czekajaca_na_wiosne 23.03.06, 01:56 Czy modne dziewczyny kupują w second handach???niektóre napewno!!!które sklepy z uzywaną odzieżą polecacie w waszych miastach?gdzie zawsze można wyszperać coś naprawdę extra:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lektor_ona Re: second handy:))) 23.03.06, 07:30 ja uwielbiam second-handy,regularnie je odwiedzam.Czasem wychodze z niczym,czasem z perełką.Udało ostatnio mi się upolować spodnie river island (bardzo oryginalne ze skórzanym,wszytym paskiem),widziałam b.podobne w sklepie jakiś czas temu,kosztowały blisko 400 zł ja za moje zapłaciłam 25 zł.Czasem wśród ogromu szmat,można znalezc cos pieknego (2 dni temu upolowalam czarna aktowke ze skory).Jednak z mojego doswiadczenia wynika ze te perelki zazwyczaj mozna znalezc w sklepach-lumpeksach gdzie wszystko wisi na wieszakach a nie jest na wage. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiunia62 lektor-ona :))) 23.03.06, 11:09 eheh. a ja dwa dni temu upolowałam cudowne rybaczki moro z mnóstwem kieszonek RIVER ISLAND i zapłaciłam za nie 8,40 :) Niezniszczone, po wypraniu pięknie pachną. Jestem bardzo zadowolona Odpowiedz Link Zgłoś
karol_ka66 Poznań 23.03.06, 11:31 w Poznaniu własnie niedawno otwarto baaardzo fajny secand hand - odzież posegregowana, powieszona na wieszkach, wyselekcjonowana,w dużej mierze stylowa, a przez to pewnie troche droższa niż w miejscach gdzie odziez jest na wagę, ale to nie taki zwykły lumpeks, ale sklepik gdzie oprócz używanej odzieży i dodatków można kupić "artystyczne" przedmioty - torebki, biżuterię, ceramikę, grafikę...wszystko w ciekawie urządzonym wnętrzu i miłej atmosferze; wróciłam wczoraj stamstąd z super bluzeczką hennes, którą mój mąż (wielki przeciwnik lumpeksów - "nie po to zarabiamy żeby w lumpeksach kupować") był zachwycony ! Odpowiedz Link Zgłoś
izabela999 Re: Poznań 23.03.06, 12:00 A możesz napisać gdzie się on dokładnie znajduje? Odpowiedz Link Zgłoś
karol_ka66 Re: Poznań 23.03.06, 12:12 nie wiem czy to nie bedzie potraktowane jako reklama, ale co tam... żadnych profitów z tego nie czerpię : sklep nazywa się portobello jest na kwiatowej ( w bramie, wejście trochę odstraszające); kwiatowa odchodzi od półwiejskiej,idąc od browaru jest to pierwsza w prawo (na rogu znajduje się bodajże sklep levisa) Odpowiedz Link Zgłoś
kamisia22 Re: Poznań 25.03.06, 14:05 a czy ktoras z was byla w second handzie na sw. marcinie?? jak tam jest??:) Odpowiedz Link Zgłoś
karol_ka66 Re: Poznań 27.03.06, 09:51 na św. marcinie rewelacji nie ma, w poniedziałki gdy jest dostawa można cos "upolować". ale wtedy jest tam ścisk i gwar, mam stamtąd jeden fajny sweter, ale poza tym jakos trudono cos mi tam znaleźć Odpowiedz Link Zgłoś
karol_ka66 Re: second handy:))) 24.03.06, 12:08 nie rozumiem skąd u tralalumka tyle złości i napastliwości; przeciez to takie proste - każdy ma wybór kupowania co chce i gdzie chce, a efekt finalny tj. wygląd danej osoby nie zależy tylko od rodzaju sklepu, w którym robi zakupy! nie rozumiem dlaczego krytykujesz dziewczyny za to, że uważają, ze w secend hendach można znaleźć ciekawą odzież i dodatki, nikt nie pisał, że ubiera się TYLKO w szmateksach (choć gdyby nawet, to nie wiem co w tym złego); jeżeli ty nie chcesz tam kupować, nie podobają ci się rzeczy z lumeksów, nie masz ochoty nawet tam wchodzić - ok, twój wybór, ale nie rozumiem dlaczego negujesz samą mozliwość znalezienia wartościowych rzeczy w tego typu miejscach, tym samym zaprzeczasz (nie rozumiem w jakim celu) naszym doświadczeniom; jeszcze dodam - nie uważam się za eksperta w dziedzinie mody, lubie kupować ciuchy i o nich rozmawiać, wybieram co mi się podoba, bez względu na to czy rzecz kosztuje 600 zł czy 6 zł; i jak nazywa sie sklep w którym dana rzecz jest sprzedawana Odpowiedz Link Zgłoś
i.v.a Re: second handy:))) 23.03.06, 11:19 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=24662 Odpowiedz Link Zgłoś
nataliele Re: second handy:))) 23.03.06, 12:00 ja kupuje przewaznie paski ,lub jakies inne dodatki :) -- ,kochanie czemu szepczesz,mozemy byc spokojni ,opuscmy rece ' Odpowiedz Link Zgłoś
magdaksp Re: second handy:))) 23.03.06, 14:06 polecam forum ciucholandy i komisy Odpowiedz Link Zgłoś
en1982 Re: second handy:))) 24.03.06, 09:42 nie to zebym krytykowała takie sklepy, bo wiem, ze mozna w nich upolowac całkiem fajne ciuszki i nie tylko, ale ja jakos nie potrafie...ile razy próbowałam cos wybrac dla siebie to konczyło sie na tym, ze po 5 minutach wychodziłam. Moze nie potrafie szukac w takich sklepach. Sama nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
weronka77 Re: second handy:))) 24.03.06, 09:51 Ciucharenka na Warszauera 3 w Krakowie.Mają nowe kolekcje nieznanych w Polsce firm,porcelanę Rosenthala i Vileroy,perfumy i kosmetyki,ubranka dla dzieci no a ja tam kupuję Mango,Burberry i Armani.Przywożą z całęj Europy więc o rzeczach "oddanych" przez polskie klientki nie ma obaw;-) Odpowiedz Link Zgłoś
weronka77 Re: second handy:))) 24.03.06, 09:52 Wszystko wisi na wieszakach,schludne,czyste.SPotykają się tam osoby w Krakowie znane(aktorki,piosenkarki) jak i kobety z tzw." bogatszego światka";-) Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: second handy:))) 24.03.06, 09:59 rece mi opadaja czytajac takie wpisy dlaczego piszesz np ze w polsce porcelana rosenthala jest nieznana ! jezeli ktos ma takie hobby ze kupuje stare szmaty czy inaczej wyrazajac - starocie, to jego sprawa ale po co dorabiac do tego wyzsza filozofie i podpierac sie stwierdzeniem ze caly "bogaty" krakow i pewnie jeszcze swiat ubiera sie w sklepach ze starzyzna Odpowiedz Link Zgłoś
nataliele Re: second handy:))) 24.03.06, 10:20 no to akurat prawda;p ..spojrz na kate moss , mary kate i ashley olsen , sienna miller kate hudson - one sie do tego publicznie przyznaja -- 'kochanie czemu szepczesz,mozemy byc spokojni opuscmy rece' Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: second handy:))) 24.03.06, 10:26 pozwol ze ja nie bede sie wzorowac na zadnych nacpaqnych modelkach jezeli sie komus taki kaprys dod czasu do czasu podoba to jego sprawa sa bogaci i bardzo bogaci faceci, majacy piekne, mlode zony a regularnie chodza do burdeli a czesto do 'starszych' burdel, nie wolno im? wolno, oni tylko nie dorabiaja filozofii do swoich zachowan Odpowiedz Link Zgłoś
i.v.a Re: second handy:))) 24.03.06, 10:36 Ewa Minge wielokrotnie w swoi ch wywiadach podkreśla ,ze najczęsciej ubierała i ubiera sie w second handach ;do czego zachęca też kobiety. Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: second handy:))) 24.03.06, 10:39 a kto to jest ewa minge? ja ani ja znam, anie mnie interesuje jej swiatopoglad a tym bardziej nie mam zamiaru sie wzorowac na jej opiniach, mam wlasna, nie potrzebuje sie takimi wypowiedziami dowartosciowywac ciekawe jest jak kazda z was sobie tlumaczy (widac to na ekranie ) dlaczego ubiera sie w szmaciarniach Odpowiedz Link Zgłoś
i.v.a Re: second handy:))) 24.03.06, 10:41 Nie wiesz kto to jest Ewa Minge - buuhahhhaaa Odpowiedz Link Zgłoś
i.v.a Re: second handy:))) 24.03.06, 10:43 no to sorry - udzielasz się na tym forum jakbyś conajmniej była znawczynią mody ( czego zresztą nie można powiedzieć oglądając twoje szmatki rodem z tandetnego ciucholandu ) a nie słyszałaś o Ewie Minge. ..No ,no ..P! Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: second handy:))) 24.03.06, 10:48 dziecino, dal ci bozia mozg to go uzywaj ja nie robie osobistych wycieczek w twoja strone a ty je robisza to nieladnie ale w takim razie podyskutujemy na jakiej podstawie uwazasz ze musze wiedziec kto to jest ewa minge? ( ja oczywiscie wiem kto to jest bo ta loklana postac bywala juz tu na forum omawiana) , ja twierdze tylko ze moze dla ciebie jest to bozyszcze ale dla mnie nie musi byc, zatem pytam kto to taki ewa minge? co do moich ubran, pokaz swoje, pokaz styl ubierania i pogadamy, na jakiej podstawie uwazasz ze moje szmatki sa rodem z tandetnego ciucholandu, czym to argumentujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
i.v.a Re: second handy:))) 24.03.06, 10:53 Nie mam zamiaru pokazywac swoich ciuchów na forum bo nie odczuwam potrzeby chwalenia się bo i po co? Nie mam też zapędów ekshibilicjonistycznych , żeby się tak "obnażać" i wystawiać publicznie bo i -podkreślam - po co ? Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: second handy:))) 24.03.06, 10:53 teoria jak teoria, troche jednak kiepska dziewcze Odpowiedz Link Zgłoś
papryczka_ag Re: second handy:))) 24.03.06, 13:55 Nie widzę w tym nic dziwnego, że ktoś może nie wiedzieć kim jest Ewa Minge. Bardziej znana w innych krajach, to raz, a poza jedna kolekcją z ktrej osobiście skorzystałam to straszna badziewiara. Do dzis zastanawiam się czy bojówki i buty, które kupiłam zaprjektowała ona... Bo odstaja od tego paniusiowatego stylu na tyle na ile kolekcje Chanel różnią się d ubrań ze strony Fuck the mainstream... Phi... znawczyni mody bo zna Ewę Minge? Chyba raczej znawczyni polish style - przaśno kloniasty. Odpowiedz Link Zgłoś
kamisia22 Re: second handy:))) 25.03.06, 14:13 tralalumpek wybierz sie do lekarza Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: second handy:))) 25.03.06, 15:56 dobrze, wybiore sie ale przynajmniej lekarz pomoze a ty juz nie masz szans na wyleczenie Odpowiedz Link Zgłoś
kamisia22 Re: second handy:))) 25.03.06, 19:26 kobieto zastanow sie co wypisujesz. napisalam tu jeden post i jeden z pierwszych od dluzszego czasu wogole, a ty jakies masz chyba wizje umyslowe ze ja chora jestem??!! napisalam to gdzies??? albo z innych postow to wnioskujesz?? (tylko jakich skoro bardzo dlugo mnei na forum nie bylo).jestes zawistna ordynarna baba ktora uwaza ze wszystko co powie jest ah i oh a reszta opinii innych ludzi jest chora bo nie zgadza sie z twoja no comments poprostu. puknij sie w czółko moze zmadrzejesz Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: second handy:))) 25.03.06, 20:35 swietosc twoja jest bezgraniczna, napisalas tylko jeden wpis w ktorym kazalas mi sie wybrac do lekarza a zatem o co ci idzie? ublizac innym mozesz ale w twoja strone skierowane komentarze o! , to juz nie do przyjecia, to juz chamstwo ..... Odpowiedz Link Zgłoś
nataliele Re: second handy:))) 24.03.06, 10:41 ja Ci nie karze sie na nich wzorowac (kazdy ubiera sie jak chce) ,ale zobacz ,ze akurat zlozylo sie tak ze te kobiety sa ikonami mody a to ze chodza do tych lumpkow mysle ze to nie kaprys,tylko naprawde mozna cos fajnego znalezc ,niekoniecznie ubrac sie w starociach od stop do glow ,no ale gdzie mozna dostac najlepsze ciuchy w stylu vintage ?tylko tam ,bo jak kupia to w sklepie z nowymi ciuchami to to bedzie 'podrobka' prawdziwego stylu' -- ,nie powiem CI nic dobrego,nic zlego tez nie i tak nie bedziemy sie juz wiecej znac ' Odpowiedz Link Zgłoś
i.v.a Re: second handy:))) 24.03.06, 10:48 Uwielbiam second handy - mam niezłą kolekcję bluzeczek Victoria Secret ,Ambercrombie&Fitch , Mango itp bez śladów używania i smieszą mnie laski ,które pisza że cicholandy są ble ,że one nigdy bo to obciach ,czy ,ze się brzydzą ... Przymierzając nowe ciuchy w przymierzalnie po kims się nie brzydzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
nataliele Re: second handy:))) 24.03.06, 10:52 oo tu sie po czesci zgodze ,znam pare takich dziewczyn (to sa glownie farbowany blond(ale to nei blond tylko jakas jajecznica;p) solarka i ciuchy z bazarku) mysla ze jak ktos sie ubiera w lumpeksach to odrazu nie ma kasy ,jest wiesniakiem itp itd.. coz ,takie zycie niektorych nie mozna zmienic -- ,nie powiem CI nic dobrego,nic zlego tez nie i tak nie bedziemy sie juz wiecej znac ' Odpowiedz Link Zgłoś
i.v.a Re: second handy:))) 24.03.06, 10:56 Tiaaaa- starsza pania się uniosła:-) Czyżbym dotknęła czułego punktu ?? P No i kto tu robi wycieczki osobiste .A tak gwoli ścisłości stać mnie na "normalne" ciuchy cokolwiek to znaczy wg ciebie. Ale nie chcę wyglądać jak "ulica" dlatego chadzam do szmaciarni jak to pięknie nazywasz i nie wstydzę sie tego ! Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: second handy:))) 24.03.06, 11:00 popatrz i znowu starsz sie walczym zlymi kartami, dlaczego piszezsz starsza pani, jezeli myslisz ze tu mi ublizysz to sie mylisz ale wystawiasz sobie swietne swiadectwo glupoty ty mozesz ubierac sie gdzie ci sie podoba ale nie wymarzaj sie na temat mody bo o tym nie masz zielonego pojecia Odpowiedz Link Zgłoś
nataliele Re: second handy:))) 24.03.06, 11:00 brawo dla i.v.a:) hihi nie no generalnie jestem zaskoczona jak tralalumpek sie unosi zloscia ,nie kazdy ma takie przekonania jak Ty..coz zycie :) a ile razy stylisco potwierdzja ze modnie to nie wszystko ,trza znalezc po prostu swoj styl Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: second handy:))) 24.03.06, 11:05 ok, rozumiem ja sie nie unosze zloscia, widze jedank ze trafilam na fajne 2 kobietki, znawczynie mody ze 150% zadowolenia z siebie, i tak trzymac! Odpowiedz Link Zgłoś
i.v.a Re: second handy:))) 24.03.06, 11:10 A czy napisałyśmy gdzis ,ze jesteśmy znawczyniami mody ? jesli tak .to prosze oswiec mnie. To ty zachowujesz się jak guru d/s mody (twoje opinie i wypowiedzi na fm ) a twoj styl i ciuchy ,którymi nie omieszkałaś się pochwalic no ..niestety temu przeczą . I tylko o tym wspomniałam . To tyle .. Odpowiedz Link Zgłoś
nataliele Re: second handy:))) 24.03.06, 11:11 czy ktos tu powiedzial ze my jestesmy jakies super znawczynie mody (fakt ja sie moda interesuje ale nie mowie nic takiego),ja tak nie powiedzialam i.v.a chyba tez nie ,wyrazamy swoje zdanie na ten temat ,prste ato ze ktos jest zadowolony ze swojego wyglady w 150 %to chyba nic zlego (ale ja nie jestem akurat) troche sie tu pomoieszalo ..;p Odpowiedz Link Zgłoś
nataliele Re: second handy:))) 24.03.06, 10:57 nie masz innej formy obrony tylko hmm nie wiem jak to nazwac ... Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: second handy:))) 24.03.06, 11:03 a co masz dokladnie na mysli, jakiej formny obrony jezeli wdajesz sie w dyskusje to dyskutuj i podaj argumenty dlaczego mam pozwalac sobie na docinanie jakiemus dziewczeciu ktorego argumentem jest : jestes stara albo sama masz ciuchy z ciucholandu nie skacz do oczu zeby skakac , pomysl zanim zaczniesz stawac w obronie kogos kto w ten sposob pisze jak wyzej Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: second handy:))) 24.03.06, 11:19 tez tak mam jak nie mam nic do powiedzenia, rozumiem cie Odpowiedz Link Zgłoś
nataliele Re: second handy:))) 24.03.06, 11:07 'jeste pusta jak wydmuszka i o madzie masz pojecie jak kura o gwiazdach jakie ty masz pojecie o modzie skoro piszezsz ze kupujesz stare szmaty mango dziewczyno, o czym ty chcesz dyskutowac o modzie i modelkach ubierajacych sie w szmaciarniach mozesz pisac jak bedzie cie stac na noermalne ciucha a jezeli bedziesz miec kaprys to wtedy kupisz sobie cos w ciucholandzie , tak dla zabawy a nie odwrotnie boskia jestes!' to nie byl atak? fakt i.v.a mogla nie pisac ze jestes stara czy co tam bylo bo to akurat nie ma nic do rzeczy ale mysle ze to ze jest pusta napisalas bez zadnych podstaw Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: second handy:))) 24.03.06, 11:21 alez ja napisalam o wydmuszce z podstawami jak moze pisac ktos o modzie nie majac mozliwosci tak naprawde jej dotknac, zasmakowac... to taki erotomam gawedziesrz, nieprawdaz? to tak jak panie z pegieeru dyskutowaly o salonowej modzie Odpowiedz Link Zgłoś
nataliele Re: second handy:))) 24.03.06, 11:25 zauwazylam ,ze Ty slowo modnie traktujesz = w najlepszych i najdrozszych sklepach. z tymi paniami to fakt ,ale z moda tak nie jest ,sadzisz ze np w h&m bo ciuchy sa o wiele tansze niz w domu mody np prada nie mozna ubrac sie modnie? Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: second handy:))) 24.03.06, 11:28 nie koniecznie to co modne to najdroszze, nie mam takiego zdania ale nie bede dyskutowac z panienka ktora ubiera sie tylko 'na starych szmatach' o tym co jest modne i jak wygladaja moje ciuchy czyli jejj ocena jest dla mnie zadna ocena punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
nataliele Re: second handy:))) 24.03.06, 11:32 ale ja nie powiedzialam ze ubieram sie tylko w szmateksach ,zobacz na moja wypowiedz wyzej jak jeszcze nie zaczlysmy 'dyskutowac' ,kupuje tam paski i rozne inne dodatki ,nie wiem jak i.v.a ale z jej wypowiedzi tez wynika zenie wszystko ma ze szmateksu Odpowiedz Link Zgłoś
karol_ka66 Re: second handy:))) 24.03.06, 12:09 nie rozumiem skąd u tralalumka tyle złości i napastliwości; przeciez to takie proste - każdy ma wybór kupowania co chce i gdzie chce, a efekt finalny tj. wygląd danej osoby nie zależy tylko od rodzaju sklepu, w którym robi zakupy! nie rozumiem dlaczego krytykujesz dziewczyny za to, że uważają, ze w secend hendach można znaleźć ciekawą odzież i dodatki, nikt nie pisał, że ubiera się TYLKO w szmateksach (choć gdyby nawet, to nie wiem co w tym złego); jeżeli ty nie chcesz tam kupować, nie podobają ci się rzeczy z lumeksów, nie masz ochoty nawet tam wchodzić - ok, twój wybór, ale nie rozumiem dlaczego negujesz samą mozliwość znalezienia wartościowych rzeczy w tego typu miejscach, tym samym zaprzeczasz (nie rozumiem w jakim celu) naszym doświadczeniom; jeszcze dodam - nie uważam się za eksperta w dziedzinie mody, lubie kupować ciuchy i o nich rozmawiać, wybieram co mi się podoba, bez względu na to czy rzecz kosztuje 600 zł czy 6 zł; i jak nazywa sie sklep w którym dana rzecz jest sprzedawana Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: second handy:))) 24.03.06, 12:19 zacznijmy od poczatku: uwazam ze jezeli ktos lubi kupowac to niech sobie kupuje w szmataeksach tylko nie nie urabia do tego filozofii i nie twierdzi ze to najmodniejsze podalam na to przyklady tak zaczelam dyskutowac na tym forum a ze czesto do buta przyczepi sie cos to dyskusja poszla dalej podobnie jest z innym tematami o ktoyrch juz pare razy byla mowa na forum i na szczescie tez nie jestem osamotniona w swoim przekonaniu: zara, h&m, promod, deichmann, ... to nie marki , to tanie sieci ktore w polsce windowane sa na piedestaly Odpowiedz Link Zgłoś
karol_ka66 Re: second handy:))) 24.03.06, 12:28 wkładanie do jednego worka zary, promoda a z drugiej strony daichnama to już chyba lekka przesada, ale skoro mówimy o modzie to moze warto zauwazyć, że w RÓŻNYCH (pod wzgledem jakości i ceny) sklepach mozna znaleźć mode rzeczy; a poza tym nikt nie twierdził, że w lumeksach są rzeczy najmodniejsze, lecz , ze tam MOŻNA TAKŻE znaleźć modne rzeczy (zaraz mozna zacząć dyskusję co to znaczy modne, ale jak wiadomo - choćby z tego forum - dla KAŻDEGO "modne" znaczy cos innego) Odpowiedz Link Zgłoś
karol_ka66 Re: karol_ka66 24.03.06, 13:17 zrozumiałam. A poza tym w pewnych kręgach kupowanie w lumpeksach JEST MODNE (nie wiem czy najmodniejsze)....Nie denerwuj się, że my parweniuszki dyskutujemy o szmatach (albo z lumpeksów albo z zary, vero, promoda),bo rzeczywiście większości z nas nie stac na armaniego, gucciego, versace; ale naprawdę fakt, że ktoś ma zasobniejszy portfel i mozliwości kupowania przedmiotów od wielkich projektantów nie czyni z niego od razu znawcy mody. trochę dystansu do siebie jest bardzo wskazane. Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: karol_ka66 24.03.06, 13:23 tak, masz racje dystans do siebie jest wskazany ja go mam stad smieje sie z pewnych wypowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
nataliele Re: second handy:))) 24.03.06, 12:28 hmm to pochwal sie w jakich sklepach Ty kupujesz ciuchy?:] ja caly czas czytam Twoje wypowiedz i czytam i caly czas rozumiem jedno ; nie masz kasy zeby ubrac sie u slawnych projektantow ,nie mozesz byc modny . gdzies kiedys czytalam artykul wlasnie o tym ze jak kobiety od stop do glow ,ubrane w ciuchy od najlepszych projektantow niby modne,a gdzie wlasne inwencja ,gdzie pomysl na siebie? Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: second handy:))) 24.03.06, 14:28 to w jakich sklepach ja kupije zanjdziesz w moich wypowiedziach, poszukac jak chcesz koniecznie wiedziec mam swoj styl, ubieram sie sosownie do stylu zycia i okolicznosci w jakich sie znajduje nie twierdze i nigdy nie twierdzialam ze ktos kto ubiera sie tylko np u armaniego ma dobry gust czy styl znam z netu jednak wielu erotomanow gawedziarzy, ktorym sie wydaje, ze wiedza cos o modzie i pisza o niej rozlozyscie, podpierajac zreszta wizualnie swoje erotomanskie zapedy, mniemanie o sobie i 200% zadowolenia z siebie daje im do tego prawo Odpowiedz Link Zgłoś
nataliele Re: second handy:))) 24.03.06, 17:22 nie moge nic znalezc ...<bezradny> Odpowiedz Link Zgłoś
en1982 Re: second handy:))) 24.03.06, 12:30 ale dlaczego tak uwazasz????podaj jakis argument . Co w takim razie jest marka???? Odpowiedz Link Zgłoś
papryczka_ag Re: second handy:))) 24.03.06, 15:36 Ja sie dorzucę... Moim zdaniem wrzucanie Zary i Deichmana do jednego worka jest absolutnie poprawne. W Hiszpanii moja przyjaciółka ubierała sie wyłącznie w Zarze bo jej wychodziło taniej niz w second handach. U nas Zara jest windwana do luksusowego sklepu z powodu idiotycznych jak na jakość sen i luksusowo wyglądających sklepów. MARKA a nie sieć sklepów to połączenie stylu, jakości, rozpoznawalności i nawet chyba pewnej tradycji. Te wszystkie sieciówki to niestety masówka na wielka skale, z cenami nieadekwatnymi często do jakości. Odpowiedz Link Zgłoś
hiii Re: second handy:))) 24.03.06, 13:50 właśnie zastanawiam się nad tym, czy w ogóle możliwe jest kupienie czegoś modnego (!!!) w sklepie z używaną odzieżą. No bo tak: albo tzw. "vintage" - czyli coś co niby teraz wróciło (krój, fason, kolor etc.) - ale przecież to nigdy nie jest powrót czegoś "w czystej postaci". No bo inne materiały, detale, wykończenie, jakieś innowacje zawsze są. ergo - modne ale nie do końca. Druga możliwość - można w second handach kupić rzeczy neutralne, proste, stanowiące bazę pod to, co "modne i trędi w danym sezonie". no ale to też nie jest "to coś modnego". no i reszta - rzeczy, które może i miały coś kiedyś z modą wspólnego, ale już nie mają. no chyba, że wrócą jako "vintage".... Odpowiedz Link Zgłoś
gaggi Re: second handy:))) 24.03.06, 17:16 Chyba jest mozliwe, o ile za modny uchodzi w tym sezonie limonkowy trencz do polowy uda. A taki zakupilam za 6 zlotych ostatnio. Mieszanka lnu i bawelny. A jesli nie uchodzi to przepraszam:) Odpowiedz Link Zgłoś
nataliele Re: second handy:))) 24.03.06, 17:21 jest mozliwe ,ostatnoi byl; szal na paski zlote ,a ja wlasnie taki mam z lumpka:D i wiele osob sie pyta gdzie go kupila:] jest oryginalny i nikt takiego nie ma :> Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaczernia Re: second handy:))) 24.03.06, 14:13 Tak. Zdarza mi się kupować różne rzeczy w second handach. Zazwyczaj jestem zadowolona z zakupów, bo często udaje mi sie kupić rzeczy nowe, jeszcze z wiszacą metką z ceną. W moim mieście second handów jest sporo...raz zaglądam do jednego, a innym razem do drugiego... Odpowiedz Link Zgłoś
magdaksp Re: second handy:))) 25.03.06, 01:27 ja np kupilam wzeszlym sezonie spodnice ala cyganska taka jak akurat byly modne apozatym pozniej podobna tylko winnym kolorze widzialamw zarze Odpowiedz Link Zgłoś
db25 Re: second handy:))) 26.03.06, 13:26 Jestem z Krakowa i z całym przekonaniem mogę ztwierdzić że w naszym mieście jest olbrzymia ilość sklepików tego pokroju. Ja osobiście uwielbiam kupować odzież w takich sklepach, ale poniekąt wynika to z tego, że sama pracuję w branży zajmującej się zakładaniem tego typu sklepików. Jednym z moich ulubionych, oczywiście z dużym wyborem asortymentu i dogodnymi cenami jest sklepik na ulicy Studenckiej w Krakowie w pobliżu Teatru Bagatela. Zakupiłam tam mnóstwo ciuszków dobrych markowych firm za naprawdę małą kasę, mają też duży wybór wspaniałych butów i torebek. Naprawdę polecam i z całym przekonaniem mogę powiedzieć ( okiem fachowca ) że warto!!! Odpowiedz Link Zgłoś