Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

165 cm wzrostu

24.05.06, 21:22
    Krótkie pytanie - czy możecie mi polecić firmy, które szyją spodnie na
    kobitki mające ok. 165 cm wzrostu? Bo jak na razie idealną długość to
    namierzyłam tylko H & M. Długość w rozmiarze 34/36 leży idealnie na takiej
    nie za wysokiej osóbce. Tylko niestety ostatnio tam nic ciekawego nie ma :(
    Zara oczywiscie odpada bo wymaga posiadania co najmniej 10 cm wiecej. Mango
    też ...
    Obserwuj wątek
      • hotally Re: 165 cm wzrostu 24.05.06, 21:25
        ja mam 165 i praktycznie zawsze musze robic poprawki krawieckie. Ale wrangler
        ma idealne, river island tez
        • pump_it_up Re: 165 cm wzrostu 24.05.06, 21:29
          ja mam 162 i czesto fajne spodnie sa za dlugie. powinny byc rozne dlugosci
          nogawek. dla wysokich i dla niskich, bo czasami dziewczyny majaceponad 180 cm
          tez nie moga znalezc spodni, bo wszystkie sa za krotkie, a my czesto musimy
          dodatkowo placic krawcowej za skracanie.
        • icequeen27 Re: 165 cm wzrostu 24.05.06, 21:33
          No tak,jeansy to jeszcze można sobie w miarę bezproblemowo dobrać, ale z innym
          typem spodni to już znacznie gorzej.Też często muszę skracać spodnie i wkurza
          mnie to. Nie czuje się jakaś przesadnie niska, tylko własnie taka typowa. Nie
          wiem skąd u producentów to założenie,ze typowe jest to, co ma ponad 170 cm. Na
          wybiegi niech sobie szyją cichy na długie tyczki,a do sklepów na normalne
          babki :)
      • e.m.i1 Re: 165 cm wzrostu 24.05.06, 21:31
        We wszystkich sklepach typowo "dzinsowych" sa. A z sieciowek to mozliwe ze w
        housie i deepie. I chyba w reporterze jesli dobrze pamietam.
      • agis82 Re: 165 cm wzrostu 24.05.06, 21:32
        H&M jak juz zauwazylas, ale tam ostatnio jest bida, Levi's w rozmiarze 32 na
        dlugosc, tak samo Wrangler, Lee - 31 i to chyba tyle. Kiedys w Reserved zdazylo
        mi sie cos znalezc, ale teraz wszystko u nich jakies takie wielgasne. Reszte
        musze skracac
        • d.aga87 Re: 165 cm wzrostu 24.05.06, 21:42
          ech... Wy macie problemy.. ?? Ja mam 158 cm :/ To jest dopiero problem ze
          znalezieniem spodni... Dżinsy jeszcze jakoś ujdą... americanos, wrangler,
          ravel... ale na lniane czy eleganckie nie ma zadnych szans :/ a przy skracaniu
          najczesciej tracą swój fason... :(
          • zaslonka Re: 165 cm wzrostu 26.05.06, 09:01
            Ooo, jak ja dobrze znam ten ból... Mam 153 cm wzrostu, wszystkie skracane
            spodnie tracą fason, mają zazwyczaj jak na mnie nieproporcjonalnie szerokie
            nogawki :-(. Na domiar złego panuje teraz moda na ozdoby na dole nogawek -
            hafty, zamki błyskawiczne etc. i takich spodni nie da się skrócić...
      • icequeen27 Re: 165 cm wzrostu 24.05.06, 21:44
        A macie jakies doswiadczenia z dłogością w Promodzie? :)
      • hanureku Re: 165 cm wzrostu 24.05.06, 21:48
        mam dokladnie 165
        pasuja na mnie jedynie spodnie z House (oczywiscie dlugosc nogawek short)
        + kilka sieciowek angielskich

cala reszte skracam
        • pinkpanther Re: 165 cm wzrostu 24.05.06, 22:00
          ja mam 163 i praktycznie wszystkie spodnie są za długie
          ostatnio kupiłam jedne dobre w H&M
          • pump_it_up Re: 165 cm wzrostu 24.05.06, 22:07
            :0000 na zdjeciach wygladalas na wyzsza:)) myslalam, ze masz okolo 173 cm:D
            • pinkpanther Re: 165 cm wzrostu 24.05.06, 22:27
              achach, dziękuję!!! spełniłaś moje marzenie, teraz mogę zostać policjantką albo
              stewardessą!
      • r.richelieu Re: 165 cm wzrostu 24.05.06, 23:05
        Pasują mi Wranglery i Mustangi (ten stary model Oregon zwłaszcza), bo pomimo
        skracania nadal wyglądają dobrze. Resztę skracam i kombinuję przy przynajmniej
        połowie nogawek, bo mi nie pasują. Heh, cygaretki dzięki temu nosiłam nawet
        wtedy gdy modne były dzwony. A też jestem kurdupel, 162, w dodatku chudy
        kurdupel.

Spodnie z materiałów lekkich wolę uszyć sama niż kupować sto kilo za duże,
        chociaż czasem zdarzają się na wyprzedażach tańsze spodnie niż materiał w
        sklepie, więc kupuję rozpruwam w całości i zszywam po swojemu 2-3 cm wężej.
        Cholera by to wzięła z tą standaryzacją w rozmiarach. A może to ja jestem
        dziwak i mi nic nie pasuje, hehe. Przy butach też majstruję, każde usztywnienie
        na pięcie out, bo kaleczy.
      • en.de Re: 165 cm wzrostu 26.05.06, 02:26
        mam 166 cm i 13 par spodni z h&m, przy 10 nieudanym zakupie zakochalam się w
        h&m-ie, klasyka i dobry material :)
        • pinkpanther Re: 165 cm wzrostu 26.05.06, 07:33
          a jeżeli chodzi o jeansy, to kupiłam w vero modzie dwie pary, których nie
          musiałam skracać ;)
      • bakoma1 Re: 165 cm wzrostu 26.05.06, 08:11
        vero moda tez robi krotsze
      • ell9 Re: 165 cm wzrostu 26.05.06, 09:30
        Jeśli to Twój wzrost to bardzo niziutka jesteś. Może spróbuj w Trollu.
        • pump_it_up Re: 165 cm wzrostu 26.05.06, 12:26
          bardzo nizutka? b. niska to jest osoba, ktora ma 150 cm a nie 165:/ moze
          jeszcze jej powiesz, ze ma wzrost siedzacego psa jak jakas panna w innym watku

Pieniadze nie daja szczescia. Dopiero zakupy.
          M.M.
          • heart_of_ice Re: 165 cm wzrostu 26.05.06, 12:39
            zgodnie z poslka norma 164 to jest wzrost sredni:)
            ja mam 160 i nie czuje sie przesadnie niska...
            poprawka, jeszcze sie mi nigdy i zadnej sytualcji nie zdarzylo, zebym byla za
            niska do czegokolwiek:) widze natomiast sporo plusow:]

a wracajac do tematu: rzeczywiscie, wszystkie spodnie sa zza dlugie, ale skracam
            i nie zwracam uwagi, wybieram po urodzie nie dlugosci, bo nigdy bym nie
            znalazla... no, moze w smyku;)

Pauli
            --
            Mężczyźni są z Marsa,a kobiety ze... Snickersa;)
            • yavanna86 Re: 165 cm wzrostu 26.05.06, 14:39
              bardzo niziutka..?chyba przeciętna
              3/4 moich kumpel mieści się między 165 a 170 [ja-175]
              a młodsze pokolenie jest raczej wyższe zawsze

ps na mnie często za krótkie spodnie są w Mrówce,więc może tam?ale pociesz się,i
              tak lepiej dać spodnie do skrócenia,bo przedłużanie naprawdę trudniej ukryć:)
              • ap77 Re: 165 cm wzrostu 26.05.06, 14:43
                vero moda robi idealne
                • marceline2 Re: 165 cm wzrostu 26.05.06, 14:46
                  meex robi ok na ten wzrost, ja mam 170 i w Zarze czasami mnie przerażają ten
                  długaśne nogawki, zazwyczaj po takiej przymiarce mam doła i czuję się jak
                  smerfetka. Pepe Jeans i Esprit też mają dobrą długość.

165 -170 to jest normalny wzrost, wcale nie jest niski, to sklepy (niektóre)
                  szyją jak dla koszykarek.
          • ell9 Re: 165 cm wzrostu 26.05.06, 15:42
            Spokojnie. To,że moim zdaniem ona jest niska nie musi oznaczać tego samego dla
            Ciebie. Ja mam ponad 170 i jestem wysoka. ONA w stosunku do mnie jest niska.
            Nie oceniam tego. To ani dobrze ani źle. Taka jest.
            • pump_it_up Re: 165 cm wzrostu 26.05.06, 15:49
              wysoka? chyba zartujesz. wg twoich wlasnych kryteriow jestes niska, bo skoro
              masz ponad 170 cm, zakladam, ze 171,2 to jestes od niej wyzsza o jakies 7 cm,
              czyli skoro ona jest bardzo nizutka to ty jestes po prostu niska:)
      • n_itka Re: 165 cm wzrostu 26.05.06, 22:28
        znam ten problem, mam 163 i uwielbiam spodnie lekko rozszerzane ku dolowi, bo
        dobrze w nich wygladam, ale wyjatkowo w zyciu natrafilam na 3 pary idealnej
        dlugosci, a teraz posucha :P a wiadomo, takie spodnie skracane traca caly urok
        :/ ja ogolnie zaopatrzam sie w croppie zazwyczaj i tam spodnie sa calkiem w
        miare, ale to troche specyficzny styl :)
      • nighthrill Re: 165 cm wzrostu 27.05.06, 12:17
        Ja mam bez butów 162 cm, a przy tym jestem okrągła. Trudno kupić spodnie
        krótkie, większość przymierzanych wlecze się po ziemi, a przy tym z odpowiednio
        szerokimi biodrami i pasem. Ech...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka