Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

najmodniejszy kolor

06.01.06, 20:33
    jaki kolor jest najmodniejszy? Cały czas zielony i fioletowy?
    Obserwuj wątek
      • fiolka44 Re: najmodniejszy kolor 06.01.06, 21:01
        fiolet, beże , brązy
      • lyv Re: najmodniejszy kolor 06.01.06, 21:23
        Zielony,pomarańczowy i nudny (dla mnie) już brązowy.
      • souhlaska Re: najmodniejszy kolor 06.01.06, 21:52
        czern!! zdecydowanie. z dodatkami (niewielkimi) w zimnych kolorach.
      • souhlaska Re: najmodniejszy kolor 06.01.06, 22:02
        chyba ze pytasz o wiosne? wiosna to oczywiste pastele (:/), biel, czern+biel,
        czern+kolor. i pieknie.. koniec pstrokacizny i cyganerii. prostota. swietnie.
      • zettrzy Re: najmodniejszy kolor 07.01.06, 03:20
        teraz wciaz czarny
        zielony i fioletowy? gdzie to jest modne?
      • abracadabra1 Re: najmodniejszy kolor 07.01.06, 04:22
        Czyli , ze wszyscy beda znowu latac w jednym kolorze niedopasowanym do cery i
        wlosow ? A za rok wyrzucimy kiecki bo kolor niemodny ?
        Kazda kobieta powinna miec wlasna game kolorow w ktorej jest jej dobrze .
        Game mowie a nie pojedynczy kolor .
        Inne kolory sa dla blondynek inne dla rudych a jeszcze inne dla brunetek .
        Ja mam swoja game i bede ja nosic niezaleznie od mody .
        Moze sie ktoregos roku wyroznie niezaleznie od mody na ulicy ?
        Bo " moda " uderza we mnie a ja chce byc oryginalna czego i wam zycze .
      • souhlaska Re: najmodniejszy kolor 07.01.06, 12:58
        zielony i fioletowy sa nadal modne w naj i pani domu.

abracadabra1-> rzecza naturalna jest, ze w przypadku kiedy trendy mowia o
        czerni, a ja w czarnym wygladam fatalnie - nosze cos innego, bo nigdy nie
        jestesmy ograniczeni moda do jednego koloru. ja na przyklad pasteli nie nosze,
        bo sa zbyt malo wyraziste, dlatego pastele z przyjemnoscia zignoruje wiosna.
        kiecek nie wyrzuce, bo moga miec nadal swietny fason. w najgorszym razie schowam
        do szafy i wyjme za dwa lata, kiedy cos wroci.
        a w polskich warunkach 'moda' nie uderza w oryginalnosc. pokaz mi na polskiej
        ulicy w przecietnym miescie kogos ubranego w stylu lat '60, czy victorian style,
        carska rosje bez ograniczenia do dodatkow - czyli w to co jest obecnie 'modne'.
        znajdziesz dwie takie osoby na krzyz. polska ulica rzuca sie na mukluksy i boho
        i w pewnym momencie, kiedy do mukluksow, boho, stylu dziewczyny dresiarza czy
        bezstylu ci daleko - juz sie wyrozniasz.. a mozesz sie wtedy wyrozniac i byc
        modnym. a to co jest lansowane chociazby w kobiecych tygodnikach, ma z moda
        niewiele wspolnego.
      • jaleo Re: najmodniejszy kolor 07.01.06, 15:20
        Z kolorem w modzie sprawa jest troche skomplikowana. Z reguly w
        kolejnosci "modnosci" jest tak, ze na pierwszym miejscu jest stylizacja, czyli
        oglednie mowiac, polaczenie wszystkiego "do kupy", ogolny obraz, "look" jaki
        dana kreacja soba reprezentuje.

Na drugim miejscu jest sylwetka, w kazdym sezonie jest pare kluczowych
        sylwetek, ktore sa "in" i pare, ktore sa "out". Przyklad, w sezonie
        jesien/zima - cos, co sie po angielsku nazywa volume, czyli obszerne
        powiewajace koszule, a od pasa w dol wasko (dobrze widoczne u Dolce & Gabbany),
        albo spodnice bombkowate z waska gora (reprezentatywnie pokazane u MiuMiu
        bodajze).

I dopiero potem jest kolor. Z malymi wyjatkami, tzn. sa czasami nurty w
        modzie, gdzie kolor jest kluczowy, przyklady z ostatniego sezonu to czern od
        stop do glow w kombinacji faktur i roznych stopni "przeswitywania", oraz np.
        beatnikowe swetry w pasy czarno biale. Ale generalnie kolor jest
        trzeciorzedowy. Tzn. cos w "modnym" kolorze, ale przebrzmialym "looku" i
        sylwetce bedzie od razu krzyczalo "passe".

Jesli chodzi o dopasowanie koloru do danej osoby, to w kazdym kolorze sa
        odcienie takie, ktore pasuja do cieplej i zimnej karnacji, do wyrazistych i
        bardziej delikatnych rysow itp. Oprocz moze czarnego, ktory byl mocnym trendem
        w jesieni/zimie, ale to jest raczej wyjatek niz regula, bo akurat trend byl na
        czarny od stop do glow, a nie w kombinacjach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka