Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    30.12.05, 13:10
    Mam 17 lat. Moje włosy są okropne. Tłuszczą się, muszę je myć codziennie,
    jeżeli zapomnę parasola, a jest deszcz od razu układają się w loczki i
    wyglądają jakbym nie czesała ich tydzień. Byłam u dermatologa, u kosmetyczki
    przepisywali mi przeróżne szampony ale nie pomagały. Moja cera też jest taka.
    Stosowałam wiele tańszych i droższych kosmetyków oczyszczających skórę.
    Wracając do włosów : one naturalnie są trochę kręcone. Co zrobić może macie
    jakieś wypróbowane kosmetyki. Ile razy w tygodniu myjecie włosy ? Proszę o
    odpowiedź !
    Obserwuj wątek
      • agatka_to_ja Re: włosy 30.12.05, 13:13
        to problem na forum URODA
        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=211
        a tam radze skorzystac z wyszukiwarki i znalezc sobie watki na temat
        przetluszczania wlosów.. bo byly ich miliony :)
      • perythia Re: włosy 30.12.05, 13:13
        Polecam forum URODA!
      • cioccolato_bianco Re: włosy 30.12.05, 13:15
        7 razy w tygodniu. rano:)
        • dusia89 Re: włosy 30.12.05, 13:22
          a moge wiedziec jaka masz dlugosc wlosów ? proszę odpowiedz
          • cioccolato_bianco Re: włosy 30.12.05, 13:44
            do ramion
      • m0nam Re: włosy 30.12.05, 13:54
        Włosy myje kazdego ranka - myłam tak kiedy były krótkie, myje też tak teraz,
        kiedy sa do ramion. Na dwudniowe niemycie pozwalam sobie tylko w przypadku
        bardzo powaznej choroby, wyjatek tez zrobiłam w dniu porodu :-)
        Mi bardzo pomogła wizyta w dobrym salonie fryzjerskim u fryzjera stylisty, który
        dobral mi nie tylko odpowiednia, praktyczna fryzurę dopasowana do kształtu
        twarzy i rodzaju wlosów ale równiez odpowiednie kosmetyki do ich pielegnacji. To
        miałabyc jednorazowa wizyta ( ze wzgledu na cene ), ale skutki były tak dobre,
        ze od prawie 2 lat chadzam tam regularnie. Warto wiec zainwestowac w dobrego
        fryzjera - chociaz raz.
        • miska_malcova Re: włosy 30.12.05, 13:59
          mam krótkie włosy. Tłuszcza sie jak głupie, więc myję codziennie rano
          delikatnymi szamponami
          • nianaa Re: włosy 30.12.05, 19:22
            Codziennie rano:) Ale zimą tak mi się nie chce, że czasem zdarzy mi się myć co
            dwa dni i jakoś mi się nie przetłuszczają:)
            Pozdrawiam.
            • astii Re: włosy 31.12.05, 13:32
              Mam bardzo długie włosy. Nie tłuszczą się. Myję je co drugi dzień.
              Myślę, że dobrym wyjściem byłoby zainwestowac w dobrego fryzjera (jak ktoś już
              powiedział).
              • miska_malcova Re: włosy 01.01.06, 21:09
                dobry fryzjer niewiele pomoże. Jak sie tłuszczą, to trzeba je myć i już! Trzeba
                tylko dobrać dobry szampon i odżywkę
              • tojaaneksa Re: włosy 02.01.06, 08:31
                Ale co nawet super fryzjer pomoże na przetłuszczające sie włosy??Tu jest
                potrzebny raczej dobry dermatolog.
      • ja-czyli-nie-ty Re: włosy 31.12.05, 13:34
        ja mam długie tłuszcza się bardzo
        myje codziennie
        ale szczerze powiem ze w zimie i tak nie ma sensu bo wystarczy 5 minut w czapce
        i moje włosy wygladają jak niemyte przez miesiac.
        no ale dbam jak moge ;)))
        • tojaaneksa Re: włosy 02.01.06, 08:27
          Jestes jeszcze b mloda, pocieszeniem może byc to że kiedyś przetłuszczanie
          włosó i cery sie ureguluje.
          Ja podobnie jak dziewczyny myje głowe codziennie rano.Dla mnie to to samo co
          wzięcie prysznica i uumycie zebów.Nie wyobrażam soobie wyjscia z domu z
          nieumyta głowa.
          Ważne jakie stosujesz szampony.Moja rada-odstaw wszelkie pachnace, gęste,super
          pieniace się supermarketowe cuda.Uzywaj tylko ziołowych szamponów,kupuj je w
          aptece.Jesli masz problem z wypadaniem, polecam z całego serca szampon Dermena.
      • wiktoryna25 Re: włosy 02.01.06, 13:56
        o rany ..codzienne mycie glowy, to bym chyba zwariowała ..ufff ze nie musze ...
        ja z kolei mam bardzo suche włosy ...uzywam dobrego szamponu,do tego koniecznie
        dobrze nawilzajaca maska i na 3 dni mam spokoj:)
        co do bardzo sie przetłuszczajacych włosów,mam kolezanke z tym problemem..wiem
        ze probowała juz przeróznych sposobów z marym skutkiem ...teraz uzywa jakiegos
        specjalnego szamponu (kupuje w aptece ) do włsów z problemami typu
        łupiez,łojotok itp .. ona nie ma łupiezu, ale to jedyny szampon ktory jej
        pomaga ... nie musi sie meczyc z codziennym myciem głowy...
        • tojaaneksa Re: włosy 02.01.06, 14:14
          Dla mnie mycie codziennie wlosów to przyjemnośc-zaden problem.Mam za to super
          swieze, super pachnace i błyszczące włoski.Uważam,że to zwyczajny nawyk
          higieniczny.Tak jak podmycie sie i umycie zebów;-)

Wiem jak nieestetycznie "pachną"nie myte nawet dwa dni wlosy..nawet te suche.Ty
          pewnie tego nie czujesz,ale..Nie wyobrażam sobie aby przytulic się do
          faceta ,kiedy mam nieswieze włosy,zwłaszcza że on lubi je glaskac i całowac;-)
          • wiktoryna25 Re: włosy 03.01.06, 08:36
            ot i powiedziała co wiedziała ...
            kochanieńka...potrafie dbac o higiene i potrafie ocenic sama czy moje wlosy
            wymagaja codziennego mycia czy nie ... nie wymagaja ....nawet lepiej wygladaja
            na drugi dzien niz zaraz po myciu...

> Wiem jak nieestetycznie "pachną"nie myte nawet dwa dni wlosy..nawet te suche.

a niby skąd ? chodzisz i obwąchujesz wszytkich ?
            a swoje pozal sie boze opinie schowaj sobie gleboko.. tam gdzie swiatło nie
            dochodzi... ot co
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka