większość Afrykanek i Latynosek ma wystające pupy... pewnie znacznie bardziej niż ty... to żadna wada, to taka budowa. Jeśli zależy ci na powodzeniu u facetów - to akurat bardzo seksowna. Odpowiedz Link Zgłoś
nutencja1 Re: Pupę widzisz, a co ma być? 17.11.05, 14:53 ja mam jeszcze większą pupę nawet sie niemierzę, nie przejmuje sie i wmawiam sobie ze po prostu jestem kobieca:) wchodze w dzinsy rozm30/34 lub 29/34 nosze regularne tzn z prostymi nogawkami biodrówki. nogi mam szczupłe moze dlatego to jakoś wygląda:))przynajmniej moim zdaniem pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Pupę widzisz, a co ma być? 17.11.05, 15:59 nutencja1 napisała: > ja mam jeszcze większą pupę nawet sie niemierzę, nie przejmuje sie i wmawiam > sobie ze po prostu jestem kobieca:) a może jesteś? ile masz różnicy między talią a biodrami? Odpowiedz Link Zgłoś
miss.hyde Re: Pupę widzisz, a co ma być? 18.11.05, 08:26 A od kiedy to o kobiecości świadczy różnica między talią a biodrami?;) Co do powodzenia u facetów to nie ma reguły bo jest wielu, którym duże pupu się podobają i jest wielu którym się nie podobają. Tak wiem, że duża różnica między talią i biodrami oddziaływuje na facetów z powodów biologicznych itp. Ale to tylko teoria a w praktyce może to wyglądać to trochę inaczej. To tak na podstawie moich własnych obserwacji.:) Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Pupę widzisz, a co ma być? 18.11.05, 21:38 miss.hyde napisała: > A od kiedy to o kobiecości świadczy różnica między talią a biodrami?;) podobno jak jest w przedziale jakimśtam, to faceci najbardziej lecą > > talią i biodrami oddziaływuje na facetów z powodów biologicznych itp. Ale to > tylko teoria a w praktyce może to wyglądać to trochę inaczej. To tak na > podstawie moich własnych obserwacji.:) No ale założycielka wątku ma jakieś obiekcje n/t pupy właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
iwonka123 Re: Jakie dżinsy do mojej sylwetki? POMÓŻCIE!!! 22.11.05, 09:04 osobiście mysle ze powinnas poprzestac na narzekaniu.moja siorka cioteczna jest waziutka w biodrach a pupe ma sterczaca i smiesznie wyglada- w biodrach jests w miare wiec mysle ze wcale nie wygladasz tak jak mowisz!!!!! nie ma sie czym martwic głowa do góry-kup sobie wystrzalowe dzinsy mysle ze biodrowki beda lepiej wygladacc Odpowiedz Link Zgłoś
maka37 Re: Jakie dżinsy do mojej sylwetki? POMÓŻCIE!!! 22.11.05, 09:14 Koniecznie ciemne ale nie biodrówki:) Najlepiej poradź się ekspedientki Odpowiedz Link Zgłoś
magdusia75 Re: Jakie dżinsy do mojej sylwetki? POMÓŻCIE!!! 17.11.05, 15:25 UP, może ktoś jeszcze coś doradzi!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: Jakie dżinsy do mojej sylwetki? POMÓŻCIE!!! 17.11.05, 15:31 moim zdaniem proste, bron boze nie jasne na pupie (ale nogawki moga byc jasniejsze - optycznie to by wyszczuplilo posladki) i raczej z normalnym stanem, nie niskim. aha, i chyba lepiej bez kieszeni/ozdob z tylu. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Jakie dżinsy do mojej sylwetki? POMÓŻCIE!!! 17.11.05, 15:35 A ja mysle, ze z kieszeniami bedzie wlasnie lepiej... Odpowiedz Link Zgłoś
mangax Re: Jakie dżinsy do mojej sylwetki? POMÓŻCIE!!! 17.11.05, 16:29 zdecydowanie z kieszeniami, jeśli chcesz optycznie zmniejszyć pupę - gładkie spodnie uwydatnią "ogrągłe" pośladki pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladka_84 Re: Jakie dżinsy do mojej sylwetki? POMÓŻCIE!!! 17.11.05, 18:38 Wąskie, proste nogawki, ciemne, bez ozdóbek i innych pierdołek. Ja nosze jeszcze jakiś fajny pasek, żeby zaznaczyć talię. Odpowiedz Link Zgłoś
nihan1 Re: Jakie dżinsy do mojej sylwetki? POMÓŻCIE!!! 17.11.05, 20:41 ja mam tez duza pupe, rozmiarowo moze tego nie widac ale jestem niska i eh... generalnie bym przezyla z taka pupa tylko mam taka dziwna budowe: drobniutkie ramionka i maly biust, zakiety 34 nosze, a pupe wieksza i nogi strasznie grube i moim probleme z dzinsami zawsze jest to ze nie moge znalezc spodni ktore by byly na mnie dobre w pasie, zawsze mi odstaja, stercza z tylu.... a wedlug mnie na duza pupe jeansy najlepiej granatowe. koniecznie z kieszeniami z tylu (tylko bez zadnych udziwnien bez klapek i suwakow na tych kieszeniach) z moich doswiadczen wynika ze dobrze wygladaja z domieszka 'streczu', nogawki nie bardzo rozszerzane... no i stan niezbyt niski Odpowiedz Link Zgłoś
nutencja1 Re: Jakie dżinsy do mojej sylwetki? POMÓŻCIE!!! 18.11.05, 09:49 proponuje wranglery model megan. Różnica między biodrami a talią niewiem bo sie nie mierze ale spora:) Odpowiedz Link Zgłoś
lucy215 Re: Jakie dżinsy do mojej sylwetki? POMÓŻCIE!!! 18.11.05, 10:09 Mam ten sam problem, tyle że nie pupą ale biodrami :) 102 w biodrach to całkiem sporo, nie ? :D Za to talia wąska - szukam zawsze spodni które przejdą mi przez biodra, potem nie da rady, trzeba oddać do krawca i zwezić na górze. Oscyluję między rozmiarami 32/34 na 32. Jedyne spodnie które kupiłam bez poprawek to w Reserved, rozm L. W New Yorkerze wąskie biodrówki, i dawno temu w Crown (czu Cross?). duża pupa to nie tragednia - najlepsze jak tu juz dziewczyny napisały są spodnie ciemne, z normalnymi kieszeniami, proste nogawki. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
nutencja1 Re: Jakie dżinsy do mojej sylwetki? POMÓŻCIE!!! 18.11.05, 11:20 matko ja mam 102 albo nawet ciut więcej i mieszcze sie spokojnie w rozmiar 29- 30/34?????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
l.ukrecja Re: Jakie dżinsy do mojej sylwetki? POMÓŻCIE!!! 18.11.05, 20:45 To musisz być jakoś dziwnie skonstruowana, bo ja mam 99 cm w biodrach i wchodzę w 32 ;) Niektórych firm 31, ale to jak mocno brzuch wciągnę ;) W 29 wchodziłam jak miałam 96 cm. Ale to było te kilka kilo temu. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
andre37 Re: Jakie dżinsy do mojej sylwetki? POMÓŻCIE!!! 18.11.05, 21:11 l.ukrecja napisała: > To musisz być jakoś dziwnie skonstruowana, bo ja mam 99 cm w biodrach i wchodzę > w 32 ;) Niektórych firm 31, ale to jak mocno brzuch wciągnę ;) to gdzie ty spodnie kupujesz? 1" = 1 in.(czyli cal) = 2,54 cm rozmiar podaje się w ilości cali w pasie :) Small (26) 25-26 cali ,63- 66 cm w pasie;80-84 w biodrach, czyli angielska 10; europejska 36 Medium (28) 27-28 cali,68-71 cm w pasie,88-92 cm w biodrach, czyli angielska 12; europejska 38 Large (30) 29-30 cali,73-76 cm w pasie ;96-100 w biodrach; czyli angielska 14; europejska 40 Extra Large (32) 31-32 cali, 78 - 82 cm w pasie, 104-108 cm w biodrach; czyli angielska 16; europejska 42 Odpowiedz Link Zgłoś
andre37 Re: Jakie dżinsy do mojej sylwetki? POMÓŻCIE!!! 18.11.05, 21:13 ps. ja nosze 31-32 :) i jestem niska :)i mam DUŻĄ pupę i chyba mi to nie przeszkadza :) Odpowiedz Link Zgłoś
lucy215 Re: Jakie dżinsy do mojej sylwetki? POMÓŻCIE!!! 19.11.05, 09:54 tebelki tabelkami a zycie jest inne... :) Odpowiedz Link Zgłoś
l.ukrecja Re: Jakie dżinsy do mojej sylwetki? POMÓŻCIE!!! 19.11.05, 21:40 A skąd masz tę wyliczenia? Ja wiem, że ilośc cali dotyczy talii, a nie bioder. Mam wąską talię i według jej rozmiaru powinnam nosić maksymalnie 27. 31 na 108 w biodrach, to jest jakaś bzdura <szok> Moja mama tyle ma i na pewno, nawet w 32, by nie weszła. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
andre37 Re: Jakie dżinsy do mojej sylwetki? POMÓŻCIE!!! 20.11.05, 00:52 l.ukrecja napisała: Moja mama tyle ma i n > a pewno, > nawet w 32, by nie weszła. ;) to nie wyliczenia a klasyczna rozmiarówka którą znajdziesz na każdej stronie z odzierzą angielską. Ja mam 104 w biodrach i 76 w pasi i spokojnie rozmiar 31 noszę Odpowiedz Link Zgłoś
l.ukrecja Re: Jakie dżinsy do mojej sylwetki? POMÓŻCIE!!! 20.11.05, 08:52 Serio? No to zaszkowałaś mnie jak cholera. Ale czy wchodzisz w 31 ze stretchem czy 100% bawełny? To co mówisz jest dla mnie kompletnym zaskoczeniem. Mam 99 cm w biodrach i noszę 32, 31 (może subiektywnie) jest dla mnie za ciasne. Odpowiedz Link Zgłoś
andre37 Re: Jakie dżinsy do mojej sylwetki? POMÓŻCIE!!! 20.11.05, 12:33 l.ukrecja napisała: > Ale czy wchodzisz w 31 ze stretchem czy 100% bawełny? > To co mówisz jest dla mnie kompletnym zaskoczeniem. Mam 99 cm w biodrach i nosz > ę > 32, 31 (może subiektywnie) jest dla mnie za ciasne. Lukrecjo nie noszę wogóle kalsycznych dzinsów, ale spodnie o podobnym kroju z "normalnych" materiałów. Mam jedne dzinsy - wrangler`y, sa rozmiar 31 i są bez streczu. Leżą bo dostałam ale nigdy nie noszę bo nie lubie, ale nawet przed chwilą założyłam by sprawdzić leżą idelanie. Ten problem z dzinsami może być podobny do tego jaki ja mam np w Sklepach Royal Collection, biorę 42 próbuję założyć i nie wchodzą mi w biodrach, a w pasie za luźne. Myśłę że producenci dostosowują się do zmiany "modnej" sylwetki obecnie. Jako że moda jest na płaskie biodra, dziewczyny są szczuplejsze, stany obniżone, więc przy pozostawieniu rozmiarówki pasa czyli np 32 zmniejsza się szerokość bioder. Najśmieszniejsze jest to że mam 3 garsonki kupione kilka lat temu w Londynie w Royal Collection - sa rozmiar 40-42 i leżą bez zastrzeżeń. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nutencja1 Re: Jakie dżinsy do mojej sylwetki? POMÓŻCIE!!! 21.11.05, 10:56 "To musisz być jakoś dziwnie skonstruowana, bo ja mam 99 cm w biodrach i wchodzę w 32 ;)" nie jestem dziwnie zbudowana chociaż niewiem mam dosć chude nogi i niemam brzucha, ma po prostu oggrrromne biodra:((z reguły kupuje dzinsy ze strechem dziiaj kupię wranglery eve rozm 29 chociaż waham sie nad 30. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
l.ukrecja Re: Jakie dżinsy do mojej sylwetki? POMÓŻCIE!!! 21.11.05, 16:52 A, to pewnie przez te chude nogi. Moich do chudych zaliczyc nie mozna ;) - sa raczej przecietne z przewagą na zaokrąglone w udach - tylko łydki mam chude. Aha i ja nie lubię spodni z stretchem, kupuję zazwyczaj 100% bawełny. Może stąd ta różnica rozmiarowa. :) Odpowiedz Link Zgłoś
greentea2 Re: Jakie dżinsy do mojej sylwetki? POMÓŻCIE!!! 21.11.05, 19:01 > Small (26) > 25-26 cali ,63- 66 cm w pasie;80-84 w biodrach, czyli angielska 10; europejska > > 36 Cos ta rozmiarowka nie do konca sie zgadza. Nosze 25-26 a w biodrach mam 89cm i na pewno nie nosze angielskiej dziesiatki, ale 8, niektorych firm nawet 6. Odpowiedz Link Zgłoś