Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

nerd z klasa

12.09.06, 14:08
    podoba wam sie styl grunge?

img134.imageshack.us/img134/3604/immaginetakeff3.jpg
    Obserwuj wątek
      • asiawoodstock Re: nerd z klasa 12.09.06, 14:48
        Nie lubię ubrań, które wyglądają jak wyjęte ze śmietnika.

• calo Re: nerd z klasa 12.09.06, 14:49
          te nie wygladaja jak wyjete ze smietnika.
          podobaja mi sie bardzo.
      • maggi9 Re: nerd z klasa 12.09.06, 14:55
        Te kobitki na zdjęciach całkiem nieźle ubrane.
        Ale ten "prawdziwy" styl ubierania w wykonaniu nirvany czy innych podobnych
        zespołów mnie niestety nie przekonuje.Wygląda flejowato
      • lucy215 Re: nerd z klasa 12.09.06, 15:33
        ojoj, stare czasy mi się przypomniały.... :)
      • naels Re: Dlaczego nerd? 12.09.06, 15:48
        Jak bylam mloda i piekna, to mi sie strasznie podobal (teraz juz doroslam do
        takich rzeczy w zyciu, ze niektorych zdechlych szmat zakladac mi juz raczej nie
        wypada). Ale wytlumacz mi, prosze, co ma grunge z nerdami wspolnego???
        • daggy4 Re: Dlaczego nerd? 12.09.06, 16:33
          no to tylko dlatego, ze ktos kto sie ubieral w stylu grunge, luzacko, wygladal
          z deka jak nerd - patrz kurt cobain i lata 90-siate........, w dzisiejszym
          wydaniu ten styl grunge ma wiecej klasy - patrz zdjeca modelek
          • zettrzy Re: Dlaczego nerd? 12.09.06, 17:03
            > no to tylko dlatego, ze ktos kto sie ubieral w stylu grunge, luzacko, wygladal
            > z deka jak nerd - patrz kurt cobain i lata 90-siate

nie ma to jak odleglosc w czasie i przestrzeni
            nerd ma sie do Cobaina jak piesc do nosa - Cobain byl rockerem, mozna powiedziec
            artysta, natomiast nerd to pracownik korporacji z tylow zakladu... typowy nerd
            to informatyk ale chemicy i biologowie tez sie lapia na definicje
            (nerd nosi okulary, znoszony garnitur, zle dobrana koszule albo golf albo
            sweter, tanie buty i rownie zle dobrane skarpetki, bo nerd jak dawny profesor
            uniwersytetu nie zwraca uwagi na ubrania; Cobainy tego swiata starannie
            stylizuja swoje ciuchy i spedzaja tygodnie budujac imadz)

grunge to nie styl luzacki, tylko styl brakow ekonomicznych - czyli ubranka ze
            scinkow, patchwork, rekawy z dzianiny doszyte do starej marynarki, mieszanka
            wzorkow i faktur, kwiatki i kropki w jednej bluzce, "jeden rozmiar pasuje
            wszystkim" czyli nieco wisi ale mozna to przewiazac jakims sznurkiem, brak
            dodatkow, lub bardzo wyraznie tanie i "kiczowate" dodatki, zestawy typu "wiem ze
            nic do niczego nie pasuje ale naprawde nic innego nie mam w szafie"
            • daggy4 Re: Dlaczego nerd? 12.09.06, 17:08
              no to powiedzmy, ze curt to byl taki modny nerd, bez okularow i studiow na
              polibudzie, ale faktycznie nerd jak sie patrzy ze wzgledu na trolowaty styl
              odziezy, tlustych wlosow, itd

co do grunge to musisz sie pokocic z marciem jacobsem bo to on sie upiera przy
              tym okresleniu w stosunku do odziezy ze swych nowych wybiegow

• zettrzy Re: Dlaczego nerd? 12.09.06, 17:39
                nerdy nie maja tlustych wlosow! nerdy ubieraja sie ciotko-klotkowato ale dbaja o
                higiene osobista do przesady!
                MJ moze sobie nazywac swoje kolekcje jak chce, grunge to grunge, przyszlo w
                pewnym okresie, pobylo ze dwa lata i sobie poszlo, slusznie byc moze, wiec kiedy
                slysze "grunge" to nie mysle o jakims pozniejszym wcieleniu tylko oryginalnym
                zjawisku
                w sumie jednak, by nie rozdzielac wlosa na czworo, chodzi mi po prostu o to ze
                nerd i grunge jakos nie bardzo da sie polaczyc
          • naels Re: Dlaczego nerd? 12.09.06, 17:31
            Daggy, to chyba rzeczywiscie "tylko dlatego, ze ktos z daleka wyglada", i to w
            dodatku z baaardzo daleka. Zestawienie nerda (czyli okreslonej postawy
            intelektualnej, dokladnie pasji do nauk scislych, polaczonej z lekka
            nonszalancja w kontaktach spolecznych, co sie objawia nie nadazaniem za moda) z
            grunge'owcem, ktoremu programowo wszystko zwisa, a juz zdecydowanie jakakolwiek
            edukacja, ma dzikie problemy egzystencjalne i jest kompletnie nieprzystosowany -
            takie zestwienie mnie z lekka zszokolwalo, musze przyznac. Cobain wygladal jak
            lump, nie jak nerd! Naprawde nie moge pojac, gdzie ty znalazlas taka analogie.
      • zettrzy Re: nerd z klasa 12.09.06, 16:08
        gdzie na tych zdjeciach sa nerdy albo grunge?
        • kochanica-francuza Re: nerd z klasa 12.09.06, 16:44
          na sobie nie, na innych - tak

zwłaszcza baba w środku
      • ava40 Re: nerd z klasa 12.09.06, 17:45
        Bardzo mi się podoba.
      • amy_emy Re: nerd z klasa 12.09.06, 19:18
        biedny Kurt przewraca się w grobie. Został oplotkowany w dziale moda, jego
        zdjęcie koło jakiś szkieletorów. Proszę, wszyscy ale nie on.

Tak, lubię grunge. Ale bardziej u Kurta niż u modelek. to tak jak z tym że
        podobają mi się bluzy militarne (ze sklepu z militariami) a nie żakiety w moro.
        Trudno mi to ubrać w słowa nie wiem czy wiecie o co mi chodzi :P.
        • annie_laurie_starr Re: nerd z klasa 12.09.06, 21:01
          Jako ze jestem zona faceta, ktory kiedys wygladal jak Kurt - musze zaprotestowac
          przecw wladaniu nerdow i grungow do jednego worka. "Nerdy" to jest Kuba
          Wojewodzki, a Kurtowatych to jest malo w naszym kraju.
      • kate-gun Re: nerd z klasa 12.09.06, 21:47
        to jest nerd, a wlasciwie nawet 2-óch :)

www.beastiemania.com/qa/images/FFYRTP/Ffyrtp01.jpg
        www.beastiemania.com/qa/images/FFYRTP/Ffyrtp05.jpg
        www.beastiemania.com/qa/images/FFYRTP/Ffyrtp07.jpg
        • kate-gun Re: nerd z klasa 12.09.06, 21:51
          jeszcze raz, te zdjecia sie otworza:

img297.imageshack.us/img297/3715/beztytuudz7.png
          img297.imageshack.us/img297/1692/ffyrtp05fp5.jpg
          img478.imageshack.us/img478/2138/ffyrtp07qz5.jpg
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka