Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

diverse ;(((

27.08.06, 00:23
    byłam dziś w diversie i upatrzyłam sobie torbe.miała dwie ceny:89,90
    (skreslona) i 69,90 (nie skreslona). kiedy podeszłam do kasy, pani
    sprzedawczyni zazyczyla sobie 89,90. na uwage mojej mamy, ze tam jest przecena
    na metce, stwierdzila, ze nizsza cena jest niewazna i torba kosztuje 89,9. nie
    wiedzilam co o tym myslec, poczulam sie oszukana i zrezygnowalam z kupna
    torby.sama nie wiem, czy ta kobieta chciala sobie nadwyzke wsadzic do kieszeni
    czy jak? co myslicie o tej calej sytuacji?
    Obserwuj wątek
      • miska_malcova Re: diverse ;((( 27.08.06, 00:29
        nie podejrzewałabym ja o złodziejstwo, raczej, że ktos sie pomylił na
        niekorzyść diverse. Może ta torba nie miała być przeceniona?
      • hotally Re: diverse ;((( 27.08.06, 00:29
        Możliwe, że złodziejka.... Ja bym zażądała rozmowy z kierownikiem
      • magdaksp Re: diverse ;((( 27.08.06, 01:33
        ja bym poprosila kierownika.iwyjasnila sprawe.pozatym jesli jest jaksa cena na
        metce to dlaczego nagle ma ona byc niewazna,za błędy się płaci
      • h.e.r.m.i.o.n.a Re: diverse ;((( 27.08.06, 12:42
        Chyba też próbowałabym tę sprawe jakoś wyjaśnić. Na szczęście jeszcze nigdy nie
        trafiłam na taką akcję.
      • papryczka_ag Re: diverse ;((( 27.08.06, 12:57
        ja tak raz miałam - na metce były przyklejone dwie ceny
        poprosiłam o rozmowę kierownika i zapłaciłam mniej
        • heart_of_ice Re: diverse ;((( 27.08.06, 13:02
          tez uwazam, ze mialas prawo domagac sie nizeszej ceny - nawet, jesli to ich
          pomylka i torba powinna byc drozsza, to trudno - ich problem; zgodnie z prawem
          podana cena jest obowiazujaca i koniec
          trzeba bylo powalczyc, na 99% by sie udalo!

Pauli
          --
          bywam na Łysej Górze:)
          • lilly-x Re: diverse ;((( 27.08.06, 13:50
            oni czesto tak robia w diverse, ze jakas rzecz jest przeceniona przez np.
            jakies 2 tygodnie i potem wracaja do poprzedniej ceny. sama tak mialam, gdy
            zdecydowalam sie na kupno torby, ale miala juz wczesniejsza cene :(
      • little.mouse Re: diverse ;((( 27.08.06, 14:09
        Zgodnie z prawem obowiazujaca cena jest cena, ktora widnieje na metce. Mialam
        podobna sytuacje w Espricie. Na metce bylo napisane, ze spodnica kosztuje 169,-
        a przy kasie zazadali 199,-. Byl to ich blad i w rezultacie zaplacilam nizsza
        cene
        • ksiaze-gigi Re: diverse ;((( 27.08.06, 16:33
          zobacze, pojde tam jeszcze w pon i wtedy moze sprobuje pogadac z kims, tylko, ze
          nie wiem od czego zaczac i wo ogole...jakies podpowiedzi?
          • nikate Re: diverse ;((( 27.08.06, 17:14
            Kcohana ja nawet wiem, o jakie torby Ci chodzi bo sama sie nie nie
            czaje.DZiewczyny mają racje, błąd jest sklepu i powinnaś zapłcić niższą
            cenę.Nastepnym razem, gdy tam bedziesz weź tą torbę i idż płacić, jak Ci każa
            płacić 89zł, to wyjaśnij, ze cena jest przekreślona etc a jak bedą burzyć
            znowu, to zarządaj rozmowy z kierownikiem.Ważne byś była stanowcza i pewna
            siebie.
            Na pewno sie uda!powodzenia:)
      • gosiaqus Re: diverse ;((( 27.08.06, 18:15
        mój chłopak kiedyś podczas silnego przeziębienia ometkował przypadkowo t-shirty koloru czarnego na 139.90 zamiast 39.90, i wszystkie kolory schodziły oprócz tego, nikt się nie zapytał, czy to jakaś pomyłka, a koszulki leżały obok siebie, te z prawidłowymi cenami, jak i te o 100zl "droższe" w końcu komuś nie zależało na cenie, i zdecydował się kupić, no, i jakie było zdziwienie, gdy kosztowało 39.90 :) w końcu czytnik kodów kreskowych prawdę powie ( prawie:)
        ja w podobnych sytuacjach zawszę proszę o wyjaśnienie,
        nawet w spożywczakach, bo tam się najczęsciej mylą...bo jak to jest, że półlitrowa cola kosztuje 3.80 na dworcu w oświęcimiu, w sąsiedniej budce 2.80, a na dworcu w krakowie kosztuje 3zl.
      • kasiaczernia Re: diverse ;((( 28.08.06, 10:24
        Według mnie jest to niezręczna sytuacja, ktora często sie zdarza w sklepach.
        Jeśli miała kosztować 89,90, to ceny 69,90 nie powinno być na torebce!
        Niedopatrzenie ze strony sprzedających:-(((
      • nastizoll Re: diverse ;((( 28.08.06, 10:35
        w przypadku pomyłek na metkach to chociaż właśnie zgodnie z prawem klient ma
        prawo kupić w cenie widniejącej na metce, to w rzeczywistości większe szanse są
        żeby wywawlczyć zakup w tej cenie właśnie w sklepach sieciowych. W prywatnych
        firmach nie.
        Niedawno szukaliśmy nowego fotelika dla córki i jeździliśmy po całym mieście i
        w końcu wróciliśmy do sklepu w którym upatrzony fotelik był najtańszy. Niestety
        przy kasie sam pan kierownik zażądał od nas o 80 zł więcej niż było napisane na
        metce. Kiedy powiedzieliśmy że w zasadzie to mamy teraz prawo kupić ten fotelik
        w tej niższej cenie to on odpowiedział nam, że on nam go sprzeda tylko w tej
        wyższej cenie (wzietej a'propos z kosmosu) a jak nie chcemy to możemy sobie iść
        gdzie indziej. Zagotowałam się i fotelika oczywiście nie kupiłam a na odchodnym
        powiedziałam panu sprzedawcy tak głośno, żeby słyszeli to wszyscy pracownicy,
        że nie dość że sama tu zakupów nie zrobię to jeszcze wszystkim znajomym będę
        odradzać zakupy w tej firmie (jedna z wiekszych w Szczecinie zajmująca sie
        sprzedażą artykułów dziecięcych).
        Heh panu sie głupio zrobiło przy wszystkich pracownikach, ale to dobrze bo sama
        stojąc przy kasie i dyskutując o nieuczciwości firmy czułam sie jak jakaś
        żebraczka.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka