ex_oriente_lux 28.07.06, 19:53 Balerinki już odstawić? Zastanawiam się czy nabyć jeszcze jakąś parę, czy jesienią już będą passé? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vivis_cortez Re: Balerinki a jesień 28.07.06, 19:54 kupuj jak Ci sie podobają i już!! Odpowiedz Link Zgłoś
ex_oriente_lux Re: Balerinki a jesień 28.07.06, 19:58 :) zastanawiam się tylko, czy one już będą wychodzić z mody? Bo ja zawsze spóźniony zapłon mam i przekonuję się do czegoś, gdy to już zanika;) Odpowiedz Link Zgłoś
vivis_cortez Re: Balerinki a jesień 28.07.06, 19:59 nosiłam je 10 lat temu i jak widać nadal sa modne ;) Odpowiedz Link Zgłoś
asiawoodstock Re: Balerinki a jesień 28.07.06, 20:10 Mam balerinki. Były i chyba jeszcze są bardzo modne, ale doszłam do wniosku, że są brzydkie ( jako rodzaj buta) i mało kobiece. Następnym razem kupię eleganckie buty w szpic, nawet jeśli niemodne, oczywiście na minimalnym obcasie i oczywiście czarne, bo to najlepszy kolor dla butów :-) Odpowiedz Link Zgłoś
e.m.i1 Re: Balerinki a jesień 28.07.06, 21:10 ja nie mam najmniejszego zamiaru odstawiac swoich gdzies w kat. poza tym sa w jesiennym kolorze - ciemna zielen. nawet jesli jakis pan dyktator powie ze sa niemodne to i tak pol ulicy bedzie nosic:) Odpowiedz Link Zgłoś
wee_monstar Re: Balerinki a jesień 28.07.06, 21:37 odstawic? ja wlasnie kupilam wczoraj sliczne, skorzane czarne z malutka kokardka..ciesze sie, bo szalenie trudno dostac balerinki na moje waskie stopy...czy beda ciagle modne- tak, chociaz przebojem beda (jak pisala la. parisienne)te w cetki inne panterki.. wlasciwie od 2 dni zauwazam pelno takich w sklepach ...moje czarne byly na sale- znak przemijajacej mody? Odpowiedz Link Zgłoś
franzza Re: Balerinki a jesień 28.07.06, 21:41 A czy to takie wazne, czy bedą modne czy nie - jesli sie w nich dobrze czujesz, to co Cię to obchodzi - noś i tyle. Ja tam nosze tylko buty z ostrymi (ale nie przesadnie) czubkami i nie przejmuję się czy są trendy czy są passe. Odpowiedz Link Zgłoś
edavenpo Re: Balerinki a jesień 28.07.06, 22:07 To trzeba jeszcze zdefiniowac balerinki bo na tym forum to slowo zastepuje po prostu czolenka lub jakiekolwiek buty z okraglym noskiem ;-) Modne beda jesienia pixie boots w dalszym ciagu z ciut zaokraglonym szpicem w stylu lat 80-tych i luzna cholewka, plaskie buty z ostrym szpicem i botki do kostki - z wywinieta cholewka. W ogole zaokraglony a nie okragly ksztalt buta w stylu lat 80-tych wraca... Pokazuja sie tez damskie wersje Oxford brogues - ale to zbytnia ekstrema nawet dla mnie ;-) Przyklady tak mniej wiecej bo malo jeszcze asortymentu jesiennego w sklepach www.officeholdings.co.uk/images/shoes/10305010b.jpg www.officeholdings.co.uk/images/shoes/10020001b.jpg www.officeholdings.co.uk/images/shoes/10338001b.jpg www.officeholdings.co.uk/images/shoes/17334110b.jpg www.officeholdings.co.uk/images/shoes/30006000b.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
wee_monstar Re: Balerinki a jesień 28.07.06, 22:26 zdefiniowac- wklejam wg mnie tzw wzorcowe balerinki- takie wlasnie kupilam store.monsoon.co.uk/catalog/Welcome?catid=3 Odpowiedz Link Zgłoś
wee_monstar Re: Balerinki a jesień 28.07.06, 22:30 otwiera sie glowna strona wiec moze tak :) img57.imageshack.us/my.php?image=balerinyoa9.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
littlefrog Re: Balerinki a jesień 06.08.06, 21:40 Mam identyczne tylko w kolorze starego złota. I nie mam najmniejszego zamiaru przestać ich nosić :) Tylko ten paseczek, którym jest obszyty brzeg strasznie mi podziurawił nogi nad piętą ale ja tak mam ze wszystkimi butami.. ;( Odpowiedz Link Zgłoś
pianazludzen Re: Balerinki a jesień 28.07.06, 22:56 ohlala, do dzis nie odzalowalam ze nie kupilam zeszlej jesieni czy tam zimy pixie boots bo byly chyba w faith (i nie tylko) ale skoro mowisz, ze jeraz dalej jescze sa to dobrze :) Odpowiedz Link Zgłoś
edavenpo Re: Balerinki a jesień 28.07.06, 23:05 Beda beda - widzialam ich sporo juz teraz. Office pod koniec zeszlej zimy wyrzucilo te pixie boots jak te biale z linku powyzej w kolorze nasyconej ciemnej zieleni, fioletu, szare i czerwone - caly Londyn w nich chodzil. Mam nadzieje ze bedzie wiecej modeli w tym roku ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ulam6 Re: satynowe 29.07.06, 08:43 Bardzo mi sie podobja te satynowe ze zdjecia. Gdzie w Polsce kupic takie satynowe badz z delikatnej skorki aby sie ladnie zginały????? Odpowiedz Link Zgłoś
janeavril Re: Balerinki a jesień 29.07.06, 09:05 A ja wlasnie kupilam takie,czarne. No chyba to sa balerinki? www.gojane.com/17099.html Odpowiedz Link Zgłoś
lanja Re: Balerinki a jesień 29.07.06, 09:31 Drugie i czwarte fajne, ale pewnie i tak kupię buty z okrągłym noskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
edavenpo Re: Balerinki a jesień 29.07.06, 20:52 Tak jeszcze a'propos tych wracajacych lat 80-tych to wraca classic 80's pump. Znalazlam taki idealny przyklad na zalinkowanym w ktoryms z watkow blogu. i4.photobucket.com/albums/y147/joanne_teo/sh11a.jpg Taki nosek wlasnie nie za szpicowaty ale i nie okragly. mam pare takich czerwonych oryginalnych z lat 80-tych vintage - sa fajne szczegolnie ze obcas nie jest za wysoki. Odpowiedz Link Zgłoś
myfeczka Re: Balerinki a jesień 05.08.06, 18:26 Mam pytanko: skąd wiecie co będzie modne? Bywacie często w sklepach i widzicie w kolekcjach jesiennych jakie buty przeważają, czy przeglądacie "ekskluzywne" magazyny mody? Jeśli to drugie to jakie np.? Odpowiedz Link Zgłoś
ala1986 Re: Balerinki a jesień 05.08.06, 21:20 Oglądamy pokazy mody, fotki z pokazów, Fashion TV, style.com... Dużo tego. W necie można wiele znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś
edavenpo Re: Balerinki a jesień 05.08.06, 23:12 Co miesiac czytam brytyjskie Vogue i czasami Elle. Do tego I-D lub Tank, ktore jest tez o modzie ale bardziej awangardowo-artystyczne wiec z zasady wyprzedza trendy. Odwiedzam style.com i fashion-capital.co.uk. Do tego mieszkam w miescie ktore wsrod kilku innych te te trendy kreuje wiec obserwuje ulice i sklepy i wystarczy ;-) Ciekawe jest to ze niektore z trendow sa podchwycone od razu i dosc szybko wykonczone przez masowke - jak wszedobylskie grochy, inne wchodza wolniej tak jak dzinsy marchewy,inne wchodza i zostaja na dwa trzy sezony - jak legginsy czy rurki ktore tutaj sa noszone od dobrych dwoch lat i zostaja na zime inne nie podchwytuja wcale lub malo - w tym sezonie futra. Nie widze bytyjskich fashionistas paradujacych w futrach - podejrzewam presja spoleczna je zniecheci. Odpowiedz Link Zgłoś
folami-mi Re: Balerinki a jesień 06.08.06, 00:17 balerinki cudności! Długo ich chyba nie ponosisz?... mam podobny dylemat... Ale kupuj. Jak teraz się nie przydadzą, to na wiosne poczekają :) --------------------------------------- www.folami.pl - fotografia,zapraszam! Odpowiedz Link Zgłoś
bridgetb Re: Balerinki a jesień 06.08.06, 10:05 Dla mnie balerinki sa najfajniejszymi butami. Niestety szukalam na wiosne czarnych i niczego nie znalazlam. Moze ktoras z was widziala gdzies czarne balerinki w Warszawie? Bede wdzieczna za opomoc bo nie bede miala w czym chodzic jesienia:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
no-alarms Re: Balerinki a jesień 06.08.06, 12:43 edavenpo napisała: > www.officeholdings.co.uk/images/shoes/30006000b.jpg o-o, takie, jakich szukam ;) Odpowiedz Link Zgłoś