neskaj 28.06.06, 15:17 Jw. Moze watek sie powtarza, jak tak to przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pepegi Re: Co włożyć do pociągu na 7 godzin w taki upał? 28.06.06, 15:24 Jeśli jedziesz IC albo ekspresem, to ciepło, bo mają klimę. Odpowiedz Link Zgłoś
neskaj Re: Co włożyć do pociągu na 7 godzin w taki upał? 28.06.06, 15:26 IC ale i tak gorąco... Odpowiedz Link Zgłoś
maggi9 Re: Co włożyć do pociągu na 7 godzin w taki upał? 28.06.06, 15:26 Wygodnie i przewiewnie. Najlepiej szorty, koszulka i sandały albo klapki Odpowiedz Link Zgłoś
neskaj Re: Co włożyć do pociągu na 7 godzin w taki upał? 28.06.06, 15:29 Troche mnie obrzydza mysl "bezposredniego" siedzenia na fotelu w szortach ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
maggi9 Re: Co włożyć do pociągu na 7 godzin w taki upał? 28.06.06, 15:31 Nie musza być takie mini-mini:) Do kolan albo ciut krótsze. Może być tez przewiewna spódnica Odpowiedz Link Zgłoś
neskaj Re: Co włożyć do pociągu na 7 godzin w taki upał? 28.06.06, 15:32 Dzieki, tez myslalam o czyms w stylu rybaczek albo szortow do kolana, bo spodnica to troche niewygodna : ) Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Co włożyć do pociągu na 7 godzin w taki upał? 28.06.06, 15:35 Na pewno zostaw sobie gdzieś na wierzchu bagażu koszulkę na zmianę po podróży... Odpowiedz Link Zgłoś
kropka.nad.zet ja zawsze 28.06.06, 15:43 brałam ze sobą mały ręczniczek - żeby na nim usiąść, a ubierałam się w jakąś małą bluzkę i szorty w bagażu na wierzchu przygotowywałam inne ciuchy, które zakładałam w toalecie, kiedy pociąg zbliżał się do stacji docelowej (przy okazji również się odświeżałam przydaje się tonik lub woda w sprayu i oczywiście mały dezodorant) wychodziałam z pociągu czyściutka i pachnąca :D Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: Co włożyć do pociągu na 7 godzin w taki upał? 28.06.06, 15:47 Co włoazyc? Nogi w miskę z zimną wodę, słomkę w zimnego Reddsa jabłkowego, okulary słoneczne na nos i nos w ksiązke - można jechać:) Odpowiedz Link Zgłoś
neskaj Re: Co włożyć do pociągu na 7 godzin w taki upał? 28.06.06, 15:48 Heh, dobre, pomysle nad tym ;D Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza kiedyś to były takie apartamenty pociągowe 28.06.06, 15:50 z wanną (przed wojną) oj przydałby się... Odpowiedz Link Zgłoś
greenrose Re: Co włożyć do pociągu na 7 godzin w taki upał? 28.06.06, 16:04 Coś wygodnego i nieprowokującego;-) może bawełnianą bluzeczke + szorty lub rybaczki + klapki lub sandały ... odświeżające chusteczki, mały recznik moga sie przydać miłej podrózy! Odpowiedz Link Zgłoś
neskaj Re: Co włożyć do pociągu na 7 godzin w taki upał? 28.06.06, 16:31 Dzieki :* Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: Co włożyć do pociągu na 7 godzin w taki upał? 28.06.06, 17:55 nie zakaldsalabym krotkich spodni jeszcze w jakims lumpie wyzwoli to niepozadane uczucia ;) bawelna i jeszcze raz bawelna buty, ktore mozna zdjac (ktorych zapach nie zabije innych pasazerow) wygodna bielizne... Odpowiedz Link Zgłoś
alaster Orient Express 28.06.06, 19:30 Zabierz ze sobą owoce cytrusowe - schładzają organizm, podobnie jak piwo aczkolwiek piwa w tym przypadku nie polecam. Z uwagi na specyfikę środka transportu jaki wybrałaś proponuję abyś ubrała się pospolicie lub nawet poniżej średniej krajowej. Staraj się nie zwracać na siebie uwagi, zrezygnuj z eksponowania drogiej biżuterii abyś nie padła łupem kieszonkowców. W zamierzchłej przeszłości, jadąc pociągiem relacji Wrocław-Gdańsk przysnąłem na chwilę gdzieś za Bydgoszczą. Obudził mnie wrzask współpasażerki. Okazało się, że kobieta została wytrzepana całkowicie z kasy i jeszcze dokumenty straciła. Mam znajomą dla której przedział kilkakrotnie okazał się miejscem definitywnego rozstania ze złotymi naszyjnikiami, pierścionkami i kolczykami. Przy czym kolczyki podobno na bezczelnego chcieli z niej zrywać. Z drugiej strony, pamiętam, że niekiedy podczas podróży trafiałem na takich modeli jakich świat nie widział, prawdziwych oryginałów, aż byłem w szoku, czas przyspieszał, godziny stawały się minutami, nie chciałem wysiadać z pociągu... czego i Tobie życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
potworska Re: Co włożyć do pociągu na 7 godzin w taki upał? 28.06.06, 20:10 Do pociągu na pewno trzeba włożyc bagaze. I samego siebie :) Odpowiedz Link Zgłoś
hyacinth.bucket Re: Co włożyć do pociągu na 7 godzin w taki upał? 28.06.06, 20:18 Juz ci mowie co ja bym zalozyla . Dluga przewiewna letnia sukienke wtedy mozesz siedziec wygodnie , podciagac nogi , skulac sie , nawet siedziec po turecku i nikt ci nie zaglada w szczegoly :-) Odpowiedz Link Zgłoś