jav1 23.07.06, 15:27 wiecie gdzie można kupić rzymki skórzane na płaskiej podeszwie oprócz tych co są na allegro..:/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
esssse Re: rzymki 23.07.06, 15:37 ja nazywam je rzymianki, ale wnosze, ze to to samo :) na stoiskach góralksich (na ryneczkach i w supermarketach) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
jav1 Re: rzymki 23.07.06, 15:39 na stoiskach góralskich?? hmmm fakt rzeczywiście mogą być... czasem są takie w sklepach..dzięki za info Odpowiedz Link Zgłoś
katinkova Re: rzymki 23.07.06, 16:41 jak jestes z Poznania i chodzi ci o takie: img83.imageshack.us/img83/9402/dscn0103gt0.jpg to dam ci namiar ;) Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: rzymki 23.07.06, 17:55 fajnie wygladaja ale trezba miec do nich takie ladne stopki Odpowiedz Link Zgłoś
katinkova Re: rzymki 23.07.06, 16:55 uhm, mi sie calkiem dobrze w nich chodzi sa skorzane i o wiele lepsze na upaly niz plastikowe japonki :) a kosztowaly kosmiczna sume 33 zlotych ;) minus jest taki ze pasuja tylko do tych bardziej sportowych sukienek i spodniczek i dodatkow, typu drewniane korale i szmaciana torba, no ale na zakupy czy do pracy i tak nie odwalam sie w szpile :) Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: rzymki 23.07.06, 17:19 A sa moze z ekologicznych materialow robione?Z checia bym sobie takie kupila,wygladaja na lekkie i w miare wygodne no i przewiewne:) Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: rzymki 23.07.06, 18:31 Khaki, co masz na myśli, pisząc o ekologicznych materiałach? Przyjazne dla środowiska, czy wręcz przeciwnie, sztuczne, ale za to nie wykonane ze zwierzątek? Bo te rzymki są na skórzanej podeszwie i innych niż skórzane nie widziałam... Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: rzymki 23.07.06, 20:21 Przyjazne dla srodowiska i nie wykonane ze zwierzatek:) Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: rzymki 23.07.06, 22:30 A to nie wiem, o takich to nie słyszałam :) Może i gdzieś się znajdą ze "skóry ekologicznej", ale osobiście nigdy nie widziałam. Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: rzymki 23.07.06, 22:31 Hmmm no nic dziekuje i za taka odpowiedz:)Jutro po pracy ide na poszukiwania:) Odpowiedz Link Zgłoś
facecja Re: rzymki 23.07.06, 19:25 minus jest taki ze pasuja tylko do tych bardziej sportowych sukienek i > spodniczek i dodatkow, typu drewniane korale i szmaciana torba, no ale na zakup > y ja wiem... moim zdaniem bardzo ładnie komponują się z falbaniastymi spódnicami, albo niefalbaniastymi, za to kwiecistymi. i do niektórych spodenek też pasują. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: rzymki 23.07.06, 18:29 Producent tych z Allegro ma też swoją stronę internetową ze sklepem, niestety za nic nie mogę sobie przypomnieć adresu. Ja kupowałam od nich przez Allegro jednak, bo taniej jakoś wyszło. Z moich rzymek (rzymków?) jestem bardzo zadowolona - na te upały nie ma lepszych butów - z jednym małym wyjątkiem, a mianowicie wybrałam ciemne i cholernie farbują podeszwę stopy. No, ale to już trudno, w końcu kiedyś przestaną :) Zakupiłam nawet czerwoną tasiemkę satynową i zamierzam wpleść w rzymki w celu "uwytwornienia" ich i dostosowania do spódnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
magdaksp Re: rzymki 23.07.06, 18:49 bardzo ladna nazwa.dzis widzialam w deichmannie Odpowiedz Link Zgłoś
vivis_cortez Re: rzymki 23.07.06, 21:38 nazwa wskazuje na postępujacy debilizm narodu. RZYMIANKI, NIE RZYMKI, Boże!!!! patrzysz i nie grzmisz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
m801 Re: rzymki w Krakowie 23.07.06, 18:50 Ja kupilam w Krakowie ma Grodzkiej. Jest taki bardzo maly sklep z butami tego typu. Nosze 2 sezon i jestem bardzo zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: rzymki 23.07.06, 19:17 a skad sie taka idiotyczna nazwa wziela! pamietam takie buty z mojej wczesnej mlodosci ale zawsze sie na to mowilo rzymianki Odpowiedz Link Zgłoś
facecja Re: rzymki 23.07.06, 22:00 O, też słyszałam, że mówią na to "jezuski", ale jest jeszcze druga szkoła - wg niej "jezuski" to coś takiego: www.allegro.pl/item116122823_sandaly_jezuski_nik_341_ekstra_na_lato_.html ktoś powinien wreszcie uporządkować nazewnictwo ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: rzymki 23.07.06, 22:06 rzemyki najczesciej sie na toto mowilo albo rzymianki ale znalazl sie jak widze jakis producent ktory mial 6 z j. polskiego i wymyslil w ortograficznogramatycznopolonistycznym zwidzie rzymki a co do tych ktore pokazalas to jest koszmar polskich chodnikow, do tego portki 3/4 dla genetycznie uszkodzonego chloptasia (krotkie nozki) i obraz polaka na ulicy Odpowiedz Link Zgłoś
zoe17 Re: rzymki 23.07.06, 22:03 Moj znajomy (mieszkam na Ślasku ) mowil "Chrystus - lacie":) Odpowiedz Link Zgłoś
marynka7 Re: rzymki 23.07.06, 20:31 Dlaczego od razu idiotyczna? Ja też pamiętam, że tak je właśnie nazywano. Myślę, że to dzięki dwojakiemu rozumieniu pochodzenia nazwy- 1)od Rzymian,2)od rzemyków... Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: rzymki 23.07.06, 22:29 Ja też pamiętam te buty z dzieciństwa i nie chyba nie miały żadnej określonej nazwy, mówiło się po prostu "sandały z rzemyków". Na pewno nie rzymianki, dżizas! Co za pomysł. Rzymianka to jest żona Rzymianina. :P Też kiedyś myślałam, że jezuski to właśnie to, ale ponoć jezuski są bardziej zabudowane. Odpowiedz Link Zgłoś
apfel27 Re: rzymki 23.07.06, 22:36 odkad pamietam mowilo sie na nie rzymianki. rzymki na pewno nie, zreszt to wbrew gramatyce:) a co do samych butow: zawsze uwazalam ze sa wstretne. ble! Odpowiedz Link Zgłoś