Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Styl miejski

04.05.06, 13:36
    witam
    czy możecie mi podać jakieś linki dotyczące stylu miejskiego (najlepiej, żeby
    były tam tez zdjęcia:)
    Pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • threadless Re: Styl miejski 04.05.06, 13:40
        www.hel-looks.com/
        www.style-arena.jp/index_e.htm
        • threadless Re: Styl miejski 04.05.06, 13:42
          ftp2.dns-systems.net/~sams/LSF/new_map.html
          • lemon55 Re: Styl miejski 04.05.06, 21:01
            Świetne stronki :)
          • kate-gun Re: Styl miejski 04.05.06, 21:19
            obejrzalam te strony i wlasnie doszlam do wniosku, ze polskie ulice sa
            potwornie nudne :P
          • edavenpo Re: Styl miejski 04.05.06, 22:12

threadless napisała:

> ftp2.dns-systems.net/~sams/LSF/new_map.html
            __

Ta stronka jest super... Jest tam nawet dzielnica w ktorej mieszkam ;-)

Mialam dokladnie taki sam pomysl ale widze ze ktos mnie ubiegl ;-)
      • adalon Re: Styl miejski 04.05.06, 21:22

www.catwalkcity.com

• lemon55 Re: Styl miejski 04.05.06, 21:30
          Chciałabym mieć więcej odwagi. Nudzi już mnie ta monotonia.
          • charade Re: Styl miejski 04.05.06, 21:55
            Pooglądałam Hel Looks... na bank zostanę zlinczowana, ale moje zdanie jest
            takie: oryginalnie się ci ludzie ubierają, tego nie można im odmówić, ale
            brzydko wyglądają. Nie mówię jednak, że nie widziałabym chętnie takiej
            różnorodności u nas w Polsce, jest to na swój sposób fascynujące.
            • akasha_ah Re: Styl miejski 04.05.06, 22:20
              Zgadzam sie z przedmowczynia. Wiekoszosc na Hel Looks wcale nie dodaje sobie
              tymi ciuchami uroku, chociaz zdarzaja sie perelki. Mimo wszystko szkoda, ze u
              nas na ulicach raczej nudno i sztampowo. Zadnych mezczyzn w mega obcislych
              spodniach;)
              • ann_ann Re: Styl miejski 04.05.06, 22:22
                taak, niektóre panny mają wdzięk nieziemski... ale to chyba z tych, co zawsze i
                we wszystkim wyglądają ładnie... tj. dobrze!
            • ann_ann Re: charade masz rację 04.05.06, 22:21
              hel looks - oryginalnie i zwykle brzydko.
              ale jedno jest u nich piękne - ten dziki luz!!! czasem też tak łażę, ale tylko
              po domu albo gdzies na biwaku.
              sama teraz mam fazę "na chłopa pańszczyźnianego" - len, gniecione, jedno spod
              drugiego wyłazi no i tenisówy obowiązkowo... ale zauważam, że już trochę brak
              mi odwagi...
            • kate-gun Re: Styl miejski 04.05.06, 22:30
              To samo chcialam powiedziec - ludzie wygladaja brzydko. Czasem na skutek
              stylizacji nie da sie rozpoznac plci osobnika, widze jakies dziwaczne, nieraz
              nawet oszpecajace fryzury, dziewczyny bez grosza kobiecosci, ALE oglada sie ich
              z duzo wieksza przyjemnoscia i z wiekszym usmiechem na ustach, niz to co widac
              na polskich ulicach. U nas wszedzie tylko piekni, grzecznie i ostroznie ubrani
              ludzie, wszystkie elementy wygladu idealnie wspolgraja ze soba, dziewczeta
              kipiace kobiecoscia, spodnice, balerinki, slodkie bluzki z bufkami, dlugie
              romantyczne wlosy... i wszystko jest ok, tylko ze nuda wieje :P

Choc ta nuda brac sie moze tez z braku wielonarodowosci, ciagle widujemy ten
              sam typ urody. Dlatego ilekroc jestem w jakims wiekszym miescie typu Londyn czy
              NY, przez pierwsze dni niemal zachlystuje sie z wrazenia. Po prostu widze tyle
              ciekawych twarzy, zestawien, ze wzrok non-stop lata na wszystkie strony. Troche
              to ryzykowne, bo niektorzy [nie bede wymieniac pewnej rasy] nie lubia gdy sie
              na nich ktos patrzy dluzej niz ulamek sek... :P
              • charade Re: Styl miejski 04.05.06, 22:46
                Pełna zgoda, u nas ulice są potwornie nudne. Niestety sama należę do tych raczej
                mało odważnych jeśli chodzi o ubiór i fryz (nie lubię za bardzo na siebie
                zwracać uwagi, z pewnych powodów), więc z przyjemnościa oglądam takich cudaków,
                nawet jak wyglądają jakby się urwali z balu dla przebierańców.

kate-gun napisała:

ALE oglada sie ich z duzo wieksza przyjemnoscia i z wiekszym usmiechem na
                ustach, niz to co widac
                > na polskich ulicach. U nas wszedzie tylko piekni, grzecznie i ostroznie ubrani
                > ludzie, wszystkie elementy wygladu idealnie wspolgraja ze soba, dziewczeta
                > kipiace kobiecoscia, spodnice, balerinki, slodkie bluzki z bufkami, dlugie
                > romantyczne wlosy... i wszystko jest ok, tylko ze nuda wieje :P

W Londynie też strzelałam oczami na wszystkie strony... bomba ! Masz rację, tam
                jest tyle tych kultur, ras, że łatwo jest o oryginalność - każda coś od siebie
                wnosi dla ulicy.

> Choc ta nuda brac sie moze tez z braku wielonarodowosci, ciagle widujemy ten
                > sam typ urody. Dlatego ilekroc jestem w jakims wiekszym miescie typu Londyn czy
                >
                > NY, przez pierwsze dni niemal zachlystuje sie z wrazenia. Po prostu widze tyle
                > ciekawych twarzy, zestawien, ze wzrok non-stop lata na wszystkie strony. Troche
                >
                > to ryzykowne, bo niektorzy [nie bede wymieniac pewnej rasy] nie lubia gdy sie
                > na nich ktos patrzy dluzej niz ulamek sek... :P
            • threadless Re: Styl miejski 04.05.06, 22:34
              w moj gust tez wiekszosc z tych outfitow nie trafia, ale ich ubrania sa tak
              calkowicie rozne od tego, co widujemy na naszym podworku, a przy tym tak podobne
              do siebie nawzajem, ze ogladanie zdjec jest jak wycieczka w obca kulture:)
              wiekszosc dziewczyn na tych fotkach ma vintage 'buciory', ktore zawsze wydawaly
              mi sie strasznie pokraczne, ale czesto widuje w nich ludzi zagranica. moze za
              bardzo kojarza mi sie z emerytami noszacymi buty z poprzedniego ustroju:)
              kilka strojow jednak calkiem mi sie podoba, smieszne, bo niemalze identycznie
              ubralam sie w piatek;-) www.hel-looks.com/?p=image/archives/13/20051008_01/
              poza tym : www.hel-looks.com/?p=image/archives/14/20050924_02/ oraz
              www.hel-looks.com/?p=image/archives/6/20060211_02/
              • daggy4 Re: Styl miejski 05.05.06, 08:43
                EVVIVA threadless!!!!
                super linki!
      • cioccolato_bianco Re: Styl miejski 05.05.06, 09:17
        poogladaj sobie mode w papierowym aktivist. tam sa zawsze zdjecia - sesja
        miejska.
        • threadless Re: Styl miejski 05.05.06, 10:16
          ale dobor ludzi /i strojow/ do zdjec w aktiviscie pozostawia wiele do zyczenia:)
          fotografowie wyraznie preferuja styl daily cafe-barbie bar:)moim zdaniem to
          ostatnia rzecz, jaka zasluguje na to,by trafic na rozkladowke.
          pozdrawiam!
          ciesze sie,ze linki sie przydaly
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka