laparisienne_bcbg 18.08.06, 17:13 Moze macie jakies idee. Merci Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pusiaczkowa1 Re: Jaki przeznet na urodziny mamy do 1 tys euro 18.08.06, 17:25 za tysiaka nic nie dostaniesz, mamę ma się jedną!!! Ja, Krzyś i psiak Kenzo. Odpowiedz Link Zgłoś
asiawoodstock Forumki, nie odpowiadajcie na jej post. Błagam... 18.08.06, 17:26 Nie możesz, z łaski swojej, korzystać z francuskiego forum o modzie ? ? ? Odpowiedz Link Zgłoś
laparisienne_bcbg Re: Jaki przeznet na urodziny mamy do 1 tys euro 18.08.06, 17:41 krakoma napisała: > twoj portret No zgadlas kochanie, od dwana moja mama chce, zebym jej zrobila kopie naszego albumu ze slubu, no ale to byl fotograf, ktory robi booki modelkom, wiec zachowal klisze. Misialabym wyciagnac znowu 2,5 tys euro za zdjecia, bo facet ma sie za artyste. Zdjecia byly rzeczywiscie udane, ale oprocz zeskanowania, nie mam pr Odpowiedz Link Zgłoś
laparisienne_bcbg Re: Jaki przeznet na urodziny mamy do 1 tys euro 18.08.06, 17:42 krakoma napisała: > twoj portret No zgadlas kochanie, od dwana moja mama chce, zebym jej zrobila kopie naszego albumu ze slubu, no ale to byl fotograf, ktory robi booki modelkom, wiec zachowal klisze. Misialabym wyciagnac znowu 2,5 tys euro za zdjecia, bo facet ma sie za artyste. Zdjecia byly rzeczywiscie udane, ale oprocz zeskanowania, nie mam prawa do kliszy. Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: Jaki przeznet na urodziny mamy do 1 tys euro 18.08.06, 17:35 terapia po twojej wizycie (psychiatrzy bywaja kosztowni) Odpowiedz Link Zgłoś
monikas28 skąpa ta lapara... 18.08.06, 18:13 Ach laparo- nie bądź taka skąpa- taka drobna kwota na prezent dla twej dzielnej rodzicielki?;) Jednak liczykrupa z ciebie i dusigrosz... Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: Jaki przeznet na urodziny mamy do 1 tys euro 18.08.06, 19:01 prezetnom mowimy NIE! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: Jaki przeznet na urodziny mamy do 1 tys euro 18.08.06, 19:09 ...niby forum niecenzurowane, ale autorow watkow prawo obowiazuje... wiec uwazaj, bo mozesz miec klopoty Odpowiedz Link Zgłoś
pianazludzen Re: Jaki przeznet na urodziny mamy do 1 tys euro 18.08.06, 19:10 A moj chlopak mi kiedys powiedzial jak mu opowiedzialam o tobie zebym ci napisala ten cytat: "Quand on mettra les cons sur orbite, t'as pas fini de tourner" . hihi:) Odpowiedz Link Zgłoś
pianazludzen Re: Jaki przeznet na urodziny mamy do 1 tys euro 18.08.06, 19:12 widze ze czytalas ten sam durny artykul o niemieckim dowcipie co ja, i co o nim sadzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
monikas28 Re: Jaki przeznet na urodziny mamy do 1 tys euro 18.08.06, 19:45 W takim razie skoro tak się wstydzisz swego pochodzenia czemu zaglądasz i produkujesz się na polskim forum?;))) Kompleksy? Nie ma co się chwalić związkiem z Niemcem czy (co na jedno w sumie wychodzi) Austriakiem... Ja bym się z takim nie związała na przykład.. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze-gigi Re: Jaki przeznet na urodziny mamy do 1 tys euro 18.08.06, 20:08 tylko tyle chcesz wydac na mame?? sobie wydajesz po kilka tys. a na mame skapisz?? twoja klasa jest rowna zeru. Odpowiedz Link Zgłoś
pianazludzen Re: Jaki przeznet na urodziny mamy do 1 tys euro 18.08.06, 20:18 > Nie ma co się chwalić związkiem z Niemcem czy (co na jedno w sumie wychodzi) > Austriakiem... > Ja bym się z takim nie związała na przykład.. czemu nie ma sie czym chwalic? takim - to znaczy jakim? Juz abstrahujac od odpowiedzi parowy, nie obraz sie, ale ten gupi artykul obnaza podobna do twojej - powierzchowna wiedze o innych nacjach, ocierajaca sie o ksenofobie. Odpowiedz Link Zgłoś
monikas28 Re: Jaki przeznet na urodziny mamy do 1 tys euro 18.08.06, 20:26 > > czemu nie ma sie czym chwalic? takim - to znaczy jakim? > > Juz abstrahujac od odpowiedzi parowy, nie obraz sie, ale ten gupi artykul > obnaza podobna do twojej - powierzchowna wiedze o innych nacjach, ocierajaca > sie o ksenofobie. Nie obrażam się: tu chodziło mi raczej o fakt ,że laparówa uważa,że Austriak to coś więcej niż Polak np i związek z nim jest dla Polki nobilitujący, wywyrzszający ją społecznie... Ja tak nie sądzę , moja wiedza nie jest płytka, zapewniam cię ( ale to temat na inne forum- nie tak lekkie i z założenia przyjemne jak Moda) Cóż- mojej rodziny doświadczenia z Niemcami były tragiczne i smutne- ale ksenofobką nie jestem- określmy to tak- mam pewien uraz do tej nacji.. Odpowiedz Link Zgłoś
pianazludzen Re: Jaki przeznet na urodziny mamy do 1 tys euro 18.08.06, 20:35 ok:) Pamietaj jednak ze oprocz tych Niemcow ktorych spotkalas jest ich jeszcze kilkadziesiat milionow:) co z reszta tyczy sie kazdej nacji. Ja mialam moze wiecej szczescia, ale moje doswiadczenia byly z reguly pozytywne. Odpowiedz Link Zgłoś
monikas28 Re: Jaki przeznet na urodziny mamy do 1 tys euro 19.08.06, 14:16 pianazludzen napisała: > ok:) Pamietaj jednak ze oprocz tych Niemcow ktorych spotkalas jest ich jeszcze > kilkadziesiat milionow:) co z reszta tyczy sie kazdej nacji. Ja mialam moze > wiecej szczescia, ale moje doswiadczenia byly z reguly pozytywne. > Hej Pianozludzen- ja mam także pozytywne doświadczenia z Niemcami- jeden z mych przyjaciół jest nawet Austriakiem z pochodzenia:), zdawałam egzaminy z niemieckiego itd a nawet zdarza mi się współpracować z Niemcami, bo w Trójmieście i w ogóle na północy jest ich sporo:) Obie- i ja i Ty lubimy i zachwycamy się Tatjaną Patitz ( można dorzucić jeszcze np Lagerfelda czy Nadję A)- więc nie jest tak źle:)- po prostu różnie to z historią bywa- na co nie mam wpływu, tylko przykro, gdy ta historia dotyczy najbliższej rodziny... Ta odpowiedź do lapary nie była może specjalnie przemyślana- ale nie chciałam nikogo dotknąć:) Jak zresztą odpowiadać laparze jeśli nie "pół serio"- skoro lapara -moim zdaniem- jest po prostu od a do z wymyśloną postacią nastawioną na drażnienie nas wszystkich? Myślę ,że to twór medialny ( prywatnie może nawet całkiem miły)albo osoba podstawiona działająca w jakiejś zamierzonej, złośliwej konwencji- i tak ją traktuję- nie do końca poważnie:)... > Odpowiedz Link Zgłoś
pianazludzen Re: Jaki przeznet na urodziny mamy do 1 tys euro 18.08.06, 20:24 To wspaniale, ale w sumie pytajac o twoje zdanie nt artykulu nie oczekiwalam opowiesci o twojej mamie. I w sumie ten artykul nie byl o zartach o Polakach, tylko o poczuciu humoru Niemcow. Sadze, jak wielu komentujacych ten artykul, ze ten pismak co to sie przeprowadzil do Berlina niezbyt dobrze zna jescze jezyk (co wychodzi nawet w kilku miejscach w artykule!) i dlatego tylko takie "witze" o ktorych pisze pozostaja w zasiegu jego percepcji - a jednak wystepuje w roli eksperta ktory przekazuje czytelnikom uniwersalna prawde na temat poczucia humoru tak zroznicowanego kulturalnie, mentalnie a nawet jezykowo kraju, jakim sa Niemcy. Nie rozumiem tylko dlaczego portal GW wyciaga na pierwsza strone takie bzdurne i kiepskie artykuly. A co do twojej opowiesci i o tym ze oklamalas meza na poczatku znajomosci to w sumie twoja sprawa ale mnie sie to bardzo nie podoba i bylabym zawiedziona gdyby jakikolwiek moj partner okazalby sie byc takim klamczuchem :) Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: Jaki przeznet na urodziny mamy do 1 tys euro 18.08.06, 20:33 Może kup jej elegancką torebkę, portfel albo szal? Mamy lubią takie prezenty Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: Jaki przeznet na urodziny mamy do 1 tys euro 18.08.06, 20:50 U Nas jest o tyle fajnie, że jest społeczny rasizm do innych nacji, szczegolnie Arabów, czarnych, Turków, że jak idzie ulicą, to 90% spoleczenstwa ich lustruje. Przez to boją sie rozrabiac... A gdyby juz zaczal, to wszyscy by go zlinczowali Odpowiedz Link Zgłoś
pianazludzen Re: Jaki przeznet na urodziny mamy do 1 tys euro 18.08.06, 20:53 >Austriacy tez nie lubia innych cudzoziemcow Wiem o tym, czysto nazistowskie poglady sa jak najbardziej zywe wsrod starszych mieszkancow wielu mniejszych austriackich wiosek, a po przykladzie twojego ojczyma widze, ze i w wiekszych miastach. >Nie pieprz gluppot wiem za kogo Niemcy maja Polakow, w ich towarzytwie nigdy > nie ujawniam, ze mam choc 1% polskich korzeni. Ja tez wiem i nie pozwalam sobie na takie zarty w mojej obecnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
pianazludzen Re: Jaki przeznet na urodziny mamy do 1 tys euro 18.08.06, 20:58 Haha, ale wiesz co, nie zawsze tak jest:) Nie wiem w sumie dlaczego, ale Niemcy czasem sadza po moim akcencie ze jest francuski. Kiedys tak tez pomyslal pewien student, i kiedy mu powiedzialam, ze jestem Polka, zaczal mnie graco przepraszac:) Ale to bylo na Zachodzie Niemiec, jako ciekawostke dodam, ze tam panuje np taki stereotyp ze Francuzi sie nie myja. Oczywiscie jak wszystkie stereotypy uwazam go za glupi:) Odpowiedz Link Zgłoś
rouge_et_blanc Po co pytasz o polskie SPA skoro.... 18.08.06, 21:11 ...tak nie lubisz Polski?? Skoro twoja mame i tak zaraz tam okradną (tak jak niegdyś). I po co masz w sygnaturze POLSKA babcia w us army skoro nie poczuwasz się do polskości? Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: Jaki przeznet na urodziny mamy do 1 tys euro 18.08.06, 22:06 ej parowa, za uzywanie cudzego materialu w cywilizowanym swiecie sie PLACI! jak chcesz sie poslugiwac zdjeciem mojego autorstwa to mi musisz placic za prawa autorskie, a nie to jestes zwyczajna zlodziejka! kradniesz tylko prawa autorskie czy cos wiecej? np. 1000 euro, i stad taka wlasnie a nie inna suma Odpowiedz Link Zgłoś
laparisienne_bcbg [...] 18.08.06, 22:43 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: Jaki przeznet na urodziny mamy do 1 tys euro 18.08.06, 22:56 nie musze zastrzegac niczego, wystarczy ze je zrobilam - popros pani z opieki spolecznej zeby ci pozwolila porozmawiac z prawnikiem do spraw wlasnosci intelektualej; on ci wytlumaczy na czym ta wlasnosc polega, bo ma doswiadczenie w mowieniu do tlukow nie wiem po ci adres mojej nory, no niby te aluzje do sprzatania nie biora sie z powietrza wiec wyjasniam ze sprzataczki zatrudniam wylacznie z jednej agencji, do ktorej ciebie nie przyjma bo po pierwsze nie mieszkasz w Stanach (na sprzatanie nikt ci nie da wizy pracowniczej, za duzo mamy tego na miejscu), po drugie jestes za plebejska, nie masz szans zdac testu na kontakt z klientem 10 euro przyjac bym nie mogla, zwazywszy ze to od ciebie, obawiajac sie ze to tez z kradziezy ps. panstwo wyszli na noc i masz dostep do kompa? Odpowiedz Link Zgłoś
laparisienne_bcbg [...] 18.08.06, 22:44 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: Jaki przeznet na urodziny mamy do 1 tys euro 18.08.06, 22:57 chcesz znowu wziac w dupe za chamstwo? taki prymityw jak ty nie uczy sie nawet po oberwaniu kijem... Odpowiedz Link Zgłoś
laparisienne_bcbg [...] 18.08.06, 23:02 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: Jaki przeznet na urodziny mamy do 1 tys euro 18.08.06, 23:06 chcesz zeby twoj kolejny watek polecial na osla? masz jak w banku ! pisz dalej w tym stylu! Odpowiedz Link Zgłoś
laparisienne_bcbg [...] 18.08.06, 23:12 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: Jaki przeznet na urodziny mamy do 1 tys euro 18.08.06, 23:18 no po prostu blagasz o interwencje cenzury ... Odpowiedz Link Zgłoś
mona_iza Re: Jaki przeznet na urodziny mamy do 1 tys euro 19.08.06, 15:09 > Nie pieprz gluppot wiem za kogo Niemcy maja Polakow, w ich towarzytwie nigdy > nie ujawniam, ze mam choc 1% polskich korzeni. Moim zdaniem tylko idioci i ludzie ograniczeni psychicznie wstydza sie swego pochodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: Jaki przeznet na urodziny mamy do 1 tys euro 19.08.06, 15:13 Moze nie na temat ale sie wypowiem.parowo widzisz mnie twoj styl bycia na tym forumsmieszy, nie wzbudzasz zadnych innych emocji.gratuluje wybujalej fantazji,i wspolczuje szczegolnego chamstwa( link do fotki zetki). Nie ukrywam,ze i ja tej osoby wielka miloscia nie darze,ale,zeby az tak chamskim byc?no bez przesady!kobieto ile ty masz lat?12? Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze-gigi Re: Jaki przeznet na urodziny mamy do 1 tys euro 19.08.06, 15:25 to na tym zdjeciu jest z3? Odpowiedz Link Zgłoś
monikas28 Re: Jaki przeznet na urodziny mamy do 1 tys euro 19.08.06, 15:38 o jakie zdjęcie chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
neskaj Re: Jaki przeznet na urodziny mamy do 1 tys euro 19.08.06, 15:43 Chodzi o zdjecie z3 w "wojskowym" ubranku Z3, ktore lapara umiescila w swojej sygnaturce, ale juz niestety nie pamietam jak je podpisala... Odpowiedz Link Zgłoś
monikas28 Re: Jaki przeznet na urodziny mamy do 1 tys euro 19.08.06, 15:48 acha-to zdjęcie... jak lapara taka mądra i odważna to niech swoje pokaże na pewno ubaaaw będzie po pachy:) Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: Jaki przeznet na urodziny mamy do 1 tys euro 19.08.06, 15:48 Sadze,ze nam wszystkim pach zabraknie z tego ubawu:) Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: Jaki przeznet na urodziny mamy do 1 tys euro 19.08.06, 15:26 w tym nie ma nic smiesznego... ten ktos ma powazne zaburzenia osobowosci to nie zarty - wyglada niewinnie, ale jezeli ktos w ten sposob walczy z niedowartowsiowaniem i obsesyjnie doazy do upokarzania innnych ludzi musi miec zaawansowane stadium... jezeli nie znajdzie ukojenia na forum jak daleko sie posunie? Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: Jaki przeznet na urodziny mamy do 1 tys euro 19.08.06, 15:44 Foamclene prawda jesttaka,ze dziewczyna nie zna granicy przyzwoitosci!Posluguje sie fotkami(prywatnymi)zetki i stara sie zrobic z niej posmiewisko.jak dla mnie to totalne dno.nic wiecej.i moze byc dama z najwiekszych dam na swiecie ale takim zachowaniem pokazuje,jak jej sloma z buciorow wystaje.ponizej godnosci czlowieka takie zachowanie.zenujace i naprawde glupie. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze-gigi Re: Jaki przeznet na urodziny mamy do 1 tys euro 19.08.06, 15:44 o zdjecie w sygnaturce parowy Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: Jaki przeznet na urodziny mamy do 1 tys euro 19.08.06, 16:27 zestaw kosmetykow la prairie. Odpowiedz Link Zgłoś