marsuch2 04.05.06, 13:36 witam czy możecie mi podać jakieś linki dotyczące stylu miejskiego (najlepiej, żeby były tam tez zdjęcia:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
threadless Re: Styl miejski 04.05.06, 13:40 www.hel-looks.com/ www.style-arena.jp/index_e.htm Odpowiedz Link Zgłoś
threadless Re: Styl miejski 04.05.06, 13:42 ftp2.dns-systems.net/~sams/LSF/new_map.html Odpowiedz Link Zgłoś
kate-gun Re: Styl miejski 04.05.06, 21:19 obejrzalam te strony i wlasnie doszlam do wniosku, ze polskie ulice sa potwornie nudne :P Odpowiedz Link Zgłoś
edavenpo Re: Styl miejski 04.05.06, 22:12 threadless napisała: > ftp2.dns-systems.net/~sams/LSF/new_map.html __ Ta stronka jest super... Jest tam nawet dzielnica w ktorej mieszkam ;-) Mialam dokladnie taki sam pomysl ale widze ze ktos mnie ubiegl ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
lemon55 Re: Styl miejski 04.05.06, 21:30 Chciałabym mieć więcej odwagi. Nudzi już mnie ta monotonia. Odpowiedz Link Zgłoś
charade Re: Styl miejski 04.05.06, 21:55 Pooglądałam Hel Looks... na bank zostanę zlinczowana, ale moje zdanie jest takie: oryginalnie się ci ludzie ubierają, tego nie można im odmówić, ale brzydko wyglądają. Nie mówię jednak, że nie widziałabym chętnie takiej różnorodności u nas w Polsce, jest to na swój sposób fascynujące. Odpowiedz Link Zgłoś
akasha_ah Re: Styl miejski 04.05.06, 22:20 Zgadzam sie z przedmowczynia. Wiekoszosc na Hel Looks wcale nie dodaje sobie tymi ciuchami uroku, chociaz zdarzaja sie perelki. Mimo wszystko szkoda, ze u nas na ulicach raczej nudno i sztampowo. Zadnych mezczyzn w mega obcislych spodniach;) Odpowiedz Link Zgłoś
ann_ann Re: Styl miejski 04.05.06, 22:22 taak, niektóre panny mają wdzięk nieziemski... ale to chyba z tych, co zawsze i we wszystkim wyglądają ładnie... tj. dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
ann_ann Re: charade masz rację 04.05.06, 22:21 hel looks - oryginalnie i zwykle brzydko. ale jedno jest u nich piękne - ten dziki luz!!! czasem też tak łażę, ale tylko po domu albo gdzies na biwaku. sama teraz mam fazę "na chłopa pańszczyźnianego" - len, gniecione, jedno spod drugiego wyłazi no i tenisówy obowiązkowo... ale zauważam, że już trochę brak mi odwagi... Odpowiedz Link Zgłoś
kate-gun Re: Styl miejski 04.05.06, 22:30 To samo chcialam powiedziec - ludzie wygladaja brzydko. Czasem na skutek stylizacji nie da sie rozpoznac plci osobnika, widze jakies dziwaczne, nieraz nawet oszpecajace fryzury, dziewczyny bez grosza kobiecosci, ALE oglada sie ich z duzo wieksza przyjemnoscia i z wiekszym usmiechem na ustach, niz to co widac na polskich ulicach. U nas wszedzie tylko piekni, grzecznie i ostroznie ubrani ludzie, wszystkie elementy wygladu idealnie wspolgraja ze soba, dziewczeta kipiace kobiecoscia, spodnice, balerinki, slodkie bluzki z bufkami, dlugie romantyczne wlosy... i wszystko jest ok, tylko ze nuda wieje :P Choc ta nuda brac sie moze tez z braku wielonarodowosci, ciagle widujemy ten sam typ urody. Dlatego ilekroc jestem w jakims wiekszym miescie typu Londyn czy NY, przez pierwsze dni niemal zachlystuje sie z wrazenia. Po prostu widze tyle ciekawych twarzy, zestawien, ze wzrok non-stop lata na wszystkie strony. Troche to ryzykowne, bo niektorzy [nie bede wymieniac pewnej rasy] nie lubia gdy sie na nich ktos patrzy dluzej niz ulamek sek... :P Odpowiedz Link Zgłoś
charade Re: Styl miejski 04.05.06, 22:46 Pełna zgoda, u nas ulice są potwornie nudne. Niestety sama należę do tych raczej mało odważnych jeśli chodzi o ubiór i fryz (nie lubię za bardzo na siebie zwracać uwagi, z pewnych powodów), więc z przyjemnościa oglądam takich cudaków, nawet jak wyglądają jakby się urwali z balu dla przebierańców. kate-gun napisała: ALE oglada sie ich z duzo wieksza przyjemnoscia i z wiekszym usmiechem na ustach, niz to co widac > na polskich ulicach. U nas wszedzie tylko piekni, grzecznie i ostroznie ubrani > ludzie, wszystkie elementy wygladu idealnie wspolgraja ze soba, dziewczeta > kipiace kobiecoscia, spodnice, balerinki, slodkie bluzki z bufkami, dlugie > romantyczne wlosy... i wszystko jest ok, tylko ze nuda wieje :P W Londynie też strzelałam oczami na wszystkie strony... bomba ! Masz rację, tam jest tyle tych kultur, ras, że łatwo jest o oryginalność - każda coś od siebie wnosi dla ulicy. > Choc ta nuda brac sie moze tez z braku wielonarodowosci, ciagle widujemy ten > sam typ urody. Dlatego ilekroc jestem w jakims wiekszym miescie typu Londyn czy > > NY, przez pierwsze dni niemal zachlystuje sie z wrazenia. Po prostu widze tyle > ciekawych twarzy, zestawien, ze wzrok non-stop lata na wszystkie strony. Troche > > to ryzykowne, bo niektorzy [nie bede wymieniac pewnej rasy] nie lubia gdy sie > na nich ktos patrzy dluzej niz ulamek sek... :P Odpowiedz Link Zgłoś
threadless Re: Styl miejski 04.05.06, 22:34 w moj gust tez wiekszosc z tych outfitow nie trafia, ale ich ubrania sa tak calkowicie rozne od tego, co widujemy na naszym podworku, a przy tym tak podobne do siebie nawzajem, ze ogladanie zdjec jest jak wycieczka w obca kulture:) wiekszosc dziewczyn na tych fotkach ma vintage 'buciory', ktore zawsze wydawaly mi sie strasznie pokraczne, ale czesto widuje w nich ludzi zagranica. moze za bardzo kojarza mi sie z emerytami noszacymi buty z poprzedniego ustroju:) kilka strojow jednak calkiem mi sie podoba, smieszne, bo niemalze identycznie ubralam sie w piatek;-) www.hel-looks.com/?p=image/archives/13/20051008_01/ poza tym : www.hel-looks.com/?p=image/archives/14/20050924_02/ oraz www.hel-looks.com/?p=image/archives/6/20060211_02/ Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: Styl miejski 05.05.06, 09:17 poogladaj sobie mode w papierowym aktivist. tam sa zawsze zdjecia - sesja miejska. Odpowiedz Link Zgłoś
threadless Re: Styl miejski 05.05.06, 10:16 ale dobor ludzi /i strojow/ do zdjec w aktiviscie pozostawia wiele do zyczenia:) fotografowie wyraznie preferuja styl daily cafe-barbie bar:)moim zdaniem to ostatnia rzecz, jaka zasluguje na to,by trafic na rozkladowke. pozdrawiam! ciesze sie,ze linki sie przydaly Odpowiedz Link Zgłoś