Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

studniowka!!!

10.09.06, 09:52
    tak, tak wiem ze studniowka dopiero za pol roku ale...
    po 1: chce kupic sukienke jak najwczesniej bo teraz poprostu beda tansze niz w
    "sezonie studniowek". i tu moje pytanie: czy widzialyscie gdzies jakies
    ciekawe, ladne i nie za drogie (nie bede wydawac np pol tysiaca zl zeby potem
    ja raz ubrac) sukienki/spodnice z gorsetami?
    po 2: poszukuje jakiejs niedrastycznej i nie wymagajacej zbyt wyszukanych
    produktow zywieniowych diety ktora pozwoli mi zrzucic ok 5 kg... mile widzane
    rowniez cwiczenia (ale do wykonywania w domu bo nie mam za bardzo mozliwosci
    na dworze lub w jakims klubie/silowni)
    z gory dzieki :)
    Obserwuj wątek
      • dakota77 Re: studniowka!!! 10.09.06, 10:06
        A czemu z gorsetem? Pradopodobnie wszytskie dziewczyny przyjdą tak właśnie
        ubrane. Moźe jednak inny fason?
        • girafffe Re: studniowka!!! 10.09.06, 10:19
          oczywiscie ze moze byc z innym fasonem :) taka poprostu mi przyszla pierwsza do
          glowy :) sukienka musi byc poprostu ladna i niezbyt pospolita :D a i lepiej zeby
          byla dluga (w sumie to bardzo dluga bo mam 179 cm wzrostu :))
      • cioccolato_bianco Re: studniowka!!! 10.09.06, 10:23
        w Peek & Cloppenburg zawsze sa jakies sukienki 'balowe'. w nowej kolekcji zary
        sa tez b. ladne eleganckie sukienki, ale nie gorsetowe. jesli jestes z wwy, to
        polecam jeszcze sklep: forget me not na chmielnej, tuzzi w GM i clue na ul.
        nowy swiat 26 (tuz przed foksal)

co do diety: polecam diete NŻ i licz kalorie + duzo blonnika.
        • girafffe Re: studniowka!!! 10.09.06, 10:32
          niestety nie jestem z wwy tylko z katowic wiec jesli chodzi o konkretne sklepy
          to raczej interesuje mnie cos z katowic lub okolic (chorzow, siemianowice,
          sosnowiec itp.)
      • foamclene Re: studniowka!!! 10.09.06, 10:31

blonnik zapewni Ci uczucie sytosci
        zadnych slodyczy! zadnego bialego pieczywa! zadnych smazonych posilkow!
        ograniczone miesa!
        warzywa w nieogranicznonych ilosciach swieze i gotowane (jak jak mam cisnienie
        zrzucenia 5 kg w ciagu kilku tyg przestawiam sie na mrozonki hortezu "warzywa
        na patelnie" -moje ulubione fasolka zielona brokuly i kalafior i jem je
        ugotowane w ososlonej wodzie zamiast obiadu
        oczywiscie zadnego poza hrupkim pieczywem (najsmaczniejsze moim zdaniem to te
        okragle duze z ikei)
        ciwiczenia dla leniuchow (ja to robie kiedy pogoda nie pozwala na jazde
        rowerem, ktora uwazam za najlepsza jezeli chodzi o utrzymanie slwetki - talia
        brzuszki wzmocnia miesnie brzucha dzieki czemu bebenek trzymany bedzie w
        ryzach... brzuszki "skretne" czyli raz do jednej raz do dugiej nogi...
        nie wiem jak nazywa sie to cwiczenia w ukleku przenoszenie ciezaru ciala
        (posladkow) j jednej strony nog na druga w wyciagnietymi prezd siebie
        ramionami...
        i jeszcze cos przed telewizor wstawanie i przysiadanie (nie do konca... bez
        sadzania posladkow) na fotelu z wyciaganiem przed siebnie ramion przy
        poswtawaniu cos jak jazda na nartach... czyli nogi zlaczone a rece jakby
        odpuchaja kijkami...
        • foamclene chrupkim oczywiscie 10.09.06, 10:32
          ..
        • girafffe Re: studniowka!!! 10.09.06, 13:56
          musze sprobowac blonnika, moze pomoze :) co do slodyczy to bede miec z tym
          duuuuuzy problem, szczegolnie z czekolada bo ja poprostu uwielbiam, ale czego
          sie nie robi dla pieknej figury :] warzyw rowniez sprobuje, a co z owocami? tez
          bez pgraniczen? czy tak to tylko jakies konkretne a innych unikac?
          cwiczen taki zestaw jak podejrzewalam, czyli najprostsze :)
          dzieki
          • awsr Re: studniowka!!! 10.09.06, 14:05
            banany i winogrona weg ;)
            arbuzy w dowolnej ilosci :)
            • cala_w_kwiatkach Re: studniowka!!! 10.09.06, 14:16
              kup sobie krotka kiecke i bez gorsetu - wszystkie zapewne ko;ezanki beda w
              dluuugich balowych sukeniach z gorsetem, no chyba ze chcesz sie wtopic w tlum

na mojej studniowce tylko moja przyjaciolka i ja mialysmy kiecki przed kolano,
              reszta w sztywnych gorsetach
          • cioccolato_bianco Re: studniowka!!! 10.09.06, 16:14
            z owocow najlepiej jablka, grejfruty, ananasy, melony i arbuzy. wzgledne
            truskawki i maliny :) unikaj bananow, brzoskwin i winogron.

te cwiczenia sa bardziej na rzezbe ciala. zeby spalic tkanke tluszczowa
            konieczne sa aeroby.
      • awsr Re: studniowka!!! 10.09.06, 14:16
        a1000.g.akamaitech.net/f/1000/806/12h/images.theknot.com/GownDesigners/saeyoungvu/saeys04monsm.jpg
        www.dresses.com/pictures/987l.jpg
        www.dresses.com/pictures/1085l.jpg
        www.watters.com/images/products/fullview/2248.jpg
        www.watters.com/images/products/fullview/1652.jpg
        www.watters.com/images/products/fullview/7121.jpg
        bluefly.speedera.net/zs.bluefly.com/mgen/Bluefly/zoom.ms?f=main&productCode=1039941

to oczywiscie tylko propozycje jak moze wyglada csuknia studniowkowa :)

moja rada: im bardziej naturalnie i dziewczeco bedziesz wygladac tym lepioej :)

a suknie mozesz tez uszyc u krawcowej :)
        • awsr Re: studniowka!!! 10.09.06, 14:17
          bluefly.speedera.net/zs.bluefly.com/mgen/Bluefly/zoom.ms?
        • cala_w_kwiatkach Re: studniowka!!! 10.09.06, 14:19
          1 i 5 najladniejsze wedlug mnie
        • dakota77 Re: studniowka!!! 10.09.06, 14:27
          Te dwie dlugie z Watters moim zdaniem sa dla kobiet nieco starszych niz licealistka i na troche inne
          okazje:). Sa ladne, ale to chyba nie to. Z pozostaalych podoba mi sie pierwsza i ta ze wstazka w talii.
          • girafffe Re: studniowka!!! 10.09.06, 14:53
            dzieki bardzo za linki :) zgadzam sie z dakota77 ze te dwie dlugie z watters to
            raczej na kogos starszego
            mi najbardziej podoba sie 2 i 5 :) sa poprostu sliczne :D a tak poza tym to 3
            tez jest ladna :)
            1 troche taka za bardzo letnia, 4 i 6 dla starszych kobiet, a tej ostatniej nie
            podoba mi sie to ramuiaczko i ogolnie kroj nie bardzo
            ale i tak dzieki :)
      • panisiusia Re: studniowka!!! 10.09.06, 16:01
        Chcesz kupić lekko za małą sukienkę?
        Czy to jest dobry pomysł? Co jeśli nie schudniesz?
        • girafffe Re: studniowka!!! 10.09.06, 16:40
          sukienke chcialabym kupic za okolo miesiac bo bedzie ich troche wiecej niz teraz
          a ceny jeszcze nie beda "sezonowe" i najlepszym wyjsciem byloby gdybym do tego
          czasu schudla, przynajmniej polowe z zamierzonego celu... co do za malej
          sukienki to moze to troche ryzykowne ale jesli bym kupowala za mala to tylko
          odrobine, bo nie mozna zakladac ze napewno sie schudnie przykladowo 5 cm w pasie...
          • niesnaska Re: studniowka!!! 10.09.06, 23:29
            ja radziłabym ci nastawić się raczej na krótką niż na długą sukienkę, jestem
            podobnego wzrostu jak ty, w tym roku mialam studniówkę i niestety nie maiłam
            dość cierpliwości by znaleźć dość długą suknię
            • girafffe Re: studniowka!!! 11.09.06, 21:19
              no wlasnie tego sie obawiam ze wszystkie moga byc za krotkie a tego nie cierpie!
              jakby miala byc dluga to taka ze jakbym byla na bosaka to by sie na ziemi
              konczyla ... i dlatego myslalam tez o jakiejs krotszej... z drugiej strony
              zawsze (od dziecka) chcialam miec na ten jeden wieczor dluga, piekna sukienke,
              dopasowana do mojego wzrostyu, mojej figury... no ale coz nie zawsze marzenia
              sie spelniaja... ale i tak bede szukac :) moze akurat mi sie uda :]
              pozdrawiam
      • aiczka Re: studniowka!!! 12.09.06, 13:08
        > po 1: chce kupic sukienke jak najwczesniej bo teraz poprostu beda tansze niz w
        > "sezonie studniowek".
        Pewna jesteś? Nie wiem, gdzie mieszkasz - w moim mieście zawsze w ferie
        bożonarodzeniowe są wyprzedaże sukienek karnawałowych, później często jakieś
        promocje w rodzaju "zniżka dla maturzystów"... Teraz nie sezon na balowość.
        • metalwrona Re: studniowka!!! 12.09.06, 15:14
          POMÓŻCIE!
          Tak samo, jak autorka tego wątku kompletnie nie mam pomysłu na sukienkę
          studniówkową... Ani na kolor, ani na krój. Nie chciałabym niczego typowego,
          więc gorset odpada, z kolorów odpada bordowy (takie są najczęściej) i złoty
          (nie noszę złota, mam raczej "zimny" typ urody- czarne włosy, ciemne oczy i
          blada cera). Jestem NISKA (151 cm), z dość kobiecymi kształtami...
          Również z okolic Katowic ;). Może mi coś doradzicie?
          • aiczka Re: studniowka!!! 12.09.06, 16:35
            Ja powiem tak: moja sukienka na studniówkę była zupełnie inna niż sobie
            zaplanowałam/wymyśliłam. Zobaczyłam ją po prostu na manekinie i od razu mi się
            spodobała. Co z tego, że Ci coś wymyslimy, kiedy potem nic podobnego nie
            znajdziesz w sklepie? Lepiej postawić na zwiedzanie sklepów i oglądanie,
            oglądanie, oglądanie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka