Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

HEGO's - ostrzegam

22.07.06, 15:31
    Kupiłam czółenka w sklepie Hego's (w outlecie Factory w Ursusie).Po miesiącu
    noszenia jeden but po prostu się rozszedł (na wysokości małego palca pękło
    ozdobne przeszycie, a potem skórka). Oczywiście pewna tego że trafiłam na
    bubel, który zostanie wymieniony, popędziłam do sklepu. Reklamację
    rozpatrzono błyskawicznie - ale odmownie! Zdaniem rzeczoznawcy kupiłam po
    prostu za małe (!!!) buty i to wyłącznie moja wina że się rozpadły. Dodam, że
    buty reklamowałam po raz drugi w życiu, a i zdrowa na umysle jestem na tyle
    żeby nie kupować za małego (ani za dużego, he he) obuwia. Przestrzegam przed
    pochopnymi zakupami, zwłaszcza że Hego's każe sobie słono płacić za swoje
    buty. Ciekawi mnie czy macie podobne doświadczenia z tą marką. Pozdrawiam :)
    Obserwuj wątek
      • searena Re: HEGO's - ostrzegam 22.07.06, 16:25
        O, to idź do federacji konsumentów. Albo idź do rzeczoznawcy i niech ci zmierzy
        stopę oraz długość buta i udowodni że są za małe. Skąd on może wiedzieć że
        kupiłaś za małe?? Jasnowidz czy co?:D
        • khaki3 Re: HEGO's - ostrzegam 22.07.06, 16:31
          Pewnie!Zgadzams ie z Searena!idz do rzeczoznawcy i niech pomierzy Twoja stope i
          but.Albo do federacji konsumentow.Poszukaj w archiwum juz kiedys byl obszerny
          watek o reklamacjach i co robic w sytuacji jak twoja.
      • hotally Re: HEGO's - ostrzegam 22.07.06, 16:36
        Dokładnie, idz do Federacji Konsumentów. Ja bym nie odpusciła z przekory, zeby
        postawić na swoim. Mam kilka par z Hego's, jakies kalosze, baleriny i
        sandałki ... miałam jeszcze sliczne kozaki z różą na obcasie i 'brylancikiem',
        ale.... gdzies mi sie zgubiły :((((((( zadne buty mi się nie rozwaliły...

Zycze wytrwałości i powodzenia
      • inecita Re: HEGO's - ostrzegam 22.07.06, 20:17
        Znim popędzisz do Federacji rozważ za i przeciw: spędzisz tam łącznie na pewno
        powyżej 2-3 godzin i zapłacisz za rzeczoznawcę ok 50 zł, kórych nawet w
        przypadku polubownego rozwiązania HEGOS nie ma obowiązku Ci zwracac, więc jesli
        buty były tanie - nie opłaca się
        • magdusi21 Re: HEGO's - ostrzegam 22.07.06, 23:21
          Proponuje żebyś poszła do rzecznika konsumenta- za jego pomoc nic się nie płaci
          i nieprawdą jest że spędza się tam tyle godzin. Ja ostatnio byłam dwa razy u
          rzecznika i łacznie może spędziłam tam ze 30 minut.
          Ja na twoim miejscu walczyłabym o swoje. Bo w tym przypadku Hego's postąpił
          jakby szukał jelenia. Dla mnie odmowa "bo kupiła Pani za małe" jest absurdalna
          i to nie jest argument.
          • heart_of_ice Re: HEGO's - ostrzegam 22.07.06, 23:28
            trafil ci sie rzeczoznawca-idiota... nie daj sie zbyc, racja jest po twojej stronie
            ja mam jedne buty H. i jak na razie trzymaja sie swietnie

Pauli
            --
            Mężczyźni są z Marsa, a kobiety ze... Snickersa;)
      • leeloo2002 Re: HEGO's - ostrzegam 12.09.06, 00:20
        no niestety, musze sie dolaczyc.
        Pozna wiosna kupilam piekne, wysokie kozaki zamszowe na slupku.
        Mialam je moze w sumie z 6-7 razy na nogach.
        Wczoraj zauwazylam, ze obca jest jakby naderwany. pobieglam do szewca, a on nie
        chcial sie podjac naprawy bo powiedzial, ze prawdopodobnie jest peknieta
        sprezyna.
        Uwazam, ze to przegiecie, bo buty kosztuja naprawde duzo
        • largecoffe Re: HEGO's - ostrzegam 24.09.06, 19:21
          I ja się dopiszę. Mam pantolelki na niewysokim, lakierowanym obcasie.
          Lakierowanie okazało się foliową naklejką. Taśmą samoprzylepna po prostu.
          Obrzydliwie obłazi i marszczy się, chociaż przecież obcas się nie zgina przy
          chodzeniu. Nie podlega reklamacji, gdyż uszkodzenie elementów dekoracyjnych nie
          zmniejsza wartości użytkowej obuwia. Dla mnie estetyka jest podstawową sprawą
          jeśli chodzi o wartośc użytkową, dla producenta butów po 5 stów nie....
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka