daggy4 12.09.06, 14:08 podoba wam sie styl grunge? img134.imageshack.us/img134/3604/immaginetakeff3.jpg Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asiawoodstock Re: nerd z klasa 12.09.06, 14:48 Nie lubię ubrań, które wyglądają jak wyjęte ze śmietnika. Odpowiedz Link Zgłoś
calo Re: nerd z klasa 12.09.06, 14:49 te nie wygladaja jak wyjete ze smietnika. podobaja mi sie bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
maggi9 Re: nerd z klasa 12.09.06, 14:55 Te kobitki na zdjęciach całkiem nieźle ubrane. Ale ten "prawdziwy" styl ubierania w wykonaniu nirvany czy innych podobnych zespołów mnie niestety nie przekonuje.Wygląda flejowato Odpowiedz Link Zgłoś
lucy215 Re: nerd z klasa 12.09.06, 15:33 ojoj, stare czasy mi się przypomniały.... :) Odpowiedz Link Zgłoś
naels Re: Dlaczego nerd? 12.09.06, 15:48 Jak bylam mloda i piekna, to mi sie strasznie podobal (teraz juz doroslam do takich rzeczy w zyciu, ze niektorych zdechlych szmat zakladac mi juz raczej nie wypada). Ale wytlumacz mi, prosze, co ma grunge z nerdami wspolnego??? Odpowiedz Link Zgłoś
daggy4 Re: Dlaczego nerd? 12.09.06, 16:33 no to tylko dlatego, ze ktos kto sie ubieral w stylu grunge, luzacko, wygladal z deka jak nerd - patrz kurt cobain i lata 90-siate........, w dzisiejszym wydaniu ten styl grunge ma wiecej klasy - patrz zdjeca modelek Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: Dlaczego nerd? 12.09.06, 17:03 > no to tylko dlatego, ze ktos kto sie ubieral w stylu grunge, luzacko, wygladal > z deka jak nerd - patrz kurt cobain i lata 90-siate nie ma to jak odleglosc w czasie i przestrzeni nerd ma sie do Cobaina jak piesc do nosa - Cobain byl rockerem, mozna powiedziec artysta, natomiast nerd to pracownik korporacji z tylow zakladu... typowy nerd to informatyk ale chemicy i biologowie tez sie lapia na definicje (nerd nosi okulary, znoszony garnitur, zle dobrana koszule albo golf albo sweter, tanie buty i rownie zle dobrane skarpetki, bo nerd jak dawny profesor uniwersytetu nie zwraca uwagi na ubrania; Cobainy tego swiata starannie stylizuja swoje ciuchy i spedzaja tygodnie budujac imadz) grunge to nie styl luzacki, tylko styl brakow ekonomicznych - czyli ubranka ze scinkow, patchwork, rekawy z dzianiny doszyte do starej marynarki, mieszanka wzorkow i faktur, kwiatki i kropki w jednej bluzce, "jeden rozmiar pasuje wszystkim" czyli nieco wisi ale mozna to przewiazac jakims sznurkiem, brak dodatkow, lub bardzo wyraznie tanie i "kiczowate" dodatki, zestawy typu "wiem ze nic do niczego nie pasuje ale naprawde nic innego nie mam w szafie" Odpowiedz Link Zgłoś
daggy4 Re: Dlaczego nerd? 12.09.06, 17:08 no to powiedzmy, ze curt to byl taki modny nerd, bez okularow i studiow na polibudzie, ale faktycznie nerd jak sie patrzy ze wzgledu na trolowaty styl odziezy, tlustych wlosow, itd co do grunge to musisz sie pokocic z marciem jacobsem bo to on sie upiera przy tym okresleniu w stosunku do odziezy ze swych nowych wybiegow Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: Dlaczego nerd? 12.09.06, 17:39 nerdy nie maja tlustych wlosow! nerdy ubieraja sie ciotko-klotkowato ale dbaja o higiene osobista do przesady! MJ moze sobie nazywac swoje kolekcje jak chce, grunge to grunge, przyszlo w pewnym okresie, pobylo ze dwa lata i sobie poszlo, slusznie byc moze, wiec kiedy slysze "grunge" to nie mysle o jakims pozniejszym wcieleniu tylko oryginalnym zjawisku w sumie jednak, by nie rozdzielac wlosa na czworo, chodzi mi po prostu o to ze nerd i grunge jakos nie bardzo da sie polaczyc Odpowiedz Link Zgłoś
naels Re: Dlaczego nerd? 12.09.06, 17:31 Daggy, to chyba rzeczywiscie "tylko dlatego, ze ktos z daleka wyglada", i to w dodatku z baaardzo daleka. Zestawienie nerda (czyli okreslonej postawy intelektualnej, dokladnie pasji do nauk scislych, polaczonej z lekka nonszalancja w kontaktach spolecznych, co sie objawia nie nadazaniem za moda) z grunge'owcem, ktoremu programowo wszystko zwisa, a juz zdecydowanie jakakolwiek edukacja, ma dzikie problemy egzystencjalne i jest kompletnie nieprzystosowany - takie zestwienie mnie z lekka zszokolwalo, musze przyznac. Cobain wygladal jak lump, nie jak nerd! Naprawde nie moge pojac, gdzie ty znalazlas taka analogie. Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: nerd z klasa 12.09.06, 16:08 gdzie na tych zdjeciach sa nerdy albo grunge? Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: nerd z klasa 12.09.06, 16:44 na sobie nie, na innych - tak zwłaszcza baba w środku Odpowiedz Link Zgłoś
amy_emy Re: nerd z klasa 12.09.06, 19:18 biedny Kurt przewraca się w grobie. Został oplotkowany w dziale moda, jego zdjęcie koło jakiś szkieletorów. Proszę, wszyscy ale nie on. Tak, lubię grunge. Ale bardziej u Kurta niż u modelek. to tak jak z tym że podobają mi się bluzy militarne (ze sklepu z militariami) a nie żakiety w moro. Trudno mi to ubrać w słowa nie wiem czy wiecie o co mi chodzi :P. Odpowiedz Link Zgłoś
annie_laurie_starr Re: nerd z klasa 12.09.06, 21:01 Jako ze jestem zona faceta, ktory kiedys wygladal jak Kurt - musze zaprotestowac przecw wladaniu nerdow i grungow do jednego worka. "Nerdy" to jest Kuba Wojewodzki, a Kurtowatych to jest malo w naszym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
kate-gun Re: nerd z klasa 12.09.06, 21:47 to jest nerd, a wlasciwie nawet 2-óch :) www.beastiemania.com/qa/images/FFYRTP/Ffyrtp01.jpg www.beastiemania.com/qa/images/FFYRTP/Ffyrtp05.jpg www.beastiemania.com/qa/images/FFYRTP/Ffyrtp07.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
kate-gun Re: nerd z klasa 12.09.06, 21:51 jeszcze raz, te zdjecia sie otworza: img297.imageshack.us/img297/3715/beztytuudz7.png img297.imageshack.us/img297/1692/ffyrtp05fp5.jpg img478.imageshack.us/img478/2138/ffyrtp07qz5.jpg Odpowiedz Link Zgłoś