lakszami 07.08.06, 14:37 nie podobają mi sie te zdjęcia. mieszkam w krakowie i uwazam, że mozna tu spotkac dużo o wiele ciekawiej ubranych osób! wystarczy się przejść po południu po rynku czy kazimierzu... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
spioszka21 Re: Lajkonik na metce 07.08.06, 15:30 zdjęcie Mikołaja i aleksandry jest przepiękne!!!...niestety większość zdjęć przedstawia ludzi ubranych raczej bez polotu-zwykła, codzienna ulica! Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Lajkonik na metce 07.08.06, 15:45 zgadzam się, mimo że znam niektórych na tych zdjęciach :) a swoją drogą, ulica na zdjęciu to wcale nie Sławkowska, tylko Świętego Jana. co oni mają z tą topografią Kraka w "Obcasach"? parę miesięcy temu pokusili się o formułkę "na Kazimierzu, przy Starym Kleparzu"... :) ech. Odpowiedz Link Zgłoś
emotek85 Re: Lajkonik na metce 07.08.06, 15:51 Nio Mikołja jest świetny :) Na TEJ FOTCE WYSZEDŁ CHYBA NAWET LEPIEJ NIZ NA ZYWO :) Odpowiedz Link Zgłoś
sponsa_bella Re: Lajkonik na metce 07.08.06, 16:33 A propos Wysokich... Nie tak dawno na łamach WO przeczytałam o Hali GrzegUrzYckiej... Kończę filologię, może potrzebujecie korektora...z Krakowa? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kocikk Re: Lajkonik na metce 08.08.06, 14:50 Hala Grzegurzycka byla w Twoim Stylu, bodajże z lipca Odpowiedz Link Zgłoś
dagy1 Re: Lajkonik na metce 08.08.06, 13:07 Najfajniejsze zdjecie jest Jak jest Nikki i Mateusz tyle ze zdjeice takie osbie do Bani ale ubrani byli naprawde fajnie... a wiem bo ich znam :] Buzka Odpowiedz Link Zgłoś
weathlehow Re: Lajkonik na metce 08.08.06, 15:16 hm, myslę że chodziło o coś więcej niż ciuchy, tzn jakby ciuchy to tylko przykrywka a nie sedno tego artykułu, myslę że chodziło bardziej o styl życia i krakowskie osobowości. Odpowiedz Link Zgłoś
yowah76 Re: Lajkonik na metce 09.08.06, 14:23 Czy w Krakowie to nie ma normalnych ludzi tylko roznego rodzaju artysci i 30% uczniow/studentow? Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Lajkonik na metce 09.08.06, 14:30 jest jeszcze 8 mln turystów rocznie ;) notabene, znam niektórych z tych zdjęć i artystami wcale nie są. a co rozumiesz przez normalność tak właściwie? Odpowiedz Link Zgłoś
sigrun Re: Lajkonik na metce 09.08.06, 16:37 Naciągany fotoreportaż. Na pozór przypadkowo spotkani przechodnie, równie na pozór przypadkowo uchwyceni to raczej znajomi stryja przyjaciela szwagra kolegi z imprezki, że hej zaproszeni "programowo" na sesję. Generalnie miło ogląda się te fotki. Mimo wszystko trudno nie zauważyć emanującej z nich sztuczności i misternej, starannej aranżacji. Miało być spontanicznie, ale nie wyszło. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Lajkonik na metce 09.08.06, 17:44 ha :) ja myślę, że byłoby ociupinę prawdziwiej - i nie wiem, czy nie fajniej - gdyby się fotoreporter po prostu wybrał na miasto w któryś piątkowy wieczór. nie musiałby nawet indywiduów szukać, bo jest ich wtedy peeeełno. i to nie tylko Kraka dotyczy (bo chyba mają być też reportaże z innych miejsc). Odpowiedz Link Zgłoś
shava Re: Lajkonik na metce 09.08.06, 19:33 Podoba mi się trochę ta czerwona spódnica: kobieta.gazeta.pl/wysokie-obcasy/5,53581,3525563.html?i=3 Najlepsze zdjęcie Mikołaja i tej basistki. Ja nikgo nie znam,bo tylko raz w życiu byłam w K. jak miałam 10 lat bodajże. W sumie nawet chciałabym się wybrać,ale nie przepadam za południową Polską,no i musiałabym jechać jakieś 10 godzin:;P Dziwne,że nie było żadnego emo-nastolatka. Odpowiedz Link Zgłoś
anita.pd Re: Lajkonik na metce 08.10.06, 15:02 zgadzam sie,ogolnie dramat,zero spontanicznosci,mieszkam w Krakowie i dobrze wiem jak na codzien wygladaja przechodnie-to normalni ludzie,normalne ulice,tzn...kazdy tu ma jazde.Zeby uchwycic klimat trzeba tu zyc,bawic sie i oddychac powietrzem(rodem z NH).Sadze,ze pomysl z robieniem sesji trwajacych okolo jednego dnia,majacych na celu uchwycenie jakiegos wyimaginowanego klimatu jest conajmniej bez sensu,to zwykle szufladkowanie.Dlaczego nikt nie pojedzie,np.do Lublina,Bialegostoku?Tam nie ma ciekawych ludzi??? Odpowiedz Link Zgłoś
lucy215 Re: Lajkonik na metce 09.08.06, 19:51 Zdjęcia jakieś dziwne. Odnośnie do strojów - tak jak napisał ktoś wyżej byłoby ciekawiej złapać kogoś na ulicy wieczorową porą. Mozna zaobserwowac mnóstwo ciekawych propozycji:) szczególnie na żydzie. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Lajkonik na metce 09.08.06, 22:35 lucy215 napisała: > Zdjęcia jakieś dziwne. Odnośnie do strojów - tak jak napisał ktoś wyżej byłoby > ciekawiej złapać kogoś na ulicy wieczorową porą. Mozna zaobserwowac mnóstwo > ciekawych propozycji:) szczególnie na żydzie. a tak :) można by ustawić statyw w pobliżu kolejki do zapiekanek... Odpowiedz Link Zgłoś
lucy215 Re: Lajkonik na metce 10.08.06, 10:12 W kolejce do zapiekanek już nigdy nie stanę. Ostatnio się strułam :| Odpowiedz Link Zgłoś
pianazludzen Re: Lajkonik na metce 09.08.06, 20:18 ta Lotyszka jest przesliczna! bi.gazeta.pl/im/3/3525/z3525683G.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
nadinka_nadinka Re: Lajkonik na metce 13.08.06, 10:22 pianazludzen napisała: > ta Lotyszka jest przesliczna! > > bi.gazeta.pl/im/3/3525/z3525683G.jpg yhm, zgadzam sie :) Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra_wer Re: Lajkonik na metce 10.08.06, 18:57 Zdjęcia są świetne,pokazują różnorodność ludzi,bo taki właśnie jest Kraków.Myslę,że tak naprawdę nie chodzi tu o modę i metkę tylko o ten klimat miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
romatomek Re: Lajkonik na metce 13.08.06, 23:56 czyli ogolnie mlodosc i zajebistosc, a panowie Eugeniusz i Jan jako alternatywa folklorystyczna dla zblazowanych, no moze jeszcze pan Gandalf jako obrona przed mozliwym zarzutem o rasizm biologiczny ? Odpowiedz Link Zgłoś
magdaksp Re: Lajkonik na metce 08.10.06, 16:41 nieciekawie ubrani.pozatym ciekawe jak sie ma ten artystyczny krakow oktorym wszyscy krakowianie trabią do tego krakowa wktorym mozna dostac kose pod zebra za szalik klubowy albo i bez powodu.czego w warszawie np nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
vivis_cortez Re: Lajkonik na metce 08.10.06, 19:03 przesadzacie, nie jest źle. A kosę to wszędzie możesz dostać magdaksp, w Wawie również Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Lajkonik na metce 09.10.06, 10:12 chciałabym tylko nadmienić, że Kraków nie składa się li z artystów (notabene, ciekawe przekonanie, że wszyscy krakowianie o nim trąbią, bo to od dawna mit podtrzymywany przez turystów, a prawdziwe żywe miasto wygląda zgoła inaczej - może warto by z Wawy nosa wyściubić?) i szalikowców, ale też całej masy innych ludzi. kompletnie bezsensowny komentarz, przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś