Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Mlody mezczyzna chcialby o siebie zadbac

27.08.06, 18:38
    Witam serdecznie. Jestem mlodym 20letnim mezczyzna, i jako iz nie mam "pod reka" zadnej kobiety nurtuje mnie kilka pytan odnosnie mody i generalnie "stylu bycia":

- Czy wypada nosic t-shirt (zamiast koszuli) do garniuru ?
    (oczywiscie chodzi o roznego rodzaju wieczorne imprezy - a nie stroj do pracy czy uczelnie). Czy tez jest to zupelnie poroniony pomysl (mimo iz dobrze wyglada)

- Czy po przyjsciu do domu powinno przebrac sie z garnituru w bardziej "naturalny" uniform ? Ja osobiscie bardzo lubie chodzic w garniutrach i niekoniecznie podoba mi sie sytuacja gdy jestem zmuszony otwierc drzwi domu (listonosz, sasiadka, ktokolwiek) w malo eleganckim "domowym" stroju.

- Czy za 1000zl mozna kupic wzglednie "dobry" garnitur (bez dodatkow) ?
    Czy tez lepiej oszczedzic i kupic cos znacznie porzadniejszego ?

- Czy wypada posiadac tzw. kozia brodke ? Mi osobiscie bardzo odpowiada tego typu "ozdobienie", jednak spotykam sie czsami z opinia iz porzadny mezczyzna nie powinien posiadac brody. Chcialbym prosic o zweryfikowanie tej opinii.

- Czy mezczyzna moze isc do kosmetyczki ? Czy kosmetyczka dobrze doradzi jakiego typu tonikow etc. uzywac do higieny twarzy ?

Chcialbym dobrze wygladac jednak jak widac mam z tym jeszcze wiele problemow.
    Prosze o pomoc. Nie chce wygladac jak lump.
    Obserwuj wątek
      • mlody-inwestor Re: Mlody mezczyzna chcialby o siebie zadbac 27.08.06, 18:58
        czyzby nikt nie chcial pomoc ?
        • foamclene Re: Mlody mezczyzna chcialby o siebie zadbac 27.08.06, 19:00
          za duzo pytan
          to juz prawie ankieta ;)
      • kochanica-francuza Re: Mlody mezczyzna chcialby o siebie zadbac 27.08.06, 19:15

>
        > - Czy wypada nosic t-shirt (zamiast koszuli) do garniuru ?
        > (oczywiscie chodzi o roznego rodzaju wieczorne imprezy - a nie stroj do pracy c
        > zy uczelnie). Czy tez jest to zupelnie poroniony pomysl (mimo iz dobrze wyglada
        > )

Moim zdaniem wypada, tak na oko. Ale garniak taki klasycznie pracowy czy
        niebanalny, "zakręcony"?

>
        > - Czy po przyjsciu do domu powinno przebrac sie z garnituru w bardziej "natural
        > ny" uniform ?

Przymusu nie ma. ;-))) Garniak ci się szybciej zniszczy.

>
        > - Czy za 1000zl mozna kupic wzglednie "dobry" garnitur (bez dodatkow) ?
        > Czy tez lepiej oszczedzic i kupic cos znacznie porzadniejszego ?

Oszczędzić.
        >
        > - Czy wypada posiadac tzw. kozia brodke ? Mi osobiscie bardzo odpowiada tego ty
        > pu "ozdobienie", jednak spotykam sie czsami z opinia iz porzadny mezczyzna nie
        > powinien posiadac brody. Chcialbym prosic o zweryfikowanie tej opinii.

Kozią bródkę (albo każdą inną) się ma, a nie posiada. Posiadać można
        nieruchomość albo złoża ropy. Kozia wygląda akurat wyjątkowo idiotycznie.

>
        > - Czy mezczyzna moze isc do kosmetyczki ?
        Nie ma zakazu. :-)))

Czy kosmetyczka dobrze doradzi jakieg
        > o typu tonikow etc. uzywac do higieny twarzy ?

Powinna.
        >
        >
      • lilly-x Re: Mlody mezczyzna chcialby o siebie zadbac 27.08.06, 19:21
        1- wypada

2- jak ci wygodniej

3- nie wiem

4- wypada

5- owszem
      • hotally Re: Mlody mezczyzna chcialby o siebie zadbac 27.08.06, 19:24
        "- Czy wypada nosic t-shirt (zamiast koszuli) do garniuru ?"
        pewnie że wypada, jesteś młody i bardzo fajnie wygląda, jak facet w Twoim
        wieku zachowuje trochę luzu :)

" Czy po przyjsciu do domu powinno przebrac sie z garnituru w bardziej "natural
        > ny" uniform ?"
        - zależy co robisz po przyjsciu do domu. Jesli siedzisz i ogladasz tv, to rob
        co chcesz, jak Ci wygodnie w garniaku, to fajnie. Jesli idziesz z dziewczyną na
        kolacje do restauracji- goarnitur miło widziany. Jesli idziesz na kręgle,
        bilard, grilla- załóż coś innego... bardziej luznego.
        Ja uwielbiam facetów w koszulach polo od Ralpha Laurena, Tommy'ego Hilfigera.
        Lacoste, Versace YSL etc etc... Proste, klasyczne koszulki polo dobrych
        jakościowo marek, do tego fajne jeansy lub spodnie z materiału.... no i BUTY!
        Zwracam uwagę na buty, które mówią wszystko o facecie...zapomnij o takich
        firmach jak adidas, nike.... zaiwestuj w ładne, klasyczne obuwie, które wygląda
        drogo ;)

"- Czy za 1000zl mozna kupic wzglednie "dobry" garnitur (bez dodatkow) ?
        > Czy tez lepiej oszczedzic i kupic cos znacznie porzadniejszego ?"
        - warto mieć w swojjej szafie coś droższego, specjalnego , na wyjątkowe okazje.
        Możesz oszędzić i kupić jakiś od Hugo Bossa... ale poza tym miej i takie za
        1000zł

"- Czy mezczyzna moze isc do kosmetyczki ? Czy kosmetyczka dobrze doradzi jakieg
        > o typu tonikow etc. uzywac do higieny twarzy ?"
        - jak najbardziej!!

"> Chcialbym dobrze wygladac jednak jak widac mam z tym jeszcze wiele problemow.
        > Prosze o pomoc. Nie chce wygladac jak lump."
        - cieszy Mnie to, oby więcej takich facetów.... pozdrawiam gorąco :)
        • hotally Re: Mlody mezczyzna chcialby o siebie zadbac 27.08.06, 19:27
          "Czy wypada posiadac tzw. kozia brodke ? "
          żadnego zarostu! W dzisiejszych czasach nie nosi się wąsów ani bródek.... dla
          Mnie to nie jest sexy.

Ale najlepiej pokaż swoje zdjęcie, to ocenimy....
        • gonzoxx1 Re: Mlody mezczyzna chcialby o siebie zadbac 27.08.06, 23:42
          a i jeszcze dygresja najczesciej rzeczy ktore wygladaja drogo kosztuja malo i
          vice versa
      • mikams75 Re: Mlody mezczyzna chcialby o siebie zadbac 27.08.06, 19:29

> (oczywiscie chodzi o roznego rodzaju wieczorne imprezy - a nie stroj do pracy c
        > zy uczelnie). Czy tez jest to zupelnie poroniony pomysl (mimo iz dobrze wyglada
        > )

Moim zdaniem to glupio wyglada - taki na wpol elegancik. Lepiej juz T-shirt,
        jakas troche sportowa/codzienna marynarka + spodnie

> - Czy po przyjsciu do domu powinno przebrac sie z garnituru w bardziej "natural
        > ny" uniform ? Ja osobiscie bardzo lubie chodzic w garniutrach i niekoniecznie p
        > odoba mi sie sytuacja gdy jestem zmuszony otwierc drzwi domu (listonosz, sasiad
        > ka, ktokolwiek) w malo eleganckim "domowym" stroju.

Stroj "domowy" moze byc calkiem elegancki i przede wszystkim ladny i wygodny.
        Jednak nie wyobrazam sobie wykonywania roznych czynnosci domowych w garniturze.
        No i jak Ci nie szkoda poplamic go smazac kotleta czy myjac toalete to go nos.
        Chyba ze spedzasz czas wylacznie przed tv robiac od czasu do czasu za odzwiernego.

> - Czy wypada posiadac tzw. kozia brodke ? Mi osobiscie bardzo odpowiada tego ty
        > pu "ozdobienie", jednak spotykam sie czsami z opinia iz porzadny mezczyzna nie

Mnie sie nie podoba.

> - Czy mezczyzna moze isc do kosmetyczki ? Czy kosmetyczka dobrze doradzi jakieg

Tak, tak.
        • yavanna86 Re: Mlody mezczyzna chcialby o siebie zadbac 27.08.06, 19:45
          Ja tylko co do brody. Nie wiem,co obowiązuje "Porządnych Mężczyzn";),wiem że
          różni ludzie mają różne owale twarzy i niektórzy wyglądają lepiej z
          zarostem,inni bez,a jeszcze, jak wiadomo, zarost można różnie przystrzyc.To tak
          jak z fryzurą...
          • gonzoxx1 Re: Mlody mezczyzna chcialby o siebie zadbac 27.08.06, 23:40
            a najlepiej jak do tego wszystkiego zamontujesz sobie na plecach wyswielacz
            pokazujacy wzrost Twoich inwestycji - niektore panie beda zachwycone i juz nie
            bedziesz potrzebowal koszulek dobrych marek i butow wygladajacych na drogie :)

• zettrzy Re: Mlody mezczyzna chcialby o siebie zadbac 28.08.06, 05:11
        tiszert do garnituru? hue hue hue... chyba sobie puszcze historyczne nagranie
        Mlynarskiego z piesnia o panu Waldku bo tak mi sie to kojarzy
        ("pan mie wyczuwa?")
        ale jak chcesz to nos, w koncu ubior to forma ekspresji
        do kosmetyczki jak najbardziej, to tak jak do dentysty, o skore trzeba dbac
        kozia brodka jest sprawa dyskusyjna, zdarzylo mi sie slyszec ze zarost na twarzy
        mezczyzny to najlepszy srodek antykoncepcyjny ale gusta sa rozne
        w domu nos co chcesz, garnitur nikomu nie bedzie przeszkadzal tyle ze moze byc
        cokolwiek niepraktyczny
      • katinkova Re: Mlody mezczyzna chcialby o siebie zadbac 28.08.06, 10:15
        garnitur na codzien?
        do warzywniaka, na uczelnie i po domu?

mezczyzna powinien dobrze wygladac w garniturze i od niego nie stronic
        ale bez przesady!
        to tak jakbym ja chodzila codziennie w sukni balowej, bo jestem elegancka kobieta ;)

czasami trzeba sie ubierac elegancko, a czasami nie trzeba.
        na te drugie okazje masz cala mase modnych, meskich i fajnych ciuchow casual, sa
        tez 'sportowe' marynarki etc.

jakby mi facet paradowal w gajerku 7 dni w tygodniu 24h na dobe to bym wysmiala
        i predko podziekowala ;)
        chyba ze stac go by bylo na pokojowki, kucharki i sprzataczki, zebym ja tez
        mogla zgrywac hrabine ;P

a co do kosmetyczki i kosmetykow - jak najbardziej tak.
        • yavanna86 Re: Mlody mezczyzna chcialby o siebie zadbac 28.08.06, 15:00
          nawiasem mówiąc,jestem najprawdopodobniej w Twoim wieku [piszesz,że masz 20,ja
          mam równo 20;)] i żADEN z moich kumpli [STUDENCI!] garniaka non stop nie nosi,bo
          to wygląda dość sztywno...można spytać,co porabiasz w życiu?bo jeśli praca w
          jakiejś korporacji,to się przestaję czepiać,ale jeśli tak pomykasz na wykłady,to
          hmmm...rzadki okaz z Ciebie;)
      • goldioo Re: Mlody mezczyzna chcialby o siebie zadbac 28.08.06, 16:18
        Tu uzyskasz niezbedne info:

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=37637
        :)
        tiszerty plus ODPOWIEDNI garnitur-jak najbardziej
        hotally - wąsiki niestety powracają na świecie(vide :Miami Vice w wersji
        filmowej;)
      • headonshoulders Re: Mlody mezczyzna chcialby o siebie zadbac 28.08.06, 17:40
        wypada nosic podkoszulke do marynarki, nie do garnituru.
        w tej chwili sa modne ( i BARDZO mi sie podobaja ) waskie jeansy rurki ( czarne lub ciemno granatowe) ,
        t-shirt i marynarka beda idealnie pasowac. Do tego buty w szpic.

po przyjsciu do domu chodz jak ci wygodnie, nie popadaj chlopie w paranoje.

ja za 1000 nic fajnego nie moglam znalezc w polsce. W niemczech koniec lipca i po nowym roku sa
        przeceny takie, ze mozna sobie kupic Bossa nawet i za 400 Euro. Jak kupujesz garnitur to zwroc uwage
        na nogawki - w tej chwili szerokie pantalony sa bee. Waskie nogawki i nie za dluga gora.

Kozia brodka jest oblesna.

Kosmetyczka jest jak najbardziej wskazana. Dbaj o dlonie i paznokcie.
        • kasia_bzu Re: Mlody mezczyzna chcialby o siebie zadbac 28.08.06, 19:49
          Mowcie co chcecie ale wg mnie super wyglada facet w czarnym garniturze, moze byc w takim bardziej na luzie, i czarnych butach sportowych, snikersach czy jak to tam sie zwie, np adidasa ze srebrnymi paskami :) widzialam na ulicy i zaskakujaco fajnie to wyglada :) albo trampki do kostki do szarego, jak w reklamie hainekena :)
      • lanja Re: Mlody mezczyzna chcialby o siebie zadbac 28.08.06, 20:02
        1. wypada, ale jeszcze zależy jakie to zestawienie
        2. jak wolisz, ale według mnie chodzenie po domu w garniaku jest idiotyczne
        3. wydaje mnie się, że lepiej oszczędzić
        4. wypada, osobiście nie przepadam
        5. no jasne, że może
      • kotka-mila Re: Mlody mezczyzna chcialby o siebie zadbac 28.08.06, 21:47

1 nie do sprtowej marynarki tak ale zależy jakie

2 tak chyba że twoim listonoszem jest 19 letnia atrakcyjna blondynka z dużym biustem i niskimi stadadami moralnyi pozwalającymi jej na codziene wielogodzinne odstąpywanie od obowiązków służbowych w celach toważyskich i nie tylko

3 tak/tak

4 najlepszy jest tygoniowy zarost + czarne włosy + jasna cera + odpowiedni do nich owal i rysy tważy, ale o gustach...

5 nie musisz sie chwalć tak jak tym że chdzisz do urologa (jeśli chodzisz)

6 za lumpa ale na poziomie (intelektualnie) wiele dziewczyn dało by sie pokroić

zbt cprfesjoalnie potchdzisz do własnego wiserunku zmieniając go w autokrecje co jest głęboko niefajne i przez twoja przyszłą dziewczyne zostanie źle odebrane
        • kotka-mila Re: Mlody mezczyzna chcialby o siebie zadbac 28.08.06, 21:54
          UPR ojej wumiękam
        • kochanica-francuza Re: Mlody mezczyzna chcialby o siebie zadbac 28.08.06, 22:42
          > 2 tak chyba że twoim listonoszem jest 19 letnia atrakcyjna blondynka z dużym
          bi
          > ustem i niskimi stadadami

STANDARDAMI!!!

i proszę mi nie wmawiać, że to literówka!!!
          • kotka-mila Re: Mlody mezczyzna chcialby o siebie zadbac 28.08.06, 23:30
            fakt to poduuuujna literówka
            • kochanica-francuza Re: Mlody mezczyzna chcialby o siebie zadbac 28.08.06, 23:33
              kotka-mila napisała:

> fakt to poduuuujna literówka
              co to jest podujna?
        • mlody-inwestor Hmm... Kobiety... 29.08.06, 02:28
          Hmm. Mezczyzni nie dbaja wystarczajaco o swoj wyglad: zle.
          Mezczyzna proboje dbac o siebie: "niefajnie"

Hmm... Kobiety...
          • mlody-inwestor probuje oczywiscie... 29.08.06, 02:31

• kochanica-francuza Te, młodzian 29.08.06, 14:06
            mlody-inwestor napisał:

> Hmm. Mezczyzni nie dbaja wystarczajaco o swoj wyglad: zle.
            > Mezczyzna proboje dbac o siebie: "niefajnie"
            >
            > Hmm... Kobiety...
            to jest wątek o dbaniu o siebie czy chcesz dowieść głupoty kobiet?

Pytałeś o opinię, to ją masz.

Gdzie ci ktoś napisał "Niefajnie, kiedy mężczyzna dba o siebie"? Chodziło ci o
            to, żebyśmy z entuzjazmem przyklasnęły wszystkim twoim pomysłom?
      • adsa_21 Re: Mlody mezczyzna chcialby o siebie zadbac 29.08.06, 08:31
        - t-shirt zamiast koszuli? niewypada
        - po przyjsciu z pracy zawsze sie przebieram w cos wygodniejszego, ale jesli
        lubisz chodzic w garniturze takze po domu to prosze bardzo.
        - 1000 zł za garnitur? wydaje mi sie ze tak.
        - zalezy jaki masz typ urody, niektorym kozia brodka pasuje..inniw ygladaja w
        niej beznaziejnie.
        - kosmetyczka jak najbardziej wskazana, to zaden wstyd
      • bee.87 Re: Mlody mezczyzna chcialby o siebie zadbac 29.08.06, 15:02
        Mlody mezczyzna chcialby o siebie zadbac
        wiec niech o siebie zadba;))

nurtuje mnie kilka pytan odnosnie mody i generalnie "stylu byc
        > ia":
        z moda na tym forum jest roznie u roznych osob, ze stylem bycia nie wiem i
        dlatego nie chcialabym zeby ktokolwiek z forumfowiczow udzielam mi tu rad;)))

zalezy jaka okazja, zalezy jaki garnitur, zalezy jaki t-shirt

> - Czy po przyjsciu do domu powinno przebrac sie z garnituru w
        bardziej "natural
        > ny" uniform ? Ja osobiscie bardzo lubie chodzic w garniutrach i niekoniecznie
        p
        > odoba mi sie sytuacja gdy jestem zmuszony otwierc drzwi domu (listonosz,
        sasiad
        > ka, ktokolwiek) w malo eleganckim "domowym" stroju.
        gdy przyjdzie sasiadka i zobaczy cie w garniturze moze pomyslec ze przeszkadza,
        bo wlasnie miales wychodzic
        znam jednego pana ktory chyba sie nie przebiera bo nawet worek ze smieciami
        chodzi wyrzucic w garniturze

> - Czy za 1000zl mozna kupic wzglednie "dobry" garnitur (bez dodatkow) ?
        > Czy tez lepiej oszczedzic i kupic cos znacznie porzadniejszego ?
        czy za 250 zl mozna kupic wzglednie "dobre" jeansy, czy lepiej oszczedzic i
        kupic cos znacznie porzadniejszego?

> - Czy wypada posiadac tzw. kozia brodke ? Mi osobiscie bardzo odpowiada tego
        ty
        > pu "ozdobienie", jednak spotykam sie czsami z opinia iz porzadny mezczyzna
        nie
        tu wymiekam;))

> - Czy mezczyzna moze isc do kosmetyczki ? Czy kosmetyczka dobrze doradzi
        jakieg
        tu rowniez;)

> Chcialbym dobrze wygladac jednak jak widac mam z tym jeszcze wiele problemow.
        > Prosze o pomoc. Nie chce wygladac jak lump.
        hehe tu mi sie nasuwa taka mysl, ze wyglad to chyba nie jest twoj najwiekszy
        problem;)))))
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka