Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Dziewczyny czego wam brakuje w sklepach z bielizną

20.11.05, 00:11
    Ciekaw jestem jakich marek brakuje wam na polskim rynku, czego ogólnie nie ma
    a uważacie, że powinno być. Mam oczywiście na myśli sklepy z bielizną damską.
    Jak jest waszym zdaniem z jakością polkich produktów? Co by należało poprawić
    jeśli chodzi o asortyment? Wszystkie uwagi i pomysły mile widziane. Może
    macie jakieś swoje ulubione firmy bieliźniarskie a jest problem z dostaniem
    ich produktów. Bardzo jestem ciekaw bo ostatnio przeglądałem różne
    zagraniczne strony z bielizną i ogólnie wydaje mi się, że jakby brakowało u
    nas bielizny bardzo dobrze wykonanej, wysokiej jakości ale w większych i
    bardzo dużych rozmiarach, również dla kobiet starszych, które nadal chcą czuć
    się i wyglądać sex'y. Czy podzielacie moją opinię?

Pozdrawiam serdecznie,
    Konrad
    Obserwuj wątek
      • andre37 Re: Dziewczyny czego wam brakuje w sklepach z bie 20.11.05, 00:46
        hmmm dobrych pasków do pończoch i pończoch, zarówno tych typu stretch jak i
        nylon non stretch

firmy: cervin, gio, magnolia, czy choćby gerbe, Le Bourget, Cette, Falke, La
        Perla, Palmers, Rago, SHQ

trochę to dobijające że mam do wyboru nosić tandetę typu gatta czy consay lub
        sprowadzać wszystko z Anglii.

oczywiście o dobrej jakościowo bieliźnie już nie mówię, bo to od biedy można
        kupić za ciężkie pieniądze, ale pończoch i pasków, girdle i gorsetów po prostu
        nie ma. Jedyny klasyczny pasek jaki znalazłam na polskim rynku jest pasek
        mitexu, ani ładny ani wygodny.

• wojtow Re: Dziewczyny czego wam brakuje w sklepach z bie 20.11.05, 09:21
        brakuje mi taniej bielizny porównywalnej jakościowo do Triumpha
        :)
      • b_bb Re: Dziewczyny czego wam brakuje w sklepach z bie 20.11.05, 13:22
        Biustonosze 70-75E, na które trzeba polować. Te, które są, wyglądają jak
        pancerze, jedyna firma, która szyje takie biustonosze z głową, to Felina.
        • milosnikph Mi brakuje tego 20.11.05, 13:46
          www.silk-stockings.co.uk/section.php?xSec=74&jssCart=a0c534cb4250f4399c49229141776f29
      • sineira Re: Dziewczyny czego wam brakuje w sklepach z bie 20.11.05, 16:44
        Brakuje w sklepach znakomitych wyrobów firm polskich. Nie wiem, dlaczego
        klientka od wejścia zasypywana jest jakimś drogim zagranicznym badziewiem,
        skoro mamy hirsha czy biggi - pełna rozmiarówka, piękne wzory, nawet na
        ciążowe "wymiona" można kupić coś seksownego za skromne 50 zł.
        Widać brakuje naszym producentom speców od reklamy.
      • nadinka_nadinka jakies badanie marketingowe?, n/t 20.11.05, 19:05

• konrad.t Re: jakies badanie marketingowe?, n/t 20.11.05, 19:35
          Czy ja wiem czy badanie. Można i tak to nazwać, chociaż osobiście nie znam
          nikogo ani nie pracuję dla firmy robiącej takie badania. Poprostu przymierzam
          się do otworzenia sklepiku i jednym z pomysłów jest pomysł na sklep z bielizną
          damską. Zainteresowałem się tematem i zacząłem chodzić po sklepach, szperać w
          internecie i zobaczyłem, że brakuje np. bardzo sexownej bielizny dla pań o
          krągłych kształtach. I tak się zastanawiam czy jeśli się zdecyduję to nie
          wypełnić tej luki na rynku np. o coś takiego: skocz.pl/amja
          Ogólnie warto poznać preferencje kobiet i mieć towar który one chętnie kupią
          więc chyba nic złego nie ma w moim pytaniu. Poprostu chciałbym mieć towar,
          którego nie ma lub brakuje na półkach polskich sklepów a są kobiety, które
          chętnie by go kupiły.

Pozdrawiam,
          Konrad
          • andre37 Re: jakies badanie marketingowe?, n/t 20.11.05, 19:40
            Konradzie
            jak bedziesz miał w tym sklepie paski i pończochy to masz stałą klietkę a także
            kilka które znam a dla których sprowadzam je z Stockings HQ :)))))

bo w Polsce jest tylko jeden taki sklep i to netowy - ale mają tylko Cervin i
            kilka modeli rago. :)
            • konrad.t Re: jakies badanie marketingowe?, n/t 20.11.05, 20:43
              A coś w tym stylu by się podobało? Bo ja przyznam szczerze, że mi się podoba :-
              ) Ale ja to ja...

skocz.pl/amje
              • andre37 Re: jakies badanie marketingowe?, n/t 20.11.05, 21:01
                konradzie

na stockingirl.com nie sprzedają klasycznych nylonów i pasków to głownie
                podróby...
                raczej mówię o takiej bieliźnie i pończochach.

www.stockingshq.com/
                • konrad.t Re: jakies badanie marketingowe?, n/t 20.11.05, 21:50
                  Że podróby...oj to nie myślałem...dziękuję że mnie uświadomiłaś :-) bo naprawdę
                  nie wiedziałem.

Pozdrawiam i prosze o więcej.
                  Konrad
                  • andre37 Re: jakies badanie marketingowe?, n/t 20.11.05, 22:06
                    Wcale się nie dziwię że nie wiedziałeś... większość kobiet nie wie, bo
                    klasyczne pończochy, to niewiele kobiet, ale ostatnio wracają do łask i rynek
                    rośnie. To taki Rolls-Royce wśród pończoch.
                    Poprostu w tym sklepie sprzedają pończochy typu esprit jako Fully Fashioned, a
                    to różnica i tecxhnologiczna i ceny mniej więcej 60zł a 120zł, a także
                    pończochy z laycrą lub stretchowe jako 100% nylon non-stretch .

konrad.t napisał:

> Że podróby...oj to nie myślałem...dziękuję że mnie uświadomiłaś :-) bo
                    naprawdę
                    >
                    > nie wiedziałem.
                    >
                    > Pozdrawiam i prosze o więcej.
                    > Konrad
          • nadinka_nadinka Re: jakies badanie marketingowe?, n/t 20.11.05, 21:08
            staniki 70E/F ladne koronkowe, nieusztywniane, bo trafic na takie wielka sztuka.
            przewaznie sa hmm... protetyczne? wypchane tak, ze z bezbiustowca robia pamele :(
      • mala_mala Re: Dziewczyny czego wam brakuje w sklepach z bie 20.11.05, 20:03
        ładnych staników w rozmiarze 85F poniżej 100zł za sztukę
        sportowych staników w takim rozmiarze, seksi koszulek...
        czegoś takiego jak tu www.avocado.com.pl/ tylko taniej
      • cioccolato_bianco Re: Dziewczyny czego wam brakuje w sklepach z bie 20.11.05, 20:46
        ladnych modeli;)
        • konrad.t Re: Dziewczyny czego wam brakuje w sklepach z bie 20.11.05, 20:53
          Ładnych modeli brakuje? :-)
          To znaczy chciałybyście żeby w sklepach z damską bielizną byli tez faceci,
          którzy by coś podpowiedzieli wedle swojego męskiego spojżenia ;-) i gustu?
          • cioccolato_bianco Re: Dziewczyny czego wam brakuje w sklepach z bie 20.11.05, 21:24
            modeli w sensie kolekcji. nie znam zadnej polskiej firmy produkujacej bielizne,
            ktorej wyroby by mi sie podobaly.
      • maialina1 Re: Dziewczyny czego wam brakuje w sklepach z bie 20.11.05, 21:04
        Brakuje często rozmiaru 70 E.
        I często nie chcą rozkompletowywać, a ja np. do tego rozmiaru biustonosza mam
        majteczki 34.
      • maialina1 Re: Dziewczyny czego wam brakuje w sklepach z bie 20.11.05, 21:07
        Aha, i jak już są sklepy z ekskluzywniejszymi markami (bo zazwyczaj tylko takie
        produkują mój rozmiar), to mają bardzo skromny asortyment. Po jednym
        egzemplarzu z modelu. Modele zazwyczaj ze starych kolekcji, jakieś pojedyncze
        sztuki.
      • nadinka_nadinka Re: Dziewczyny czego wam brakuje w sklepach z bie 20.11.05, 21:11
        a jeszcze odnosnie linka, ktory wkleiles to nieglupi pomysl z ta bielizna dla
        kobiet puszystych, bo teraz chyba nie maja za duzego wyboru. a ladna bielizna
        kazda kobieta chcialaby miec :)
        • andre37 Re: Dziewczyny czego wam brakuje w sklepach z bie 20.11.05, 21:17
          Uciekł mi link do secretsinlace, dokładnie o tym mówię, choć nie tylko w dużych
          rozmiarach, tych srednich i małych także. Zdarza mi się u nich kupować ale
          zawsze muszę kożystać za pośrednictwem znajomej ze stanów... bo do polski nie
          wysyłają. Piękna dobra jakościowo i elegancka bielizna.

nadinka_nadinka napisała:

> a jeszcze odnosnie linka, ktory wkleiles to nieglupi pomysl z ta bielizna dla
          > kobiet puszystych, bo teraz chyba nie maja za duzego wyboru. a ladna bielizna
          > kazda kobieta chcialaby miec :)
          >
          >
      • satia2004 Re: Dziewczyny czego wam brakuje w sklepach z bie 20.11.05, 21:13
        Przyłączam sie do wcześniejszych postów - bielizna POWYŻEJ miski D :)

I nie traktowania klientki z 70E jak kosmitki ;)
        • sineira Re: Dziewczyny czego wam brakuje w sklepach z bie 20.11.05, 21:35
          Oj tak, tak, i ładne duże miseczki bez drutów!!!
        • konrad.t Re: Dziewczyny czego wam brakuje w sklepach z bie 20.11.05, 21:44
          Oj dziewczyny, no i o to właśnie mi chodziło...nie rozumiem tylko dlaczego
          jeśli jest takie zapotrzebowanie i to na taki właśnie asortyment, sklepikarze
          nie dostosowują się do waszych potrzeb i wymagań. Co tu jest grane...może nie
          umieją słuchać a może nie wiedzą co to internet żeby zapytać potencjalne
          klientki o ich potrzeby, a może skusili się tylko na masówkę i na
          najpopularniejsze rozmiary, cokolwiek miało by to znaczyć. Przecież jest taka
          masa sklepów z bielizną a ja na co drugim rogu w mieście widzę logo Triumpha
          (nie uwłaczając niczym tej firmie, która chyba króluje na naszym rynku). Sklepy
          Palmersa czy Wolforda są bodajże dwa. Oczywiście te ceny są niesamowite ale...z
          tego co słyszę to nawet jak drogo to cięzko o niektóre rozmiary...
      • przemkowa.b Re: Dziewczyny czego wam brakuje w sklepach z bie 20.11.05, 21:35
        Bielizny od D w górę, ale atrakcyjnej, a nie staników do karmienia:)
        • sineira Re: Dziewczyny czego wam brakuje w sklepach z bie 21.11.05, 17:06
          Do karmienia też by się przydała atrakcyjna bielizna. zaczynam się z wolna
          rozglądać i źle mi się robi, same aseksualne paskudztwa.
      • ponytail Re: Dziewczyny czego wam brakuje w sklepach z bie 20.11.05, 21:37
        Pomyśl też dobrze o stronie technicznej ... bo mnie często te braki w sklepach
        internetowych zniechęcają.

Powinno być dobrze zorganizowane wyszukiwanie... tak by nie trzeba było
        przeszukiwać całego sklepu.

Mogłoby być przeglądanie według różnych grup - mozliwie jak największa ilość.
        - rozmiar ( 70B, 70F ...)
        - kolor ( czarny, biały... )
        - styl ( sportowy, romantyczny..., dla kobiet karmiących )
        - budowa szczegółowa ( z fiszbinami, bez, "powiększające " )
        - itd. itp.
        - rajstopy po grubości ( 20den, 40den ), po składzie ( mikrofibra, strech),
        błyszczące, matowe..

Jesli np. wybiorę stanik... to obok fajnie by było gdyby obok był odnośnik do
        majteczek do kompletu.

Jeśli dany element bielizny jest w kilku kolorach, to niech te kolory będą
        obok, ale nie tylko w postaci małych kwadracików - niech po kliknięciu w ten
        symbolicznie przedstawiony kolor - pojawi się cały element bielizny w innym
        kolorze.

No i jakiś fajny system rabatowy - tak by się chciało do sklepu wracać ...

Ech... pewnie zaraz dostanie mi się że wymyślam :-)))

Pozdrawiam
        • konrad.t Re: Dziewczyny czego wam brakuje w sklepach z bie 20.11.05, 21:47
          Nie, nie wymyślasz. Masz rację. Jeśli tylko otworzę taki sklep to napewno wezmę
          wszystko to co napisałaś pod uwagę. Oby mi tylko dali dotację z urzędu pracy :-)
      • frigg Re: Dziewczyny czego wam brakuje w sklepach z bie 20.11.05, 21:41
        Kompetentnej obsługi.
        • przemkowa.b Re: Dziewczyny czego wam brakuje w sklepach z bie 20.11.05, 21:44
          Tak, a nie takiej co to: ma pani 70D? no nie mamy takiego rozmiaru, ale proszę
          wziąć 85 C, będzie dobry:)
          • frigg Re: Dziewczyny czego wam brakuje w sklepach z bie 20.11.05, 21:48
            otóż to :) Między unnymi z tego powodu nie pamiętam kiedy ostatnio byłam w
            sklepie z bielizną, wolę kupować przez net i zaoszczędzić sobie wciskania kitu.
            • frigg Re: Dziewczyny czego wam brakuje w sklepach z bie 20.11.05, 21:49
              bosz, "między unnymi" :-/
              • sineira Re: Dziewczyny czego wam brakuje w sklepach z bie 21.11.05, 17:09
                Osobiście znam w Poznaniu jeden jedyny sklep z bielizną, który poleciłabym z
                czystym sumieniem zarówno ze względu na asortyment, jak i życzliwą i fachową
                obsługę. No właśnie - obsługa - to jest dopiero pole do popisu!!!
                • zanzare Re: Dziewczyny czego wam brakuje w sklepach z bie 21.11.05, 18:06
                  staników 75 E, nie uszytwnianych i bez wkładek, gąbek itp, tylko z samymi
                  fiszbinami i żeby były ładne, kobiece modele a nie jak ktoś tu już wcześniej
                  zauważył - ortopedycznych modeli.polecam wejść na formu poświęcone tym
                  problemom, tam można się dowiedzieć czego brakuje w polskich sklepach z
                  bielizną
                  forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=32203
                  • konrad.t Re: Dziewczyny czego wam brakuje w sklepach z bie 21.11.05, 23:26
                    Dzięki śliczne za pokierowanie i pozdrawiam.

Konrad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka