Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

W kwestii fasonu dżinsów jestem nie glamour;-)

28.05.06, 17:40
    Podobno teraz modne są rurki i glamour każe wyrzucić wszystkie dzwony. Już
    lecę wyrzucać dobre spodnie.
    Jestem nieposłuszna. Uważam, że w rurkach może wyglądać dobrze tylko naprawdę
    szczupła osoba. tj. uważam się za szczupłą ale lepiej wygląda na pewno w
    rurkach osoba szerokobiodrzasta i wąskoudziasta niż wąskobiodrzasta i
    szerokoudziasta;-) Dlatego kupiłam kolejne dzwony i co mi tam...;-)
    Chciałam kupić inny modny fason - szerokie marynarskie, no ale nie było...;-)
    A wy?
    Nosicie posłusznie rurki tej wiosny?;-)
    Obserwuj wątek
      • vivis_cortez Re: W kwestii fasonu dżinsów jestem nie glamour;- 28.05.06, 17:42
        Poszłysmy dalej w nieposłuszeństwie. Nie nosimy dżinsów w ogóle.
        Nosimy spódnice i bardzo kobiece sukienki.
        • pump_it_up Re: W kwestii fasonu dżinsów jestem nie glamour;- 28.05.06, 17:55
          baaaaardzo podobaja mi sie rurki, mam dwie pary kupione w tym sezonie, ale
          dopadaja mnie coraz wieksze watpliwosci co do tego, czy w ogole powinnam je
          zakladac. nie mam szerokich bioder, ale mega waskich tez nie, nie mam tez
          chudych ud, wiec wygladam srednio w takich spodniach. wczoraj wyciagnelam z
          szafy spodnie, w ktorych chodzilam ponad rok temu. sa z takiego dziwnego
          materialu, ni to dzins ni to ''material''. przymierzylam i okazalo sie, ze
          wygladam w nich o niebo lepiej niz w rurkach, ladnie podkreslaja figure, sa
          lekko rozszerzane... ale... z drugiej strony tak bardzo mi sie podobaja rurki:P
      • lunalovelight Re: W kwestii fasonu dżinsów jestem nie glamour;- 28.05.06, 17:49
        nie nosze i predzej padne trupem, niz nosic zaczne. nosze spodnie z lekko
        rozszerzana nogawka (moze nie do konca klasyczne dzwony) i szwedy. i kij w oko
        rurkom (gdyby mialy oko).
      • kum-nye Re: W kwestii fasonu dżinsów jestem nie glamour;- 28.05.06, 17:53
        Kupiłam jedną parę, a owszem...Jednak raczej nijak to sie ma do podążania za modą i glamour, bo sama przysiegałam, że nigdy mej nogi w takich nogawkach nie postawię...no ale przymierzyłam jedne z czystej ciekawości ( i za namową przyjaciółki) i okazały się- jak na mnie szyte. A teraz stały się moimi ulubionymi dżinsami:)
      • ana-green Re: W kwestii fasonu dżinsów jestem nie glamour;- 28.05.06, 17:53
        A mi sie rurki podobają i chociaż jestem raczej szupła to ciężko nazwać mnie
        bardzo szczupłą czy chudą - a właśnie takie osoby dobrze prezentują się w
        rurkach. Dlatego jutro idę szukac rurek-nie-do-końca-rurkowatych w których będę
        sie jakoś prezentowała.:)
        • myszka_333 Re: W kwestii fasonu dżinsów jestem nie glamour;- 28.05.06, 17:58
          Zakupiłam jedną parę rurek, całkiem fajnie się noszą.Może zakupię jeszcze jedną
          parę, granatową.A tak poza tym preferuję dżinsy z prostymi, niezbyt szerokimi
          nogawkami.
      • arbuzunia a ja jestem zazdrosna! 28.05.06, 18:23
        nie noszę bo wyglądałabym w rurkach okropnie ale straszliwie zadzroszcze
        dziewczynom które noszą takie spodnie :)
        • pump_it_up Re: a ja jestem zazdrosna! 28.05.06, 18:25
          czemu tak sadzisz?
      • pistacja5 Re: W kwestii fasonu dżinsów jestem nie glamour;- 28.05.06, 18:32
        Rurek co prawda nie noszę ze względu na masywność moich ud, ale przekonałam się
        do wąskich i prostych dzinsów i o dziwo wyglądam w nich dużo lepiej niż w boot
        cut , a rurki....... podziwiam na innych dziewczynach :)
      • nadinka_nadinka Re: W kwestii fasonu dżinsów jestem nie glamour;- 28.05.06, 18:34
        nosze rurki, takie z lekko rozszerzanymi nogawkami i szwedy. czyli praktycznie
        prawie wszystkie fasony.
        • pump_it_up Re: W kwestii fasonu dżinsów jestem nie glamour;- 28.05.06, 18:38
          a moze macie swoje zdjecia w rurkach albo jakichs gwiazd, bo chcialabym
          porownac:PPP
          • kum-nye Re: W kwestii fasonu dżinsów jestem nie glamour;- 28.05.06, 19:11
            tinypic.com/hx8679.jpg
            i4.tinypic.com/10g9xrt.jpg
            i2.tinypic.com/xm1m37.jpg
            i1.tinypic.com/xgfgb8.jpg
            • pump_it_up Re: W kwestii fasonu dżinsów jestem nie glamour;- 28.05.06, 19:58
              dzieki:)
      • nessie-jp Re: W kwestii fasonu dżinsów jestem nie glamour;- 28.05.06, 18:44
        > lepiej wygląda na pewno w
        > rurkach osoba szerokobiodrzasta i wąskoudziasta

Cooo??? O na pewno nie. :) Powinnaś zobaczyć mnie w rurkach. Chociaż... nie, nie
        powinnaś i nikt inny też nie. Trauma do końca życia by była ;)

O rurkach marzyłam zimą, do kozaków. Teraz noszę bootcuty z lekko rozszerzanym
        dołem nogawki, a górą "blisko ciała".
      • nycole Re: W kwestii fasonu dżinsów jestem nie glamour;- 28.05.06, 18:45
        Nie podobają mi się rurki . noszę jeansy całkiem proste od góry do dołu .
      • eirenne Re: W kwestii fasonu dżinsów jestem nie glamour;- 28.05.06, 19:07
        Nosiłabym rurki z ochotą, gdyby tylko ktoś obiektywnie stwierdził, że dobrze w
        nich wyglądam:P Sama nie umiem ocenić:P
        • shava Re: W kwestii fasonu dżinsów jestem nie glamour;- 28.05.06, 19:22
          Wg mnie marchewy to nieporozumienie roku.
          Kiedyś będą się z tego śmiać....
          • kum-nye Re: W kwestii fasonu dżinsów jestem nie glamour;- 28.05.06, 19:25
            Hmm...a czy marchewy to nie takie z wysokem stanem i dość szerokimi nogawkami mocno zwężanymi?
            • kum-nye Re: W kwestii fasonu dżinsów jestem nie glamour;- 28.05.06, 19:39
              Mniej więcej tak pojmuję "marchewy" s2.supload.com/files/default/aaa-20060313121304.jpg
      • cioccolato_bianco Re: W kwestii fasonu dżinsów jestem nie glamour;- 28.05.06, 19:26
        dzwony sa super :) moj ulubiony fason wszelakich spodni, nie tylko jeasow :)
      • cioccolato_bianco Re: W kwestii fasonu dżinsów jestem nie glamour;- 28.05.06, 19:26
        ps. kochanica, a w innych kwestiach jestes glamour? :P
        • przemkowa.b Re: W kwestii fasonu dżinsów jestem nie glamour;- 29.05.06, 13:30
          kochanica?
          To ja założyłam, ten wątek...;-)
      • r.richelieu Re: W kwestii fasonu dżinsów jestem nie glamour;- 28.05.06, 19:45
        Jestem więc szerokobiodrzasta i wąskoudziasta ;)
        W sumie zawsze sądziłam, że jestem szkielet, aż tu nagle uświadomiono mi, że
        moja pupa 92 przy wadze 47, to nie jest 80 i że modelki są chudsze. Jak to
        dobrze wiedzieć, że są jednak chudsze ode mnie, hehe
        • r.richelieu Re: W kwestii fasonu dżinsów jestem nie glamour;- 28.05.06, 19:46
          a rurki naturalnie noszę wyłącznie i od zawsze
          • pump_it_up Re: W kwestii fasonu dżinsów jestem nie glamour;- 28.05.06, 19:57
            a ja mam 90, ostatnio przytylam. i wydaje mi sie, ze mam waskie biodra:(
            pewnie przez to, ze mam 51 w udach i one zaburzaja proporcje, zreszta pewnie
            mam wiecej w biodrach tylko dlatego, bo mi sie tylek podniosl troche przez
            cwizenia:/ waze gdzies tyle co Ty chyba i mam ten sam wzrost:) ale ogolnie
            biodra to moj fetysz i marzyloby mi sie 95. :(
            • r.richelieu Re: W kwestii fasonu dżinsów jestem nie glamour;- 28.05.06, 20:06
              o cholercia ;) nie mierzyłam ud by sprawdzić własny poziom tycia (bo stosuję
              dietę naturalnie, na przytycie), ale teraz się zmierzyłam. 52 w udzie. Co
              mówiłaś o braku proporcji? ;) 15 cm więcej i już jest obwód pasa, hehe

• pump_it_up Re: W kwestii fasonu dżinsów jestem nie glamour;- 28.05.06, 20:13
                chcialabym zobaczyc Twoje zdjecie w rurkach:)
                • r.richelieu Re: W kwestii fasonu dżinsów jestem nie glamour;- 28.05.06, 20:37
                  ja też ;) Nie mam kasy na cyfrówkę ;)
                  ale to jednak miło wiedzieć, że nie jest się chudym. Nawet dołeczki mam gdy się
                  uśmiecham, hihi

Myślę, że obwód ud wydaje się szeroki, bo mając 162 i nogi ma się krótsze niż
                  dziewczyny 10-20 cm wyższe, a one też noszą rozmiar 34/36.
                  • pump_it_up Re: W kwestii fasonu dżinsów jestem nie glamour;- 28.05.06, 20:42
                    nie sluchaj mnie, ja mam lekko zaburzony obraz wlasnego ciala:P. wazac 43 kg
                    kiedys tez myslalam, ze jestem gruba:P. jeszcze nie umiem chlodno siebie
                    oceniac:) i z ta dlugoscia nog masz racje.
                    • r.richelieu Re: W kwestii fasonu dżinsów jestem nie glamour;- 28.05.06, 21:09
                      Ja zaś kompletnie nie zauważyłam różnicy pomiędzy ważeniem 43 a 47, musiałam
                      się zważyć, ale lustro nadal mi pokazywało, że jestem chuda ;) A ważyłam
                      mnóstwo czasu 43, gdy intensywnie trenowałam przytyłam do 53!, i czy 43 czy 53
                      czy obecne 46-7 dla mnie wsio rawno, i tak mi gadali żem kurczak lub
                      gimnazjalista.
      • sumire Re: W kwestii fasonu dżinsów jestem nie glamour;- 28.05.06, 19:56
        Noszę, ale nie posłusznie, tylko dlatego, że zawsze lubiłam wąskie spodnie. Poza
        tym nieskromnie uważam, że dobrze w nich wyglądam, bo akurat jestem długa i
        wąska. Dzwonów nie lubię. Mam za to jedne takie baardzo, naprawdę bardzo
        szerokie portki, które uwielbiam i będę je nosić po wsze czasy. Bo wyglądają
        inaczej.
        • pump_it_up Re: W kwestii fasonu dżinsów jestem nie glamour;- 28.05.06, 20:11
          goldenfiddle.com/wp-uploads/siennaboycut.jpg
          tinypic.com/eks4lc.jpg
          img.photobucket.com/albums/f123/katiezo/mayb/mosslohan6.jpg
          • pump_it_up Re: W kwestii fasonu dżinsów jestem nie glamour;- 28.05.06, 20:28
            img.photobucket.com/albums/f123/katiezo/aprilc/richieam4.jpg
            img.photobucket.com/albums/f123/katiezo/aprilc/richieam1.jpg
            img.photobucket.com/albums/f123/katiezo/marchd/richiered2.jpg
            img.photobucket.com/albums/f123/katiezo/marchc/richieronson1.jpg
            • pump_it_up Re: W kwestii fasonu dżinsów jestem nie glamour;- 28.05.06, 20:39
              img.photobucket.com/albums/f123/katiezo/marchc/kirsten3.png
      • lucy215 Re: W kwestii fasonu dżinsów jestem nie glamour;- 28.05.06, 20:42
        O rurkach nawet nie śnię :) Masz szerokie biodra (92cm) i masywne uda,
        najlepiej prezentuję się w lekko rozszerzanych lub prostych ale szerokich od
        góry do dołu (coś jak spodnie od garnituru).
        Wyjątkiem w moim przypadku są wąskie spodnie, z minimalnie rozrzeszoną nogawką,
        kupiłam je 2lata temu w New Yorkerze, te o dziwo leżą na mnie dobrze i w
        dodatku wyszczuplają. Nie rozumiem tego fenomenu :D
        • eirenne Re: W kwestii fasonu dżinsów jestem nie glamour;- 28.05.06, 20:45
          Lucy! 92cm i szerokie??? No przestań :)
          • r.richelieu Re: W kwestii fasonu dżinsów jestem nie glamour;- 28.05.06, 21:14
            bo czym mniej ma się lat tym mniejsze obwody wydają się szerokimi. Ciekawe ile
            lat miał twórca "idealnych" proporcji 90-60-90. Wg mnie ze trzydzieści ;)
            • eirenne Re: W kwestii fasonu dżinsów jestem nie glamour;- 28.05.06, 21:28
              To ja mam lat 32 :D
              • martalek Re: W kwestii fasonu dżinsów jestem nie glamour;- 28.05.06, 21:36
                o matko 92cm i uwazacie ze macie szerokie biodra, przeciez to razmiar bioder o
                ktorym marzy wiekszosc. rurek nie nosze i mi sie nie podobaja gustuje raczej w
                spodniach lekko poszerzanych lub prostych. przy rurkach mam wrazenie, ze stopy
                sa jakies wielkie i lydki chude:))ogolnie waze 53kg przy 168 cm wzrostu, niby
                szczupla i powinna ok wygladac, ale jak dla mnie tragedia
              • r.richelieu Re: W kwestii fasonu dżinsów jestem nie glamour;- 28.05.06, 21:44
                a ja 30, bo właśnie zgadzam się z tymi wymiarami pupy (bo mam), ale ni w ząb
                nie pasuje mi 60 w pasie (bo nie mam), 7 cm więcej, tragedia! Tragedia! hehehehe
                • lucy215 Re: W kwestii fasonu dżinsów jestem nie glamour;- 28.05.06, 22:52
                  92 niby niewiele ale znaleźć spodnie to dla mnie mordęga. kupuje rozmiar 40-42
                  a potem do krawca do skrócenia i zwężenia talii.
                  • r.richelieu Re: W kwestii fasonu dżinsów jestem nie glamour;- 28.05.06, 23:17
                    To nie dziwię, coś za rozmiarówkę wynalazła ;) 92-96 to zwykłe 38, 92 i pod 36
                    podpada. Co zaś do zwężania talii, gratuluję wąskiej talii. Portki z 92 w
                    biodrach mają zwykle 65-73 w talii, czy cś koło tego, a jest większość właśnie
                    tych węższych

kurcze, chyba mnie starość dopada, bo w talii całe, ogromne 2 cm za dużo. Ale
                    ja już jej dam popalić i wyćwiczę do 65 ;)
                    • eirenne Re: W kwestii fasonu dżinsów jestem nie glamour;- 29.05.06, 00:55
                      Ja mam równo 70 w pasie. Upasłam się hehe :):):)

Z rozmiarówką racja, 92cm to 36-38...
      • adsa_21 Re: W kwestii fasonu dżinsów jestem nie glamour;- 28.05.06, 20:42
        o tak!
        rurki za zarezerwowane tylko dla chudych i wysokich czyli nie dla mnie:-)
        Ja poprzestane na klasycznych dzinsach z wyzszym stanem i lekko rozszerzanymi
        nogawkami.
      • kicia-kicia odmieniec 28.05.06, 21:02
        a ja chyba jestem odmieniec, bo w ogóle mi się nie podobają ani rurki a w
        szczególności w zestawieniu z balerinami
        te wszystkie aktoreczki i sławy na prezentowanych zdjęciach wyglądją jak tyki
        od grochu, anorektyczki oklejone szczelnie materiałem
        fuj
        • nycole Re: odmieniec 28.05.06, 21:34
          img.photobucket.com/albums/f123/katiezo/marchc/richieronson1.jpg
          A to jest dziecko ,czy juz kobieta?
          • martalek Re: odmieniec 28.05.06, 21:38
            kobieta, zdjecie zle ujete
            • pump_it_up Re: odmieniec 28.05.06, 21:45
              Nicol ma anoreksje...
      • pilar85 Re: W kwestii fasonu dżinsów jestem nie glamour;- 28.05.06, 22:15
        Mam prawie identyczne dżinsy:
        i1.tinypic.com/xgfgb8.jpg
        Kupiłam je nie w tym sezonie, ale 5-6 lat temu, ale dopiero w tym sezonie mi
        się spodobały (co moda robi z gustem:) I są to moje ulubione spodnie ostatnio.

Mam też takie, również prawie identyczne:
        tinypic.com/eks4lc.jpg
        Kupione 2 lata temu i uważam, że są obrzydliwe.

Powoli oswajam się z zamiarem kupienia sobie rurek w tym roku:) Są świetne.
        Poza tym noszę każdy rodzaj dżinsów.
      • apfel27 Re: W kwestii fasonu dżinsów jestem nie glamour;- 28.05.06, 22:20
        nosze i rurki i dzwony.
        • sigrun Re: W kwestii fasonu dżinsów jestem nie glamour;- 28.05.06, 23:08
          Dżinsy mi się przejadły na dobre odkąd przez lata byłam zaopatrywana we wszelkie
          dżinsowe wspaniałości, dzięki znajomości właściciela przedstawicielstwa pewnej
          amerykańskiej marki ;-) Teraz noszę sztruksy i bawełniane spodnie (głównie
          dzwony). A rurki, no cóż...można w nie sobie tuturututu. A najlepsze są rurki z
          kremem :-))) Z dżinsów trawię jedynie klasyczny, prosty męski krój zapinany na
          guziki :-)
          Kolejna wiosna, a ja znów kupiłam bojówki biodrówki z cienkiej bawełny ;-) Jak
          mawiał hrabia De Valmont - To silniejsze ode mnie.
      • magdaksp Re: W kwestii fasonu dżinsów jestem nie glamour;- 29.05.06, 00:21
        nie nosicie :)
      • bitch.with.a.brain Re: W kwestii fasonu dżinsów jestem nie glamour;- 29.05.06, 07:13
        w rurkach wygladam okropnie:/
        mam tylko jedne,bardzo obcisłe,srebrne.Po połączeniu z innymi ciuchami i czyms
        dluższym na biodra wygladają modnie i calkiem fajnie
        • yavanna86 Re: W kwestii fasonu dżinsów jestem nie glamour;- 29.05.06, 17:05
          ostatnio radośnie wyjęłam z szafy dżinsy proste.absolutnie proste i dość
          wąskie.ale nie wiem,ile mają wspólnego z glamour-rurkami,bo nie śledzę;)
          p.s. i nie przyłączę się do chóru narzekań na figurę,bo nie narzekam.nogi mam
          nieproporcjonalne.za długie :P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka